IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Коментар


    • Плевнелиев: Незабавно отменете избора на Пеевски!
      Моят кредит на доверие към това правителство е изчерпан, заяви президентът в извънредно обръщение

      http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5849631

      След назначението на Делян Пеевски за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) моят кредит на доверие към това правителство е изчерпан, заяви в извънредно обръщение днес президентът Росен Плевнелиев.

      Пет часа след скандалното гласуване държавният глава настоя Народното събрание незабавно да преразгледа това свое решение.

      "Въпросите, които най-често ми бяха зададени днес, бяха - защо не върнах промените в Закона за ДАНС и дали съм знаел кой ще бъде предложен за председател на агенцията.

      Не, не знаех кой ще бъде назначен на този пост.

      Не върнах в парламента закона с промените в Закона за Държавната агенция "Национална сигурност", защото силно вярвам, че демокрацията повелява на всяко ново управление да се дава шанс.

      Не желая да кадрувам, но ще настоявам всеки да аргументира публично решенията си", заяви Плевнелиев.

      И декларира: "Моят кредит на доверие е изчерпан. Не мога да се съглася, че е нормално ръководителят на една от най-важните служби в държавата да бъде номиниран, обсъден и избран за 15 минути, без никакъв дебат, без концепция, без обосновка, без нищо. Това е недопустимо".

      Той напомни: "Дължим на българското общество откритост и мотивираност във всяко действие. Това не се състоя днес!"

      "Не възразих председателят на ДАНС да бъде избиран от парламента и очаквах това да предизвика повече публичност, да осветли личността на кандидата, да се чуе неговата конепция, да има дебат.

      Процедурата, по която беше избран Пеевски, няма нищо общо с поетия пред българския народ ангажимент за прозрачност.

      Жалко!" - заяви Росен Плевнелиев.

      "Той подчерта, че днешното назначение на Пеевски е с трайни негативни последици за България.

      "Свиквам заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 20 юни с единствена тема - Реформата в сектор "Сигурност", на което очаквам министър-председателят да обоснове решението си", така президентът завърши краткото си обръщение.

      Във връзка с днешното решение на 116 депутати от БСП и ДПС събрание за избор на председател на Държавната агенция "Национална сигурност" президентът Плевнелиев отмени участието си в церемонията по откриването на Дунав мост 2.

      Както стана известно часове след гласуването в Народното събрание, трима депутати от БСП - Янаки Стоилов (въздържал се), Георги Кадиев (не участвал в гласуването) и Емил Костадинов (гласувал "против") не са били съгласни с избирането на Пеевски.


      Бойко Борисов: БСП вече не съществува като партия
      14-06-2013



      Това е краят на столетницата днес. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов относно избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС. „Толкова съм сащисан от това, което чух, че дори не мога да повярвам, че това предложиха. БСП вече не съществува като партия. Честитя им края на тази партия. Тя днес приключи. Днес България има една партия, която управлява, това е ДПС. БСП не съществува като партия вече”, категоричен бе Борисов. По думите му след като Станишев е разбрал, че не може по демократичен път да победи ПП ГЕРБ като партия, е решил да играе „ва банк” чрез арести и тормоз. „Виждате в какво нещастно положение се намира премиерът Орешарски и ако той има малко чест и доблест, трябва да си хвърли оставката. Не трябва да стои там, да му се маскари името, защото той е човек, който мисля, че заслужава уважение”, посочи председателят на ПП ГЕРБ. Според него изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е триумф за ДПС. „Вчера казах, че ДПС брутално изнасилват Столетницата. Днес те я умориха. Нямам обяснение за това назначение. То е същото все едно да сложат за директор на Агенцията за закрила на детето бившия депутат от Атака Кузов“, посочи Борисов.

      Бойко Борисов подчерта, че ДПС, начело с Ахмед Доган, демонстрира как се упражнява власт - безскрупулно, безпардонно, в интерес само на една партия. „Те заслужават поздравления за това, че завзеха абсолютно всичко, цялата власт - медийна, икономическа, финансова, банкерска, служби, всичко, и могат да управляват 20 години. Неслучайно цялото им ръководство е от бивши агенти на Държавна сигурност. Те знаят как се прави. Проведоха предизборна кампания, изцяло с компромати, през целия ден на размисъл направиха така, че да има внушения срещу ГЕРБ“, обясни Борисов. Той припомни, че управляващите махнаха първо тези полицейски директори, които бяха задържали хора от БСП и ДПС за купуване на гласове. „Направиха си едно съвременно Гестапо, с всичките му функции, безконтролно. Казва Местан, че щял да го контролира парламентът. Кой парламент? Депутати от БСП и ДПС, това ли е контролът? БСП я убиха вътре, техните хора. Не ги ли видяхте как изглеждат по коридорите. Те са омачкани, сутринта ги извикаха, казаха им какво ще гласуват. Миков направи поредните си трикове с кворума и в последния момент през нощта вкара името на Закона за ДАНС за обнародване“, каза Борисов.

