IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой знае ли защо тия не искат да им се дава вода?
    Това е израз на неприемането на другия. На този , който носи водата.
    Ако пият вода - може и да възприемат идеите на другия.
    Това нещо от исляма ли е? нЕкой поп да обясни ?

Коментар

• Може да залагаме, коя ще е първата Европейска ислямска държава със записана изрично думата ислям в Конституцията? Англия, Франция, Швеция?
      Тия тълпи няма да мирнат преди да получат власт - не е ли ясно. Кой г0золизец политик ще им я даде. Кой ще бъде новият Нерон? Меркелка, Оланд?

Импе, споко никой няма да ги беси - те сами ще си нахлупят чалмите и бурките. Като гледам тия тълпи просто лошо ми става. Ако не се внесат страшно бързо малки групи китайци или индийци по 100 000 - не я виждам Европата още по Коледа ще е ад.

Коментар

• Унгарското правителство реши да започне подготвителна работа за построяване на ограда по границата с Румъния, ако се променят маршрутите на мигрантите, предаде БТА.

„Днес 60 души са задържани от полицията за рязане или повреждане на оградата. 45 души са хванати на границата, останалите 15 във вътрешността на страната. Полицията започна наказателни процедури срещу тях", каза Гиорги Баконди, главен съветник на премиера Виктор Орбан.

Междувременно, в Унгария влязоха в сила нови по-строги закони срещу нелегалните мигранти. Границата на страната със Сърбия e затворена. Полицията ще задържа всеки, който премине през новопостроената ограда, което вече се счита за углавно престъпление. Мигранти ще се пускат в само ако подадат молба за убежище в Унгария, иначе ще бъдат връщани. Будапеща дори обяви, че строежа на оградата може да продължи по границата с Румъния
        Хората не искат бежанци. Но вече е късно - няма не искам. Героични са усилията на унгарците. Но бежанците може да дойдат от Север.
        Медиите пропагандират криворазбран хуманизъм.
        Като този:
        http://9gag.com/gag/aZNwZmz

но ако се зачетат коментарите става ясно, че на бежанците се 'кефят' единствено политиците. Колко познато , а?
        А какво казват нормалните хора:
        this is the start of the end of Finland. Now even more refugees will come here and we'll end up as shitty as in Sweden. At the moment you can't critisize immigration at all or you will be labeled racist. Not even kidding. All the media supports immigration and bashes on the Finnish nationalist party. No one acknowleges even the problems in Sweden.
        Да гледаме и да се учим, отстрани е по-лесно, нашата е лесна. Животът на обикновените хора в подредения Запад се преобръща наопаки. А ние - ние сме добре , че сме зле... егати..

Коментар

• Най-голямото престъпление свързано с тъй наречените "бежанци" е мантрата за тяхното "ИНТЕГРИРАНЕ", въпреки, че в исторически план, това доказано НЕ РАБОТИ!

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
            Съгласен съм, затова и съм краен песимист за интеграцията на бежанци. Особенно в България. Хора - говорим за средна месечна заплата 400€ на месец. В някои градове - това дори е висока заплата. Кой луд ще работи за такива пари?

Не ги виня имигрантите - аз също не бих седнал за такова жалко заплащане (да не споменавам условията на труд и отношението на бизнесмените и бизнесдамите). В тоя ред на мисли - напъно естествено е цял ден да седят и да мислят схема. А поради тази причина и утопията за вливане на пъноценна работна ръка (за 300-400€ месечно) е напъно невъзможна.
            Че те са самонаети. Мини през "Симеон" и ще видиш с какво се занимават сирийците. Вероятно не е съвсем легална дейност, но нали сме Ориент все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
              колко от тия 1100 лв. стигат до бежанците....там е проблема, а , че да си пенсионер в БГ е престъпление това още ВЕЛИКИЯ от драгалевци го каза и им каза да мрат, че пречат.
              Тези пари отиват в нашенска заетост. Имаме полза от тях, особено тези дошли от ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
                Но тъй като мнението ми е малко офф, ще добавя, че съм имал макар и индиректен достъп до сирийски и албански граждани. И единствено мога да кажа, че основното им занимание през деня е да мислят някакви схеми как да изкарат някой друг лев, а не да потърсят истинска работа с твърда заплата и да знаят, че всеки месец ще имат доход.
                Съгласен съм, затова и съм краен песимист за интеграцията на бежанци. Особенно в България. Хора - говорим за средна месечна заплата 400€ на месец. В някои градове - това дори е висока заплата. Кой луд ще работи за такива пари?

Не ги виня имигрантите - аз също не бих седнал за такова жалко заплащане (да не споменавам условията на труд и отношението на бизнесмените и бизнесдамите). В тоя ред на мисли - напъно естествено е цял ден да седят и да мислят схема. А поради тази причина и утопията за вливане на пъноценна работна ръка (за 300-400€ месечно) е напъно невъзможна.
                #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                  Това са пак глупави и манипулативни сравнения. Кучетата и бежанците, нямат къща, имат нужда от обслужващ персонал който да им готви, помага и т.н., а затворниците трябва и да се пазат в скъпи затвори.

Бежанците освен това имат нужда от кратка помощ (максимум до 12 месеца) докато научат езика и си намерят работа. След това обаче и те ще почнат да работят и с пъти да върнат през данъци получената помощ.

Ако сравниш колко пари струва на държавата едно новородено дете докато стане възрастно и почне да работи, тази сума сигурно ще е десетки пъти повече от колкото нужната сума за интегрирането на един 25 годишен сириец!
                  Това си е механично пренасяне на икономиката върху човешките отношения - типично за американското, а не европейското мислене.

Евтина китайска бързооборотна стока - евтино за пригаждане 25 годишно сирийче.
                  Скъпа немска или японска стока - скъпо бебе.

Да, ама не - те и индийците бяха много добри евтини програмисти, ама нанесоха такива щети на компаниите които ги наеха по принципа 'най-евтина цена'

Ето малко филмчета, специално е интересно как тълпа крещи алаакбоа в центъра на Будапеща??
                  http://www.prisonplanet.com/migrant-...broadcast.html

Коментар

Това са пак глупави и манипулативни сравнения. Кучетата и бежанците, нямат къща, имат нужда от обслужващ персонал който да им готви, помага и т.н., а затворниците трябва и да се пазат в скъпи затвори.

Бежанците освен това имат нужда от кратка помощ (максимум до 12 месеца) докато научат езика и си намерят работа. След това обаче и те ще почнат да работят и с пъти да върнат през данъци получената помощ.

Ако сравниш колко пари струва на държавата едно новородено дете докато стане възрастно и почне да работи, тази сума сигурно ще е десетки пъти повече от колкото нужната сума за интегрирането на един 25 годишен сириец!
                    Фактически това си е усвояване на чужда работна сила. Ако останат дългосрочно в България повечето бежанци ще се включат в местната икономика без да сме инвестирали в тях големи средства. Повечето от тях са във връзка с Близкия изток и подпомагат търговския обмен, на дребно или на едро. Българското общество е твърде затворено за чужденци, поради това е бедно. Ако не беше екстремисткия ислямизъм, шяхме да имаме повече полза отколкото харч и щета.

Коментар

Тук съм напълно съгласен. С едно изключение. То е ключово обаче. Приемаш за дадено, че 25-годишния сириец иска да работи и да стане пълноправн гражданин на РБ. Това силно ме съмнява, с оглед на това, че на нас, българите, не ни харесва България. Нито условията на труд, нито заплащането, нито политическата обстановка.. Горе-долу нищо друго освен природата, яденето и пиенето. (Тук трябва да изключа разни наследствени феодали, живеещи с над 5000 лв. на глава в домакинството на месец - за тях България е рай, само като процентно съотношение те са като плюнка в морето).

Но дори да приемем, че сириеца има голямо желание да стане пълноправен, работещ член на обществото. Следва долното

Познатите ми с 3 езика, висше, 3-5 години опит в корпоративна среда в световните лидери в различни индустрии - не могат да си намерят достойна работа и заплащане в България. (Тук отварям голяяма скоба - изключаваме ИТ).Например -къде да работи човек с образование и опит в сферата на Operations & supply chain mngmnt в България и с какво заплащане? Не вярвам да получа смислен отговор на предния въпрос,все тая. На фона на горното - как допускаш, че сириец ще си намери нещо, което да го удоволетворява, дори и да иска?
                      #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                        Всъщност тези данни са манипулативни. Ситуацията далеч не е толкова проста. Един пенсионер има не знам колко дни безплатно /или срещу символична сума/ в санаториум, здравеопазването е турбо-субсидирано, има десетки програми за хора инвалиди (различна степен, повечето пенсионери отговарят на такава), субсидирани лекарства, пенсия, помощи за отопление и т.н. и т.н Цитираната сума от 155 е крайно нелепа и не отговаря на реалността. Ако вкараш всичките индиректни облаги на пенсионерите, ще стигнеш до сума много пъти по 155 лева. Не казвам, в никакъв случай, че българските пенсионери получават предостатъчно, но спрямо възможностите на републиканския бюджет - в нормални граници е "субсидията" за пенсионер.

