IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Честит празник и от мен.
    Нека всички да празнуваме заедно, да се включим и ние в тържествата.

    Сурвачка в евро и всички екстри
    Ромски деца сурвакат за здраве на Банго Василий




    Деца от Игнтиево край Варна обиколиха тази сутрин ромските къщи в града, за да сурвакат за здраве по случай Банго Васил - ромската Нова година.
    Точно в полунощ настъпи Васильовден или ромската Новата година, като от този момент започва и сурвакането, което е важна част от празника.
    Банго Василий бе отбелязан и в харманлийската махала Маламар дере. Деца със специални образователни потребности от ОУ „Иван Вазов“ бяха подготвили забавна програма за случая, която представиха на улицата.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
      Честит празник на празнуващите, нека всички заедно да празнуваме заедно като един народ с хората от малцинствата. Да сме заедно и в добро и в лошо, за да спрем най-после да се делим на мнозинство и малцинство, и за да премахнем дискриминацията у нас. Честито.

      .
      И най-вече, защото само след 10 години ние ще сме малцинството!
      Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

      Коментар


      • Честит празник на празнуващите, нека всички заедно да празнуваме заедно като един народ с хората от малцинствата. Да сме заедно и в добро и в лошо, за да спрем най-после да се делим на мнозинство и малцинство, и за да премахнем дискриминацията у нас. Честито.

        Честит Банго Василий на всички роми
        Легенди и традиции на ромската Нова година




        Днес ромите отбелязват Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от общността. Той е известен още като Василица или Банго Василий.
        Празнуването на Василица е свързано с няколко ромски легенди. В някои от тях Банго Василий е застъпник и защитник на ромите. Той възстановява моста, разрушен от дявола, по който преминават ромите.
        Според друго поверие Свети Василий спасил циганския род от удавяне в бушуващото море. Дълбоките води щели да погълнат ромите, но беловласият светия им изпратил ято гъски. Ромите се покачили на тях и стигнали невредими до отсрещния бряг. Оттогава те почитат своя спасител на 14 януари и в негова чест наричат празника Василица.
        В други легенди Банго Василий е куц овчар, който спасява давещо се ромско дете или пък приютява бягащ от неприятелите си циганин.
        Банго Василий е семеен празник и задължително се посреща с птиче месо - гъска или петел. При всички ромски групи вечерята на 13 срещу 14 януари играе изключително важна роля и е изпълнена с богата символика. На трапезата има сърми, баница с късмети, питка, вино, ракия. Трапезата се прекадява и благославя, всички си вземат прошка с целуване на ръка.
        Всички къщи, в които се празнува Банго Василий, остават заключени до полунощ на 13 януари, за да не избяга късметът.
        Едва след настъпването на Новата година ромите започват да посрещат гости, като се надяват първият гостенин в дома им да е добър човек, за да им да носи късмет. В полунощ настъпват Васильовден и Новата година. От този момент започва и сурвакането, припомня БТА.

        Коментар


        • Една не лоша идея
          http://www.vesti.bg/sviat/evropa/hol...atvora-6002891
          "Начинът да гледаш право в Слънцето,без да ослепееш е ти самият да светиш..."

          Коментар


          • ЕТО ДОКЪДЕ ВОДИ ХРАНТУТЕНЕТО НА ЦИГАНСКАТА ПАСМИНА !!!

            Хората в България - все по-бедни, все по-прости, все по-малко:

            http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/0...na-broi.212321

            Според проф. Иванов в следващите 20 години Българите в собствената си страна ще се стопят с близо 2 милиона, но ромовете (безполезна сган, която не произвежда нищо, освен л.йна и нови ромове и която в нормално общество не би оцеляла) ще удвоят броя си - разбира се на гърба на работещите хора.

            Като единствено възможно спасение професорът посочва това, за което и аз призовавам от много време - насърчаване на раждаемостта сред образованите хора. Но и това ще е половинчата и крайно недостатъчна мярка - защото: дори образованата българка да роди четири деца - бъдещи полезни граждани - каква полза, ако мангалката изс.ре 10-15 нови мангали? Надпреварата е предварително изгубена, защото преди нормалната Българка да е завършила образованието си, хъхрячката вече е снесла 3-4 копелета... които Българката и бащата на децата и трябва да хранят с данъците и осигуровките си. Нужно е следователно безмилостно да се пресече хлебаркоподобното плодене на хъхряците - било със спиране на всякакви помощи, било с масова и поголовна кастрация.