      Председателят на ПП ГЕРБ посочи, че за първи път в 20 години история, идва някакво управление на власт и отнема правомощия на президента. „Вие помните, дори съм бил упрекван за това, че докато беше президентът Първанов, ние дори не внесохме законите за службите, за да не се приемат, че са срещу президента, че му се отнемат правомощия. Сега те, с първото си решение, с първия си закон за ДАНС, отнеха правомощията на президента да се произнася. Отказът на Плевнелиев да присъства на откриването на Дунав мост 2 е абсолютно правилен жест според мен. Това ще е много ясен сигнал и за Брюксел и за всички, какви процеси текат в България“, обясни Бойко Борисов. Той съобщи, че е забранил на апарата на партия ГЕРБ да участват в протест. „За нас са гласували над 1 100 000 души. Над тези хора нямам власт. Разпознаваемите лица на ГЕРБ съм казал да не се явяват на протести“, заяви Борисов. По думите му една нация, за да върви напред, изисква политическите мъже и жени да могат да говорят, да взимат най-правилните решения за държавата, независимо дали има политически ущърб за тях. „Една държава, в която всяко управление ще се посреща с протест, ще има напрежение, върху което и да е правителство. Това не е добро. Учудвам се днес, с това решение, което взеха, те взривиха нета, взривиха хората. Сега никой не може да го оправдае”, категоричен бе Бойко Борисов.

      „Ние по никакъв начин не пречим на парламента. Точно обратното, влизаме, регистрираме се, и всеки ден Миков прави трикове. Първия ден бяхме наивни и неопитни. Миков натиска копчето и на 15 - 20 секунда, само следи кворума да има малко хора, и спира регистрацията. Пълна зала, над 215 души има в залата, а излиза, че са 140. Хората най-много ги дразни това, че гласуват с чужди карти и не ходят депутатите на работа”, заяви Борисов. Той отново посочи, че ДПС, БСП и Атака се държат като спечелили изборите. „Не мога да си обясня това нахалство, това самодоволство. И това ще им изиграе лоша шега. От нашите грешки съм си извел поуки. Техните ще бъдат много по-горчиви. Ние сме демократична партия. Има инакомислещи, има различни мнения. Аз се срещам с тях, изслушвам ги. Сега ще имам повече време, ще се срещам с хората. ”, подчерта Бойко Борисов.

      Коментар


      • А междувременно зловонната смрад откъм кабинета Олигарски продължава да трови обществената атмосфера с още назначения, в сравнение с които "калинките" на Миро Найденов са като божи кравички:

        Чавдар Георгиев, който доведе България до наказателна процедура, пак е зам.-министър


        Новият-стар зам.-министър на околната среда, назначен днес от премиера Пламен Орешарски, има значителен принос за една от наказателните процедури срещу държавата, заведени от Брюксел.

        Става дума за процедурата, открита заради Общия устройствен план на община Царево, който предвиждаше ново застрояване на хиляди декари по цялото Южно Черноморие, в границите на природен парк „Странджа“. Този план бе дело на арх. Калин Тихолов, който бе номиниран от премиера Пламен Орешарски за министър на инвестиционното проектиране, и ден по-късно заменен от колегата му Иван Данов, с когото делят кабинет в архитектурния университет в София (УАСГ).

        В крайна сметка този план бе отменен от българския съд (Върховния административен съд), след като предният екоминистър Нона Караджова отмени решението, с което министерството й бе съгласувало устройствения план.

        А въпросното съгласувателно решение бе взето именно от Чавдар Георгиев през 2008 г. в качеството му на зам.-министър в правителството на тройната коалиция. Тогава Георгиев, който е юрист, обясняваше, че съгласувателното решение на министерството е междинен акт и по тази причина не може да се обжалва. Така той опита да бетонира плана, тъй като финалното решение за одобряването му, подписано от тогавашния зам.-министър Савин Ковачев, по закон не подлежеше на обжалване. Поради това и жалбите срещу двете решения до Върховния административен съд, подадени от Асоциацията на парковете в България, първоначално бяха отхвърлени.

