IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ПЕС-ФЕС-ЕСЕС
    Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    БСПари в съюз със ДПСари и АТАКАисти.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Само където не можеш да си купиш кола във Венецуела.

Нещо подобно като у нас преди 10-ти ноември. Бензинът евтин, колите евтини, но ги чакаш 10 години.

Finding a car an odyssey in Venezuela as government policies create scarcity of new cars

Buying a used 2012 Ford Explorer SUV means coughing up 1.2 million bolivars, the equivalent of about $60,000 at the street exchange rate and double the cost of a new car, according to the country's leading used car website. Late-model used Jeeps and Ford Fiestas also cost double the price of what a new model would cost. That runs counter to the trend elsewhere in the world where new cars lose value as soon as they're sold.

"It's frustrating. I have the money I need to buy one, but there are no cars available," said Villamivar, who has been hunting for a car for more than five months.

http://www.foxnews.com/world/2013/02...-scarcity-new/
      Last edited by anon6706; 24.05.2013, 20:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Аноне, не знам за Венецуела брат. За последно бях в Пуерто Кабейо преди 10 (десет) години. От тогава не съм стъпвал там. Би ли ми обяснил аз какво съм виновен за техните нещастия ???

Не съм се интересувал но може би ги управляват ГЕРБерасти или пък БСПари в съюз със ДПСари и АТАКАисти.
        много точно си нацелил управлението им
        нещо такова е ...
        но, най-вече - няма нищо общо с пряката демокрация
        Имаше един диктатор, опълчил се на Америка - няма лошо, напротив, но не си доразвиха същзите в структура(то, малко ли провокатори и там )) )

ако, това е истина - кво излиза - в България си купуваме една евтина ролка тоалетна хартия, а за същите пари венецуелците - 5л бензин ))
        $0,05 за литър бензин във Венецуела

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
          А бе Нети,аз мислех ,че сте набори с Георге!!!
          Кефале, пак не си внимавал говоря за ГоцеВ, а не за Гоце А иначе Гоце е с 4 години по-голям от мен.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Той Гоцев може всеки момент да се пресели в един по-добър свят по чисто биологични причини - бая възрастен е вече ..... Личното ми мнение е, че Станишев се справя доста добре и може и да успее да превърне БКП в една нормална социалистическа партия. И това го казвам без да съм симпатизант на левите идеи.
            А бе Нети,аз мислех ,че сте набори с Георге!!!

Коментар

Аноне, не знам за Венецуела брат. За последно бях в Пуерто Кабейо преди 10 (десет) години. От тогава не съм стъпвал там. Би ли ми обяснил аз какво съм виновен за техните нещастия ???

Не съм се интересувал но може би ги управляват ГЕРБерасти или пък БСПари в съюз със ДПСари и АТАКАисти.
              Е така е поради заложения мързел в гените на индианците.
              Имат петрол, но преди двайсетина години им го откриха омразните капиталисти. Същите им построиха и цялата инфраструктура свързана с нефта.
              Само трябваше да работят.
              Да де, но поради мързела си решиха че може да не бачкат и да вземат всичко наготово (познато, нали ).
              Всички латиноси са така. Влече ги комунизма, ама не се отказват и от доларите.
              Абе разликата от мексиканската граница на юг е потресаваща.
              С любимите ти еквадорци е същото - ще им дадат помощи, но едва ли ще ги изхранват вечно. Абе станаха си бананова република в буквалния смисъл.

Коментар

• Аноне, не знам за Венецуела брат. За последно бях в Пуерто Кабейо преди 10 (десет) години. От тогава не съм стъпвал там. Би ли ми обяснил аз какво съм виновен за техните нещастия ???

Last edited by mechobikov; 24.05.2013, 16:19.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Честит празник!

http://deathmetalverses.blog.bg/poli...ylgarin.988986
                  Yeah

Коментар

• Честит празник,сладури!
                    Едно хубаво българско момиче пее за обич,тъга и още нещо....
                    http://www.youtube.com/watch?v=SFD_67dYsVw

Коментар

Така е.
                      Осъзнаването на свободата е мъдрост.
                      Свободата е грешка. Който не греши е роб.
                      И как стана така, драги ми Смехурко, че държавата с най-големи нефтени залежи в света се изпонасра (страхотна българска дума) и няма с какво да се избърше?

Да ти кажа ли как? Ами защото се напълни с Мечобиковци. Затова!

Нефтените залежи на Венецуела надминаха тези на Саудитска Арабия

Доказаните залежи на Венецуела от петрол надминават тези на най-големия производител - Саудитска Арабия през 2010 година. Това показват данните от годишния статистически бюлетин на Организацията на страните-износителки на петрол/ОПЕК/, цитиран от "Дау джонс".
                      http://www.dnevnik.bg/biznes/2011/07...inaha_tezi_na/

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Специално за Мечобиков и комуноидите:

Венецуела гласува извънредни разходи за тоалетна хартия и сапун

Националното събрание на Венецуела гласува късно снощи специален бюджет от 79 милиона долара, за да може страната да внесе тоалетна хартия и други санитарни продукти на фона на недостига, който засяга страната, чиито запаси на петрол са най-големите в света, предаде Франс прес, цитирана от дир.бг.

http://www.segabg.com/article.php?id=649742
                      Last edited by anon6706; 24.05.2013, 15:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        Но, всеки ден трябва да честваме мъдростта и свободата )
                        Така е.
                        Осъзнаването на свободата е мъдрост.
                        Свободата е грешка. Който не греши е роб.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Ако искам да слизам до жълтини ,ще ти отговоря..... утре.....
                          Жълтини, жълтини, но и в този свят за нашата култура ден, също ще отидеш до "онова място". А без "венецуелския проблем", ще трябва да се оправяш с някой жълт вестник, каквито явно четеш.

П.П. Съмнява ме да успееш да отговориш подобаващо още утре. Овладяването на нашата писменост и култура не е "one-day-job".
                          Все пак - успех!

Коментар

• Днес, честваме празника на буквите и създателите на Българската азбука - Св.Св. Кирил и Методий.

Но, всеки ден трябва да честваме мъдростта и свободата )
                            ...Използвайте и разпространявайте български аналози на наложени чуждици като почивник вместо уикенд и прочее.........
                            "почивник" не е точно определяща, нито съгласувана в в съотвеното число )
                            По-подходяща намирам - "Събото- Неделя" ....но не виждам и проблем с уикенда, стига човек да се чувства комфортно и правилно ориентиран в словата си, когато ги изрича.
                            Посланието е по-важно ...не, опаковката

Обаче, когато става въпрос за национални медии, насочени към всяко населено място - удачно е да се ползва - "почивни дни," буквалният превод на уикенд - край на седмицата (напр. "приятен край на седмицата" ми звучи съвсем български и разбираемо ) или Събото- Неделя )

Коментар

• Честит празник

http://www.bg-history.info/1004/Svet...asledstvo.html

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                                В тази връзка, не пишете имена с малки букви от мързел, както понякога и аз правя!
                                Използвайте и разпространявайте български аналози на наложени чуждици като почивник вместо уикенд и прочее.........Честит празник!
                                Думата "почивник" не е книжовна. Емил Кошлуков се опитва да я наложи от известно време, но не ми звучи добре.

В езика ни няма аналог на "уикенд", защото не сме и почивали.
                                Имаме си хубавата дума "неделя" и от нея - Неделник. (не се вършат дела/работа)
                                По-скоро съм съгласен с уикенд (като чуждица), както и с калкулатор, вместо "сметало на ток".
                                Last edited by anon6706; 24.05.2013, 14:08.

Коментар

Working...
                                X