IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Няма логика ,няма анализи ,няма широта на възприятието и някакъв странен плач за бащицата и лошите комунета и турчаги и атакисти , който ни водят на смърт...,...
    Какво очакваш, когато пиша в тази тема?
    Анализи се правят, когато има дискусия.
    Времето, което цитираш, във валутната тема имаше хора, с които се получаваше дискусия. По едно време останаха само заядливи лузъри и спрях да пиша.
    Въпрос на време е и тук да спра, но сега има интересни събития и ме сърбят пръстите.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      За всеки случай ви споменах с Киро, защото може пък и да съм написал нещо такова по ваш адрес, а да не помня.
      Ти прочел ли си последните 2-3 месеца в мой пост да съм обвинил някого, че е платен?
      Ама отговори с ръка на сърцето.
      Аз не помня някой да е писал, че си платен. Просто е интересно, защо отричаш, че си за ГЕРБ, след като от коментарите ти това ясно си личи.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Като не искаш да ти казват, че агитираш за ГЕРБ, просто не агитирай за ГЕРБ
        И критерия дали агитирам за някоя партия са два ника ли? Хайде, с тебе 3.

Аз агитирам за дясна политика. На този етап тя може да се реализира само от ГЕРБ и в никакъв случай от другите три партии в парламента - заедно и/или поотделно.

Коментар

За всеки случай ви споменах с Киро, защото може пък и да съм написал нещо такова по ваш адрес, а да не помня.
          Ти прочел ли си последните 2-3 месеца в мой пост да съм обвинил някого, че е платен?
          Не съм прочел такова нещо за мен от теб, защото ти си спази обещанието , след като ти намерих един линк... и го пуснах във форума

Коментар

Освен Киро и май кат123, които прекаляват с техните дописки, кажи ми кого друг съм обвинил, че е платен? Дори и на Киро и Кат123 да съм казал най-много един, два пъти.

Кое ти дава право да ме определяш какъв съм (платен или не), без грам доказателства? Ти действаш комуноидно - хвърляш едно обвинение в пространството и се очаква да започна да се оправдавам.
            Нямам доказателства ,но четейки те повече от няколко години ,мога да направя разлика между Анон от 2010 и Анон от 2013 г....
            мога да кажа ,че нивото на този Анон от 2013 е с пъти под нивото на другия Анон..

Сегашният е под нивото на обикновения запалянко/фен/ ,член на ГЕРб...
            Няма логика ,няма анализи ,няма широта на възприятието и някакъв странен плач за бащицата и лошите комунета и турчаги и атакисти , който ни водят на смърт...,...

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
              Когато Стамболов престани да пуска линкове и аз ще спра!!!
              Нещо си се объркал с платените писачи.

Коментар

Ако искаш да пишеш нещо за ГЕРБ и управлението им, трябва да използваш трето лице множествено число. Нали се сещаш:аз, ти, той(тя,то), ние, вие, ТЕ.
                Ей това, с големите букви, използвай занапред.
                Като не искаш да ти казват, че агитираш за ГЕРБ, просто не агитирай за ГЕРБ
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

Освен Киро и май кат123, които прекаляват с техните дописки, кажи ми кого друг съм обвинил, че е платен? Дори и на Киро и Кат123 да съм казал най-много един, два пъти.

Кое ти дава право да ме определяш какъв съм (платен или не), без грам доказателства? Ти действаш комуноидно - хвърляш едно обвинение в пространството и се очаква да започна да се оправдавам.
                  Когато Стамболов престани да пуска линкове и аз ще спра!!!
                  Нещо си се объркал с платените писачи.

Коментар

• ГЕРБ не могат да касират изборите, защото не могат да си докажат правния интерес да оспорват резултатите.

Още никой не го дискутира от тази гледна точка, но ще се стигне и дотам.
                    Много ми е любопитно какво ще пише в жалбата им. Как самите жалбоподатели ще поискат касиране на собствените си мандати поради нарушения на закона? Това звучи шизофренично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      Колкото и да е еднолична партията ви, все пак сте много хора и се ползва множествено число когато става дума за тълпа - това се учи в основното училище.
                      Ако искаш да пишеш нещо за ГЕРБ и управлението им, трябва да използваш трето лице множествено число. Нали се сещаш:аз, ти, той(тя,то), ние, вие, ТЕ.
                      Ей това, с големите букви, използвай занапред.

Коментар

• ГЕРБ ще оспори ли и своите мандати?

ГЕРБ не могат да касират изборите, защото не могат да си докажат правния интерес да оспорват резултатите.

Още никой не го дискутира от тази гледна точка, но ще се стигне и дотам.
                        Много ми е любопитно какво ще пише в жалбата им. Как самите жалбоподатели ще поискат касиране на собствените си мандати поради нарушения на закона? Това звучи шизофренично.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1997184

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          но не и платеният Анон гербаджия,който търси платените комунета за брой постове....
                          Жалко...

Коментар

Ако ще ми говориш на Вие, то ти си доста зле с употребата на учтивата форма.
                            Колкото и да е еднолична партията ви, все пак сте много хора и се ползва множествено число когато става дума за тълпа - това се учи в основното училище.
                            Last edited by Jay Gould; 20.05.2013, 19:03.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Не аз съм назначавал Семерджиев, Дянков и Найденов за министри, а вие. Не аз ги защитавах, а вие, така, че не виждам в какво ме упрекваш! Напротив бил съм конструктивен като съм ви казвал истината, че ви водят към провал, а вие сте лъгали и сте били лъгани през цялото време.

Казвах ви, че ще паднете от власт заради тока и Семерджиев, обиждахте ни, смеехте се, но -------- паднахте.

Казвах ви, че Миро вие автогол ------- така и стана.

Казвах ви, че политиката на Дянков води само до стагфлация и безработица ---- така стана - безработицата скочи тройно, накрая дори сами го изгонихте.

И ако тия тримата от които единия бил кадър на тройната коалиция (аз мисля, че и Миро бе такъв и са поне двама) са ви най-кадърните (според вашите думи и дела през тия години), то кой бихте сложили за министър, щом това са най-способните от вас?!
                              Ако ще ми говориш на Вие, то ти си доста зле с употребата на учтивата форма.

Коментар

• И произведените печати за изборните секции били много повече от нужните

Препоръчване (16)

От Дневник
                                Последна промяна в 17:53 на 20 май 2013, 765 прочитания, 34 коментара

Фотограф: Анелия Николова

Дневник
                                По темата

Цветан Цветанов предвижда нови предсрочни избори след няколко месеца - 20 май

Данните на прокуратурата за бюлетините в Костинброд са неубедителни смята Цецка Цачева - 19 май

Дванайсет депутати в новия парламент са били сътрудници на бившата Държавна сигурност - 18 май

ГЕРБ подаде сигнал за купуване на гласове, финансирано от Йордан Цонев (обновена в 21:20) - 17 май

Как може да се оспорят изборите (въпроси и отговори) - 16 май

Плевнелиев нарече "национално безотговорно" искането за касиране на изборите - 16 май
                                Поръчаните и произведени печати за секционните избирателни комисии за предсрочните парламентарни избори на 12 май са били много над необходимата бройка, показва съвместно проучване на "Медиапул" и блога "Отворен парламент".

Според обществената поръчка , чийто възложител е Министерският съвет, варненската фирма "Принтмарк" ООД е трябвало да изработи 13 550 печата за секционните избирателни комисии (СИК), 1030 печата за подвижните СИК и 31 восъчни печата за районните избирателни комисии (РИК). Поръчката е на стойност 39 474 лв. с ДДС и е изпълнена в срок, уточняват от фирмата.

Бройката на поръчаните печати надвишава с около 2500 броя на секционните избирателни комисии. СИК в страната са малко под 12 000, а подвижните СИК за тези избори бяха 84.

Печатите за СИК са с около 1500 повече от самите комисии, а комисиите, обслужващи хора с увреждания, са "подсигурени" с около 900 печата повече.

В същото време поръчката на печати за районните комисии съвпада напълно, там не са били предвидени никакви резерви.

На 1 април, когато администрацията на Министерския съвет прави поръчката за печатите, все още няма точно заявено количество на подвижните урни за цялата страна.

11 април бе крайният срок, записан в хронограмата на ЦИК за подаване на заявления от хората в неравностойно положение. В началото на същия месец ЦИК твърдяха, че има твърде слаб интерес към подвижните секции.

Според обясненията на ЦИК резервните печати били нужни, защото имало години, в които те се чупели и секционните комисии нямало как да продължат работата си. Колко резервни трябва да се произведат обаче е неясно, тъй като това не е записано в Изборния кодекс. "Докато за бюлетините ние знаем, че се печатат с 10% повече от избирателния списък, такъв текст за печатите няма, но здравата логика сочи, че трябва да има резерва", обясняват от комисията.

ЦИК разясниха и процедурата, по която един печат се сменя с друг. "При повреда на печата от секционната избирателна комисия се обаждат на районната, която сигнализира на областната администрация. След това отговорник от областта и представител на РИК отиват в секцията, подписва се протокол и печатът се сменя", посочиха от ЦИК. Всеки от произведените печати има уникален номер и би трябвало да се нарани, което му осигурява и уникален отпечатък, а в протоколите се записват двата номера на печатите, които се полазват. След края на изборния ден те се прибират в чувала при бюлетините и се съхраняват до следващите избори.

В закона обаче няма ясен и еднозначен текст какво се случва с произведените резервни печати.

Към момента печатите от изборите все още се пазят, както и допълнителните бюлетини, твърдят от Централната избирателна комисия. "Когато ситуацията се успокои, те тогава ще бъдат унищожени, а използваните бюлетини ще се съхраняват в областите до следващите избори", казват от комисията.

Междувременно проверка показва, че сигналите за проблеми с печатите в изборния ден не са никак малко, уточнява "Медиапул". ЦИК все още не е обобщила сигналите, постъпили в изборния ден, и затова конкретна информация къде е имало злоупотреби или опити за злоупотреби с печатите в секциите няма. От комисията обаче неофициално заявиха, че в процеса на разглеждането на жалбите се е констатирало най-масовото оплакване – печатите не са наранени.
                                ГАРАНТИРАНО ОТ МУТРИМИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ ГЕРБ

Коментар

Working...
                                X