IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Без думи:
    Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Разбира се, че си трябва някаква минимална подготовка! Тя се добива сравнително бързо и лесно обаче!

По време на Балканските войни, виждаш каква оргомна маса от население е успяло да се мобилизира и да бъдат блестящи войни!
      Да, ама те са били издържливи и корави хора: селяци. Селякът е навикнал на тежък труд и да се лее кръвчичка - най-малкото кокоша и прасешка - свикнал е да отнема живот. А днешните геювци като счупят един нокът и: дотам.

Чели сме всички онзи Йовков разказ - за Люцканът. Всички сме окайвали нежничкият цветар, загинал мърцина - ама представете си армия от Люцкановци: тя няма да спечели нито една битка.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Имало е промени в климата, но към залеза след 200 година е започнало захлаждане чиято кулминация май е около 500 година. Та империята пада със захлаждането и има обяснение в него, но е дълго за обяснение и съм писал за него. Впрочем сега климата въпреки, че лъготят по медиите (защото има много мангизи в ''затоплянето'') реално се захлажда от 2000 година насам и кулминацията трябва да е около 2020 година. Не се лъжи по топлата зима, а виж, че в САЩ всяка година вече стана почти 10 пукват от студ зимата и че в Саудитска арабия от няколко години зимата вали сняг и имат наводнения всяка зима.
        Рязкото застудяване е около 11 век. Дотогава Англия е била основно лозарска държава, а Гренландия е изнасяла цели кораби жито за Европа... само след 20-тина години постоянен спад на температурите, някогашната житница е изоставена на ледовете.

Римляните - да - как ги виждаш по сандалки и къси мъжки роклички да газят снежни преспи? - Някога е било по-топло. И да - това с "глобалното затопляне" е най-най-най-скъпата шашма въобще в историята на човечеството.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Малко да ви върна на земята
          http://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B5-%D...%B5/a-19017855
          Не сирийците, а хора от Балканите
          големи проблеми на полицията създават не сирийци и иракчани, а групи мигранти от Балканите.
          Ма, къде ще се сравняват арабелите с нашите мургави висококвалифицирани и строго профилирани специалисти. В Арабия за кражба секат ръка, как да се усъвършенстват местните като при първо излавяне стават едноръки факири, а пък фалшивите сакати сред просяците може набързо да станат действително хора с увреждания.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Последният ясно изразен миниледников период е бил през Средновековието и продължил няколко века. По спомени, причината за това е била високата вулканична активност.
            Последното голямо застудяване настъпва около средата на ХVІІ век и продължава, ако не се лъжа, около столетие. !815 изригва вулкана Тамбора, май беше, в Индонезия и следващата година е заломнена като годината без лято. Има очаквания при избухване на супервулкана в Йелоустоун съвременната цивилизация да изчезне.

Коментар

• Малко да ви върна на земята
              http://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B5-%D...%B5/a-19017855
              Не сирийците, а хора от Балканите
              големи проблеми на полицията създават не сирийци и иракчани, а групи мигранти от Балканите.

Коментар

• Mike Florida

Какви опълченци срещу терористи които вземат заложници ? Само с разузнаване става тази работа и технически средства.
                D.Y.F-091066

Коментар

Ясно обаче сега с кого ще правиш армия? Доказано е, че добрата армия се състои от работници (тия във фабриките) и селяни. Тези които са работили в обслужващия сектор, не са така добри за войници.. Има си проучвания в тази област.. А колко работници (от заводи) може да мобилизираш или колко селяни? Днес селяни почти няма има шепа арендатори и 1000 комбайнера.. А от фризьорчета и офис-планктон, войници не стават.
                  Добрата армия зависи основно от степента на маскулинност в обществото. Добри войници става от тези, които имат отговорни задачи и в цивилното общество със съответните санкции и стимули. Днешната ни култура е твърде далече от това.

Коментар

Да, по филмите и по 3 март всички като си слагат байраци на фейсбуците... Те сигурно и римляните са смятали така, че камъните бият, ама не би.
                    При римляните сме имали тъй наречените "варвари", които са били истински войни и са имали стройна ДЪРЖАВНА военна йерархия! Това не са били разбойнически групи с 10 - 20 хиляди души в тях, а народи!

В момента сравненията с Римската империя, не мисля, че са особено удачни, тъй като самото рухване на Римската империя е частен случай и не трябва да се наслагват факти от гледна точка на ПОВТАРЯЕМОСТ на събития към днешна дата. Още по-малко когато отправната точка ни е едно единствено събитие, а не десетки такива, формиращи някаква ясна закономерност! От частния случай не трябва да се вадят изводи, поради неговата ограниченост!