        В крайна сметка съдът обаче прие, че и двата акта са обжалваеми, защото България е ратифицирала международната конвенция за достъпа до информация и правосъдие в областта на околната среда (Орхуската конвенция) и тя е по-висшестоящ нормативен акт от националния закон и следва директно да се прилага – въпреки уредбата на закона.

        Зам.-министърът е запален голфър и досега е в ръководството на „Българска голф фондация” и „Парти и голф клуб”. Това даде повод на природозащитните организации да го обвинят в конфликт на интереси при приемането на ОУП-а на Царево, тъй като той предвиждаше зона за голф игрище, при това на територията на парк „Странджа“.

        В края на управлението на тройната коалиция лично премиерът Сергей Станишев опита да лансира голф-проектите сред инвестициите, подкрепяни от държавата. Това обаче предизвика вълна от негативни коментари и Станишев остави идеята във фризера.

        Из официалната биография на Чавдар Георгиев

        В периода септември 2005 – юли 2009 г. заема длъжността на заместник-министър на околната среда и водите. От юли 2009 г. е секретар на Правния съвет към Президента на Република България, като от 2011 г. до февруари 2012 г. – негов председател. В периода май 1995 – юни 1997 г. заема длъжността заместник-главен секретар на Народното събрание, а през 1995 г. на главен секретар на Министерството на околната среда.
        http://offnews.bg/index.php/206063/c...lna-protsedura
        Last edited by Jimmy; 14.06.2013, 15:54.
        Don't work hard, work smart!

        Коментар


        • Огнян Минчев: Мафията триумфално пое държавата
          http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...poe_durjavata/


          Публикуваме коментара на политолога Огнян Минчев пред "Дневник" във връзка с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

          Това е акт на безпрецедентна наглост от страна лично на лидера на БСП Сергей Станишев. Не мога да квалифицирам поведението на скрития и явния лидер на ДПС, тъй като от тях мога да очаквам всичко. Председателят на една партия като БСП мога да очаквам всичко, но не и подобно поведение, което води до триумфално влизане на мафията открито и законно в ръководството на институциите на държавата, в ръководните институции на държавата.

          Това е безпрецедентно и е на практика държавен преврат. Ако българската общественост не се организира да бъде отменено категорично това назначение, това ще означава само едно - край на българската държава, дори в нейния орязан и доста безпомощен вид, какъвто я познаваме. Това е пряка стъпка към ливанизация на българската държава, не защото Пеевски е от етническа партия, всички етноси в България имат право на представителство и да участват в управлението, а защото е представител на корпоративни структури, на медийни структури и на техните политически лобита, които са пряко ангажирани с прокарването на чужди, агресивни интереси в българското общество и българската държава.

          Той е човек, свързан с ярки подозрения в корупция по времето на тройната коалиция, човек, чието име се свързва с олигополизацията и отмяната на свободата на българските медии и човек, чието име е свързано с нелегитимен контрол на задкулисната корпоративна олигархия по инстититуциите на властта. Това, което се правеше с дърпане на конци зад кулисите на властта, днес премина в арогантен парад по сцената на властта. Ако не бъде предотвратено случването на това, това ще бъде краят на демократичната система в България, дори и на фасадната демокрация и по същество на българската държава като национална държава.

          Не виждам друг шанс за промяна, освен чрез протеста.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
            Турски новини в БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА телевизия, майчин турски език в училищата, вадене на термина турско робство от учебниците, строят се нови джамии....ква Русия бе пич ..
            Приятелю, това са тънките номера на бившите от ДС.
            Настройват ни на изборите едни срещу други - българи срещу турци и така печелят гласове ДПС и Атака, а те двете обслужват руски интереси. РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.

            Хитро, нали?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Д оган има общо, но вече той не слугува на Турция, а на Русия.
              Турски новини в БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА телевизия, майчин турски език в училищата, вадене на термина турско робство от учебниците, строят се нови джамии....ква Русия бе пич ..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение

                Руският фонд “ВТБ Капитал”, инвестиционно поделение на "ВТБ Груп" - втората по големина банка в Русия, е придобил близо 10% от Корпоративна търговска банка (КТБ)
                http://www.mediapool.bg/%D1%80%D1%83...ews205486.html
                Това вече обяснява много неща!
                Don't work hard, work smart!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                  Брюксел ни критикува за непрозрачните назначения в сектора за сигурност
                  http://www.mediapool.bg/брюксел-ни-к...ews207636.html
                  Ти тази статия май я четеш, като Дяволът, Евангелието!
                  На всички ни е ясно,че назначението на лицето Пеевски за шеф на ДАНС е меко казано безочливо,но основния акцент в коментара на Грей е, цитирам " за съжаление, през последните години очакваните от България резултати за борбата с организираната престъпност идват много бавно"
                  Така като гледам изобщо не четете, това което копирате!

                  Коментар


                  • Всъщност, голяма изненада няма, стига да не ни е къса паметта - ами нали прединя път при Тройната коалиция тия същите бяха сложили (де факто) за шеф на ДАНС Алексей Петров - Трактора, оня смешник Петко Сертов беше само изкуствена фасада
                    Don't work hard, work smart!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
                      Ма ти сериозно ли ??!!
                      Още малко, ще кажеш, че и доган няма нищо общо.
                      Орешарски предлага кабинет, а не знае имената на министрите и ги бърка пред медиите аха.
                      Станишев твърди, че архитект на правителството бил народа ахах.
                      Пич това което днес се случи е СЪВРЕМЕННО турско робство.
                      Доган има общо, но вече той не слугува на Турция, а на Русия.
                      Това ви се губи в цялата схема.
                      Ставаме втори Кипър, както ви намекнах преди няколко дни.

                      Руският фонд “ВТБ Капитал”, инвестиционно поделение на "ВТБ Груп" - втората по големина банка в Русия, е придобил близо 10% от Корпоративна търговска банка (КТБ)
                      http://www.mediapool.bg/%D1%80%D1%83...ews205486.html

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Турците и Турция нямат НИЩО ОБЩО с избора на Пеевски.
                        Ма ти сериозно ли ??!!
                        Още малко, ще кажеш, че и доган няма нищо общо.
                        Орешарски предлага кабинет, а не знае имената на министрите и ги бърка пред медиите аха.
                        Станишев твърди, че архитект на правителството бил народа ахах.
                        Пич това което днес се случи е СЪВРЕМЕННО турско робство.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
                          Росенчо напълни гащите. Лично подписа без много да му мисли промените около ДАНС и резултата го виждаме.
                          Националната сигурност на БЪЛГАРИЯ се дава на турска етническа партия благодарение на предателите на България комунистите. Сега срс ще разпорежда министър председателя под зоркия поглед на ДПС ахаха
                          Прост народ слаба държава, а ние сме ужасно слаба държава.
                          Стига си вадил етническата карта.
                          Турците и Турция нямат НИЩО ОБЩО с избора на Пеевски.

                          ВСИЧКО ИДВА ОТ РУСИЯ!!!!!!!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                            Росен Плевнелиев: Председателят на ДАНС няма нищо общо с поетия пред мен и пред българския народ ангажимент за прозрачност
                            14 юни 2013 | 15:04 | Агенция "Фокус"
                            http://www.focus-news.net/?id=n1794327

                            Моят кредит на доверие е изчерпан, каза Плевнелиев.

                            Настоявам Народното събрание незабавно да преразгледа това свое решение - това каза президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод избора на председател на ДАНС, предаде репортер на Агенция “Фокус
                            Мда, Рошко носи във вътрешния си джоб интервюто на Мустака пред адстрийската медия... И го е яд че така го врътнаха, с промените в закона за ДАНС и назначението... Мръсна работа е политиката!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                              Росен Плевнелиев: Председателят на ДАНС няма нищо общо с поетия пред мен и пред българския народ ангажимент за прозрачност
                              14 юни 2013 | 15:04 | Агенция "Фокус"
                              http://www.focus-news.net/?id=n1794327

                              Моят кредит на доверие е изчерпан, каза Плевнелиев.

                              Настоявам Народното събрание незабавно да преразгледа това свое решение - това каза президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод избора на председател на ДАНС, предаде репортер на Агенция “Фокус
                              Росенчо напълни гащите. Лично подписа без много да му мисли промените около ДАНС и резултата го виждаме.
                              Националната сигурност на БЪЛГАРИЯ се дава на турска етническа партия благодарение на предателите на България комунистите. Сега срс ще разпорежда министър председателя под зоркия поглед на ДПС ахаха
                              Прост народ слаба държава, а ние сме ужасно слаба държава.

                              Коментар


                              • Росен Плевнелиев: Председателят на ДАНС няма нищо общо с поетия пред мен и пред българския народ ангажимент за прозрачност
                                14 юни 2013 | 15:04 | Агенция "Фокус"
                                http://www.focus-news.net/?id=n1794327

                                Моят кредит на доверие е изчерпан, каза Плевнелиев.

                                Настоявам Народното събрание незабавно да преразгледа това свое решение - това каза президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод избора на председател на ДАНС, предаде репортер на Агенция “Фокус

                                Коментар

                                Working...
                                X