Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Може и да звучи леко комично, но аз се самоограничавах в писането. Това последното звучи като гротеска за тези колеги, които открито се дразнят на постове по-дълги от два-три реда.
Чужденците и ислямът в Европа (включително радикалният такъв) е една безбрежна тема, която не бих имал желанието, а и куража да развивам тук във форума.
Намерението ми беше ограничено - да споделя субективни мисли и опит по повод на конкретния въпрос от темата: да приема ли България бежанци днес, сега.
Не се наемам да давам предписания на други страни, дори европейски. Там има друга социално-икономическа картина, демографско състояние, специфика в културата, специфика в историята, традициите и манталитета, обществени нагласи, ниво на държавност, заканова база и опазване на закона и т.н.
Нещо по повод на тази бежанска драма не е наред, абе направо си мирише. А това е само началото.
В Северна Африка текат мощни процеси, които биват игнорирани.
Близкият Изток е един казан под налягане. След Сирия ще дойде Йемен, но да не забравяме Йордания и Ливан, клапаните са изгърмяли или са пред взрив. А какво да се каже за Газа - там след няколко години трябва да се опразни напълно, че вече сигурно и на хлебарките им е трудно, а какво остава за хората. Списъкът е доста дълъг.
Убеден съм, че има важна информация, факти, съображение, мотиви, до които нямаме никакъв достъп като политолози любители

Не мога още да напълно да смеля, как президент Обама вдига телефона за да изкаже лично благодарностите си на президент Путин за приноса му при разрешавене на проблема с Иран и то при условие, че има санкции към Русия, които продължават да се разширяват, а от друга страна излизането на Иран на международните нефтени пазари, може да потопи балансите на Русия.
Само разни подозрения.
и още много други.
И аз като теб не ща да се занимавам с двустранните отношения на Берлин и Рияд

Сории,колеги форумци, които разочаровах за пореден път с политнекоректните си мисли в отклонение от каноните на правата вяра, но за верния и най-предан и най-тачен съюзник на най-демократичния свят - Саудитска Арабия, не чакайте похвала и дитирамби.
Има много други хора тук, които е редно и подходящо да ни разкажат и обяснят, каква идеална страна е това и въобще как всичко там е прекрасно.
Коментар