IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Много трудно за смилане в ленивата съботна сутрин бе Съни!

Я да дам нещо по-лесно.

Андрей Райчев: Българите не искат капитализъм

Видно е отвсякъде че огромната част от българите искат "комунизма". Метафорично казано.
    И на фона на това ми е интересно постоянното създаване на разни "десни" формации. Това е просто парадокс!
    Всички искат безплатна медицинска помощ, евтин ток, по-високи детски, социалните придобивки, гарантирана трудова заетост и прочее... комунистически работи. А никой не смее да каже аз съм ляв. Всичките десни. И "зелените" които по презумпция са леви, доколкото са против тежките индустрии, и те са "десни".
    Феномен някакъв български.
    Добра статия
    макар, поради пристрастия да не разглежда същността на въпроса -
    лицата ли са проблема или правилата на системата

А това, че масово бяха налагани терминологии, нямащи нищо общо с реалния ни обществен живот е тема, която сме коментирали тук ...
    Удобното "комунисти" беше "внедрено" в съзнанието ни, като виновник за неволите на прехода и за изместване на погледа от лицата, правещи политиката през тези години.

На "комунизъм" се противопоставя - "демокрация" - ама каква точно, с какъв икономически модел на управление --да има в масовото съзнание ясна формулировка???
    На "комунисти" - директно се поставя антипод - "десни" - но какви точно, с каква водеща идеология, с какъв модел---- дупка в съзнанието?!

Помните ли, че идеята за РМД-тата, всъщност е приета от правителството на Виденов.
    Но, Костов, с плам се втурва да реализира Работническо-мениджърската приватизация!

Плоският данък се прие от "комунистическото" правителство, по общите определения, макар истината да е, че привидно то беше 50:50 "ляво-дясно".
    Помните разпределението - 8 за социалистите И 8 (3+5) за либералите - НДСВ и ДПС.
    Следващото, борисово правителство, никога не коментираше икономическата и финансова политика.
    Реториката, трябва да е лесна за смилане - "комунистите" ни оставиха лошо наследство...
    И естествено, с плам, реализираха всичко заложено като предишна икономическа политика.

За "машината" е важно да се изместват въпросите и цялата енергия и взиране трябва да стои в периферията, там където, смяната на болтчета не води до смяна на режима в двигателя.

Коментар

• "Митът за политическия опит

Защо съучастието съществува под формата на апатия, безразличие, цинизъм? От една страна, цялата историческа вълна на съвременното общество води хората към леност, индивидуализъм, консумеризъм и телевизионна мастурбация. От друга страна, има нещо, което се нуждае от дискусия и опровержение. Населението е инфилтрирано от централно капиталистическо въображаемо усещане, митът на знанието, науката на експертите, на хората, които знаят. Въображаемото усещане е това, което поддържа основната структура на съвременното общество - йерархията, която е напълно несъвместима с всяка демократична институция. Защо някои хора са на върха, а другите са под тях? Защото са образовани, знаят повече, те са експерти и т.н.

Този мит се е внедрил дълбоко в съзнанието на хората и за да ви разведря и да разчупя вероятно скучната последователност на тези размишления, ще ви разкажа една реална история, която ми се случи. За щастие, в Гърция имаме добрия навик да говорим с таксиметровите шофьори и така придобиваме идея за хорските мисли. Във времената на криза и объркване, бях в Атина и взех такси. Шофьорът беше мил, умен мъж. Казах му, че положението в страната изглежда лошо. Той ми отговори, че е ужасно, но да не се тревожа. Попитах го защо.

„Заради Андреас (Андреас Папандреу, министър председател от 1981-1989 г. и 1993-1996 г.)”, ми отговори той. „Така ли”, казах му, „и какво ще направи?” Отговори ми, „В момента не може да стори нищо; той е в България за 48 часа”. „Защо Андреас е отишъл в България за 48 часа?” „Защото”, отговори ми, „българското правителство има големи финансови проблеми и е поканило Андреас за 48 часа, за да оправи нещата за тях”.

