If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Четири стратегии
Представените стратегии не са предложения за действие, а четири вероятни избора, между които разочаровани гласоподаватели биха избирали. Няма как и да предлагат нещо, върху което да не е мислено досега. Идеята не е да изберем кой от тях е най-добрият, а да представим аргументите и най-вече последиците за всеки един от тях. Това са накратко: (линковете водят към пълните текстове - бел.ред)
Първият вариант - отказът от гласуване - е популярен на Запад, където разочарованието от партийната система също не е новост. Тълкуван като активност – целенасочен бойкот на изборите, или като пасивност – липса на интерес и гражданска отговорност, отказът от гласуване почти винаги е признак на липса на доверие в управлението.
Вторият е гласуването с "бели бюлетини" - пускането на празна или невалидна бюлетина, особено в масовия си вариант, не поставя под съмнение заинтересоваността от политическия живот, а е ясен сигнал срещу статуквото и липсата на алтернатива.
Третият вариант - глас за партия на протеста - може да се разглежда като опция от последния месец. Скорошно изследване отчете потенциална подкрепа от 14% за такава партия. Такива се появиха твърде много и вероятността която и да е от тях да изпъкне сред първите политически сили в страната е минимална. Съмненията, че тези които се включват в изборите са инжинирани до подменени като кауза спрямо протестите, ги правят малка алтернатива. Към това се добавя и липсата на силни лидери сред тях. Но гласът за партия за протеста е възможност да се покаже на старите формации, че електоратът наистина протестира срещу тях.
Четвърта опция е гласуването за други малки партии, които разсейват вота. Някои от тях – и стари, и нови – имат стабилни идеологии и платформи, но по една или друга причина не успяват да пробият дори да бъдат чути и съответно да изненадат с представяне. Въпреки това понякога много по-точно се вписват в дефиницията "изразител на колективен интерес". В момента има силно търсене за алтернатива, но предлагането е твърде слабо.
Всички тези възможности през гласуване-негласуване да бъде показан проблемът на големите политически играчи биха имали ефект – добър или лош – само когато са приложени от достатъчно много хора.
ПРОБВАЙ СЕ ДА ПРОДАДЕШ 10 000 И ЕЛА ДА ПОЧЕРПИШ АКО ТИ ОСТАНАТ 2 ЛЕВА СЛЕД КАТО СИ ПЛАТИШ РАЗХОДИТЕ. ДЕЙНОСТТА ПО ПРОДАЖБА НА ВИНЕТКИ Е НИСКОДОХОДНА И ЗАТОВА СЕ практикува от бензиностанции и пощи като допълнителна дейност която привлича клиенти за другите дейности. примерно като отидеш за винетка ще си сложиш и гориво или ще си купиш кафе и нещо за хапване примерно КИФЛА. и т.н
когато беше главен секретар Й даде Банката )), а като стана премиер --само винетките да минат през банката, т.е. милионите за винетките, пък самите винетки --в пощите
Не можеш да му обясниш. То не възприема. Колко пъти го предупреждавам, ама то пак настъпи мотиката. Поне за тридесети път.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
ХАХАХА През Търг в които участват, и още няколко банки.А и беше гл.секретар тогава.
Ама като цяло пълна глупост. аахахах
Не е пълна, а Нагла Глупост
когато беше главен секретар Й даде Банката )), а като стана премиер --само винетките да минат през банката, т.е. милионите за винетките, пък самите винетки --в пощите
Абе хайде не ми говори глупости... Били спасени хора... Кого спасяваш посред бял ден в града със слънце на макс??? За извънградско съм съгласен, а и по принцип карам на фарове, обаче задължение - ай няма нужда. Сигурно съм единствения дето не дава рушвети на дебелогъзите и за това понякога получавам фишове
Като няма правила, няма и нарушители. Правилата създават нарушителите. Има държави, където не спазват никакви правила и пак не се блъскат.
А, ами колко хора бяха спасени от катастрофите.Знаеш ли?
По добре това, от колкото фишовете на някого.
