Първоначално изпратено от gigow
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (Архив до 19.06.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПлажа на Шкорпиловци. Идват всякакви. Цигани, руснаци, румънци, турци. ..... Колко му е като видиш къде някой си оставя парите да му ги вземеш докато се къпе или се разхожда. Кражби никакви. Поне аз не съм чул някой да се оплаква. Защо няма кражби....Къде ша избягаш да го й...а?
Пък и по пясъка бяга ли се?И ако та фанат и та замъкнат в разрушените бунгала на къмпинга(как се казваше?) ша ти скъсат гъза...
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение"...Навсякъде, където не са се месили целенасочено външни сили..."
Добре, да допуснем че си прав, а ти не си. Но като как си представяш да се избегне въпросното месене на външни сили? Че кога в последните 130 г. в БГ (а и която и да е друга средно-голяма страна) не са се месили външни сили???
А-а-а, сетих се, те още ония двамата с брадите го бяха измислили - ми че ти направо ще организираш Световна Мечобикова Революция!!!
"...Голяма част от древногръцките полиси..."
Е това е вече пълен смях - да вземем да си направим полиси и да заживеем братски и дружно
Те и едни другии юнаци предлагат подобно връщане към Златния век - пускат си бради, ходят с панталони до глезените и си мечтаят да възстановят Халифата и да заживеят както е било по времето на Пророка! Мен ако питаш тези имат по-реален шанс от вас, макар че жална им майка ( а и на нас) ако сбъднат мечтата си.
Добре, Сомалия и Афганистан явно не са осъществената Утопия - та къде викаш (освен разбира се на плажа в Шкорпиловци), са я реализирали Мечовата мечта? Ама така както трябва, с пълно разпускане на властта и свободно асоцииране на гражданите, а не някакви лиготии с често провеждане на референдуми.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Plamen Darakchiev
За разлика на онези, които смятат, че е по-добре пак мутри, отколкото комунисти, на този с мустаците на снимката отдолу му е все едно. Еднакво добре се краде и с едните, и с другите.
http://www.capital.bg/politika_i_iko..._durjavata_ktb
Експозиции на КТБ към свързани компании
www.capital.bg
Използването на банката за концентрация на капитали, собственост и власт е незаконно и опасно
АМА И БСП И ГЕРБ СА КОМУНИСТИ
Коментар
-
Напред към светлото минало...
"...Навсякъде, където не са се месили целенасочено външни сили..."
Добре, да допуснем че си прав, а ти не си. Но като как си представяш да се избегне въпросното месене на външни сили? Че кога в последните 130 г. в БГ (а и която и да е друга средно-голяма страна) не са се месили външни сили???
А-а-а, сетих се, те още ония двамата с брадите го бяха измислили - ми че ти направо ще организираш Световна Мечобикова Революция!!!
"...Голяма част от древногръцките полиси..."
Е това е вече пълен смях - да вземем да си направим полиси и да заживеем братски и дружно
Те и едни другии юнаци предлагат подобно връщане към Златния век - пускат си бради, ходят с панталони до глезените и си мечтаят да възстановят Халифата и да заживеят както е било по времето на Пророка! Мен ако питаш тези имат по-реален шанс от вас, макар че жална им майка ( а и на нас) ако сбъднат мечтата си.
Добре, Сомалия и Афганистан явно не са осъществената Утопия - та къде викаш (освен разбира се на плажа в Шкорпиловци), са я реализирали Мечовата мечта? Ама така както трябва, с пълно разпускане на властта и свободно асоцииране на гражданите, а не някакви лиготии с често провеждане на референдуми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеКиро и Мечо, напишете нещо за комунистическия произход на Станка Златева - новото лице на ГЕРБ, че вече взех да се притеснявам
Браво на Станка! За спорта де! Там е "златно" момиче! Евалла!
