IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Време ли е и тук да треснем един здрав данък депозит като в Кипър?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дух...ь..ци с фалирал бизнес или безработни, виЯ колко данъци си помислих, че плащате?

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
      като ти треснат данъци КАТО В ЕВРОПА на имотите , е тогава съм съгласен да върнат какъвто си искат данък. Ама да ми плсщаш стотинки за имоти ..
      Ти сега кaкво.., с Цецо ли се заяждаш , с една заплата колко данък да плати момчето , да не говорим за по-дребни собственици, но с пенсия 200 лева и притежаващи добър имот, а толкова години им се облизват мутрите на имането

То пък едно имане...

Коментар

• Вие,нещо сте решили да се надцаквате май
        Какво да кажа аз,като плащам над 10000 лв имотни данъци и горе-долу ДОД като ivancholak.
        Както и да го въртиме и сучеме,все ние сме прецакани.Никога не се радвайте,когато някой иска да вдига данъци !

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
          ами като вземеш ти да работиш повече и като ти треснат данъци КАТО В ЕВРОПА на имотите , е тогава съм съгласен да върнат какъвто си искат данък. Ама да ми плсщаш стотинки за имоти и да стоят осрани отвсякъде - мнеее

и не ми излизай с номера че си плащал данъци на наемите. Като платиш 25 бона данъци като мене тогава можеш да получиш позволение да общуваш с мене
          Подкрепям твойто мнение.
          Bringer of constructive criticism

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
            Кой излъга българина , че ориенталския /плосък/ данък е нещо по-добро за икономиката от прогресивния?!
            Кой подмени европейските ценности?
            Само не знам, как ще измислят този авансов данък, който трябва да плащаш

Коментар

• Кой излъга българина , че ориенталския /плосък/ данък е нещо по-добро за икономиката от прогресивния?!
              Кой подмени европейските ценности?

Коментар

• Re: спирането на тока в Кипър

Първоначално изпратено от Hunter of fools
                Хе-хехехеее
                Ето ви идея за бизнес - изнасяйте свещи за кипър шЪ са арчат кат топъл леб

В Кипър спират тока
                април 15, 2013

Кипърската електрическа компания днес предупреди населението, че скоро ще започне да изключва захранването за неплатени сметки. В изявлението на дружеството, мажоритарна собственост на държавата, се подчертава, че е на ръба на фалита поради остри проблеми с ликвидността.
                Компанията заяви, че заради решенията на Еврогрупата, които първо доведoха до затварянето на банките, а след това и до въвеждането на строги ограничения върху движението на капитали, банките са я лишили от овърдрафт за $ 35 милиона. Неплатените сметки на клиентите в момента са за 30 млн. евро. Компанията също така заяви, че 350 хиляди чекове на клиенти, издадени през последните седмици, са се оказали необезпечени.
                Тази ситуация, според изявлението, застрашава изпълнението на финансовите задължения на фирмата. От електрокомпанията призоваха населението да плати сметките си, в противен случай компанията няма да има друг избор, освен да започне да спира електроенергията на длъжниците.
                Изобщо това цялото с Кипър беше такава грешка на евросъюза.
                Защото тези мерки временно подкрепят сриващия се долар, и поражда недоверие в Европа, която със всичките и проблеми, пак е по-добре икономически и финансово от колкото съединените щати в момента. Като цяло от всичкия този шум около Япония, Евросъюза, само печели, най закъсалия и най-подъл "играч" - USA.

Коментар

• Ако го направим, може и да стане наистина банкова криза тук, а е не обратното

> Време ли е и тук да треснем един здрав данък депозит като в Кипър?
                  Ако го направим, тогава може и да стане наистина банкова криза тук.

В момента държавната политика на България е също като сделка на борсата. Ако си сигурен, че си заел фундаментално правилната позиция, я държиш, не я обръщаш, дори да си понесъл временни загуби. Тоест, просто не трябва да се променя - в случая. И в пряк и преносен смислъл. Казваш "I'm not buying it", на политиката на западните държави, която е в момента примамлива за купуване, защото изглежда лесно за постигане, предвид това в момента прави панически връх с временни експлозии нагоре, но е вече с много висока цена, и ако я "buy"-неш сега - дефакто предвид малката сметка на България, при неизбежно следващия срив на тази политика, просто ще бъде трагично за България. После пак ще има теоретици на конспирацията, които ще кажат, ето ние купихме най-лесното за купуване, но после се срина цената му и загубихме много, защото така ни бяха промити мозъците да направим. Ма дали не е въпрос на промиване на мозъци или на правилен избор на всеки мислещ обект?

Защо е по-добре България? Пак се вижда ясно според мен. В България в момента е много повече капитализъм от колкото в повечето от западния свят от 2000-та година до сега. В съединените щати например в момента държавата представлява повече от 40% от БВП. Всичко това стана постепенно, не беше така. След отварянето на пазара на капитал (глобализация) там, следвайки (ако беше наистина свободен пазар) --> трябваше да им спадне постепенно стандарта на живот (не експлозивно и не със световни кризи). НЕ спадна обаче! Защото свободния пазар беше заменен със надуване на балони и изкуствено ниски лихви чрез намеса на правителствата на тези държави във свободния пазар - на практика на всичко, следователно изкуствено поддържане на стандарта на живот в тях. Давам пример със Съединените Щати: вече почти никаква цивилна индустрия, има вече само военна зависеща от държавата, холивуд, финансови услуги, и големите компании в 98% от които, само имат административни представителства там, заради многото инфлационни пари, които лесно смучат от там, чрез продажби на балонов пазар, но капитала на тези предприятия пак е офшоър на различни места - и в различни валути, за по-сигурно, щото не са тъпи. Резултат: изключително малко хора наети от тях там, малко събрани данъци за държавата. Голяма (увеличаваща се) умопомрачителна част от бюджета е за социални помощи, и огромен дълг към здравната им система. По-голям дори от колкото външния им дълг в момента (13 трилиона). Сумарния и РЕАЛЕН (външен+вътрешен)дълг на Щатите в момента вероятно.. никой не го знае точно разбира се, но съм чел експертни мнения че възлиза на над 50 трилиона USD. Надявам се скоро това да е следващата голяма новина със разпадащата се и супер задлъжняла здравна система там, да им бутне столчето финално.

Сега вероятно, ще се намерят недостатъчно информирани хора да кажат: ми то винаги е било така, защо сега да се случи нещо по-различно. Аз ще отговоря, че изобщо не е вярно, че винаги е било така. Преди глобализацията, съвсем до скоро (10-15г), да, те пак си ги печатиха доларите, но и имаха наистина силна икономика, и нямаше този дизбаланс. Това което неинформираните сега са чували тогава, е ето видиш ли те просто печатат долари, и така си живеят - не е било съвсем вярно за онова време. Печатали са си долари, и са си имали добра подплата за тях. Сега е просто някакво "крайно" даже бих казал "хумористично" положението им, да се чудиш как още стоят. Когато е толкова очевидно това което казвам, дори не се изисква някакви специални познания, секретен информатор или образование за да го видиш.

Как ще стане?
                  Трудно е да се предвиди. Но според мен все пак първо ще се срине Щатския долар като валута, защото имам съмнения, че самите американци (правителството им) вече ще поискат това да се случи. Вижте, има долари по цял свят, и само не у тях. У тях има само дълг в долари. Просто е нали? Имат около 1500 тона все още останал (да не е и по-малко) златен резерв на тяхно разположение. Другото във Форт Нокс е само на съхранение и е собств. на чужди обекти. Едва ли ще откажат да го дадат, ако другите си го поискат. Та така... продължавам си мисълта, и уточнявам, че от тук нататък свърших с очевидните доказуеми факти, и вече започвам да спекулирам, хипотеза, теория, както искате го наричайте (нямам доказателства само предполагам, че така ще се случи в бъдещето): но е изгоден сценарий за американците, защо да не го имплементират: виждат че идва неизбежния край на живота на кредит, да изберат по-малкото зло (за тях), да спомогнат сриването на долара? Оправят си после дълга с още напечатани евтини долари, разбира се спада стандарта на живот в USA за обикновените хора. И ПОСЛЕ: Вдигат СЪВСЕМ НОВА валута подкрепена със златото им (което разбирасе иначе е крайно недостатъчно да плати текущите им дългове). Имат си know how-то, добрите университети, както и човешкия ресурс, просто ще рестартират икономиката си и ще се изолират за известно време за да смелят поуките и да си изближат раните (образно казано). А света да се оправя, с торби долари, не ги интерсува. И в интерес наистината смятам, че дори в много бързи темпове ще се възстановят след това (20 г? ). Голяма държава е, имат ресурси, имат хора (колкото и да им избягат, едва ли ще са много), обединени са, имат инфраструктура. Вероятно няма да могат да вкарат в затвора конспираторите които са допринесли за срива на долара, защото няма да може ясно да се докаже кой е . Или може би ще "изгорят" грешните хора... и така... типичните сценарии, които важат за навсякъде.

1. Еврото ще "скай рокетира" нагоре (временно). Руската рубла още повече. Акциите търгувани на NYSE и LSE ще се сринат. Акциите на азиатските борси ще се покачат. Ценните метали, както и само на отделни предприятия акциите им също ще скочат. Предприятията от хранителната промишленост и други с не-луксозни продукти, ще скочат но само спрямо долара. Цените им деноминирани в други валути леко ще спаднат.

2. За момент, еврото ще върви нагоре, и ще има за кратко време чудене дали няма евровалутата да замени долара като World Reserve Currency. Но понеже целта на Китай обединен с Русия искат това да бъде Рублата или Йоана, ще направят всичко възможно да подронят евровалутата по всякакви начини, а тя все още ще има своите слабини. Ако, освен ако...

3. Тук вече има още едно "ако", ако Европа си извади заключенията от обезценяването на долара, и направи правилното нещо: да ореже бюджета си за социални, да спре субсидиите, европроектите, да намали данъците максимално, да престане да реже от банковите депозити (както направи в Кипър), да разреши лихвените процените да се покачат колкото пазара ще определи, да намали минималните работни заплати, бюрократщината, (казано общо: да спре да печата нови евра, да надува балони, и да подържа изкуствено висок стандарт в някои държави) и с обединения остатък от резервите на злато на Франция и Германия, еврото може и да стане наистина World Reserve Currency. Въпрос: При този сценарий, няма ли да се озове в добро положение тогава България? Добра европейска инфраструктура и образование. (Дано Китай не стане нещо лошо с него, че е потенциален бъдещ голям пазар ) А най-добре би било според мен да няма World Reserve Currency, да е хаос от валути. Не знам дали е стабилно това? Не съм сигурен. Искрено се надявам, защото това би бил най-добрия вариант за световната икономика. Наистина.

4. "Случаят Китай". При Китай има нещо гнило. Вероятно повечето се досещат. Там все пак е тоталитарен режим, а доверието на свободния финансов капитал в тоталитарните режими, никога не е било голямо. Въпреки че самата им държавна банка в момента притежава най-големия резерв от валути и около 1000т злато, но частния финансов капитал все още се страхува да пребивава географски там. По-скоро бих си сложил парите в Индия, от колкото в Китай, честно. Всичко може да се случи там просто. За това смятам, че Йоана, ще се провали да заеме мястото на световна валута, освен ако Китай не успее да напредне със 50 години изведнъж във социално-политическото си развитие, което ме съмнява да е възможно, но знае ли човек. Да не подценяваме мощта на интернет. Няма да ме учуди, ако след падането на долара и намаляване на износа, понеже ще има доста волативност на вътрешния им пазар, Партията да подаде оставка с изявлението:
                  " - ето ние направихме това което трябваше, и показахме коя е вярната политика, сега гласувайте за нас, ако искате, и си говорете каквото си искате за нас " - хахаха. Нелошо решение между другото. Разбира се хаос ще настане в някаква степен, но предвид масовите комуникации и лесното формиране на гражданско общество сега с тях, доста голяма част от хората отново ще предпочетат тях по този начин според мен, или дори да не са те на власт, ще има силен коректив от все още ясния спомен от непосредствените събития. Да направи това Партията, е като цяло много по-доброто решение от колкото неизбежната революция иначе, ако текущата им политика към хората не се промени.

5. Добър кандидат за световна валута също така е Русия. Но според мен, ще изчакат инвеститорите, най-напред да видят какщо ще се случи с политиката им към свободния капитал като падне Путин от власт, защото сега че е добра, не значи че е стабилно добра във времето.

------------------------------
                  Това според мен един логичен сценарий за бъдещето, всичкото което написах. Най-първите неща които казах са неуспорими факти. По натам продължих със, според мен доста вероятни хипотези за бъдещето.
                  Моля ако някой има други хипотези, или критики, да ги изкаже като коментари+обсновка. Склонен съм да водя дружелюбен разговор, с цел дори сам за себе си да изясня по-добре истината, ако греша в някои неща.

А за тези които са напълно съгласни с това което казах, ще да кажа да не са чак толкова съгласни DD Че може да не е вярно. Или поне не напълно.

Коментар

• http://offnews.bg/index.php/177740/e...koj-e-komunist

Като оставим на страна политическите залитания, ето нещо много интересно.

"Помислете си само: поне една-трета от икономиката и още толкова от банките е в ръцете на мутри с комунистически произход и братски връзки с Москва.

Какво означава това ли? Ето какво:

- Предстои финансов крах от кипърски тип. Ако ми кажете, че четирите гангстерски банки у нас са стабилни, аз пък ще ви кажа да си припомните 1996-та. Те са толкова стабилни, колкото тогава беше Първа частна банка. И ще последват нейната съдба. Има надзор на БНБ, ще кажете. То и през 1996-та имаше – упражняван от същите хора, които „надзирават” нещата сега.

- В първите три месеца на годината потреблението на ток е паднало с 30 на сто, на горивата – с малко по-малко. Какво означава това ли? Всичко е спряло. ГЕРБ и техните приятели окончателно са удушили икономиката; но не са станали по-малко алчни. Оттук:

- Още в края на лятото ще започнат да се случват странни и неочаквани неща. Внезапно ще изчезват (уж поради временни затруднения) някакви стоки или услуги. Ще се появят някакви временни ограничения върху финансовия оборот; временно няма да се плащат заплати, хонорари, дължими суми по договори и осигуровки, както и евентуално лихви по спестяванията. Без много шум ще се пуска държавен дълг и ще се вземат заеми. Олигарсите ще озвереят и ще тръгнат съвсем откровено да крадат публичните ресурси, без да се съобразяват с никакви закони. А през зимата ще лъсне грозната истина: че в държавата няма нито пари, нито – храна."

А сега да помислим за още нещо. Близо 80 % от раздадените кредити в банковата система бяха в имотната сфера. Събираме две и две и разбираме, защо в момента се харчи като за последно, а отгоре отново ни убеждават, че всичко е ок, ние сме самата стабилност и се хвърлят напосоки щедри, но неясни обещания.

Коментар

• http://banks.dir.bg/2013/04/02/news13520222.html

"S&P се усъмни в стабилността на банките ни
                      News.dir.bg - 2 април 2013, 08:45
                      Трудна година очаква банките в Централна и Източна Европа, а тези в Унгария, Словения, България и Хърватия са сред най-слабите, сочи доклад, публикуван в понеделник от рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс, пише "Будапест таймс", цитиран от БТА.

"Банките в региона вероятно ще продължат да страдат от високо равнище на лоши заеми и загуби по кредити, слабо търсене на кредити и свиване на печалбата", пише международната рейтингова агенция в доклада за централно- и източноевропейско банкиране през 2013 г.

Според кредитния анализатор на Стандард енд Пуърс Пиер Готие банките в Чешката република, Полша и Словакия се очаква да съумеят да запазят добра кредитоспособност, докато Словения, Унгария, България и Хърватия са в по-слаба позиция. Все пак, по отношение на тези четири държави той изрази очакване, че "в повечето случаи" положението на банките би следвало да се стабилизира и да спре да се влошава през настоящата година.

Най-уязвими са унгарските и словенските банки, като очакванията са за увеличаване на лошите кредити. Като една от причините за отслабване на банковите системи Стандард енд Пуърс посочва тяхната свръхзависимост от западноевропейските банки майки за финансиране на кредити в Централна и Източна Европа през последното десетилетие. Това е бизнес модел, който трябва да бъде променен през следващите две години, тъй като "смятаме, че банковите системи в Централна и Източна Европа ще останат уязвими (към ситуацията в еврозоната) и влошаващата се кредитоспособност на банките от еврозоната", се посочва още в доклада."

.......Унгария, Словения, България и Хърватия.......

Коментар

• Кипърските банки от вчера започнали да връщат замразените влогове на руснаците, дори тези над 100 хиляди евро... била постигната тайна договореност между финансовите министерства на двете страни: цък
                        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                          http://www.razkritia.com/223429/razo...opiha-v-kipar/
                          Митю е загубил бая пара
                          Тоз Митю мноо страшен!
                          Чак сайта затвори за да не става зян.

Коментар

• като се има в предвид, че са в лв

Коментар

• а според вас коя е най-сигурната и най изгодна валута за купуване и държане кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                                http://www.razkritia.com/223429/razo...opiha-v-kipar/
                                Митю е загубил бая пара
                                Определено много парички е загубил!
                                Врати Vrati

Коментар

Working...
                                X