Абе хайде не ми говори глупости... Били спасени хора... Кого спасяваш посред бял ден в града със слънце на макс??? За извънградско съм съгласен, а и по принцип карам на фарове, обаче задължение - ай няма нужда. Сигурно съм единствения дето не дава рушвети на дебелогъзите и за това понякога получавам фишове
Че то и на моите пише така. А истината никой не знае къде е. Моите фишове бяха към общината. Аз не съм ги плащал и сега в досието ми излиза, че са отишли в НАП. Имах работа в НАП оня ден, и питам абе хора тук една глоба, така и така.... Къде да я платя? Тук или в общината. Мацката разцъка компютъра и при нея глобата не излезе След тва ходих да си плащам данък в общината, тая бръкна - и там я няма Сега си я има само в моята справка по ПИК
Не излизат така е, но като вадиш удостоверение за липса или наличие на задължение се обаждат за проверка при ПИ, дали няма нещо и там излиза
По-евтино ще ти излезе да отидеш на ел техник да ти направи фаровете да светят винаги, когато двигателят работи. Едно реле допълнително се поставя. На цената на един фиш.
Е та сложих му на жипа. Тя понеже другата си е фабрична и аз все забравям. Оня ден обаче ме спряха с баничарката и пак щях да отнеса
герпаджийска работа, за кокошка няма прошка, с ДДС-то се занимават Цоко и Боко, та затова....
а с тези фишове е сериозна работата, на тъмно подписах един фиш за изпреварване, като се оказа следното
-не оспорвам нарушението
-обещавам да заплатя в 7-дневен срок
-съгласявам се че фиша е влязло в сила наказателно постановление в случай на неплащане
-уведомен съм че НП е изпратено автоматично на публичен изпълнител за събиране на вземането
Че то и на моите пише така. А истината никой не знае къде е. Моите фишове бяха към общината. Аз не съм ги плащал и сега в досието ми излиза, че са отишли в НАП. Имах работа в НАП оня ден, и питам абе хора тук една глоба, така и така.... Къде да я платя? Тук или в общината. Мацката разцъка компютъра и при нея глобата не излезе След тва ходих да си плащам данък в общината, тая бръкна - и там я няма Сега си я има само в моята справка по ПИК
Явно социалистите още не разбират, че възнаграждението на един работник зависи от продукта, който произвежда.
.Tе. вместо да работят за подобряване на бизнес и инвестиционната среда, което да доведе до повече инвестиции, а оттам повече работни места и по-високи доходи, от БСП предлагат по-лесния вариант – държавни помощи.
Защото и за АЕЦ "Белене" се вдигна много шум, а изведнъж тази година се оказа, че в България има прекалено високо производство на електроенергия и няма кой да я купува.
В общи линии впечатлението от предизборните обещания на БСП е "за всекиго по нещо". За железничарите – няма да приватизират БДЖ, за майките – ще увеличават помощите, за наемащите хора с увреждания – нови стимули, за работещите с ниска квалификация – по-висока минимална заплата, за тези с висока квалификация – по-високи данъци.
Големият въпрос, обаче, е липсата на каквито и да било оценки за ефектите от предлаганите мерки. Например, ще съберат ли повече приходи с по-високите данъци върху доходите или как ще повлияе увеличението на минималната заплата върху заетостта. Откъде ще се вземат пари за по-големите социални разходи също не става ясно.
Лайтмотивът при цялата политика на БСП си остава разделянето на обществото на групи, което поражда повече социално напрежение, отколкото разликите в доходите, защото създава усещането на "ние срещу тях". Майки срещу не-майки; пенсионери срещу работещи; неработещи срещу работещи; работещи в държавни компании срещу работещи в частни компании; малки срещу големи; бедни срещу богати.
Понякога наистина се налага специален подход към групи в неравностойно положение, но това става едва след изчерпване на мерките, които засягат цялото общество. А последните са далеч от изчерпани.
Мамичката им, егати рецидивиста съм станалИмам 3 фиша за фарове и нито едно друго нарушение. Дебелогъзите полицаи само това правят, дремят на кръстовищата и зяпат за десен на червено, телефони и фарове. Това че на отсрещната страна продават ДДС фактури - изобщо не ги еВе.
По-евтино ще ти излезе да отидеш на ел техник да ти направи фаровете да светят винаги, когато двигателят работи. Едно реле допълнително се поставя. На цената на един фиш.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар