IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Е па малко си е 40 квадрата. Къде ще спи коня???

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
      Брей, тая Фъндъкова нема ли кой да я даде на съд???
      Защо? Колкото и странно да е и никога да не съм подкрепял Фандъкова, планът за нови жилища на нуждаещите се хора от малцинствата е за уважение. Няма как да искаш да интегрираш малцинствата, а в същото време да ги тикаш да живеят в мизерия. Дай им добри жилища, осигури им храна и условия за живот, после те сами ще се интегрират.

      Коментар


      • Брей, тая Фъндъкова нема ли кой да я даде на съд???
        И това ще мине ...

        Коментар


        • Ето една добра идея на Фандъкова и главния архитект на столицата. Най-после да се направи един сериозен и мащабен проект за построяването на съвременни жилища и инфраструктура на нуждаещите се малцинства. Това е пътя за интеграция, да се осигурят съвременни условия за живот на малцинствата, после да им се осигури препитание и така с времето да имаме и интеграция.

          Правят "Филиповци" европейски. Роми: В 40 кв. м ще бъде тясно
          15.10.2013 10:15




          Канализация, водопровод и електричество ще бъдат изградени в столичния квартал "Филиповци".
          Освен това Общината предвижда да построи нови еднофамилни жилища за всички жители - с площ около 40 кв. м за 5 или 6 човека.
          "Ние не можем да си позволим разхищение на публични средства, от друга страна не можем да си позволим процесите в тези квартали да продължат", коментира пред bTV главният архитект на София Петър Диков.
          Къщите ще се строят по проект, за който общината търси европейски пари. Жилищата ще бъдат икономични, а за строителството им ще бъдат ангажирани самите обитатели на квартала.
          "Разговорите, които се водят със самата ромска общност, са те да участват в строителството, т.е. те да имат техен принос. Те ще участват като работници", обясни главният архитект.
          Общината няма да продава новите жилища. Вместо това се кани да събира месечен наем от ромските фамилии.
          "Всичко това, което ще се построи, искам да подчертая, че ще бъде общинска собственост. Хората ще бъдат наематели там и като наематели ще трябва да спазват определени правила", подчерта Петър Диков.
          Бъдещият европейски квартал ще има и две детски градини, а училището в центъра на квартала ще бъде разширено и модернизирано.
          Местните хора посрещат идеята със смесени чувства.
          "Дълги години слушаме за интеграция, но тя за нас не е стигнала. От 60 г. сме принудени да живеем в мизерия", коментира един от жителите на квартала.
          Той отбеляза, че плащането на наем и консумативи няма да бъде проблем за местните. "Много българи живеят по-бедно и по-мизерно. Аз живея в „Люлин" и досега винаги съм плащал ток, вода навреме", коментира мъжът.
          Жителите на бъдещия модерен европейски квартал обаче са притеснени от идеята за фамилни къщи с площ от 40 кв. м, защото смятат че пространството ще бъде твърде тясно.
          Кметът на район "Люлин" Милко Младенов увери, че големи семейства няма да бъдат настанявани в малки постройки. "Според Закона за общинската собственост има минимална площ за живеене на един човек", увери той.
          Младенов подчерта, че новият модерен квартал ще се изгражда поетапно, като къщите от първия етап ще включи 22 хектара площ и ще бъде на стойност около 8 млн. лв., изцяло осигурени по европейски програми.

          Коментар


          • Десетте цигански правила:
            1 Не работи – българите са за това.
            2 Не кради , а си вземай.
            3 Не лъжи – много.
            4 Прави деца , държавта ще ги гледа.
            5 Не учи , а ходи да просиш.
            6 Не плащай за ток и вода – те ти се полагат.
            7 Ако по релсите не е минавал влак от 3 дни , може да ги вземеш.
            8 Жиците растат по стълбовете – набери си.
            9 Не се къпи – калявай си имунната система.
            10 Не спазвай законите - ти имаш права.
            "Начинът да гледаш право в Слънцето,без да ослепееш е ти самият да светиш..."