А престъпниците - да, те са в тежест на едно общество. Всяко общество. Но тук влиза ефекта на "по-добре треска в пръста, отколкото брадва в гърба", т.е. по-изгодно за обществото е да издържа затворниците, отколктоо те да са на свобода.
                        Прав си, че най-вероятно са манипулативни точно с цел да се нагнети обстановката още повече, съгласен съм с това, че престъпниците са тежест на всяко едно общество, но при нас тежестта е още по-голяма, защото най-големите престъпници са на свобода и ни управляват, а в затвора масово лежат цигани откраднали я кокошка, я овца. Но тъй като мнението ми е малко офф, ще добавя, че съм имал макар и индиректен достъп до сирийски и албански граждани. И единствено мога да кажа, че основното им занимание през деня е да мислят някакви схеми как да изкарат някой друг лев, а не да потърсят истинска работа с твърда заплата и да знаят, че всеки месец ще имат доход.

Коментар

Днес гледах една схема, за съжаление обаче я изгубих в историята и не мога да ви я покажа, но в крайна сметка тя показваше колко е държавната издръжка на всеки и положението беше трагично. На пенсионер се даваха 155лв., на КУЧЕ- 300лв, на бежанец- 1100 лв. и на затворник- 1300лв. само това като погледнете и става ясно колко добре работи държавният апарат. Хората, които трябва да имат най-малко права всъщност са най-облагодетелствани, а кучетата живеят по-добре от пенсионерите. Да не дава Господ докато ние станем пенсионери да не се надяваме на бежанците и затворниците да ни осигуряват пенсиите, че тогава и 155лв. ще са ни много. За това аз съм твърдо ПРОТИВ приемането на бежанци, не защото са мюсюлмани, а защото първо са нагли и второ държавата се грижи по-добре за тях отколкото за нас.

Коментар

Днес гледах една схема, за съжаление обаче я изгубих в историята и не мога да ви я покажа, но в крайна сметка тя показваше колко е държавната издръжка на всеки и положението беше трагично. На пенсионер се даваха 155лв., на КУЧЕ- 300лв, на бежанец- 1100 лв. и на затворник- 1300лв. само това като погледнете и става ясно колко добре работи държавният апарат. Хората, които трябва да имат най-малко права всъщност са най-облагодетелствани, а кучетата живеят по-добре от пенсионерите. Да не дава Господ докато ние станем пенсионери да не се надяваме на бежанците и затворниците да ни осигуряват пенсиите, че тогава и 155лв. ще са ни много. За това аз съм твърдо ПРОТИВ приемането на бежанци, не защото са мюсюлмани, а защото първо са нагли и второ държавата се грижи по-добре за тях отколкото за нас.
                            колко от тия 1100 лв. стигат до бежанците....там е проблема, а , че да си пенсионер в БГ е престъпление това още ВЕЛИКИЯ от драгалевци го каза и им каза да мрат, че пречат.
                            Last edited by X_Y; 15.09.2015, 14:59.

Коментар

Всъщност тези данни са манипулативни. Ситуацията далеч не е толкова проста. Един пенсионер има не знам колко дни безплатно /или срещу символична сума/ в санаториум, здравеопазването е турбо-субсидирано, има десетки програми за хора инвалиди (различна степен, повечето пенсионери отговарят на такава), субсидирани лекарства, пенсия, помощи за отопление и т.н. и т.н Цитираната сума от 155 е крайно нелепа и не отговаря на реалността. Ако вкараш всичките индиректни облаги на пенсионерите, ще стигнеш до сума много пъти по 155 лева. Не казвам, в никакъв случай, че българските пенсионери получават предостатъчно, но спрямо възможностите на републиканския бюджет - в нормални граници е "субсидията" за пенсионер.

А престъпниците - да, те са в тежест на едно общество. Всяко общество. Но тук влиза ефекта на "по-добре треска в пръста, отколкото брадва в гърба", т.е. по-изгодно за обществото е да издържа затворниците, отколктоо те да са на свобода.
                              #dagoduhatbednite

Коментар

Браво на героят на Източна Европа! Да живеят правовата държава, човешките права и христянското милосърдие!
                                без последното съм съгласен... нека не делим хората на такива по този начин, историята ни е научила, че е грешно...
                                The strongest stand last.

Коментар

Working...
                                X