IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    EТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ:

    Влак дерайлира след поредното посегателство на хъхряшки терористи !!!

    Само това, че цистерните са се случили празни е спестило по-голяма катастрофа:

    http://www.blitz.bg/news/article/245204


    Тероризмът трябва да се наказва само и единствено със смърт - защото иначе рано или късно циганската сган ще причини неописуема трагедия !!!
    +10000 Подобни деяния трябва да се квалифицират в НК като терорестичен акт и да се наказват със смърт .Още инфо за инцидента

    „...Имаме дерайлиране на седем вагона, плюс дизелов локомотив. Инцидентът е станал снощи в 22.46 часа", каза инж. Минчев. Дерайлирали са локомотивът и първите седем вагона от товарен влак № 20697. Товарната композиция се е състояла от осемнадесет вагона. Няма пострадали служители на железниците.
    "Проблемът е, че имаме кражба на скрепителни елементи от железния път. Най-вероятно това е причината. Това се забелязва при първия оглед. Предстои разследване”, добави инж. Минчев.
    Няма пострадали хора при инцидента.
    Няколко дни ще продължи работата по разчистването и възстановяването на мястото на инцидента. Щетите по спасителната операция са за над 200 000 лева. Транспортният министър Данаил Папазов поиска по-сериозни наказания в новия Наказателен кодекс за подобни кражби, които сравни с терористичен акт.
    Около 150 - 200 метра от крепежните елементи в междугарието Яна и Мусачево са били откраднати, каза инж. Милчо Ламбрев, генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) пред журналисти на мястото на инцидента. Товарният влак е заминал преди три дни за гара „Кремиковци”, с цистерни, пълни с газ. Там е разтоварил, и на връщане, в междугарието Яна и Мусачево, в нощните часове между петък и събота, е дерайлирал влакът, с 18 вагона композиция, като първите седем са се преобърнали. Откраднати са около 150 - 200 метра от крепежните елементи на релсите. Инж. Милчо Ламбрев обясни, че поради откраднатите елементи и високата скорост, с която минава влакът, линията се е отделила, както и траверсите, и влакът е дерайлирал.
    „Хубавото в тази ситуация е, че цистерните не са били пълни, но ако бяха пълни, не се знае какво щеше да се случи", коментира той. "Това, ако беше един пътнически влак, виждате какви последици можеше да има. Добре, че това е товарен влак и ние до няколко дни ще възстановим движението", посочи инж. Ламбрев.
    Това е чист терористичен акт, за мен, това е опит за убийство на двамата машинисти, каза Данаил Папазов – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, пред журналисти на мястото на инцидента. По думите му, в момента се налага да се извършва спасителна акция. Трасето около линията трябва да се валира. Локомотивът е около 120 тона и минимум два крана ще участват в операцията по вдигане на дерайлиралите машини. След това следва разчистване и отново реновиране. Операцията въобще не е проста, каза Данаил Папазов – министър на транспорта.

    По думите му, кражбите от железопътната инфраструктура са ежедневие.