Коментар

Подценяваш опълченците! У дома и камъните бият, нали знаеш!
                      Да, по филмите и по 3 март всички като си слагат байраци на фейсбуците... Те сигурно и римляните са смятали така, че камъните бият, ама не би.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Много ми се иска да видя аз тия опълченци срещи почти професионални войници които от 5 години трупат опит в почти всекидневни боеве. Опълченците ти ще са попилени... Не забравяй, че американските опълченци ядат яко бой от една шепа англичани и немци по време на войната за независимост. Цялата война почти.. Защото ония са професионалисти, с дисциплина, обучени, обръгнали.. Добре, че Франция се намесва, че иначе САЩ с техните опълченци още щяха да са колония на нейно величество и да ги управлява генерал губернатор... Което може би нямаше да е зле Я вижте Канада и Австралия оплакват ли се? ..
                        Тя войната е всякакви видове... Обаче да приемем, че се води само партизанска.. Как виждаш сбирщина офис-планктон или квартални мутри срещи хора които са свикнали с тази тактика... Не става..
                        Подценяваш опълченците! У дома и камъните бият, нали знаеш!

Коментар

Чакай сега дай да се разберем, нали не говорим за пълномащабна модерна война, а за псевдобежанците и това, което спомена сутринта, че един вид може да нападнат местното население като "армия"? Аз го разбирам като един вид "опълчение" от едната и от другата страна, а не като някаква модерна пълномащабна война! Аз за това говоря, ако ти говориш за друго, значи просто не се разбираме какво искаме да кажем.
                          Много ми се иска да видя аз тия опълченци срещи почти професионални войници които от 5 години трупат опит в почти всекидневни боеве. Опълченците ти ще са попилени... Не забравяй, че американските опълченци ядат яко бой от една шепа англичани и немци по време на войната за независимост. Цялата война почти.. Защото ония са професионалисти, с дисциплина, обучени, обръгнали.. Добре, че Франция се намесва, че иначе САЩ с техните опълченци още щяха да са колония на нейно величество и да ги управлява генерал губернатор... Което може би нямаше да е зле Я вижте Канада и Австралия оплакват ли се? ..
                          Тя войната е всякакви видове... Обаче да приемем, че се води само партизанска.. Как виждаш сбирщина офис-планктон или квартални мутри срещи хора които са свикнали с тази тактика... Не става..
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

В известан степен си прав, само че матеряла срещу, който смяташ, че те може да се изправят, се замисли, дали е по-добър!

Да си бясно куче, не винаги означава, че можеш да хапиш добре!
                            Бъди сигурен, че чеченци воюващи от 20 години с руската армия, а сега в Сирия и Ирак могат да ти вземат здравето.. Не гледай масата която е 1.2 милиона в Европа, ами тия 50-100 може и повече които ще са готови..

Коментар

Абе хора, аз бях един прост пехотинец и учих 14 предмета.. Навремето (Балканската) им дават по една пушка, учат ги чат пат да стрелят и да бучкат с ножа и това е.. Днес има много по-сложни оръжия. Че той ако не е обучен, ще се взриви сам с граната бре или ще убие някого или ще си строши нощния мерник или няма да знае как да го включи. или ще утрепе някой с РПГ вместо да прасне противника.. Да не говорим за Стрели и подобно, Малютки и какви ли не неща. То само с мерак не става.. Трябва обучение. Че една проста маневра за разгръщане на един взвод се тренира месеци. Без дисциплина и без обучение нито една армия не е победила само с гол мерак.
                              Чакай сега дай да се разберем, нали не говорим за пълномащабна модерна война, а за псевдобежанците и това, което спомена сутринта, че един вид може да нападнат местното население като "армия"? Аз го разбирам като един вид "опълчение" от едната и от другата страна, а не като някаква модерна пълномащабна война! Аз за това говоря, ако ти говориш за друго, значи просто не се разбираме какво искаме да кажем.

Коментар

... съвсем кратко военно обучение и въпреки това..
                                Абе хора, аз бях един прост пехотинец и учих 14 предмета.. Навремето (Балканската) им дават по една пушка, учат ги чат пат да стрелят и да бучкат с ножа и това е.. Днес има много по-сложни оръжия. Че той ако не е обучен, ще се взриви сам с граната бре или ще убие някого или ще си строши нощния мерник или няма да знае как да го включи. или ще утрепе някой с РПГ вместо да прасне противника.. Да не говорим за Стрели и подобно, Малютки и какви ли не неща. То само с мерак не става.. Трябва обучение. Че една проста маневра за разгръщане на един взвод се тренира месеци. Без дисциплина и без обучение нито една армия не е победила само с гол мерак.

Коментар

Working...
                                X