IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Време ли е и тук да треснем един здрав данък депозит като в Кипър?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Дървените кратуни продължават да недовиждат... Алтернативата я има поне от 6000 години насам. Казва се злато и сребро!
    Форка, аз когато съм купувал злато на 600 долара ти все още си прокламираше депозита, така че моля да не ми обясняваш глупсоти. А и говорим за алтернатива в момента, а в момента златото е от една страна доста скъпо и много близо до историческите си върхове (което не значи, че не може да ги пробие и да направи нови върхове), а от друга - в момента, в който си купиш злато си едни гарантирани 10-на % назад от разлиаката в маржа (ей ти го готов данък депозит, при това доброволен). Плюс, че златото е малко кофти за съхранение, освен ако не си го копаш в градината, а а ко не е налично, разликата между него и хартийките е точно нула - със сертификата може точно да си обършеш гъза, ако стане някакъв проблем.

Та кажи ми реална, безрискова алетрнатива на депозита, в която нищо не правиш, а парите си капят ли капят? И то такава алтернатива, която да не е ултра сложна за 90% от народонаселението? Няма и няма и да има, затова, за пореден път се повтарям, ако има данък депозит,парите ще си останат в банките, съпроводени с попържни и зкани към правителството и монополите - кабелът от едната страна, декодеът от другата и това е

П.С. Имам злато, но не съм сигурен, че бих си ккупил още (налично) при сегашните цени.
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
      Eто ти следната алтернатива.Купува къща на село с двор което е на до 15км от града.Стяга я и гледа градина и кокошки.Това е достатъчно да се изхранва семейството му.Хем знае каво яде хем по евтино.Но няма да има време за пиене и скитане по кръчми.За безцелно ходене по кафета и молове.Денем на работа някъде в града вечер като се прибере бачка в градината.Но днешните българи не искат така и в това е големия проблем.Затова ма боли фара за такива.
      батка, всичко това е много хубаво, само дето има един мургав фактор, с който трябва да се съобразиш Иначе едно време го правехме това - след работа на лозето или в градината на село, събота и неделя - също, но сега реалиите са различни. Има търде малко села, в които да можеш да гледаш нещо и да не ти го оберат до шушка. Не казвам, че няма, просто са прекалено малко.
      А да бачкаш залудо е присъюо само за българите от време оно, сега нещата не са такива, каквито бяха за добро или за лошо....
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Време ли е и тук да треснем един здрав данък депозит като в Кипър?

Време е!
        Но и върху депозитите в Австрия, Швейцария и т.н.!!!
        "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Кажи ми алтернатива на депозита към момента за обикновения селяк в Бг? Една алтернатива?
          Дървените кратуни продължават да недовиждат... Алтернативата я има поне от 6000 години насам. Казва се злато и сребро!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Мамуне, да те питам и теб, че не получих смислен отговор до момента - и ако си изтеглиш депозита, какво ще го правиш? Ще си го сложиш под дюшека ли? Или ще си купиш Хим(ко) А може би ще вложиш в Съгласие Кажи ми алтернатива на депозита към момента за обикновения селяк в Бг? Една алтернатива? Няма и затова, ако се случи подобно нещо като в Кипър (а то няма да се случи пореди ред причини), то Флогарите пак ще се държат Флоговете, щото нямат друг избор. Така както и ти нямаш избор на Изборите - или комунисти вляво, или комунисти вдясно и в крайна сметка пак комунисти. Пък попцуеш малко, попцуеш, че даже и 1-2 пъти викнеш "Мафия" и Българи-юнаци" (ама от балкона де, къде ще се мориш по протести), па си сипеш една ракия, смачкаш една глава лук, резнеш сланинка и си гледаш рахата......
            Eто ти следната алтернатива.Купува къща на село с двор което е на до 15км от града.Стяга я и гледа градина и кокошки.Това е достатъчно да се изхранва семейството му.Хем знае каво яде хем по евтино.Но няма да има време за пиене и скитане по кръчми.За безцелно ходене по кафета и молове.Денем на работа някъде в града вечер като се прибере бачка в градината.Но днешните българи не искат така и в това е големия проблем.Затова ма боли фара за такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
              Тази кражба която се опитват да направят в Кипър е най-големия провал на ЕС.
              Такава малоумщина е,че чак се чудя дали не е нарочно.
              Разбира се че е нарочно. Кражбата без кръвопролитие няма да се състои, май на всеки е ясно, но бъдещето на Кипър като офшорна зона никак не ми изглежда розово и сигурно това им е идеята.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                Аз не разчитам, аз печеля от имоти от 1994г. насам. Що се отнася до баса, не трябваше да се отказваш. И да загубиш, на теб вече нямаше да ти пука
                Най-интересното нещо при имотите е, че можеш цял живот да ти капе от него, а на финала ако решиш да го продадеш, ще вземеш още една торба пари. Това ако не е отблагодаряване на инвестицията за проявеното дългосрочно търпение, здраве му кажи!
                От друга страна много се радвам, че тук има толкова късогледи за ползите от имотите.
                Това означава, че ще имам много по-богат избор за интересни предложения при слаб интерес и конкуренция от т.н бг ИНВЕСТОР.
                Ти на това капене ако му викаш отблагодаряване , особено последните години при спада - не мерси.
                Щом си от 94г. на пазара на наеми знаеш каква покупателна сила имаше тогава един наем и какво е сега един наем.
                То затова и много хора си държат празни апартаментите си - освен че е по-трудно да си намериш читав наемател, занимавката не си заслужава особено.

