IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Return Разгледай мнение
    Това , което трябва да се направи в момента е да се отложат изборите. Изобщо не ме интересува кой провокира тези скандали. В момента няма партия или политик на който да имам и капка доверие и просто не бих гласувал. .
    Това че не можеш да си избереш политик за който да гласуваш ознава че не си наред с главата според мен и не знаеш какво искаш. Такива като теб заслужават още 50г. да ги яха Бойко или Станишев.
    Аз симпатизирам на няколко партии и мн. трудно ми е да направя избора си. ВМРО, ФСБ, Витков, Зелените, а най си уважам Герб, защото по тяхно време се изгради стабилност на държавата и се направих а й-после пътищата, а и има полицейска сигурност за народа.
    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zal_Negodnik Разгледай мнение
      А защо Р.Овч. ,Свинаря,Гоце,Хидроинженера и още десетки твои кумири на който се кланяш не са по затворите?
      Защото 3,5 години като управляваха ГЕРБ, Борисов, Цветанов не ги вкараха. Толкова си можете герберите, само да приказвате по медиите, какво ви изнася, обаче действия и дела няма. Оставихте след себе си магистрали от СРС и беднотия до шия за народа.

Коментар

Това , което трябва да се направи в момента е да се отложат изборите. Изобщо не ме интересува кой провокира тези скандали. В момента няма партия или политик на който да имам и капка доверие и просто не бих гласувал. Така ще постъпят доста хора , а други ще подкрепят по-малкото зло или ще осребрят гласа си. В парламента ще влязат съшите стари муцуни на "прехода" , които гледаме последните 24 години. Всичко ще си продължи по-старому и всекидневните скандали и гафове пак ще ги има , но ние така им свикнахме, че няма да им обръщаме внимание и ще си живуркаме в родната кочинка. В нашата мила родина нито конституцията ни струва , нито законите ни , нито икономиката , нито .....абе нямаме нищо нормално. Някой каза, че президентът трябвало да свика някакъв Консултативен съвет , ....обаче нямало вече такъв съвет ? Аз бих казал: Нямаме и президент. Трябват драстични промени , иначе страната ще продължи да затъва и скоро терминът "бананова република" ...ще ни кара да мечтаем. В България така нареченият преход си го представям образно така : имаше асфалтиран широк път към Европа , а до него някакво мочурище . И нашите "водачи" нали са новатори ни поведоха през мочурището, че било напряко ...Обаче колкото по навътре навлизахме ставаше все по-кално и дълбоко и в един момент се оказа, че това си е едно безкрайно блато....Сега вече сме затънали до гушите в него и много мирише на гнилоч ...и навсякъде е блато . Доста от народът затъна , защото за да оцелеят по-здравите стъпват върху по-слабите....няма начин ,,,,естествен подбор и братска взаимопомощ . Но водачите на прехода не са ни предали ...ето ги стоят целите в бели костюми на асфалтираният мост и ни подвикват да вървим и да не се отказваме .....
        Трябва да се отложат изборите и да поискаме помощ от Евросъюза , да ни назначат служебно правителство от техни експерти . Длъжността президент да се закрие. Конституцията и всички закони да будат заменени с европейски такива . Примерно на Германия - взимаме всички техни закони и правила и ги прилагаме под техен надзор. Те имат опит със ГДР , така да постъпят и с нас и да ни спасят . Никой не може да ме убеди , че в момента в България има читав човек , който да управлява и да взима решения. Видяхме ги "случайните лица" на протестите ... или алчни за власт , или подставени конспиратори , или случайни олигофрени . Аз лично мисля да пиша до някоя държава ( още преценявам коя ) и да поискам политическо убежище там . Никой не може да ме убеди, че в България има свобода и демокрация в момента , ...че изобщо я има държавата България ...ако вие броите гьола с гнилоч , в който киснем ....евентуално може , но аз вече не издържам на тази воня и нямам нерви да гледам тези с белите костюми дето ми махат от моста .... Ако някой иска да ме последва да пише , може и на лични ... на лични е по-сигурно , че ни подслушват . )) лека нощ заспали българи .
        Много мъка има при теб ) Нещата които са ти в главата и идея си нямаш колко са безмислени ))

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
          "Голям майтап във форума на Mediapool - гражданството се опитва да цитира части от записите, а софтуерът на вестника автоматично ги трие заради думи като "капут" и пр. - каква ирония - езикът на ББ е дори по-долу от вестникарския..."
          Ама Медиапул на кибер цензор ли са?
          Пък аз се чудя защо понякога ми трият почти безобидни писания.

