IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не е нещо голямо, но дори и малките крачки са важни. От проект на проект, полека можем и да успеем да намалим дискриминацията и да интегрираме ромите у нас. Нали това е целта ни, дано скоро да я постигнем.

    Обучават общински служители по проект за интеграция на ромите

    Шумен е една от общините, в която ще бъде организирано обучение на общинските служители по проект "Разработване на комплексни мерки за интеграция на най-маргинализираните общности сред етническите малцинства с фокус върху ромите". Организатор е Министерството на труда и социалната политика.

    Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Той ще подпомогне стратегическия подход за интеграция на най-маргинализираните общности сред етническите малцинства и в частност ромите.

    Обучението в Шумен ще бъде проведено на 17 септември. Целта е да бъде повишен административния капацитет на общината за интегриране на уязвими етническите малцинства.

    По време на обучението общинските служители ще бъдат запознати с подходи за работа с етнически общности за решаването на проблеми, препятстващи интеграцията. Работата ще бъде фокусирана върху казуси, извлечени от добрите практики и приложими за шуменския регион. На служителите ще бъдат раздадени "Сборник с добри практики", "Наръчник за интеграция" и други материали, изработени по проекта.

    Ще бъде поставен акцент върху придобиване на практически умения за разработване на конкретни общински планове. Участниците ще се фокусират върху процеса на планиране, мониторинг и оценка и механизмите за взаимодействие между институциите. Те ще получат "Сборник с добри практики", "Наръчник за интеграция" и други материали, изработени по проекта.

    Очаква се по проекта да се включат в 10-те обучения общински служители от 250 общини.

    Коментар


    • Импе те са хрантутници отдавна тез муцуни,и искам да ти кажа че тези дето ровиха доскоро по казаните сега карат BMW та дараци вече издигнали са се в иерархията.Но това че ДЪРЖАВАТА нищо не прави е ясно.Няма и да видиш арестуван мангал.Те си ходят в болницата, бият персонала и дори и не са здравно осигурени.А аз или някой работеш не платят осигуровките ( за мен са около 500 лв доколкто знам на месец) идват и ти казват ще те криминализираме.Защо бре ?! Защото вземате от "моите" осигуровки да лекувате долните мангуали ли ?! Те това е нашта мила татковина ! Е затова още 200 к останали разумни в тази държава стягат куфарите скоро и дим да ги няма.

      Коментар


      • Демографската катастрофа на България !!!

        ...и хлебаркоподобното размножаване на ромовете...

        Д-Р МИТКОВ: "НА 15-16 ГОДИНИ С 3-4 РАЖДАНЕ - ЗА ТОВА ПОВЕЧЕ НЕ БИВА ДА СЕ МЪЛЧИ !!!

        http://btvnews.bg/article/bulgaria/7...na-2012-a.html

        Напук на всякакви "кризи" гъгнивите изверги продължават да се размножават като въшки на гърба на мизерстващия Български народ. Ситуацията описана от лекарите в Сливенската болница е ужасяваща - не толкова заради безразборното плодене на подчовеците, а заради чудовищната им безотговорност. Върхът на всичко бил наскоро, когато угоена като свиня хъхреща женска домъкнала в болницата своето чааве, изтощено до крайност от глад и пукнало още на следващия ден !!!! За мен подобно поведение на мангалите е абсолютно и необоримо доказателство, че те са античовеци - и дори това е твърде меко определение, защото дори дивите животни се грижат много по-добре за малките си.

        Тоя лекар е прав само за едно - че за този проблем вече не може да се мълчи, но трябва да се търси генерално и безжалостно решение - или масова кастрация на циганските питекантропи, или спирането на всякакви помощи и социални услуги за тях !!! Недоумение буди само твърдението му, че ромовете "не са виновни"... а КОЙ е виновен, бе - докторе ??? Пълен абсурд и ужасяваща гавра например е родилната помощ за неосигурените (мангалки) да е напълно безплатна, ако ще маймуната да дриска нови цигани всяка година, а здравноосигурената Българка да плаща четирицифрена сума за "избор на екип", за да роди единственото си дете. Днес четохме в Инвесторът статия как "бедната" Финландия "дава заден" и мисли да ореже или прекрати напълно социалната си политика, в същото време "богатата" България от година на година харчи все повече и повече пари за развъждане на едно изродено и непълноценно и престъпно племе, което всички нормални европейски нации са унищожавали безмилостно - и както се убеждаваме всаки ден - с пълно основание !!! Дори и сега, когато същите ни убеждават, че трябва да сме "толерантни", правят всичко възможно да изгонят обратно двукраките бацили, веднага щом ги налазят !!!