            За насърчаването на: обяснявал съм моят проект - 30 бимберици за всяко дете на хора които:
            - имат поне средно образование;
            - работят и плащат данъци;
            - живеещи в законно жилище;
            - неизвършили криминални престъпления.

            Това означава, че ако се спрат помощите на гъгнивите дебили, всяка година ще могат да се раждат по 100 000 Българчета !!! Но тия 30 Б да не се дават в брой, но да се инвестират в работеща икономика, от която децата на Българчето да получават дялово участие, което да им носи (а в последствие - на детето, когато то порастне) постоянен реален доход. Всички туканка, като инвеститори знаем, че е лесно постижимо такава инвестиция да носи 2.5 - 3 Б, а и повече на година - достатъчно за добра дългосрочна подкрепа, но не толкова, че хората да не се превърнат в мангали, размножаващи се за пари, дори без второто условие по-горе. Така и парите няма да се "инвестират" в потребление (ето ви тука пари да си ги харчите за детето), но ще се инвестират в бизнес и работни места, та и родителите - и донякога детето, да са по-спокойни, че няма да останат без работа.

            Навремето бях дал и пример - факт е че Глобул бе продаден за около 800 КБ в евро... какво пречеше на държавата да го купи за малко повече пари, да го преструктурира в АД с 200 000 000 акции и да разпредели акциите (или значителна част от тях) между родители, отговарящи на горните условия? На всяко семейство - 3000 акции, които (ако имаме предвид печалбата на компанията) спокойно биха носили 3-4 Б годишен доход? Акциите биха могли да бъдат запорирани, така че родителите да не могат да ги продават, защото те реално са на детето. Споменавам операторът чисто илястративно за моята идея.

            Това е единственият път за спасението ни като народ - като добавък туканка могат да бъдат привлечени 700-800 000 етнически Българи от други страни.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Честит празник на нашите сънародници от малцинствата!
              Добре е, че с всяка година все повече и ние почитаме техните празници, включително и власимащите също. Кметове, томболи, и т.н.
              Браво.

              На Банго Васил кмет дарява роми с петел
              17:47
              12.01.2014
              от Ели Куманова




              Цяло "Столипиново" ще празнува във вторник ромската нова година, която по традиция настъпва на 14 януари. Специален гост на 50-хилядната махала ще е кметът на Пловдив Иван Тотев, похвали се организаторът на празненствата Антон Карагьозов. Малките деца от квартала вече са подготвили сурвачките, с които ще посрещнат градоначалника пред офиса на фондация "Рома".
              Той пък от своя страна ще изтегли голямата награда в томболата, която махалата организира всяка година на Банго Васил. Това е 10-килограмов жив петел. На лотариен принцип ще бъдат раздадени парче салам, шише мастика и кутия шоколадови бонбони. По традиция в разгара на празника ще се организира и конкурсът " Мис Чае Шукарие", на който ще се явят кандидатки между 13 и 18 години, при условие че не са женени и нямат деца.

              Коментар


              • Внимание!
                Новина от Германия

                "Хора, пазете си децата!
                Една майка отива с 4 годишното си дете в H&M да пазарува.
                Тя оставя синът си до прозореца, за да може да гледа през витрината и започва да разглежда ..
                Когато в момент отива до сина сиотново, него го няма.. Тя започва да крещи и веднага затварят вратите.
                Установява се, че един български циганин е упоил детето с етанол, завел го в кабината за преобличане, обръсва му главата и напълно го преоблича. Само благодарение, че вратите са били затворени, спасяват детето. Циганина щял за 100 € да продаде и след това да го убият за органите му. Това всичко се случва миналата седмица в град Steglitz.
                Моля разпространете, защото може и с вашите деца да се случи!"