А "Дневник" ? Там е още по-зле. Егати цензурата е там.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Кибер цензор

"Голям майтап във форума на Mediapool - гражданството се опитва да цитира части от записите, а софтуерът на вестника автоматично ги трие заради думи като "капут" и пр. - каква ирония - езикът на ББ е дори по-долу от вестникарския..."

Коментар

Когато човек няма аргументи използва обиди и находчив цинизъм.
              не ми трябват,аргументи за да правя анализ на поредното издание от поредицата,галактика
              галактиките нали си ги чел
              нищо лошо не си написал.просто живея в БГ.знам,кое как е
              Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                не е трева.по силно е
                Когато човек няма аргументи използва обиди и находчив цинизъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Доста ти е силна "тревата" май....
                  не е трева.по силно е
                  Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Това , което трябва да се направи в момента е да се отложат изборите. Изобщо не ме интересува кой провокира тези скандали. В момента няма партия или политик на който да имам и капка доверие и просто не бих гласувал. Така ще постъпят доста хора , а други ще подкрепят по-малкото зло или ще осребрят гласа си. В парламента ще влязат съшите стари муцуни на "прехода" , които гледаме последните 24 години. Всичко ще си продължи по-старому и всекидневните скандали и гафове пак ще ги има , но ние така им свикнахме, че няма да им обръщаме внимание и ще си живуркаме в родната кочинка. В нашата мила родина нито конституцията ни струва , нито законите ни , нито икономиката , нито .....абе нямаме нищо нормално. Някой каза, че президентът трябвало да свика някакъв Консултативен съвет , ....обаче нямало вече такъв съвет ? Аз бих казал: Нямаме и президент. Трябват драстични промени , иначе страната ще продължи да затъва и скоро терминът "бананова република" ...ще ни кара да мечтаем. В България така нареченият преход си го представям образно така : имаше асфалтиран широк път към Европа , а до него някакво мочурище . И нашите "водачи" нали са новатори ни поведоха през мочурището, че било напряко ...Обаче колкото по навътре навлизахме ставаше все по-кално и дълбоко и в един момент се оказа, че това си е едно безкрайно блато....Сега вече сме затънали до гушите в него и много мирише на гнилоч ...и навсякъде е блато . Доста от народът затъна , защото за да оцелеят по-здравите стъпват върху по-слабите....няма начин ,,,,естествен подбор и братска взаимопомощ . Но водачите на прехода не са ни предали ...ето ги стоят целите в бели костюми на асфалтираният мост и ни подвикват да вървим и да не се отказваме .....
                    Трябва да се отложат изборите и да поискаме помощ от Евросъюза , да ни назначат служебно правителство от техни експерти . Длъжността президент да се закрие. Конституцията и всички закони да будат заменени с европейски такива . Примерно на Германия - взимаме всички техни закони и правила и ги прилагаме под техен надзор. Те имат опит със ГДР , така да постъпят и с нас и да ни спасят . Никой не може да ме убеди , че в момента в България има читав човек , който да управлява и да взима решения. Видяхме ги "случайните лица" на протестите ... или алчни за власт , или подставени конспиратори , или случайни олигофрени . Аз лично мисля да пиша до някоя държава ( още преценявам коя ) и да поискам политическо убежище там . Никой не може да ме убеди, че в България има свобода и демокрация в момента , ...че изобщо я има държавата България ...ако вие броите гьола с гнилоч , в който киснем ....евентуално може , но аз вече не издържам на тази воня и нямам нерви да гледам тези с белите костюми дето ми махат от моста .... Ако някой иска да ме последва да пише , може и на лични ... на лични е по-сигурно , че ни подслушват . )) лека нощ заспали българи .
                    Доста ти е силна "тревата" май....

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Ами свиквай БСП се кани да управлява
                      Аз съм свикнал. Трети мандат имаме червен кмет. Гответе се вие!