Ама доста пъти е падала на главата си. То и боксьорите не се славят като законотворци,така че дали ще е Станка, дали ще е Кубрат Пулев... на парламента му е все тая, кой ще натиска копченцето по заповед на Тиквоча.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеКиро и Мечо, напишете нещо за комунистическия произход на Станка Златева - новото лице на ГЕРБ, че вече взех да се притеснявам
Много добър избор. Браво.!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение"...Власти никакви. Никой никого не закача. Никой не краде..."
Мечо, стига се излага с този пример за плажа - много е лесно да се правиш на анархист, когато си там за седмица и знаеш че винаги може да позвъниш в полицията. Ама я си задай въпроса какво ще правите Вие, волните духове от плажа ако полиция в природата изобщо няма, а там се появят шайка мутри с автомати? Правилно Мечо, ще се въоръжите и Вие, и най-вероятно накрая плажа ще го контролира тоя с по-едрокалибрения автомат и повечето пълнители. Тоя филм сме го гледали в Афганистан, Сомалия и на други щастливи места по света - за съжаление тази логика работи безотказно - та посочи ми ако обичаш мястото (не плаж, държава!), където са процъфтяли след разпадане на централната власт ?
2. В Сомалия няма анархия както ти си мислиш. Там има намеса на външни сили и покровителство на различни групировки от великите сили. Нали не очакваш бате Мечо да повярва, че шайка маймуни с калашници би могла от самосебе си, без помощта на великите сили да тероризира повече от половината индийски океан ???
3. За Афганистан също ти се излагаш, а не аз. Там има не тайна (както е в Сомалия), ами явна намеса на външни сили. Вестници не четеш ли ??? Телевизор не гледаш ли ??? Компютър нямаш ли ???
А къде са се оправили след разпадане на централната власт. Навсякъде, където не са се месили целенасочено външни сили. Голяма част от древногръцките полиси. Всъщност разцвета на древногръцката култура е по времето на преките демокрации. Много източни държави също са процъфтявали при пряка демокрация. Прочети статиите в подписа на Съни. Също и в нета можеш да намериш къде в съвременния свят има управление на принципа на пряката демокрация и какво се получава.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение..... Работи си много добре системата, но тъй като не позволява източване на националното богатство, не е долюбвана (меко казано) от началниците ви.
В КНДР,примерно и до днес....Системата се наричаше при соца - народна демокрация и представляваше обвързване на народо-населението във всевъзможни политически структури подчинени на управляващата партия,на напълно "доброволен" принцип....
В древна Гърция и Рим е имало пряка демокрация,но без наличие на политически партии. Партиите се появяват далеч по-късно когато се появява директна нужда от по-голям плурализъм....Която нужда обаче също се изроди през последните 50 години
Изобщо,всички препратки към миналото са прийом на илюминатите с цел решаване на текущите,уж, проблеми....Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Шкорпиловци - новата Утопия
"...Власти никакви. Никой никого не закача. Никой не краде..."
Мечо, стига се излага с този пример за плажа - много е лесно да се правиш на анархист, когато си там за седмица и знаеш че винаги може да позвъниш в полицията. Ама я си задай въпроса какво ще правите Вие, волните духове от плажа ако полиция в природата изобщо няма, а там се появят шайка мутри с автомати? Правилно Мечо, ще се въоръжите и Вие, и най-вероятно накрая плажа ще го контролира тоя с по-едрокалибрения автомат и повечето пълнители. Тоя филм сме го гледали в Афганистан, Сомалия и на други щастливи места по света - за съжаление тази логика работи безотказно - та посочи ми ако обичаш мястото (не плаж, държава!), където са процъфтяли след разпадане на централната власт ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеМного интересно. Благодаря на съни. Най-сетне разбрах какво тукашните революционери са имали предвид под "пряка демокрация"
Подробно ще развия мнението си по-късно. Засега трябва да отбележа че става въпрос за левичарски анархистичен утопичен проект, който разбира се, никъде не е реализиран. Както всяка утопияБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар