IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
    ПП
    Идеите за по-високи заплати и пенсии не са лишени съвсем от логика.
    Ще те питам: запознат ли си с теорията за държавата и пирамидите?
    Мисля, че ти по-скоро си заразен с Кейнсианството, което се прилага в момента в САЩ.
    При вас тези неща вървят и вече дават резултат, но това се случва, защото имате не само собствена парична политика, но и определяте дневния ред на Световната икономика.

Темата е много дълга и не е точно политическа.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Факушка, не си напълно прав.
      Има някои основополагащи проблемите неща и те са заложени в Конституцията. Най-вече относно Съдебната власт.

За тези промени ГЕРБ нямаха не само пълната власт, а никаква власт да ги променят при последното НС.
      Ми може и да не съм напълно прав, но аз не съм професионален политик нито адвокат.

ПП
      Идеите за по-високи заплати и пенсии не са лишени съвсем от логика.
      Ще те питам: запознат ли си с теорията за държавата и пирамидите?

Коментар

• И понеже твърдят, че нямаха власт- подслушваха незаконно, имат разследван министър за корупция..Контрабандата по тяхно време достигна 5млд, а на цигари над 50% от всички цигари..А иначе искат да имат още няколко мандата и все така ефективно да управляват
        ЕХОО ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ ДАДЕ ЯСНА ОЦЕНКА НА ГЕРБ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА

Коментар

Но загубата е само само на книга- тези свободни средства ще повишат потреблението и ще отворят нови работни места.
          Ще се увеличи потреблението на вносни стоки. Ти не живееш тук, но нека някои никове ти кажат колко от стоките в България са родно производство. Това е много вредно за държава във валутен борд.

На този етап, увеличаването на доходите чрез пенсии, минимална заплата или данъчни облекчения чрез закони, а не чрез производителност, ще бъде пагубно за финансовата стабилност.

Коментар

Е добре, но вие имахте пълната власт!
            Факушка, не си напълно прав.
            Има някои основополагащи проблемите неща и те са заложени в Конституцията. Най-вече относно Съдебната власт.

За тези промени ГЕРБ нямаха не само пълната власт, а никаква власт да ги променят при последното НС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Мамка му, ще ми се да ти кажа - не си прав....
              Помисли и върху останалата част от поста ми: При съществуващата първобитнообщинна политическа върхушка в България, обикновеният човек мисли точно така, както съм го написал.

П.П. Народът няма инструмент да се опази от върхушката. Трябва да има недоверие между прослойките й и така с времето ще прави по-малко поразии.

Тъжно, но факт.
              Last edited by anon6706; 23.04.2013, 18:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                Ще започна с добрия въпрос защо не сме вкарали Руменовцита в затвора, където им е мястото. Причината е че съдебната система в България действа единстнвено с цел защитата на мафиотите. Само случая с Марио Николов, където за т.н. съд дори доказателствата на ОЛАФ не се оказаха достатъчни е показателен. Всички обвинени министри от Тройната ги оправдаха и както виждаш вече си имат и пропагандатори тук във форума (наприме абсолютния престъпник Николай Цонев). По този въпрос мога да пиша още много, но мафията все още има влияние в обществото и пищи за т.н. независимост на съда, т.е. за запазване на влиянието си над него.

Относно икономическата политика - тук в Европа при най-малкото нарушаване на фискалната дисциплина пазарите вдигат вой до небесата. Това беше предпоставка и за прекалените фискални рестрикции. Но истината е че докато рецесията в Европа не престане няма много възможности за увеличаване на доходите. Стремим се да дърржим данъците ниски (за разлика от БСП) и да търсим пари от ЕС за да намалим безработицата. Друга възможност е да се взима заем отвън за фискални стимули но личноаз съм против - поради такива левичарски експерименти много страни в Европа фалираха. Не сме в положението на Америка която може да задлъжнява понеже печата световна валута.

А относно аристократичното отминаване на въпросите се извинявам. Причината е че тук във форума поради полемиката с червените няма конструктивна атмосфера за разумно обсъждане на проблемите. Само компромати и саботажи
                Е добре, но вие имахте пълната власт! За тези години можехте да промените ефективно много закони свързани със съдебната система. Нищо такова не се случи.
                Фискалната дисциплина е важно нещо, но хайде - както казах не можем да се сравняваме с гърците като собствен ресурс.
                Заем за пенсии не е нормално, но какво ли е нормално в България?
                В тази връзка мога да кажа, че каквото и да се даде на пенсионерите отгоре, то автоматично ще върне около 40% директно в бюджета. Идеята за заем за пенсии по принцип е тъпа, ама не съвсем ако добър финансист я реализира. Особено в България. Симеон дянков не става за това поради прочините казани по-долу.
                Но ето да попитам нещо, което е табу да се пита: какви загуби мислиш че ще донесе на бюджета, ако необлагаемия минимум се вдигне до 800 лева?
                Доколкото си спомням, от дод в бюджета влизат накъм 2-3 млрд. При положение че 40-45% от бвп се преразпределя от държавата, то директната загуба ще е 1.6-1.8 млрд. Но загубата е само само на книга- тези свободни средства ще повишат потреблението и ще отворят нови работни места.
                Офф пак ще питам ама после, че ми додея

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                  Ти не можеш ли да кажеш нещо различно от Станишев

И да припяваш като папагал компроматите на Лубянка

Не се безпокой за подкрепата на нашите евроатлантически партньори за ГЕРБ. Няма нужда да пускам снимки на Бойко Борисов с Обама, който го нарече ефективен световен лидер. А за Цветанов дори и ти се безпокоеше какво толкова дълго прави в САЩ
                  То ако нашия шаран направи някоя простотия въз основа на която САЩ и евреите ударят Иран знаеш ли Обама как ще го нарича?Дреме ми на желязото Обама как го нарича стига да не върши глупости

Коментар

Стамболов, абе я да те питам нещо,
                    то ясно че ще спечелите изборите, този път с малко,
                    Некадърността на опозицията, и най-вече в лицето на БСП, ще доведе до убедителна победа на ГЕРБ.

Съжалявам за клишето, но и на тези избори целта на БСП е отклоняване на вниманието от същинските проблеми пред държавата.
                    Така и не разбраха последните няколко избора, че това е губеща тактика.

Коментар

• Коя е безкромпомисната борба на Флоров и Цветанов- да подслушват опозицията и еврокомисари ли- какъв е този тъп комунизъм в главите ви- НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ХОРАТА ИМА ПРАВА И ЛИЧЕН ЖИВОТ И НЯМАТЕ ПРАВО ДА ГИ ПОДСЛУШВАТЕ
                      А НЕ КАТО ББ ДА СЕ ХВАЛИ, ЧЕ ПОДСЛУШВА МИНИСТРИ
                      АМИ ТО ДАЖЕ КГБ ПРИ СТАЛИН НЕ СЕ Е ХВАЛИЛО КАТО ВАС

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Във вашите партийни централи така и не разбрахте, че електоратът иска да бъде подслушван всеки. Колкото повече ровите тази тема, толкова повече наливате вода в мелницата на ГЕРБ.
                        На 12 май ще разберете грешките си. За 100 години така и не се научихте да правите демократична предизборна агитация.

Или я правите силово чрез бившия член 1 на Конституцията или чрез сплашване на народа.

Но на мен ми е все едно.
                        Мамка му, ще ми се да ти кажа - не си прав....

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                          Стамболов ти видя ли доклада на САЩ- или всички сте малоумни като ЦЦ да твърдите, че е положителен или като ББ , че е нормално да се подслушват всички
                          Ти не можеш ли да кажеш нещо различно от Станишев

И да припяваш като папагал компроматите на Лубянка

Не се безпокой за подкрепата на нашите евроатлантически партньори за ГЕРБ. Няма нужда да пускам снимки на Бойко Борисов с Обама, който го нарече ефективен световен лидер. А за Цветанов дори и ти се безпокоеше какво толкова дълго прави в САЩ

Коментар

АНОНЕ това че искаш да те подслушваш и го смяташ за нормално показва само едно- нецивилизованото ти КОМУНИСТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ..ТАКА БАЩИТЕ ВИ КОМУНИСТИТЕ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ВКАРАХА В КОНЦЛАГЕРИ ОПОЗИЦИЯТА И Я ИЗИХА

ТОЗИ ПИСЪК ПОКАЗВА СТРАХА ИМ ЗА ТЕХНИТЕ МАФИОТСКИ ДОХОДИ. НО НЯМА КОГО ДА ИЗМАМИТЕ. ДЛЪЖЕН СИ ДА БЛАГОДАРИШ НА ЦВЕТАНОВ И ФЛОРОВ ЗА ТЯХНАТА БЕЗКОМПРОМИСНА БОРБА С НАГЛИТЕ КИЛЪРИТЕ ТРАКТОРА ОКТОПОД И ДРУГИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МАФИОТСКО-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТИРАНИЯ

И ако продължиш да крещиш във форума, ще те заставя да се държиш прилично
                            Last edited by X_Y; 23.04.2013, 18:34.

Коментар

• Стамболов ти видя ли доклада на САЩ- или всички като ЦЦ да твърдите, че е положителен или като ББ , че е нормално да се подслушват всички
                              Last edited by X_Y; 23.04.2013, 18:35.

Коментар

АНОНЕ това че искаш да те подслушваш и го смяташ за нормално показва само едно- нецивилизованото ти КОМУНИСТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ..ТАКА БАЩИТЕ ВИ КОМУНИСТИТЕ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ВКАРАХА В КОНЦЛАГЕРИ ОПОЗИЦИЯТА И Я ИЗИХА
                                Опит за втори отговор на поста ти, този път "безалкохолен"

Електоратът иска да се подслушват управляващите. Когато един министър или депутат знае, че може да бъде подслушван, той прави по-малко "бели" за държавата.
                                И това е така, защото, дали го подслушват свои или чужди, те му правят досие с компромати.

Дано си ме разбрал..... и внимавай с "кока-колата".

Коментар

Working...
                                X