        Може би вариант за нас е да използваме бежанската вълна от Сирия - да изискаме от страните от ЕС да приемат по два мангала за всеки сирийски бежанец, който приемаме ние. Крайно време е да ни бъде показано на дело как се прави това чудо - интегриране на циганин... докато сирийците са обикновени мирни хорица, бягащи, за да спасят животът си и живота на децата си - с известни усилия те могат да станат полезни граждани.


        Видео по темата: http://btvnews.bg/video/video/news/p...itsatelen.html



        По вчерашната тема:

        Терористическите атаки срещу влакове:

        Видео: http://btvnews.bg/video/video/news/n...ove-u-nas.html

        Обърнете внимание - един от бандитите е заловен и казал на раненият от него човек, че "съжалява". Вероятно с това ушевите са решили, че случаят е решен и са пуснали изчадието с мургав тен да си ходи. Оттук идва и проблемът - щом един мангал метне камък по влака и остане безнаказан, на следващият ден бомбардиращите влаковете с павета стават двама - и така нататък. Явно старите милиционери трябва да обяснят на днешните свини, че циганин се дресира само с тояга. Не става ясно и кой ще покрие нанесените огромни щети - разбира се, това няма да са забавляващите се ромове, които никога не са виновни за безобразията, които вършат.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Безнаказаният цигански тероризъм ескалира:

          ЗА ДЕСЕТ ДНИ ЕДИНАДЕСЕТ ВЛАКА СА ПОТРОШЕНИ ОТ ХЪХРЕЩИТЕ ИЗРОДИ И БАНДИТИ !!!


          http://www.blitz.bg/news/article/219542


          През миналата година опасните за животът и здравето на хората посегателства са 46 тази година досега са вече 55, т.е. наблюдаваме драстическо нарастване на тези терористични атаки. Разбира се - досега няма нито един заловен и наказан мангалски престъпник. Вероятно отговорните институции чякат да бъдат убити хора, за да започнат да симулират дейност... а нищо чудно това вече да се е случвало, но да го крият !!!

          Решението е едно-единствено - всякакви посегателства срещу ЖП-инфраструктура и подвижен състав, застрашаващи животът и здравето на хора, да се третират като тероризъм и да се наказват със смърт !!! Хвърляне на камъни, предизвикване дерайлирането на влака, чрез поставяне нае препятствия на железният път, кражба на кабели, на релси - смъртни присъди и никаква милост за циганските зверове !!! Не може хората да се страхуват за живота си и да пътуват едва ли не с каски и бронежилетки във влаковете, за да могат представителите на някаква нисша, престъпна и изродена раса да се "забавляват" !!!! Двайсетина разстреляни мангала и другите сериозно ще се замислят дали да продължават така !!!
          Само си помислете какво ще стане, когато тръгнат (или ако тръгнат) скоростни влакове из България - ако се движите със 160 км/ч и някой ви халоса с камък? Или ако Мангау гепи релсите, за да си купи ракия, или ако реши да си направи "майтап" изтъркалвайки някоя гума от трактор на линията? Трябва да стане някоя ужасяваща катастрофа с десетки ис тотици загинали ли, та държавата да се задийства и да стъпи на кирливите вратове на тия диваци?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Заради такива > http://www.mopo.de/nachrichten/elend...,24128180.html , населението от цивилизованите страни мисли ,че БГ се населява само от цигани.
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Преди малко - и по телевизията за поредното нападение над лекари. По разказът на един от потърпевшите, бандитите са били около 40, а пукналият мангал, причина за нападението, разбира се е бил НЕосигурен. Докторът разправя как един от ушевите смело го е защитил с тялото си... но явно не му е достигала смелост да извади зачисленото му от нас оръжие и да го насочи в мръсната мангалска кратуна, дори когато хъхрякът е започнал да го псува и заплашва. Не е ли крайно време тогава да съберем оръжията на прасетата и да им купим вибратори и по една библия? Явно пиестолетите не им служат за нищо и не заслужават да ги носят. Отново не бе споменато за арестувани - явнто такива просто няма !!!