Коментар

• Първоначално изпратено от art-lubitel Разгледай мнение
                  Е, ако разбираш под бъдеще че някой имот ще се срути докато съм жив - така е ще ме надживее, ама да разчиташ да печелиш от него - Цъ.
                  Аз не разчитам, аз печеля от имоти от 1994г. насам. Що се отнася до баса, не трябваше да се отказваш. И да загубиш, на теб вече нямаше да ти пука
                  Най-интересното нещо при имотите е, че можеш цял живот да ти капе от него, а на финала ако решиш да го продадеш, ще вземеш още една торба пари. Това ако не е отблагодаряване на инвестицията за проявеното дългосрочно търпение, здраве му кажи!
                  От друга страна много се радвам, че тук има толкова късогледи за ползите от имотите.
                  Това означава, че ще имам много по-богат избор за интересни предложения при слаб интерес и конкуренция от т.н бг ИНВЕСТОР.

Коментар

Тоя па! Ти си бил много елементъри! Златото е бита карта, я виж в съседна тема колко неудачници подскачат от яд, че си нямат една монетка. Пълни лузъри.
                    То и твоите панеляци падат - това Пълен Лузър ли те прави?!

Това за което скачаш по марксистки - да вземем от богатите на бедните или да вземем от всички за да харчат, ако по някъв начин не паднат банките, верно огромна част ще се надуят в НИ-та но това ще е временно, като се види какво сме го сътворили - нямаме спестявания, високи лихви и накрая надуване на недоизпуснатия НИ балон, такава депресия ще ни се случи, че ще си мечтаеш за тези цени на панеляка, които са днес.
                    Като почне държава бута пазара и насилствено изземва капитал и налага данъци, да финансира дефиците си, се случват много кофти неща в икономиката. Така че умната какво искаш, то всички те знаем че си далеко от реалността, ама трябва има такива като теб.

Абе само те питам, ако някой не може си купи една Филхармония, как реши че ще си купи надценен двойно панеляк?!
                    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Хайде на бас, че ти ще имаш много по-кратко бъдеще от всеки имот който посочиш!
                      Кой ще цепи баса?
                      Е, ако разбираш под бъдеще че някой имот ще се срути докато съм жив - така е ще ме надживее, ама да разчиташ да печелиш от него - Цъ.

Коментар

• Първоначално изпратено от art-lubitel Разгледай мнение
                        Той келеша освен за бъзик за друго не става, имотите ясно че нямат бъдеще , ама и това злато последните години ич го няма
                        Хайде на бас, че ти ще имаш много по-кратко бъдеще от всеки имот който посочиш!
                        Кой ще цепи баса?

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                          Абе аз ви се чудя уж сериозни инвеститори и спекуланти сте, а се връзвате на акъла и НИ въжделения на панелака1, горкият само ако знаеше какво ще се случи ако това за което се бори стане факт в БГ - любимите му панеляци ще загубят много. То и без това НИ са надценени от реалните си стойности и гонят юг югоизток. Очаквам още нови теми от него за съвети за качване на цените на НИ, така че не се хабете

По-рано някой пита къде да ги вкара парите от депозита - ЗЛАТО!
                          Той келеша освен за бъзик за друго не става, имотите ясно че нямат бъдеще , ама и това злато последните години ич го няма

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                            Абе аз ви се чудя уж сериозни инвеститори и спекуланти сте, а се връзвате на акъла и НИ въжделения на панелака1, горкият само ако знаеше какво ще се случи ако това за което се бори стане факт в БГ - любимите му панеляци ще загубят много. То и без това НИ са надценени от реалните си стойности и гонят юг югоизток. Очаквам още нови теми от него за съвети за качване на цените на НИ, така че не се хабете

Тоя па! Ти си бил много елементъри! Златото е бита карта, я виж в съседна тема колко неудачници подскачат от яд, че си нямат една монетка. Пълни лузъри.

Коментар

• Абе аз ви се чудя уж сериозни инвеститори и спекуланти сте, а се връзвате на акъла и НИ въжделения на панелака1, горкият само ако знаеше какво ще се случи ако това за което се бори стане факт в БГ - любимите му панеляци ще загубят много. То и без това НИ са надценени от реалните си стойности и гонят юг югоизток. Очаквам още нови теми от него за съвети за качване на цените на НИ, така че не се хабете

Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Депозити в банковата система на Кипър на юридически и физически лица, които са от държави извън ЕС:
                                - в края на януари 2013г. бяха над 20.8 МИЛИАРДА евро или над 116% от БВП на Кипър от 2012г.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/por...ode=NAMA_GDP_C
                                http://www.centralbank.gov.cy/nqcontent.cfm?a_name=home

Коментар

Working...
                                X