                (страницата има повече от 600 разпространявания)
                Attached Files
                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                Коментар


                • коки Еми ше го палят, това е древно индийска традиция за рециклиране.
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                  Коментар


                  • Цигани пребили с колове 67-годишния Йосиф Узунов от пазарджишкото село Априлци , после го запалили http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2902903
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • Извращение, породено от т.нар. "социална държава" - пилееща парите на данъкоплатците, за развъждане на изроди и паразити.

                      Проблемът е лесно решим, но за целта са нужни държавници, а не цигански подлоги. Трябва да се спрат всякакви помощи за подобни кърлежи и захвърлянето на чаавета да се криминализира, като "родителите" бъдат принудени да поемат издръжката им, полагайки принудителен труд до евентуално осиновяване или достигане на пълнолетие на детето. Другият вариант е масова кастрация на циганската паплач, защото разходите за издръжката на тия гниди стават все по-ужасяващи. Например едно мангале, отглеждано в приемно семейство, ни струва 700-800 лв на месец, което означава, че ако то бъде прибрано от бебе, до навършване на пълнолетие излиза на данъкоплатците над 150 бимберици !!! И при все това, поради генетическата му непълноценност, често от него отново става най-обикновен мангал. Сами преценете един хъхряк струва ли толкова пари?

                      Ако би била приета моята програма за насърчаване на раждаемостта сред нормалните хора в тая държава - с тия пари могат да се родят и отгледат ПЕТ Българчета, които да станат полезни и почтени граждани на България !!!
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • И е крайно време управниците да пресекат произвеждането на чавета на конвейер ,които оставят за "отглеждане" на дьржавата Росица Стефанова:Над 90% от изоставените деца в Сливен са на майки от цигански произход
                        11.01.2014 13:51 / Сливен / Интервю
                        Росица Стефанова, социален работник в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – Сливен коментира пред Радио „Фокус”-Сливен проблемът с изоставянето на деца веднага след раждането им и причините новородените да останат без родителска грижа.

                        „Фокус” : Г-жо Стефанова, все още ли е актуален проблема с изоставянето на децата след раждането им в болница?

                        Росица Стефанова: Случаите на родилки които бягат от лечебното заведение след като родят детето си в Сливенско продължават. Майката бива открита трудно на адреса, който е посочила, тъй като много често той се оказва грешен. Работещите в болничното заведение в такива случаи търсят съдействие от органите на реда, за да бъде открито лицето. С помощта на органите на реда майката идва да си вземе детето, което е останало изоставено в болницата, след нейното бягство. Много често от болницата се свързват неколкократно с майката, но тя не идва да си вземе детето, тъй като няма средства да дойде до лечебното заведение.

                        „Фокус” : Кои майки най- често изоставят децата си? Какви са основните причини за тази сериозна постъпка!

                        Росица Стефанова: Над 90% от изоставените деца в Сливен са на майки от ромски произход. Най – често изоставят децата си майки, които имат вече няколко деца, добави Стефанова. Има случаи и на непълнолетни майки, които не искат да отглеждат своето дете, дори и първо, а причините са недобри отношения с мъжа, с който живеят. Много малко са изоставените деца от българи, а причините за това са ако детето е с увреждания или ако семейството е много бедно. Има майки които изоставят всяка година децата си. Именно при тези родители, това се превръща в тенденция. Изоставянето на деца е проблем, който остава нерешен, тъй като колкото и да се говори за деинституционализация и за превантивни мерки, явно те не са налице.Има майки които раждат своите деца, за да имат доходи и после ги изоставят.

                        „Фокус” : Искате да кажете, че целта на създаването и раждането на едно дете е то да носи доход, т.е, родителите да получават помощи, и по този начин да се издържат?
                        Росица Стефанова: В ромските семейства в Сливенско се раждат деца за източник на доходи. При всички неосигурени майки, които не работят, а при жените от ромски произход процентът е висок, дни преди раждане жената получава средства за това че е бременна и няма доходи. Много от ромите взимат тези пари, които са 150 лева , и след това изоставят роденото бебе.
                        В някои от случаите, детето не се изоставя, майката започва да получава социални помощи за отглеждане на детето, парите не стигат, грижите за бебето са недобри и детето бива отнето от майката от социалните работници, заради лоши условия в които е гледано.
                        Валя МАРЕВА
                        http://www.focus-radio.net/?action=opinion&id=15692
                        Last edited by коки; 11.01.2014, 14:47.
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Аналогически случай в Сливен:

                          http://www.blitz.bg/news/article/243614
                          Last edited by Императорът; 10.01.2014, 14:57.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                          Коментар


                          • Нищо бе Импе, сега им падна да ни занимават с болен лидеров, но наистина некоя баба мое да отнесе некоя и друга палка....
                            И това ще мине ...

                            Коментар


                            • За бабите закони има - а за мангалите ???


                              ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА БАБИ КРАЛИ ТОК:

                              http://www.blitz.bg/news/article/243558




                              Като контрапункт:


                              Мангалските престъпници от незаконното циганско свърталище в Самоков продължават безнаказано да крадат ток !!!

                              http://samokovest.com/%D0%BD%D0%B5%D...0%D1%85%D0%B0/



                              Според ЧЕЗ (съвсем правилно и по закон) не може да бъде законно захранен с ток незаконен катун, но прекъсването на тока за мангалската гнус щяло да "предизвика размирици"... ами да му мислят бабите, които явно не могат да правят размирици !!! От друга страна - защо е тая полиция, жандармерията - щом не могат да се справят с евентуални "размирици"? Или тяхната работа е само да бият мирно протестиращи студенти и граждани в София?

                              Законът е категорически - и казва какво трябва да се направи - унищожаване на незаконните мангалски свърталища, съд и ефективни присъди за тия, които са строили незаконно на чужда земя - при това извън регулация, съд и ефективни присъди за мангасарите, които са крали ток - и за двете престъпления НК предвижда затвор... и никъде не пише че това не се отнася за циганите !!!


                              Разбира се - отношението към бабите, с които започнахме, при това положение е очеваден пример за етническа дискриминация... но всички разбираме, че е наивно да чакаме от БХК например да защитят някой, който не е мангал !!!!

                              Ето защо съм готов да гласувам дори за най-радикалната националистическа партия - защото в това подобие на държава трябва да се реже без милост !!!
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Пръво - не всеки ще може да си купи револвер, второ - не всеки ще може да го използва. Как виждаш някоя 90-годишна старица в Плевенско, дето се чуди как да не умре от глад със 150 лв пенсия, да си купи пистолет, за да разстрелва мангалите? Второ - хората няма как постоянно да стоят в домът си, за да го пазят. Трето - ромовете ще се възползват от отсъствието на хората, за да крадат пищовите - тогава те освен с мотики и брадви, ще са въоръжени и с огнестрелно оръжие.

                                Така че много по-важно и смислено е държавата да си влезе в задълженията и да започне да защитава имота и живота на хората - защото тя затова съществува на базата на общественият договор. Мангалският бандитизъм може да бъде елиминиран почти напълно, ако просто се приложат законите:

                                - Пълно унищожаване на незаконните мангалски свърталища и развъдници;
                                - Всички ромове - извършители на престъпления по НК (вкл. незаконно строителство и кражба на вода и ток) да получат предвидените в законът наказания - пандиз, заменен поради ситуацията с принудителен труд в специални лагери;
                                - Възстановяване на смъртното наказание - за умишлени убийства, зверски изнасилвания, бандитизъм и тероризъм;
                                - Даване на абсолютното право на полиция и жандармерия да използва огнестрелно оръжие когато това е необходимо и военен съд за свините, когато отказват да предотвратят престъпление, извършвано пред очите им.

                                Като усетят дебелият край, ромовете много бръзо ще станат по-ниски от тревата !!! Когато си получат ефективните присъди за извършваните от тях престъпления, поне за няколко години мангалската раждаемост ще падне почти до нулата, а и много от тях, като видят че няма лабаво, ще се махнат от държавата ни.

                                Впоследствие - спиране на всякакви детски, майчински и т.н. за лица, които не плащат данъци и осигуровки, криминализиране на захвърлянето на чаавета и т.н. С правилни мерки хъхряшката популация само за 5-6 години ще се стопи до стотина хиляди работещи и спазващи законите цигани.
                                Това не е забрана на теория, но на практика би било, защото аз не познавам такива хора.
                                домоуправител

                                Коментар

                                Working...
                                X