Коментар

• Това , което трябва да се направи в момента е да се отложат изборите. Изобщо не ме интересува кой провокира тези скандали. В момента няма партия или политик на който да имам и капка доверие и просто не бих гласувал. Така ще постъпят доста хора , а други ще подкрепят по-малкото зло или ще осребрят гласа си. В парламента ще влязат съшите стари муцуни на "прехода" , които гледаме последните 24 години. Всичко ще си продължи по-старому и всекидневните скандали и гафове пак ще ги има , но ние така им свикнахме, че няма да им обръщаме внимание и ще си живуркаме в родната кочинка. В нашата мила родина нито конституцията ни струва , нито законите ни , нито икономиката , нито .....абе нямаме нищо нормално. Някой каза, че президентът трябвало да свика някакъв Консултативен съвет , ....обаче нямало вече такъв съвет ? Аз бих казал: Нямаме и президент. Трябват драстични промени , иначе страната ще продължи да затъва и скоро терминът "бананова република" ...ще ни кара да мечтаем. В България така нареченият преход си го представям образно така : имаше асфалтиран широк път към Европа , а до него някакво мочурище . И нашите "водачи" нали са новатори ни поведоха през мочурището, че било напряко ...Обаче колкото по навътре навлизахме ставаше все по-кално и дълбоко и в един момент се оказа, че това си е едно безкрайно блато....Сега вече сме затънали до гушите в него и много мирише на гнилоч ...и навсякъде е блато . Доста от народът затъна , защото за да оцелеят по-здравите стъпват върху по-слабите....няма начин ,,,,естествен подбор и братска взаимопомощ . Но водачите на прехода не са ни предали ...ето ги стоят целите в бели костюми на асфалтираният мост и ни подвикват да вървим и да не се отказваме .....

Коментар

• Диваци хванали един българин, сложили го в казана и, докато подклаждали огъня, го попитали има ли последно желание.
                          - Един въпрос - рекъл нашенецът, - вие тука ГЕРБ, БСП, ДПС имате ли си?
                          - Нямаме - отговорили диваците.
                          - Ами РЗС, Атака, СДС, ДСБ ?
                          - И такова нямаме.
                          - Добре де, ами ССД, ВМРО, Профсъюзи...?
                          - Не, нямаме.
                          - Ми, от кво сте издивели така, бе хора?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Zal_Negodnik ,

Четири години лягахте и ставахте с тези имена и даже не ги осъдихте....
                            Обещавам ти ,че след 12 май като Борисоф загуби изборите и не участва в правителството ,дума няма да пиша против и за него а ще критикувам новото правителство ако има защо...
                            Иска ти се ама няма да стане.
                            Следващото правителство ще е на ГЕРБ с министър председател Борисов и ще вземем поне 30-35% след днешните ви изпълнения

Коментар

• За първи път от много години си пуснах предаването на гологлавия учиндолец. Гледайте го!
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• http://ime.bg/bg/articles/izbori-i-f...onomika/#_edn3
                                Избори и фолклорна икономика
                                Автор: Красен Станчев / 26.04.2013
                                Сподели
                                More Sharing Services
                                Оцени тази статия
                                1
                                1
                                2
                                2
                                3
                                3
                                4
                                4
                                5
                                5
                                0 гласа, средно: 0.0 от 5

„Една от любопитните задачи на икономиката е да показва на хората колко малко те в действителност знаят за онова, което те си въобразяват, че могат да определят и управляват."

Фридрих фон Хайек, Фаталната самонадеяност, 1988

По някакво странно съвпадение един ден след изборите в България в университета в Касел ще се проведе първата в Европа конференция по фолклорна икономика. За съжаление няма време да се състави съответстващ на академичните стандарти анализ на предизборната реторика у нас. Би се получило доста забавно и поучително четиво, подходящо за обучение на студенти.

Фолклорната икономика може да се определи като наивно обяснение на света, което вижда в стопанството разпределение, а не създаване на доход и не схваща елементарното положение, че един доход, преди да бъде преразпределен, би трябвало да бъде произведен[i].

Липса на памет

Паметта е увяхваща незабравка, казва Кузма Прудков – известен персонаж от средата на ХIХ век. Основен механизъм на забравата е схващането post hoc, ergo propter hoc. Историческата недостоверност, вярата, че след като нещо се е случило след предишните избори, то е по причина на тези избори, е най-елементарният похват на икономическите послания. Той позволява както да се присвояват, така и да се приписват стопански роли на определени правителство.

Очевидно е, че правителството на ГЕРБ не е създател на магистралите, доколкото ги има. Но кандидатите за народни избранници от тази партия и техният водач внушават на народа, че това е тяхна персонална заслуга. Елементарна истина е, че правителството няма собствени ресурси и че само временно разполага със средствата, събрани от населението и ги разпределя по доста несъвършен начин. Разликата между правителствата е само в степените на несъвършенство. Тези степени са видни от проверките на Сметната палата. Картината е известна от анализите на ИПИ на нейните доклади.[ii]

Прочетете повече на: http://ime.bg/bg/articles/izbori-i-f...#ixzz2RbCpEzYy

Коментар

Working...
                                X