IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    Взимам директно повод от думите ти за чуждоземците и Европа (пък сме и в темата за "бежанците") и докато не съм забравил викам да ти предложа на вниманието една статия на Димитри

Някъде по пътя сблъскахме с теб мненията си по повод на някои европейски въпроси и проблеми и в резултат на този сблъсък, без да се констатира особена изненада, мненията продължиха да са две . Чисто формално логически този резултат не е и не може да бъде повод за нищо - няма доказателство за правотата или грешката на кой да е от нас. Просто форумни приказки.

Д. Иванов излага едно свое виждане за основите на съвременна Европа и идеите, които се слагат във фундаментите и от някои от нейните "бащи". Забележка ! Думата "бащи" си е чисто моя измислица (по-точно казано не знам кога и къде съм го прочел), а не е приказка на Димитри.
    Просто за сведение.

Директната препратка към настоящата форумна тема е тезата за Европа на отечествата.
    Хубава статия! Разбира се съдържа много истини!
    За мен въпроса за ЕС, като цяло е изчерпан, на всеки що годе интелигентен човек му е ясно за какво става въпрос!
    Аз съм си изразил прогнозите, остава да чакаме!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Из дневника на една "лондончанка"(от Пазарджик), както е в писмото!
      Много от хората са именно с подобен lifestyle
      В контекста на ситуацията с чуждоземците и Европа, то там положението ще става само по-зле, от тук на сетне!
      Взимам директно повод от думите ти за чуждоземците и Европа (пък сме и в темата за "бежанците") и докато не съм забравил викам да ти предложа на вниманието една статия на Димитри

Някъде по пътя сблъскахме с теб мненията си по повод на някои европейски въпроси и проблеми и в резултат на този сблъсък, без да се констатира особена изненада, мненията продължиха да са две . Чисто формално логически този резултат не е и не може да бъде повод за нищо - няма доказателство за правотата или грешката на кой да е от нас. Просто форумни приказки.

Д. Иванов излага едно свое виждане за основите на съвременна Европа и идеите, които се слагат във фундаментите и от някои от нейните "бащи". Забележка ! Думата "бащи" си е чисто моя измислица (по-точно казано не знам кога и къде съм го прочел), а не е приказка на Димитри.
      Просто за сведение.

Директната препратка към настоящата форумна тема е тезата за Европа на отечествата.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        "Трогателно" и отчайващо.
        Из дневника на една "лондончанка"(от Пазарджик), както е в писмото!
        Много от хората са именно с подобен lifestyle
        В контекста на ситуацията с чуждоземците и Европа, то там положението ще става само по-зле, от тук на сетне!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Кои всъщност са "клетите бежанци"?
          ...
          днес Меркел е казала да не се създават лагери в Гърция(горещите точки), а направо да ги пускат бежанците да ходят, където искат...
          Изявленията й стават все по-объркващи ...

Коментар

• Начев, подобни мисли ми се въртяха в главата като го прочетох Паси ...
            Линията е някъде между днешната администрация и желанията на военните ...
            Сигурно, си забелязал и преиграването на Маккейни ...с тия само 6 ли, 12 ли ...обучени "кадри" за демократичната офанзива в Сирия

Коментар

• Императорът

Учудваш ли се - това е пътя за инфилтриране на цяла армия от терористи. Знаеш ли колко е лесно да бъдат отсяти сред тълпата ? Те поддържат връзка помежду си и не е никак трудно да се засече и отсеят.Странното е че не го правят службите за сигурност на европейските държави.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Писмо от Англия...
                "Трогателно" и отчайващо.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Как го разчитате ...това послание на Соломон Паси?
                  Прочитайки този текст, не бих разпознал по никакъв начин С. Паси.
                  Имаш интересна находка!