              Очевидно е, че така повече не може да продължава - трябва както промяна на законите, така и тотална чистка в свинската институция. Да бъдат подбрани 25-30 000 смели мъже, на мястото на сегашните торби лой и да им се дадат извънредни правомощия. Болниците да имат постоянна въоръжена охрана и такива бандитски нападения да бъдат посрещани само по един начин - с куршуми. И никаква здравна помощ, спешна и неспешна за неосигурени мангали. Още на входът или при повикването на линейката го проверяват по лична карта - осигурен ли е, приемат го, неосигурен ли е - ВЪН - пък ако ще да умира.

              Нали според Равонов ромовете имат всевъзможни "таланти", е щом е така - да си построят мангалски болници и да си обучат хъхряци лекари, които да ги лекуват - а не да пропиляват нашите здравни осигуровки.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от qnidopi Разгледай мнение
                Ехх.. Императорее ако можех щях да гласувам за теб. Такива хора й трябват на тая държава, защото не остана надежда за българите в България. С тия сополи в парламента сме загубени за жалост.. Тежко им на децата ми ако не емигрирам..
                Може един ден да имаш тая възможност - за ужас на всякакви равоновци и мангали.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Ravon Разгледай мнение
                  Ето това е добър пример за интеграция на малцинствата. Кога и ние ще имаме подобни резултати в интеграцията? Програми много, десетилетие на ромското включване, програми за заетост, но трябва реална интеграция. КАК ДА СТАНЕ ТОВА? Кога на ромите ще им се осигурят нужните условия за развитие: жилища, доходи, образование и т.н.? Кога ще спрем с дискриминацията спрямо тях? Кой да им ги "осигури"? На Българите кой им "осигурява" жилище? Забранено ли е на мангалите да учат и кой е виновен за това, че те не желаят да ходят на училище и че са интелектуално непълноценни? Колко повече "доходи" да им осигурим, щом вече харчим над 3 милиарда на година, за да ги храним? Докога Българката ще работи дори за 200 лева, а мангалката ще получава в пъти повече, само защото дриска нови мангали като разпрана? Защо циганорите просто не започнат да работят? КОГА ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ЩЕ СПРЕТЕ С ТИЯ ПРИЗИВИ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА, КОИТО ПРИДОБИВАТ ВСИЧКО С ТРУД???

                  Концерт на ромски деца с филхармонията на Бохуслава Мартину
                  26/08/2013


                  Ромската интеграция реално е възможна само на културален принцип. Невъзможно е да се интегрират на "културален принцип" животни, които нямат култура !!! Ако си на друго мнение дай пример за такава !!! Кражбите? Отказът от труд и образование? Педофилията? Мръсотията? Ромите трябва да преоткрият себе си културално в културата на нациите в които живеят. Това не само ще им даде достъп до обществено интегриране но самите те ще бъдат интегрална част за развитието на даденото общество. Интеграцията когато е основана на културален принцип има неограничен потенциал, така както го прави Ида Келарова от фондация “Miret” Чехия

                  “Miret” е неправителствена организация, основана от Ида Келарова през 1998 година. Една от основните цели на “Miret” е да помогне на ромското малцинство да се интегрира в обществения живот в Чехия и от друга страна да се помогне на обществото да се отвори към ромите.
                  Други цели на сдружението са:
                  - да предостави среда на младите роми да развият талантите си; Нашата "държава" също им предоставя такава среда - мангалите развиват и проявяват безнаказано "талантите" си - да крадат, да лъжат и да експлоатират работещите хора.
                  - да организира летни лагери за ромски деца от социално слаби семейства; По-долните цитати показаха кои са истинските социално слаби. Защо не се организират летни лагери за децата на родители, работещи за мизерни заплати?
                  - да спомогне създаването на мултикултурално общество без етнически конфликти; Етническите конфликти ги причиняват само и единствено хъхряците. Само отстраняването на този паразитен и престъпен елемент ще елиминира конфликтите.
                  - да представи ромската култура, помагайки на ромите да излязат от изолация и да се премахнат предразсъдъците към тях, от страна на обществото. Това не са "предразсъдъци", а емпиричен опит. Всички хора знаят, че циганите в огромната си част са мързеливци, престъпници и паразити - и за това са виновни самите цигани - и никой друг.
                  Фокусът на Ида Келарова е да намира талантливи ромски деца и младежи, музиканти и танцьори, които да участват в различни фестивали и концерти в Европа и по цял свят.
                  “Miret” помага на деца и младежи от ромски произход в сферата на образованието, но най-вече работи за тяхното творческо развитие и креативност. Сдружението им помага да покажат своите таланти и да намирят различни възможности за реализация, запазвайки добрите традиции на ромската култура. Това не го разбрах - тая маймуна Келарова се оставя циганетата да я джобят ли?
                  Тук можете да разгледате сайта на фондацията - http://www.miret.cz/en/media.aspx
                  МАРШ ПЛАТЕНА ПОДЛОГО !!!!
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • Ехх.. Императорее ако можех щях да гласувам за теб. Такива хора й трябват на тая държава, защото не остана надежда за българите в България. С тия сополи в парламента сме загубени за жалост.. Тежко им на децата ми ако не емигрирам..

                    С удоволствие бих отделял 5% от заплатата си всеки месец, за да финансираме да дойдат от някъде скинари или нацисти и да ни избавят от мъките. Ще е любимият ми данък.. мечти..
                    Last edited by qnidopi; 27.08.2013, 15:07.

                    Коментар


                    • И ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

                      ДА ХРАНИШ ТЕЗИ, КОИТО ТЕ ГРАБЯТ - БЛАГОРОДСТВО, СВЯТОСТ ИЛИ ОБИКНОВЕН ИДИОТИЗЪМ?

                      БЛАГОДЕТЕЛЯТ НА ВСИЧКИ "НУЖДАЕЩИ СЕ" ОТЕЦ ИВАН - ЖЕРТВА НА МНОГОБРОЙНИ КРАЖБИ ОТСТРАНА НА РОМОВЕТЕ:

                      http://www.blitz.bg/news/article/219141

                      Често съм си мислил, че християнството, попщината увреждат сериозно психиката и тоя стар поп-добряк е пример за това. Поведението на хъхряците няма какво да го коментираме - характерна тяхна черта е да посягат именно на хората, които са им сторили добро и именно заради това те стоят по-долу дори от животните. Убеден съм, че и в най-дивото канибалско племе в Нова Гвинея или в джунглите на Амазонка, тоя човек и цялото му имущество щяха да са абсолютно неприкосновени, но мангалите дори диваци да ги наричаме - това е незаслужен комплимент.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Ами как да си живеем заедно бре???
                        Анди11, като редактираш нещо, вземи си напрегни малко повече мозъка!!! Така се губи смисълът и аз излизам някакъв малоумен расист. Дал съм една от причините, поради които не може да живеем заедно, а тя е защото мангалите се сношават от 10-12 годишни, дори и със собствените си роднини.
                        Какво, педофилията не ти прави впечатление, а ти прави впечатление думата ебете????

                        Коментар


                        • Ето това е добър пример за интеграция на малцинствата. Кога и ние ще имаме подобни резултати в интеграцията? Програми много, десетилетие на ромското включване, програми за заетост, но трябва реална интеграция. Кога на ромите ще им се осигурят нужните условия за развитие: жилища, доходи, образование и т.н.? Кога ще спрем с дискриминацията спрямо тях?

                          Концерт на ромски деца с филхармонията на Бохуслава Мартину
                          26/08/2013


                          Ромската интеграция реално е възможна само на културален принцип. Ромите трябва да преоткрият себе си културално в културата на нациите в които живеят. Това не само ще им даде достъп до обществено интегриране но самите те ще бъдат интегрална част за развитието на даденото общество. Интеграцията когато е основана на културален принцип има неограничен потенциал, така както го прави Ида Келарова от фондация “Miret” Чехия

                          “Miret” е неправителствена организация, основана от Ида Келарова през 1998 година. Една от основните цели на “Miret” е да помогне на ромското малцинство да се интегрира в обществения живот в Чехия и от друга страна да се помогне на обществото да се отвори към ромите.
                          Други цели на сдружението са:
                          - да предостави среда на младите роми да развият талантите си;
                          - да организира летни лагери за ромски деца от социално слаби семейства;
                          - да спомогне създаването на мултикултурално общество без етнически конфликти;
                          - да представи ромската култура, помагайки на ромите да излязат от изолация и да се премахнат предразсъдъците към тях, от страна на обществото.
                          Фокусът на Ида Келарова е да намира талантливи ромски деца и младежи, музиканти и танцьори, които да участват в различни фестивали и концерти в Европа и по цял свят.
                          “Miret” помага на деца и младежи от ромски произход в сферата на образованието, но най-вече работи за тяхното творческо развитие и креативност. Сдружението им помага да покажат своите таланти и да намирят различни възможности за реализация, запазвайки добрите традиции на ромската култура.
                          Тук можете да разгледате сайта на фондацията - http://www.miret.cz/en/media.aspx

                          Коментар


                          • Из дивият Хъхристан:


                            РОМОВЕ-КРАДЦИ СЕ КОЛЯТ СЪС САБИ И НОЖОВЕ:


                            http://www.blitz.bg/news/article/219126

                            Разбира се, ушевата измет се хвърля да ги спасява... същите ушеви, които не си мърдат пръста докато същите бандити грабят частна и държавна собственост. Вече всеки ден се питам - т.нар. "полицаи", които всички ние хрантутим с данъците си, служители на Българската държава ли са - или етническа гвардия за защита на мангасарите? Защото ако са второто, защо ние ги храним? Да върват да си искат заплатите от хъхряците !!! Разбира се, не закъсняват и линейките - докторята пак ще пилеят парите от нашите осигуровки, за да спасяват живота на изроди, които утре ще ги бият... Тогава и осигуровки защо плащаме? За да лекуват циганите ли?


                            ПРИСТАНАЛА:

                            http://www.blitz.bg/news/article/219127

                            Връщат 12-годишна мангасарка от обятията на 16-годишен мангал.... който разбира се не е арестуван. Остава само да гадаем, дали малката миризлива пачавра вече е надула корема с поредния хрантутник, който ще увисне на гърбът ни. Както вече разбрахме непълнолетна циганка може да си докара до 1100 лв помощи просто защото е снесла три хъхрещи копелдака... бих казал че и тая малката е чела статията, ако неграмотността не бе отличителна черта на ромовете.

                            В същото време как живеят работещите Българи?

                            ЗА 200 (ДВЕСТА) ЛЕВА НА МЕСЕЦ РАБОТЯТ В ДЪРЖАВНА ФИРМА БЪЛГАРКИ-ШИВАЧКИ, НО НЕ ПОЛУЧАВАТ ДОРИ ТЯХ !!!!

                            http://www.blitz.bg/news/article/218927

                            Явно от тия жени се очаква да работят ангария, докато умрат от глад !!!! Историята с ВМЗ Сопот се повтаря отново - сигурно се мултиплицира на още много места из тая територия, наричана някога "България" !!!! Кавичките не са излишни, нито острият тон, защото е абсурдно една държава, наричаща се България да оставя дори и без мизерни заплати работещите си граждани, защото "няма пари", а в същото време да пилее милиарди за развъждането на една изродена и деградирала, зловредна човекоподобна зараза, която съсипва всичко по пътя си !!!

                            Затова и не одобрявам т.нар. "мирни протести" - те са поведение абсурдно отстрана на един народ, който очевидно трябва да реже глави - просто за да оцелее !!!
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • http://bigpicture.ru/?p=431049

                              Цигания.....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                                Обаче, това е погрешно, много по-добре е всички да се обединят и да заживеят като братя: всеки да прави това което му допада и всички да си живеят заедно.
                                Ами как да си живеем заедно бре???
                                Last edited by Andi11; 27.08.2013, 10:39.

                                Коментар

                                Working...
                                X