Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (Архив до 19.06.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеВал, за какви професионалисти говориш? Професионални политици или професионалисти?
А защо политиката е принизена така - пиатай самите политици през последните 23 години. Принезена е, защото политик е синоним на крадец и това е последица от действията на самите политици.
Знаеш ли как нашите политици казват на порочната връзка на властта със мафията, олигарсите и монополите? Казват й "добри" отношения между власта и бизнеса.
Къде е прокуратурата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНе саморазправа, а работещи институции.
Обаче тези институции са обсебени от династии. Направо по наследства се сдават постове.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеБез да имаш възможност да упражниш контрол, професионалистите ще те ограбят професионално. Контрол трябва да има. Хора сме. Лакоми сме.
Естествено, че такъв трябва да има. Защо изобщо го дискутираме.
Сега, няма как всеки да наднича в международни договори- има си служби за тази работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеПрофесионалисти Съни, професионалисти. Политиката, както всяка друга дейност изисква набор от умения и познания. Защо това високоотговорно занятие се принизява така? Вероятно е рефлекс от времето когато такачки многомашиннички, краварки и трактористи са сформирали народното събрание и веднъж годишно са вдигали формално ръка- ЗА. Забелжи, че е било формално. Някой друг/други са задавали линията, а това е било фасада- от низините за тях пак. Както не се става хирург за едни ден, така е и с политиката. Ставаш министър и хоп, отиваш да преговаряш на другия ден с руснаците за цените на горивата . Това е несериозно и се отчита и отвън.
А защо политиката е принизена така - пиатай самите политици през последните 23 години. Принезена е, защото политик е синоним на крадец и това е последица от действията на самите политици.
Знаеш ли как нашите политици казват на порочната връзка на властта със мафията, олигарсите и монополите? Казват й "добри" отношения между власта и бизнеса.
Коментар
-
Малко ми е трудно да следя дискусията, но Съни е наясно, че съм консерватор и недолюбвам политическия инженеринг пък било то и въплатен в спонтанни граждански формирования.
Все ми избягвате въпроса: Е ли е възможно разрешаване на проблемите в образованието, пенсионната система, трудовото законодателство, да се случат чрез пряко народно допитване?
Хубава вечер!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеПрофесионалисти Съни, професионалисти. Политиката, както всяка друга дейност изисква набор от умения и познания. Защо това високоотговорно занятие се принизява така? Вероятно е рефлекс от времето когато такачки многомашиннички, краварки и трактористи са сформирали народното събрание и веднъж годишно са вдигали формално ръка- ЗА. Забелжи, че е било формално. Някой друг/други са задавали линията, а това е било фасада- от низините за тях пак. Както не се става хирург за едни ден, така е и с политиката. Ставаш министър и хоп, отиваш да преговаряш на другия ден с руснаците за цените на горивата . Това е несериозно и се отчита и отвън.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеТъй като въпросът ти е фундаментален и отговорът решава всичко, и тъй като не ти отговориха, ще си кажа аз моето мнение.
Кой да води политиката и да управлява в България?
За мен няма значение кой. Важното е да е ясно, че ако управляващия кривне ще има бум-бум. Само страхът от саморазправа може да изкорени корупцията и гнилоча в политическата система/държавата. Трябва да е ясно на този, който дойде да управлява, че ако има Мургини, р.овчови, тикви, доганчовци, батковци, станишковци и мн. други, ще има бум-бум. Народът не иска повече цирк, иска хляб.
Обаче тези институции са обсебени от династии. Направо по наследства се сдават постове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениесамоограниченията изпращат на пиедестал политиците
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеКак се отнася написаното към днешните реалности и политическата система?
Ти конкретно каква искаш да бъде политиката и кой да я води?
Коментар
-
Горе на небето се събрали автолюбители и си говорят:
Французинът:
- Купих си рено, вдигнах 160 км/ч., загубих управление, ударих се в дърво и останах на място.
Германецът:
- Купих си мерцедес, вдигнах 250 км/ч., изгубих контрол, ударих се в билборд, отидох си на път за болницата.
Италианецът:
- Купих си ферари, вдигнах 320км/ч., не можах да я управлявам излетях в едно дере и до там.
Българинът:
- Изтеглих кредит от банка, купих си голф 7 и... умрях от глад.
Коментар
-
http://www.pik.bg/shok-i-uzhas-v-ger...va-ot-listata/
Искра Фидосова стиска здраво депутатската банка, сякаш предчувства, че повече няма да проветрява ходилата си на мекия червен килим в пленарната зала.
23.03.2013 | 19:15 | Ивайло Крачунов
Шок и ужас в ГЕРБ! Бойко вади Фидосова от листата
А НЕ ВЪРНЕТЕ - ЧУНЧО Я ОБИЧА
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениесамоограниченията изпращат на пиедестал политицитеБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеКак се отнася написаното към днешните реалности и политическата система?
Ти конкретно каква искаш да бъде политиката и кой да я води?
Кой да води политиката и да управлява в България?
За мен няма значение кой. Важното е да е ясно, че ако управляващия кривне ще има бум-бум. Само страхът от саморазправа може да изкорени корупцията и гнилоча в политическата система/държавата. Трябва да е ясно на този, който дойде да управлява, че ако има Мургини, р.овчови, тикви, доганчовци, батковци, станишковци и мн. други, ще има бум-бум. Народът не иска повече цирк, иска хляб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗащо го нападаш. Не е ли по добре да нападаме политиците, а не да се нападаме един друг ???
Коментар
Коментар