Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеТвърдял съм, че общества с ниска демографска динамика са със затихващи функции. но това няма много общо с просперитета. Освен това процесите са обратими, за което се опитвам да работя, но нещо няма ентусиазъм у нас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВ по- предните ти постове се прокрадваше подобна нишка и Флорида ти опонира. Аз съм съгласна с неговите съждения относно демографията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТака е. Всъщност населението на Европа, а и на света - е по-добре да намалее. Идват технологии, дето не можем да си ги представим сега... а краят на 19 век се опитали да закрият Патентното бюро в САЩ, с мотивът, че всичко вече е измислено и няма какво да се открива повече.
В неизбежното бъдеще хъхрекът няма място, той и добитък не е - и за роб не става - защото и робът трябва да има някакво ниво на компетенстство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТака е. Всъщност населението на Европа, а и на света - е по-добре да намалее. Идват технологии, дето не можем да си ги представим сега... а краят на 19 век се опитали да закрият Патентното бюро в САЩ, с мотивът, че всичко вече е измислено и няма какво да се открива повече.
В неизбежното бъдеще хъхрекът няма място, той и добитък не е - и за роб не става - защото и робът трябва да има някакво ниво на компетенстство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеБе ти чуваш ли се какви ги говориш!!!
Ало???
Как да се затрие с демография? Утре идват роботи идва удължаване на живота, това до 30 години! Идва един нов свят, НОВ и съвсем различен! Разсъждаваш все едно сме 18 век и си говорим във файтон!
Никой не може да ти каже каква ще бъде Шибаната демография на местните европейци и какъв ще бъде живота! Това е Утре!!! УТРЕ!!!
Дори и европейците да станат 500 милиона, това може да е при съвсем различна икономическа и технологична среда!
Разбери, че дори въпроса за пенсиите е пълна спекулация, живота се променя, реалностите са динамични и нови!
Приемането на мангасари не просто не е безалтернатива, ами всякакви коментари, че подобен процес е неизбежен е израз на късогледство и липса на визия за предстоящите технологични, медицински и икономически реалности!
Идва века на "АЗ РОБОТЪТ", а не на "МАНГО ДЖЕРИ"!
В неизбежното бъдеще хъхрекът няма място, той и добитък не е - и за роб не става - защото и робът трябва да има някакво ниво на компетенстство.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеКъде съм споменавал подобно нещо. Застаряващите общества са по-богати, по-опитни, по мъдри и сдържани. Въпросът е докъде е разумната граница на застаряване. Може вече да е премината в термания и да се опитват да компенсират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеМного ясно!
Все едно България да има кяр от циганите!
Най-подмладеното население в страната.
Ние отиваме във века на роботите и на удължения живот. Отиваме във века на доминацията и деспотството бих казал, на напредналите пред останалите.
Той ни обяснява, все едно че сме 15 век, че някакви щяли да дърпат каруца, че били млади!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеПо твоята логика Африка трябва да е най- просперираща.
Индия малко отлепи, след като й дадах възможност да генерира работни места.Не се заблуждавай, че процесите там са устойчиви.Last edited by Trakatrak'; 12.11.2015, 22:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеНие не знаем още какво е златното сечение за идния 21 век относно демография!
Знаем със сигурност обаче, че ако пускаме бонговци, връщане на зад няма! А резултата ще е тотална и невъзвратима загуба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеТо това като с инвестициите, правиш ли ги, идва растежът. Има ли размножаване, ще има и работа. В едно застаряващо общество младежите са безработни щото намалява консумацията, потребление няма.
Индия малко отлепи, след като й дадах възможност да генерира работни места.Не се заблуждавай, че процесите там са устойчиви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеМного ясно!
Все едно България да има кяр от циганите!
Най-подмладеното население в страната.
Ние отиваме във века на роботите и на удължения живот. Отиваме във века на доминацията и деспотството бих казал, на напредналите пред останалите.
Той ни обяснява, все едно че сме 15 век, че някакви щяли да дърпат каруца, че били млади!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеЕ, това твърде отдавна го говоря, ама като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша. Така един анализатор проникновен, де не се вслушват в съветите му, го прекръстих на Пенчо, но май и аз съм некъф си Пенчо.
Знаем със сигурност обаче, че ако пускаме бонговци, връщане на зад няма! А резултата ще е тотална и невъзвратима загуба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеИ аз считам за недалновидно, на база схващания от 19 век да се правят прогнози за втората половина на 21 в. Имало е смисъл от "подмладяване" на Европа, когато през 10-15 години е губела значителен % от активното си население във войни и епидемии, а трудът е бил ръчен. Проблемите в арабския свят дойдоха от "подмладяването". Европа също има проблем с младежката безработица. За какво изобщо говорим? Нямаме необходимост от млади сирийци, африканци и други подобни.
Коментар
Коментар