If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Към тези 9 дето писах на лордчето да си вземе може ( и то задължително) да се добавят EZM, RWJ и EES, които са с наблягане на печалбите.
Тия 12 дето съм изкопал досега са killing dozen дето разказва играта на спая отвсякъде.
4 вече имам, плюнча се и за останалите 8, ма тая корекция се не иде мамка и...
ПС В тоя случай имаме подход коренно различен от контрарното инвестиране дето стана дума в другата тема. Там гледаме да спечелим спекулативно от някой друг избушко, а тук търсим подцененост и скрита стойност, способни да бият маркета ( и то не малко, а статистически значимо) in the long run.
Кой е пенсионният фонд, който носи 10% годишно, коя е облигацията, която носи 10% годишно и т.н. Не виждам стойност в поста ти иначе, освен да трупаш бройка над двайсетте хиляди.
Нелош съвет/комбинация мисля.
Аз в момента действам по 1 друга ЕТФ с/ма. Имам вече 4 от изброените долу.
Понеделник ще си купя останалите.
Лорде - вземи си тези 9 ЕТФ-а (DES - двойно) и ще ме споменаваш.
DES (x 2), DFE, IBB, IJS, IJT, VBR, VOE, XLF, XPH
Бият на общо основание индексите, за 5 години - с 1/3 , последната година са 49% отгоре, а последното тримесечие и месец - двойно !
Имаш 3 варианта за управлението им :
= както си решиш
= пасивно - чоплиш семки и си гледаш кефа. Най ми харесва този, а и може би е най удачния.
= активно - на всеки 3 месеца - продаваш по 1/3 до 1/2 от двата най добре представили се и ги заменяш със същото количество от най зле представилите се.
Има и други яки жребци ако решиш да вложиш по голяма сума. Например:
EFV,SDY,TAN,VGK,VTV,,KRE,ICLN,BBH,XLV,PBE
Че какво по-лесно от туй? То дори депозити има, дето ще ти донесат такава доходност, пенсионните фондове тоже - има акции, които от дивидентчета ще ти донесат и повече, облизвации - тоже.
Къде да вложа 120000 усд, така че да имам чисти 10000 усд на година, без да правя нещо, без имоти и да е законно? И при нужда да мога бързо да ги изтегля.
Имоти не ме интересуват, имам 2, жена ми има 1 и след време ще имаме още 2 наследени.
Че какво по-лесно от туй? То дори депозити има, дето ще ти донесат такава доходност, пенсионните фондове тоже - има акции, които от дивидентчета ще ти донесат и повече, облизвации - тоже.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Къде да вложа 120000 усд, така че да имам чисти 10000 усд на година, без да правя нещо, без имоти и да е законно? И при нужда да мога бързо да ги изтегля.
Имоти не ме интересуват, имам 2, жена ми има 1 и след време ще имаме още 2 наследени.
За 5К бих избирал между:
ЕТФ - турски акции или СФТРД,
Успех!
Нелош съвет/комбинация мисля.
Аз в момента действам по 1 друга ЕТФ с/ма. Имам вече 4 от изброените долу.
Понеделник ще си купя останалите.
Лорде - вземи си тези 9 ЕТФ-а (DES - двойно) и ще ме споменаваш.
DES (x 2), DFE, IBB, IJS, IJT, VBR, VOE, XLF, XPH
Бият на общо основание индексите, за 5 години - с 1/3 , последната година са 49% отгоре, а последното тримесечие и месец - двойно !
Имаш 3 варианта за управлението им :
= както си решиш
= пасивно - чоплиш семки и си гледаш кефа. Най ми харесва този, а и може би е най удачния.
= активно - на всеки 3 месеца - продаваш по 1/3 до 1/2 от двата най добре представили се и ги заменяш със същото количество от най зле представилите се.
Има и други яки жребци ако решиш да вложиш по голяма сума. Например:
EFV,SDY,TAN,VGK,VTV,,KRE,ICLN,BBH,XLV,PBE
Коментар