Нека кажа няколко приказки.
                  Не харесвам този човек и още по-малко му вярвам.
                  Още от времената на неговото "атлантичествоване" полагаше сериозни усилия да не покаже какво да е предпочитание към републиканска / демократическа администрация във Вашингтон. За да се измъкне от някакъв отговор по този въпрос, той беше проводник на тезата, че отношенията между Бг и САЩ зависят не толкова от президента на САЩ, а от премиера на Бг. Намерих едно негово интервю, в което го казва (иначе го е изричал нееднократно). Може да се коментира тази теза, но аз няма да го правя.
                  С цитираната от теб изява, той все пак заявява страна и дори ми се струва, че започва кампания в полза н арепубликанците.
                  Не мисля, че думите му за Путин следва да се възприемат като форма на "похвала". По-скоро има намерение да излъчи някакво послание, което да накара "противниковия лагер" да се мобилизира до степен, при която гарантирано ще преобърне нещата.
                  Непряко изказаната оценка за Президент Обама е твърде неласкава, несправедлива и неприемлива.

Въздържам се да коментирам тезите на С. Паси относно Русия, ядрената енергетика, въоръжението на Бг армия, историята на Европа и ЕС. Има смущаващи, спорни и дълбоко противоречиви елементи. Е, както вече казах - въобще не го харесвам и мнението ми в тази посока няма стойност.

Коментар

• Кои всъщност са "клетите бежанци"?

ЕТО КАКВИ ИЗВЕРГИ И ТЕРОРИСТИ КАНЯТ В ЕВРОПА НАШИТЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТОЛЕРАСТИ:

http://www.blitz.bg/news/article/366288

Предлагам закон: за всеки европейски човек, загинал или останал инвалид при терористически акт, един толераст да увисва на въжето !!!
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                      Писмо до Англия...

Мила ми Цецке,

Пишем ти отново, защото с баща ти много се безпокоим какво правиш в тази пуста Англия.

Тук вече застудя, представям си колко е студено и мъгливо при вас. Да се обличаш топло и да не стоиш много навън. В бара, дето пишеш, че си започнала работа, с какво се отоплявате, сигурно само с камина.

Сега ти плета един дебел пуловер от истинска домашна вълна. Защото знам, че при вас всичко е изкуствено. Ще ти го пратя по чичо ти Пешо, който другата седмица ще пътува на свиждане на братовчед ти, дето влезе в затвора за едното нищо.

Стринка ти идва често и си поплакваме от живота. Тя все вика, че не може нейното момче да се е занимавало с наркотици, сигурно са го натопили тези мръсни английски полицаи. Права беше баба ти, дето все повтаряше: видиш ли протестантин, стой по-далеч от него.

Много внимавай с тези протестанти ли са, католици ли са англичаните.

Много се тревожим с баща ти и като гледаме какви ги говори вашият Камерън. Все против нас българите говори. Защо ни мрази, нали сме европейци всичките. Да не сме по-различни от тях? Дано да не вземат нещо да ви направят.

Ако питаш за нас, оправяме се. Благодарим за стоте евро дето ни ги прати миналата седмица – точно си платихме тока с тях.

При нас има само едно нещо лошо. Навсякъде плъзнаха сирийци. Показват ги по телевизията. Грабят, крадат, разнасят болести. До нас още не са стигнали, но се говори, че старото училище отвъд реката ще го правят бежански лагер.

Дойдоха онзи ден едни момчета от София и викат: защо спите, що не се вдигате. И се вдигнахме и дойдоха от всички телевизии да ни снимат. Аз също бях там и виках „България за българите, чужденците – вън”. Ако това не хване дикиш, ще ни водят да преграждаме магистралата.

Изобщо България стана разграден двор. Нещата не отиват на добре. Така че колкото и да е студено при вас, каквото и да говори този мръсник Камерън, стой там. Внимавай с полицията и протестантите и се обличай топло.

Целуваме те - майка ти и баща ти.
                      Писмо от Англия...