Мисля, че няма нужда да коментираме това. Човекът, който ми каза това беше съвсем нормален; той не беше роден идиот. Караше перфектно, разказваше ми забавни вицове и т.н. С този манталитет, хората избраха Андреас два пъти – първия път може да бъде простен, вторият, не. Андреас е експерт, нали? Кутсогйоргас (вицепрезидент 1987-1989 г.) също е експерт в памперси. И всички останали са експерти, както знаете. В сравнение с тях какво знам аз?"

Мдааааааааа Вал и Мамун да грабват химикалките ПАК
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        ..........................
        Така е, спете и се джафкайте от мързел. Само Левски долу ЦСКА
        Само ЦСКА, долу Левски !!!!

Коментар

• "Управляващата прослойка, срещу която демократичното движение трябва да се изправи, не е само икономическата олигархия, но също така и политическата олигархия и бюрокрация. Тук бих искал да подчертая една точка, която е стара в политическата философия, но е забравена от много хора, особено в Гърция. Непрестанно обвиняваме управляващите, че управляват. Това е глупаво, като да обвиняваш крадеца, че краде или блондина, че е блондин. Работата на управляващите е да управляват. Ако трябва да обвиняваме някого, то трябва да обвиняваме управляваните хора, задето позволяват да бъдат управлявани. Не може да твърдим, че хората са всесилни и в същото време някой демагог да ги води за носа. Трябва да признаем, че хората носят отговорност за това, което се случва днес. Разбира се това не е достатъчно, защото ние не поучаваме. Ние казваме това, за да припомним на гражданите, че каквото се случва, то се случва с тяхното съучастие. "

Така е, спете и се джафкайте от мързел. Само Левски долу ЦСКА
          tnm

Коментар

• Частни МВР-та слухтят наред

Частни МВР-та слухтят наред
            Системата на МВР е тотално пробита
            http://www.mignews.info/chastni-mvr-ta-sluhtyat-nared/

Коментар

• Подмолни скандали тресат ГЕРБ

Подмолни скандали тресат ГЕРБ
              В София искат силни водачи за два от МИР-овете
              http://www.mignews.info/podmolni-skandali-tresat-gerb/

Коментар

• "Ако фабриките и обществените услуги успяват да функционират, това е защото служителите до голяма степен нарушават правилата, за да могат да си вършат работата. Това е доказано от факта, че една от най-ефективните форми на стачка е така наречената от французите „усърдна стачка”: служителите започват да изпълняват правилника до най-малката подробност и това може да доведе всичко до колапс за около час. Защо е така? Защото правилата не са изготвени от работниците; те са дело на техници, енжинери, от хора с дипломи от политехнически учебни заведения и от други, които не знаят как работата наистина се върши."

Туй, Вал и МАМУН, да го препишат по 100 пъти и да го научат НАИЗУСТ !!!

Толкова по въпроса за компетентността.
                tnm

Коментар

• Станишев: Орешарски е най-силната кандидатура за премиер

Пламен Орешарски е най-подходящата кандидатура за министър-председател на България. Това призна в „Седмицата” на Дарик лидерът на социалистите Сергей Станишев.

„За мен Пламен Орешарски е най-добре издържаната кандидатура за министър-председател”, заяви лидерът на БСП. „Кой човек от нашите листи в най-добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст”, попита риторично Станишев.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1062850

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Препратките към миналото са характерни за времена на икономически кризи и нравствени падения! ....И обикновено са неприложими в съвременните условия,просто защото са жест на отчаяние....

За България,уви, не виждам полезен ход в обозримо бъдеще .....Поне не и с този "политически елит" - станишки,мутро-милиционери,плевни и пр.боклуци (само се загледай във фамилиите им и дори в малките им имена,пък за физиономиите им на селяндури изобщо не говоря.....)
                    ....................
                    ....................
                    Но да не се отклонявам повече ...
                    Би било добре да се ...отклоняваш по-често )

Казват, че всичко ново е добре забравено старо.
                    Аз лично, не отричам ...творчеството

Според теб, правилата на системата(нарисуваната и от теб) как е по-вероятно да се променят - отвътре или отвън?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Добро утро
                      нещо за разсънване )

Проблемът на демокрацията
                      Много трудно за смилане в ленивата съботна сутрин бе Съни!

