If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От това стигаме до извода, че или ти не обясняваш качествено и никой не те разбира, или обесняваш качествено но няма кой да те разбере
Абе и в двата случея си неразбран
готино - така сме си ние, гениите, вечно неразбрани
Made my day
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Не че съм адвокат на Грую, но той искаше да каже, че сами по себе си БСП и ДПС, не могат нищо да направят, ако ГЕРБ и АТАКА не се регистрират, т.е няма кворум за взимане на решения в НС, от което следва,че ако двете партии не се регистрират при гласуване на правителството с мандат на БСП- няма кворум няма правителство!
От месеци е ясно, че ГЕРБ ще са против. Т.е. без значение за гласуването беше тяхното регистриране в парламента.
Но ако Атака се бяха регистрирали, то те трябваше да вземат решение . ЗА или ПРОТИВ ще бъдат спрямо ДПС и БСП.
Волен подви опашка и тръгна да се гаври с полицай, който е 30 см. по-висок от него и в някоя кръчма, ако му удари един шамар и Волен ще се напикае.
Аз продължавам да съм на 90% сигурен, че ще има четворна
Аз очаквам тройна, без АТАКА. Ще видите как ГЕРБ ще подкрепя Орешарски, даже може Бойко да каже ,че плана Орешарски не бил на БСП, а на ГЕРБ. Като гледам Орешака си държи на едни и същи десни мерки, дето ги правеха и ГЕРБ. Ще е забавно!
тиквата спомена, че ще бъдат конструктивна опозиция и даже ще подкрепят евентуални предложения на "тройната" ако съвпадат с техните виждания......
Дето се вика - може и четворна да стане...
Аз продължавам да съм на 90% сигурен, че ще има четворна
напротив, батка, напротив, болен направи такава услуга без ръце на тиквата Сега остави толкова козове на тиквата (уж, случайно и уж, без да иска), че реално реализира ксаирането на изборите по много елегантен начин. И не ми обяснявай как болен бил опозиция на тиквата (а за болен съм гласувал -правил съм по 300 км в посока и съм си развалял почивката само и само да гласувам за него, като противовес на статувкото и уж милеещ за Родината си), болен е най-големият солташак на бойко. Е, ок, де, само яне може да му отнеме пъровото място, ама янето го няма сега, та болен трябва да се оправя с нагона на вжда и учителя
Точно това се опитвам да обясна на Грую, който вече иска да ме цензурира.
Ако кворумът е 109, това означава, че броят на регистрираните депутати е 109*2+1 или 219.
За да се гласуват и влизат в сила решения на НС, то броят на гласувалите ЗА трябва да е поне равен на кворума. В днешния случай - 109. Ако Атака бяха влезли в парламента, то кворумът за приемане на решения ставаше 120+1.
Не че съм адвокат на Грую, но той искаше да каже, че сами по себе си БСП и ДПС, не могат нищо да направят, ако ГЕРБ и АТАКА не се регистрират, т.е няма кворум за взимане на решения в НС, от което следва,че ако двете партии не се регистрират при гласуване на правителството с мандат на БСП- няма кворум няма правителство!
В замяна на това новата Тройна отечественофронтовска коалиция на бивши комунисти, мюсюлманската партия и яростни националисти имат добро поведение, толерантност към опонентите и са абсолютно спокойни....
тиквата спомена, че ще бъдат конструктивна опозиция и даже ще подкрепят евентуални предложения на "тройната" ако съвпадат с техните виждания......
Дето се вика - може и четворна да стане...
Не че искам да се намесвам във вашия спор, но сама по себе си думичката кворум, означава едно, а съвсем различно е кворум в НС: При наличието на 240 народни представители и изискването на чл. 81, ал. 1 от Конституцията необходимият кворум по силата на основния ни закон е минимум 121 народни представители. Само при наличието на този кворум Народното събрание може да заседава и приема своите актове. Ако кворумът не е налице, приетите актове от парламента са противоконституционни. Няма значение, колко народни представители са гласували "за", "против" или "въздържали се". Законодателят в чл. 81, ал. 2 от Конституцията посочва, че "Народното събрание приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители...", но при задължителното условие за наличието на кворума по чл. 81, ал. 1 от Конституцията. .
Точно това се опитвам да обясня на Грую.
Ако кворумът е 109, това означава, че броят на регистрираните депутати е 109*2+1 или 219.
За да се гласуват и влизат в сила решения на НС, то броят на гласувалите ЗА трябва да е поне равен на кворума. В днешния случай - 109. Ако Атака бяха влезли в парламента, то кворумът за приемане на решения ставаше 120+1 и гласовете на ДПС и БСП нямаше да бъдат достатъчни, ако Атака не се въздържат.
"Уважаваният" от мене анон е много спокоен гербер, просто стоик...Слуша и уважава мнението на другите форумци и ако имат различно ( в повечето случаи правилно) мнение са или тъпи, или много глупави .....или даже малко луди.....
Тази тиква бб им вмени страхотен речник и добро мутренско поведение на герберчетата.......
В замяна на това новата Тройна отечественофронтовска коалиция на бивши комунисти, мюсюлманската партия и яростни националисти имат добро поведение, толерантност към опонентите и са абсолютно спокойни....
Грую, ти си по-полудял и ослюнчен от сидеров.
Спри се малко, че започваш да се излагаш.
Когато напиша "кворум", разчитам, че ти не си толкова тъп, колкото изглеждаш в тази тема и ще умножиш числото, за да разбереш колко депутата са се регистрирали за сесията.
"Уважаваният" от мене анон е много спокоен гербер, просто стоик...Слуша и уважава мнението на другите форумци и ако имат различно ( в повечето случаи правилно) мнение са или тъпи, или много глупави .....или даже малко луди.....
Тази тиква бб им вмени страхотен речник и добро мутренско поведение на герберчетата.......
+1
ами аз това същото го обяснявам в послените си 10 поста, но няма кой да чете Конституцията, по-лесно е да се цитират речи на Вожда (бил той вляво или вдясно). А простоатат аритметика какво сочи:
Герб+Атака = 120 депутата,
т.е., отказа на Атака от влизане в праламента работи в полза само на една партия - герб, защото останалите турци и комунета не могат да сформират кворум и да вземата каквото и да е решение - направо ме заболя клавиатурата да го повтарям
От това стигаме до извода, че или ти не обясняваш качествено и никой не те разбира, или обесняваш качествено но няма кой да те разбере
Абе и в двата случея си неразбран
Коментар