IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И все пак, каквото и да си говорим, в момента е страшно шоу в парламента и нещата са много на кантар, като везната се държи от болен, който, поне за мен, вчера даде 2 коренно противоположни сигнала - хем каза, че няма да им гласува на онези борсуци, дето щели да си правят правителство и да си го правели без него (т.е. обслужва интересите на герб), хем каза, че е твърдо против предсрочни избори (т.е. обслужва интересите на комунетата). макар че реално каза едно - който даде кинта, за него съм За мен, вариантите му са 3:
    - не влиза в парламента - няма кворум, няма и правителство - предсрочни избори, обслужва герб
    - влзиа с цялата си група в парламента, гласува против или въздържал се - невъзможност на комунетата и турците да съберат гласове за мнозинство, няма правителсвто - предсрочни избори, обслужва герб
    - влиза с част от групата си, без значение как гласува - съставя се правителство, обслужва комунетата

и трите варината са с еднаква вероятност към момента, и трте са губещи за него, въпросът е къде ще осребри повече
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение

А за Цацаров не си прав, миналата сряда говори 2 часа пред журналисти, но от тогава нещо се умълча...

Прокуратурата образува досъдебно производство за намерените бюлетини в Костинброд

http://kanal3.bg/?v=12075
      Прокуратурата е длъжна да образува такова производство, но това нищо не значи.

Цацаров беше принуден да говори от Бареков и ТВ7. Това беше целта.
      Сега мълчи и си върши работата. Страшното ще стане, когато отново проговори. Въпросът е - страшно за кого.

Коментар

Виж какво, Цацаров е виновен за тази ситуация, като блокира едни 350 х. бюлетини и не ги пусна в обръщение в изборния ден! Това е истината.
        А относно тези 350 000 бюлетини.
        Само ти давам една справка:

Избори 2009: Гласували за ДПС 610 521
        Избори 2013: Гласували за ДПС 400 466
        Намаление 210 055

Избори 2009: Гласували за Атака 395 733
        Избори 2013: Гласували за Атака 258 481
        Намаление 137 252

Събираме двете намаления на ДПС и Атака и се получава, че на Избори 2013 сумарно ДПС и Атака са получили 347 307 по-малко гласове.

Изводите ги оставям на теб.

П.П. Виждаш ли колко лесно е да се внушава и манипулира?
        Last edited by anon6706; 22.05.2013, 13:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Не знам, не знам.....

Досега Цацаров нищо конкретно не е казал. Само Барека, ДПС и БСП твърдят разни неща.

Кат123, как ти се струва идеята да бракосъчетаем младият ДПС депутат Пеевски с Фидосова? Хубаво бебче ще им се роди, нали?

Като гледам Парламента, май Пеевски става дясна ръка на Местан.
          Местан трябва да му даде в замяна малко врат, че горкият Пеевски изобщо си няма.

Лили Павлова линее по Бойко в парламента

http://pik.bg/%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%...news74877.html

А за Цацаров не си прав, миналата сряда говори 2 часа пред журналисти, но от тогава нещо се умълча...

Прокуратурата образува досъдебно производство за намерените бюлетини в Костинброд

http://kanal3.bg/?v=12075

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Борисов: Утре приемам мандата и го връщам
            22.05.2013 / 11:09 от: Гласове
            "Утре ще приема мандата и още там ще обявя кабинета и ще върна мандата, така че да спестя време, около половин час, до даването на мандата на следващата партия". Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента, съобщава Агенция „Фокус”. Вече е видна Тройната коалиция, коментира Борисов.

На въпрос за твърденията на "Коалиция за България", че от ГЕРБ оказват натиск върху конституционни съдии, Борисов коментира, че „това са пълни измишльотини": Тези хора се договориха. Явно много пари са си раздали. И тези трикове го показват непрекъснато. Това е тактиката на комунистите – техният грях го преписват на другите.

Според лидера на ГЕРБ ако българският избирател знаеше, че ДПС и „Атака" ще правят заедно комисии, ако знаеше, че БСП и ДПС в смесените райони ще бъдат като една партия и ще се броят като една партия, резултатите от изборите щяха да бъдат други.

На въпрос докога групата на ГЕРБ няма да участва в гласуването в парламента, Борисов отговори: Всеки ден, докато „Атака” продължават да са коалиция с ДПС.

Защо от „Атака” не се регистрираха вчера? Във всички комисии видяхте, че е тройна коалиция – БСП, ДПС и „Атака” , добави Бойко Борисов.

КАКТО КАЗА ЛОРДА - ЩЕ ГО ПОДЪРЖИ, ЩЕ ГО ПОГАЛИ И ЩЕ ГО ВЪРНЕ
            А Кире чети внимателно.Лорда иска да го стиска

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Не знам, не знам.....

Досега Цацаров нищо конкретно не е казал. Само Барека, ДПС и БСП твърдят разни неща.

Кат123, как ти се струва идеята да бракосъчетаем младият ДПС депутат Пеевски с Фидосова? Хубаво бебче ще им се роди, нали?

Местан трябва да му даде в замяна малко врат, че горкият Пеевски изобщо си няма.
              Вчера мен ме учуди само едно нещо в НС, че Пеевски седна на първия ред до Местан.
              Днес Пеевски като взе думата не е дава на друг......, чак се закрещял на Цветанов - дали няма срам? Борба за първото място, кой по няма срам!

От вчера се чудя, защо Борисов пропусна златния шанс да продължи да управлява, като направи коалиция с ДПС. Щеше да поднесе своите парични извинения на Доган и ...ама пуста гордост и лакомия.

Това за Пеевски и Фидоска щеше да бъде връх на твоята идея. Сега ни остава да чакаме да видим, какво ще се пръкне между Бойко и Лилето.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Не. Просто олигарсите са се уплашили от революция и са дали съответното нареждане на политическите лидери, а те на своите пропорционални магарета. Те затова със зъби и нокти се борят срещу мажоритарния вот, защото когато е напечено, пропорционално избраните магарета козируват и изпълняват. А ако в случая гласуват нещо в интерес на народа, то е защото олигарсите ги е страх от революция.
                Мечо чистите мажоритарни избори са вредни и ще доведат до лоши последствия.По добрия вариант са пропорционалните без праг.Нрода ще гласува за партийни бюлетини но вътре в бюлетината трябва да има възможност да се гласува за човек а не да ми ги подреждат партийните лидери.Печели не първия а човека събрал най много гласове в листата.Така няма да има значение кой е сложен първи и кой последен.Бюлетините ще се подреждат по азбучен ред

Коментар

• идва момента, да изревем:
                  "На оружие, братя, на оружие!"
                  и да изметем, цялата
                  управляваща пасмина

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  А ако в случая гласуват нещо в интерес на народа, то е защото олигарсите ги е страх от революция.

Коментар

Не. Просто олигарсите са се уплашили от революция и са дали съответното нареждане на политическите лидери, а те на своите пропорционални магарета. Те затова със зъби и нокти се борят срещу мажоритарния вот, защото когато е напечено, пропорционално избраните магарета козируват и изпълняват. А ако в случая гласуват нещо в интерес на народа, то е защото олигарсите ги е страх от революция.
                    А способен ли си да допуснеш вариант, при който ти си част от сценария?

- защото има поне 2 /два/ такива!
                    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Виж какво, Цацаров е виновен за тази ситуация, като блокира едни 350 х. бюлетини и не ги пусна в обръщение в изборния ден! Това е истината.
                      Не знам, не знам.....

Коментар

Може и да си прав, не знам. Ако имаш някакви конкретни доказателства кой на кого нарежда има си органи, които да сезираш. Що се отнася до 42-то НС, нека видим какви закони ще почнат да приемат, пък тогава да ги квалифицираме кой каккъв е, не мислиш ли?

Коментар

• революцията назрява. няма да се размине

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          +1024
                          Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                            Казах ти, че повтаряш единствено мантри без да следиш политическия живот в страната. Аз мисля, че днес дори и четирите партии ще гласуват със "ЗА" мораториум върху сметките за ток до избора на нов регулатор. Това в чия полза е според теб?
                            Само не почвай сега с локумите, че това е чисто популистки ход и прочее.......
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

И какво. Всички са от един червен дол дренки. Всички действат срещу народа си, в полза на ОЛИГАРХИЯТА

Няма ли пряка демокрация - няма демокрация
                              Казах ти, че повтаряш единствено мантри без да следиш политическия живот в страната. Аз мисля, че днес дори и четирите партии ще гласуват със "ЗА" мораториум върху сметките за ток до избора на нов регулатор. Това в чия полза е според теб?
                              Само не почвай сега с локумите, че това е чисто популистки ход и прочее.......

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                                Не е вярно, че само депутати от АТАКА не са се регнали има такива и от ГЕРБ и БСП.
                                От БСП вчера са били трима - двамата, дето си подадоха декларации, че се отказват от депутатските банки и третия е най- възрастния депутат в НС, забравил да се регистрира, защото Председателствал първото заседание на НС.

Коментар

Working...
                                X