            Коментар


            • Импето е дълбоко прав, че трябва да се мери с един аршин - да си ходят отдето са дошли, да се възстанови наредба за настаняване на нуждаещи се, без никакви привилегии. Привилегията требе да е за постижения в някоя област, но не и в това - аз колко съм родила, без да обяснява, че не може и едно да изгледа и изучи поне до осми клас.
              Па снощи гледам - Фандъка кмет на годината. Верно ни се подиграват в прав текст!
              И това ще мине ...

              Коментар


              • Импе, прав си но само донякъде.
                Фъндъкова право е решила, че не може да остави хората на улицата и трябва да им се осигури жилище. Какво ще е жилището е друг въпрос. То и бежанците в столицата уж имало къде да живеят, ама видяхме каква е мизерия. Още по-друг въпрос е дали жилищата да са в столицата, където очевидно има проблем с настаняването, или в провинцията, но това е друга тема.
                Ако Фъндъкова остави хората на улицата и им вземе домовете, после ще има да казвате колко лоша била. Отделно, има много поделения от едно време, където може да се живее, може и те да се ползват и за бежанци, и за малцинства.

                Коментар


                • Искам да знам кога в България ще се случи ей такова нещо без последствия за полицая?

                  http://automedia.investor.bg/a/0-nac...de-motociklet/

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                    Импе, а ти какво предлагаш?
                    Ако оставим малцинствата без дом да живеят по улиците, това не решава проблема, а дори е още по-голям проблем. Това което прави Фъндакова е правилното решение, нека столична община да действа като столица, т.е. да даде пример на провинцията как трябва да се отнасяме с малцинствата. Като има незаконни къщи, да се съборят, но на хората да се осигури жилище и подслон, да не се оставят на улицата. Разбира се, жилищата ще се дадат под наем, няма да са даром.

                    Ами дай тогава всеки, който няма жилище, да си струпа една колиба някъде, а после да иска да го компенсират с къща !!!!

                    Според законът - ще си имат дом - дъртите мангали - в затворът, чааветата в съответните институции.

                    Никой не може да получава награда (къща, при това в чертите на София), задето е нарушил законите (самонастаняване в незаконна колиба на чужда земя). Подобно поведение само ще поощри нисшата раса да продължава да нарушава законите. Утре те ще разрушат и освинят подарените им къщи и пак ще струпат колибите, за да им построят наготово нови жилища - както това вече се е случвало многократно.

                    Предлагам да се спазват законите безкомпромисно - а щом на мангасарите това не им харесва - границите са отворени - да се махат накъдето им видят очите.

                    И не става дума за малцинствата. Не съм чул досега турци, арменци, евреини, руснаци и т.н. да правят катуни, където им се хареса. Става дума за МАНГАЛИТЕ - племе, 90% от чиито представители са зловредни твари и генетически престъпници !!! Докога точно тая сган ще има всякакви привилегии?

                    Пак питам - защо държавата не даде къщички срещу символичен наем на белите данъкоплатци, останали без дом, защото не могат да плащат непосилните вноски по ипотеките? Или те, защото са някакви Българи - да си дигат багажа за чужбина, или да живеят на улицата?
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Импе, а ти какво предлагаш?
                      Ако оставим малцинствата без дом да живеят по улиците, това не решава проблема, а дори е още по-голям проблем. Това което прави Фъндакова е правилното решение, нека столична община да действа като столица, т.е. да даде пример на провинцията как трябва да се отнасяме с малцинствата. Като има незаконни къщи, да се съборят, но на хората да се осигури жилище и подслон, да не се оставят на улицата. Разбира се, жилищата ще се дадат под наем, няма да са даром.

                      Коментар


                      • Отново расова дискриминация !!!!

                        ДОКАТО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА ОСТАВАТ НА УЛИЦАТА, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПОКРИВАТ ИПОТЕКИТЕ, СОФИЙСКА ОБЩИНА ЩЕ СТРОИ БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА ЗА ЦИГАНСКАТА ИЗМЕТ ОТ ФИЛИПОВЦИ !!!

                        http://www.blitz.bg/news/article/227681


                        По отношение на незаконното строителство (а огромната част от хъхряшките къщи и колиби са НЕЗАКОННИ) Наказателният кодекс е категоричен: петцифрени глоби и затвор !!! И никъде в съответният член, нито в целият НК не е написано, че те не се отнасят за мангалската пасмина. Просто ще бъдат потрошени поредните милиони, за кефа на тия подчовеци, които разрушават всичко до което се докопат и би трябвало да живеят в пещери и дупки, но не в човешки жилища, просто защото НЕ СА ХОРА.


                        Нови домове за обезщетение би трябвало да получат само тия цигани, които живеят в законни жилища, но не и самонастанилата се сган - те трябва да бъдат наказани съобразно законите, а не да им подаряват къщи, защото са ромове и защото са нарушили законите. Щели да плащат наем - ха-ха-ха - колкото сега си плащат тока и водата !!!!

                        Интересно къде е в случая оня гнусен индивид, дето се води "омбудсман" - и който наскоро пищеше, че са му орязали парите? Да сте чули някога той да е защитил дискриминирани Българи?
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                          Хей макдоналдс, прави си сандвичите там и не говори глупости.
                          Тези пари са смешни на фона на това че тези хора са загубили живота си плюс това голяма част от тях ги крадът.
                          Начи на моменти ми идва да се върна, да те намеря, и да ти пръсна винг чунгската тиква от бой.
                          Как може да си толкова нагъл и прост? Дори да приемем че си провокатор някакъв, ти страх от бога нямаш ли? Нали си светъл индивид?
                          Аз казвам че за хора работили цял живот има по 100лв а за бежанец по 1000. Това го няма никъде.
                          А ти боклук долен какви макдоналдси ми дрънкаш.
                          Един ден ще те застигне възмездие, да знаеш, винаги е така.
                          И за думите ти и действията ти, ще си платиш здраво.
                          Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                            Ми нормално, при пенсия 100лв и мин заплата 250лв.
                            Колко да е? Все пак туй не са българи, не е нужно да бъдат убивани.

                            Мамка ви предателска на всички политици. Един ден ще ви бъде потърсена сметка.
                            Хей макдоналдс, прави си сандвичите там и не говори глупости.
                            Тези пари са смешни на фона на това че тези хора са загубили живота си плюс това голяма част от тях ги крадът.
                            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                            Коментар


                            • Ми щом никой не наема роми, да вземат ромите да наемат други бе...роме?!?!?
                              Примерно шефа на една голяма IT фирма (ром естествено ) да взема да наеме само роми.

                              Коментар


                              • Кой ще каже че ромите били мързеливи?
                                Не са мързеливи, просто искат работа да има, а работа за тях няма, защото никой не наема роми, диксриминацията е нещо често срещано у нас.

                                Ромски бой за желязо в центъра на Бургас
                                2013-10-13 17:32:07




                                Група роми окупираха днес следобед строителен обект в центъра на Бургас, до търговската гимназизия.
                                Там багер сриваше няколко стари сгради, залепени една за друга.
                                Докато багерът буташе постройките, тумба мургави мъже и жени нагло се навираха около машината и дърпаха железни пръти и други метални остатъци от мястото.
                                Опоскването на руините едва се размина без кървави инциденти, тъй като някои от най-смелите роми бяха само на сантиметри от острите зъбци на багера.
                                В кулминацията на оборката за малко да се стигне и до сбиване. Двама роми се сдърпаха за алуминиев прът, но в крайна сметка го взе онзи, който пръв го докопа.
                                На строителната площадка настъпи спокойствие едва след като стърчащите от срутените стени железа бяха измъкнати и грижливо складирани на съседен паркинг.

                                Коментар

                                Working...
                                X