Мили мамо и татко,

Искам да Ви кажа, че аз тук съм много добре! Тази седмица се преместихме в нова квартира. Супер! Много яко! Сега в стаята съм само с още едно момиче, не е като в старата квартира, където бяхме по 3 в стая. Друго си е! Бели хора сме вече! Еййй...

Малко по-скъпичко идва, но пък имаме самостоятелна тоалетна, само за нашия апартамент. Общо сме 3 стаи с по 2 момичета, ама те 2те работят само нощна смяна, така че сутрин големи опашки няма!
                      Да ви кажа много е уютно, тавана е от гредоред, същото като при бабината къща на село! Тук в Лондон, така строят, може би екото при тях е навлезнало още преди векове, европейци са все пак, не са като нас. Трябва да ги настигаме! Еййй...

Над нас има две пакистански семейства, сутрин не ми се налага даже и телефона да навивам. Станат ли към 5:30 сутрин, така романтично се разкърцва пода, че знам, че ми е време и на мен! А пък и за тоалетната си имаме нещо като неформален график, с момичетата, така че време за губене няма...

С парите, иначе съм много добре! Помолих шефа в бара да ми даде допълнителни смени за неделите, в които по принцип почивах. Даде ми за 2 от тях, а това са си още 150-200 пунда! Забогатява Вашата Цецка, Еййй...

Радвам се, че сте получили 100те евро, които ви пратих, за тока! Знам, че Ви е малко трудно, защото още изплащате студенстския ми заем, но то... не остана, още 5 години, за колко ще се изтъркалят! Пък и в образованието на дъщеря си сте инвестирали! Дипломата по „Бизнес администрация“ от престижния Уест Ист Бизнес Маркетинг Колиджжж... Аз съм си я сложила точно над леглото в една рамчица, да ми топли сърцето. Ще Ви пратя снима по Skype…

Знам, че на роднините сте казали, че работя в Лондонска банка, а не в бар, но и това ще стане един ден. Убедена съм!
                      Онзи ден ходих на едно интервю за администраторка в автомивка, ама взеха една индйка, колониални истории, не ми се говори...

Мамо знам, че все ми повтаряш за внуче, ама аз съм само на 33 години, нека да посъбера пари и ще мислим.... А пък и да ти кажа тука много от мъжете сякаш не се интересуват от жени, не ме забелязват! Много чудно? Надуват ли се?
                      Само някакви поляци и руснаци ми подсвиркват, ама то кой ще ти се занимава с такива!

За парите, да ти кажа, вече като махна наемите и други разходи, за ядене едно 600 паунда ми остават. Нали е добре да сме слаби, та от 52, ще гледам да ида на 45 килограма. Едно 200 паунда ще спестявам на месец, айде 150 да са, че задължително трябва да взема новия Iphone, на изплащане, няма как...

Иначе за братовчеда, кажи на стринка, да не се притеснява. Тук затворите са европейски, не са като в България. Има няма, за колко време ще минат тия 6 години, а пък може и да го пуснат година, две предсрочно!
                      Той просто момчето много лош късмет изкарало. Както се прибирал от работа, трима еритрейци, тръгнали с ножове да го ограбват, ама той нали си е як и щур, ударил единия, бутнал другия, а на третия главичка. Избягал, ама полицията го намерила по камерите. Тука да ви кажа навсякъде има камери. Лошото е, че от някакво местно НПО го обвинили в насилие и расизъм. Не било нужно да ги удря, те само искали да му вземат парите. Той проявил агресия, защото били черни! Тук законите са много строги! Еййй...

