Облачните и електронните фактури и документи ще направят все по важно същяествуването на дигитално завещание с което нследниците да получат достъп до целият този електронен архив.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дигитално завещание
Collapse
X
-
Много филми гледате.
От юридическа гледна точка завещанието може да се направи 2 вида (не съм юрист )
1.Вариант-директно се съставя в кантората и вписва от нотариуса.Не може да се оспорва в съда.
2.Вариант Саморъчно написано и подписано завещание (което може да се оспорва в съда).
След това вижте другите неща(флашки, скици и прочие как ще ги вместите в горепосочените два варианта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hunter of foolsПишеш.
И ако имаш доверена жена до теб - и казваш да запомни една важна парола за една още по важна флашка с инфо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеПравиш завещанието и го даваш на няколко доверени човека.
Аз например съм упоменал в завещанието си, след като ме кремират, половината ми прах да разпръснат над 7те Рилски Езера, а другата половина над Поповската котловина и това да се случи в присъствието на тибетски монах който да пее пуджи с пожелание за по-съвършено следващо прераждане и заключителни пожелания от моя другар Пастор Петров.
П.П.
Според мен е най-важно да се приготвиш за процеса и бардото на смърта , от колко да мислиш как да оставиш едни пари на хора които не се интересуват от тях.
С уважение,
Черкезов
Черкезов - ти си намбър 1
Коментар
-
Не съм бил ясен , нещо...
Изобщо не ми пука кво ще правят с мен.
Просто парите с които работя са в сметки в Малта, Ман или други офшорни островчета сред окените...
Заниманията изискват, да стоят прилични суми за БГ стандартите по островните банки.
Ще е глупаво, да им ги оставя баш на тях, изкараните с пот парици...
Тука като видни трейдъри, имате пари/акций/биткоини по брокери нейде...
Сигурно сте си задавали тоя въпрос и предполагам има някакво цивилизовано решение.
Коментар
-
Правиш завещанието и го даваш на няколко доверени човека.
Аз например съм упоменал в завещанието си, след като ме кремират, половината ми прах да разпръснат над 7те Рилски Езера, а другата половина над Поповската котловина и това да се случи в присъствието на тибетски монах който да пее пуджи с пожелание за по-съвършено следващо прераждане и заключителни пожелания от моя другар Пастор Петров.
П.П.
Според мен е най-важно да се приготвиш за процеса и бардото на смърта , от колко да мислиш как да оставиш едни пари на хора които не се интересуват от тях.
С уважение,
ЧеркезовLast edited by Черкезов; 14.04.2013, 04:46.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Дигитално завещание
Google пусна "дигитално завещание"...
Рекох си че са ми решили сериозен проблем, но не...
Та се сетих да ви попитам как решавате тоя проблем?
В днешния свят имаме пари(оборотен капитал примерно) къде ли не по света.
Сумите са в повечето случай сериозни.
Близките и децата ни не ги интересува с кво се занимаваме - щом има кво да харчат и кой да им плаща сметките. а и ние не обичаме да споделяме заниманията си (ако са печеливши - не ни трябва конкуренция)
По едно време започнах да записвам в един тефтер всички сайтове и пароли, но нямаше никакъв интерес от който трябваше...
Та замисляте ли се, как да оставим за най-близките си това което изкараме и не успеем да изхарчим приживе?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар