И все пак, каквото и да си говорим, в момента е страшно шоу в парламента и нещата са много на кантар, като везната се държи от болен, който, поне за мен, вчера даде 2 коренно противоположни сигнала - хем каза, че няма да им гласува на онези борсуци, дето щели да си правят правителство и да си го правели без него (т.е. обслужва интересите на герб), хем каза, че е твърдо против предсрочни избори (т.е. обслужва интересите на комунетата). макар че реално каза едно - който даде кинта, за него съм
За мен, вариантите му са 3:
- не влиза в парламента - няма кворум, няма и правителство - предсрочни избори, обслужва герб
- влзиа с цялата си група в парламента, гласува против или въздържал се - невъзможност на комунетата и турците да съберат гласове за мнозинство, няма правителсвто - предсрочни избори, обслужва герб
- влиза с част от групата си, без значение как гласува - съставя се правителство, обслужва комунетата
и трите варината са с еднаква вероятност към момента, и трте са губещи за него, въпросът е къде ще осребри повече

- не влиза в парламента - няма кворум, няма и правителство - предсрочни избори, обслужва герб
- влзиа с цялата си група в парламента, гласува против или въздържал се - невъзможност на комунетата и турците да съберат гласове за мнозинство, няма правителсвто - предсрочни избори, обслужва герб
- влиза с част от групата си, без значение как гласува - съставя се правителство, обслужва комунетата
и трите варината са с еднаква вероятност към момента, и трте са губещи за него, въпросът е къде ще осребри повече

Коментар