Онзи ден малко се притесних, защото чух, че една колежка от старата работа я били изнасилили 8 човека на улицата след работа. Казаха, че можело някой да се обиди, та не разкривали нарочно, кои са извършителите. Аз дочух някакви неща, ама като не е потвърдено официално, знаели се...
                      Да ви кажа, аз съм я виждала, че си позволява да носи поли, над коляно, еластични, такива ми ти работи. Хубаво тяло има момичето, ама не е работа това...
                      За мен не се притеснявайте, аз нося само дънки и задължително ако не съм с яке слагам туника, да не ми се вижда Д-то, Хихихихиих...
                      Хитро нали!!! Използвам и друг трик, още по хитър. В чантата винаги си нося една кърпа и ако случайно се наложи да ходя някъде сама или по свечеряване, веднага се „забрадвам“ с нея и няма никакви проблеми! Кво ше кажете а??? Акъл трябва, акъл.... Не случайно съм завършила „Бизнес администрация“ в престижния Уест Ист Бизнес Маркетинг Колиджжж... Еййй...

Не се притеснявайте за мене, знам, че по новините са казали оня ден, че е имало някакъв взрив в метрото в Лондон, ама споко, аз метро не ползвам....
                      Ходя пеша, бара е на 30 минути от квартирата.

Само да ви кажа, че тази година няма да мога да се прибера лятото, тъй като имам една седмица отпуск, а и билетите са скъпи, знаете трябва да се спестява...
                      С една приятелка от Румъния ще ходим отпуската, безплатно на технофестивал в Испания, някаква гей организация го организира. Трябва само всеки ден във Facebook да лайкваме страницата „Гейовете имат права“ и на самия фестивал да носим гривни - „подкрепям гейовете“!
                      Голяма оферта е това! Ударихме кьоравото! Еййй...

Искрено ваша,

Цецка, от космополитен и мултикултурен Лондон
                      Last edited by Mike Florida; 07.10.2015, 21:05.

Коментар

• Това >> http://www.europarl.europa.eu/ep-liv...ate=07-10-2015 от Европейския парламент , трябва да се предава директно по БНТ.............ако сме нормална държава!
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                          Писмо до Англия...

Мила ми Цецке,

Пишем ти отново, защото с баща ти много се безпокоим какво правиш в тази пуста Англия.

Тук вече застудя, представям си колко е студено и мъгливо при вас. Да се обличаш топло и да не стоиш много навън. В бара, дето пишеш, че си започнала работа, с какво се отоплявате, сигурно само с камина.

Сега ти плета един дебел пуловер от истинска домашна вълна. Защото знам, че при вас всичко е изкуствено. Ще ти го пратя по чичо ти Пешо, който другата седмица ще пътува на свиждане на братовчед ти, дето влезе в затвора за едното нищо.

Стринка ти идва често и си поплакваме от живота. Тя все вика, че не може нейното момче да се е занимавало с наркотици, сигурно са го натопили тези мръсни английски полицаи. Права беше баба ти, дето все повтаряше: видиш ли протестантин, стой по-далеч от него.

Много се тревожим с баща ти и като гледаме какви ги говори вашият Камерън. Все против нас българите говори. Защо ни мрази, нали сме европейци всичките. Да не сме по-различни от тях? Дано да не вземат нещо да ви направят.

Ако питаш за нас, оправяме се. Благодарим за стоте евро дето ни ги прати миналата седмица – точно си платихме тока с тях.

При нас има само едно нещо лошо. Навсякъде плъзнаха сирийци. Показват ги по телевизията. Грабят, крадат, разнасят болести. До нас още не са стигнали, но се говори, че старото училище отвъд реката ще го правят бежански лагер.

Дойдоха онзи ден едни момчета от София и викат: защо спите, що не се вдигате. И се вдигнахме и дойдоха от всички телевизии да ни снимат. Аз също бях там и виках „България за българите, чужденците – вън”. Ако това не хване дикиш, ще ни водят да преграждаме магистралата.

Изобщо България стана разграден двор. Нещата не отиват на добре. Така че колкото и да е студено при вас, каквото и да говори този мръсник Камерън, стой там. Внимавай с полицията и протестантите и се обличай топло.

Лъжата е участ на робите,свободните хора са длъжни да говорят истината-римска поговорка!

Коментар

• Писмо до Англия...

Мила ми Цецке,

Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Тук не говорим за религия, поне тя не трябва да бъде водещ фактор, колкото и да е значима!