Я да дам нещо по-лесно.

Андрей Райчев: Българите не искат капитализъм

Видно е отвсякъде че огромната част от българите искат "комунизма". Метафорично казано.
                      И на фона на това ми е интересно постоянното създаване на разни "десни" формации. Това е просто парадокс!
                      Всички искат безплатна медицинска помощ, евтин ток, по-високи детски, социалните придобивки, гарантирана трудова заетост и прочее... комунистически работи. А никой не смее да каже аз съм ляв. Всичките десни. И "зелените" които по презумпция са леви, доколкото са против тежките индустрии, и те са "десни".
                      Феномен някакъв български.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Добро утро
                        нещо за разсънване )

Проблемът на демокрацията
                        Всеобща Демокрация
                        Last edited by съни(тя); 30.03.2013, 11:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                          Станишката го е страх от Руменовците, какво остава за Шефа или Цецо. А твоите бълнувания от шшшшшшуменските височини за бронировки са пълни глупости. Бойко 4 години ряза ленти сред народа и се среща с какви ли не гилдии чисто физически. Айде стига комунистическа пропаганда от дълбокия прованс
                          Говориш смешки. ВСИЧКИ знаят, че Бойко се вози на бронирани джипове. А и на ленторязанията в Разград и Варна на площада бяха сложили металдетекторите.

Борисов вече реже ленти при засилени мерки за сигурност

При засилени мерки за сигурност ще текат вече рекламните изяви на премиера Бойко Борисов. В събота той откри ремонтирани отделения на разградската болница "Св. Иван Рилски", а в неделя - във варненската "Св. Анна". Церемониите не започнаха, преди присъстващите да преминат щателни проверки. В Разград през детектор за метал, поставен на улицата, мина дори попът, дошъл да освети мероприятието, проверено беше и менчето му със светена вода.

Във Варна гардовете на НСО бяха подкрепени от значително количество полицаи. Движението на автомобили край "Св. Анна" беше спряно. На влизане журналистите бяха проверявани с метални детектори, а после - и с рентген на входа на салона. Охраната се стараеше да не допусне репортерите да обградят премиера, както често се случва.

А бе ти защо наричаш Бойко ШЕФА? Така обикновено дребните бандитчета наричат боса си!

Да не си бил в бандата на конекрадеца? И да сте прекарвали откраднатите в Западна Европа коли от Унгария до България?
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                            Айде стига комунистическа пропаганда от дълбокия прованс
                            1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.
                            2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
                            3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
                            4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
                            5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
                            6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
                            7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
                            8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
                            9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
                            10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
                            11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
                            12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Станишката СЪЩО....

Що СЪЩО бе?
                              И Бойко ли се е отказал?

А другото са просто бълнувания на болно герберско мозъче. Станишев е 10 пъти повече мъж от картофоподобния Боко. И не се крие от народната "любов" като тиквоча. Он се джитка с цяла кавалкада бронирани джипове. А напоследък при ленторязанията дори на площадите слагаха врата-детектор за метал, та обичливата публика минаваше през нея да види страхливия си вожд.
                              А Станишев няма подобни притеснения. Него не го дебнат бившите му авери бандитчета.
                              Бойко може да не се показва, но не се и крие и не се отказа като страхливия плъх Станипишо, да стане премиер. Станишката го е страх от Руменовците, какво остава за Шефа или Цецо. А твоите бълнувания от шшшшшшуменските височини за бронировки са пълни глупости. Бойко 4 години ряза ленти сред народа и се среща с какви ли не гилдии чисто физически. Айде стига комунистическа пропаганда от дълбокия прованс

Коментар

• Помня през царско време, едни на една яхта играеха БРИДЖ !!! Ма контра ли, плафон ли, казва ли ти некой, пък и смее ли човек да пита. Станишката и Боко сигурно и те играят БРИДЖ. Ма контра ли, плафон ли, казва ли ти некой, пък и смее ли човек да пита.

Аз ако мога да се добера барем бридж белот да ме допуснат да играя, или поне некое сантасенце.......

Келепир има в тая работа !!!
                                tnm

Коментар

Working...
                                X