Говорим за етническо обезличаване, дори унищожение и похабяване на ресурсите!

ЕС се превърна в клоака, където всеки, който е беден и нещастен, може да се домъкне и да "се нарече" брат с тебе европееца!

Освен с мюсюлмани ЕС се напълни с индйска и шаманистка африканска паплач!
                            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

• Всичко, което сме писали по темата може да бъде обобщено от едно изречение, което случайно срещнах! Толкова истина, в толкова малко думи!

"Има много еволюционни причини един мъж да не инвестира родителските си ресурси в детето на друг мъж."

Коментар

• Как го разчитате ...това послание на Соломон Паси?

Соломон Паси: Путин излъчва сила, Западът е слаб с Обама начело
                                С Русия имаме много повече общи врагове, отколкото разделителни линии, смята ексвъншният министър

"Трябва да отбележим, че това е първата визита на Путин от 10 години насам в ООН. Той се връща на бял кон. На фона на нерешителния президент Обама, Путин излъчва сила и присъствие. Западът не е силен под ръководството на Обама", коментира Паси.

Той припомни, че Русия участва в създаването на световния блок БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка, като този блок има собствена военна организация.

"БРИКС активно може да се противопостави и конкурира със Запада. Не искаме конфронтация с Русия, а партньорство, ние не можем един без друг", каза Паси. Той отбеляза, че Русия и Западът имат нужда един от друг.

"Невинните жертви на тази взаимна нужда са Украйна, Грузия, очаквам скоро Молдова. Не трябва да смятаме, че партньорството е една идилия. Ние с Русия имаме много повече общи врагове, отколкото е това, което ни разделя", смята Паси.

Според него в Сирия Русия преди всичко удря враговете на Асад.

"Сред тях може да има клетки на "Ислямска държава". Русия иска да изгради сериозно военно присъствие в Сирия. Това ще е военно присъствие в Средиземно море, реализация на отколешната руска имперска мечта да има излаз на Средиземно море. Да контрира присъствието на НАТО в Средиземно море чрез 6-ти американски флот", обясни Паси.

Бившият външен министър е убеден, че дните на Асад са преброени. "Асад е изключително вреден човек за целия Близък изток, но има международни сили, които го поддържат. Това ще е до време, няма вечни диктатори", заяви Паси.

Бившият външен министър, който бе един от най-големите радетели на членството ни в НАТО, коментира и актуалната през последните дни тема с охраната на българското въздушно пространство. Той определи дискуситите за това да отдаваме ли небето си на чужди сили да го пазят като "елеменатрно-патриотарски спор".

"Българските самолети също са натовски. НАТО е България, България е НАТО", заяви Паси. Според него основната идея на военните съюзи е всяка страна да се специализира в нещо. "Не можем да имаме и подводници, и самолети, и танкове, и ракети", убеден е Паси.

Според него нашите военно-въздушни сили трябва да се преориентират към самолетите F-16. Паси смята, че военният министър Николай Ненчев, чиято оставка бе поискана от БСП и "Атака", полага максимални усилия, за да ремонтира самолетите МиГ 29 чрез споразумение с Полша.

"Русия сега ще извие ръцете на Полша и нашите ръце. Българската армия с МиГ 29 не може да продължава", категоричен е Паси.
                                Той коментира и противопоставянето между САЩ и ЕС, което се появи в различни коментари във връзка с бежанската криза. Паси припомни, че ЕС е създаден след Втората световна война не без помощта на САЩ чрез т.нар. план Маршал и т.н.

"ЕС е креатура на САЩ. Няма никаква логика да конкурираме САЩ и ЕС. САЩ имат интерес да има силна Европа. Нещо повече, САЩ не искаха и разпада на СССР, за да говорят чрез една столица през максимално широко пространство", заяви Паси.
                                http://www.blitz.bg/news/article/365402

Коментар

Working...
                                X