    „Непрекъснато се крадат разни материали от линиите, което води до много щети.
    Министерство на транспорта, разбира се, че ще помогне, тъй като НКЖИ е наше предприятие, което е в състава на Министерство на транспорта, и ние всячески ще съдействаме.
    „За мен е абсолютно чисто и ясно. Това е ежедневие. Представете си, ако това беше пътнически влак, и вътре имаше около 150 - 200 човека, какво щеше да се случи. Ами, ако бяха пълни вагоните, и беше последвал взрив - това е газ.”, допълни още министърът на транспорта.
    Щетите от инцидента с дерайлиралия товарен влак възлизат на повече от 200 000 - 300 000 лева, като толкова ще струва само спасителната операция, каза Данаил Папазов. По думите на инж. Милчо Ламбрев, доброто в ситуацията е, че машинистите са усетили навреме какво се случва, и са спрели влака на първия стълб на контактната мрежа. „Ако бяха стигнали до втория стълб, щяха да се врежат челно в него и да има жертви”, каза още Милчо Ламбрев.
    Според Милчо Ламбрев и специалистите, дошли на мястото на инцидента, разчистването на вагоните ще отнеме дни.
    „Това не е редовна линия, а е допълнителна линия, която се използва, само когато трафикът по редовните линии е натоварен. Тази линия се използва само за товарни превози”, каза още инж. Милчо Ламбрев.
    Кражбата от железопътна инфраструктура трябва се впише в Наказателния кодекс като тежко престъпление, каза Данаил Папазов – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. „Трябва да има промени в Наказателния кодекс за тези действия. Тъкмо сега се обсъждат промени, и обмисляме един много важен елемент в този закон. Трябва за всички линейни обекти, които са в страната, мостове и железопътни линии, да се вземат мерки, каза още министър Данаил Папазов.
    По думите на инж. Милчо Ламбрев, генерален директор на Национална компания "Железоъптна инфраструктура", ако в момента крадците на елементите са били заловени на място, щяха да им се вземат обяснения, да се задържат за 24 часа в полицейското управление, след което да ги пуснат.
    От следствието вече са разрешили да започне изтеглянето на дерайлиралите вагони от релсите на междугарието Яна - Мусачево. В близките 7 - 8 часа обаче, не е възможно да се направи организация по изтеглянето. На мястото на инцидента остават експерти и служители на железницата. Министър Данаил Папазов и инж. Милчо Ламбрев също направиха оглед на произшествието и констатираха какви са щетите от инцидента, като заявиха, че до дни, но не уточниха колко, ще продължи операцията по разчистването. На мястото остава и полиция.
    В участъка, който е в междугарието Яна - Мусачево, е имало контактна мрежа, която обаче е била премахната, поради постоянните набези на крадци. Дерайлирате вагони са паднали встрани до самата линия. Самото място на инцидента е труднодостъпно.
    http://www.manager.bg/%D0%B1%D1%8A%D...BB%D1%81%D0%B8
    Last edited by коки; 18.01.2014, 16:04.
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

    Коментар


    • Павианско ежедневие... /не искам да обиждам животните.../
      Стара Загора. Казанлъчанинът Атанас Асенов, пребил дo смърт доведената си дъщеря, на 1 годинка, остава постоянно в ареста. Това реши Старозагорският окръжен съд на открито заседание в петък. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство на малолетно дете, обоснова мотивите за задържането му под стража наблюдаващият прокурор Митко Игнатов.

      24-годишният Асенов е бил осъждан за кражба 8 месеца условно и изпитателният срок още не бил изтекъл. Мъжът е направил пълни признания, че наистина е нанесъл няколко удара с юмрук в корема на малката Мария, за да спре да плаче. Блъскал я и на дивана като главичката и се удряла в стената. Освен от непрекъснатия рев на детето, Атанас бил вбесен, че майката на Мария - Гинка, с която живеел на съпружески начала, заминала на гурбет в Италия в началото на годината и му оставила грижите за момиченцето.

      Според роднинините 17-годишната Гинка си намерила бързо работа като домашна помощница на Ботуша, но очевидно печелила и от друго, най-вероятно от проституция. За изминалите две седмица тя дори успяла да изпрати пари за издръжката на дъщерия си и другото дете, което имала от друг мъж. Атанас също имал две деца от друга жена, с която не е сключвал брак.

      Прокуратурата не уважи искането на защитата на Атанас Асенов за по-лека мярка, тъй като страдал от хемофилия и бил инвалид 1 степен. Решение на ТЕЛК обаче не бе представено, а и самият Атанас въобще не изглеждаше като човек, който страда от малокръвие. „Съжалявам за случилото си и за майка й", промълви безжалостният убиец на малката Мария в съдебната зала.

      Решението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив, но служебниият адвокат на Атанас още не бе решил дали ще се възползват от това право.

      Стандарт Нюз припомня, че трагедията се разигра в ранния следообяд в къщата на родителите на Атанас в казанлъшкия кв. „Казмера". Той живеел в Габрово, но си дошъл за ромската Новата година с доведенета си дъщеричка. От рано сутринта Атанас се черпел с приятели за Банго Василий. След поредната порция бой, той забелязал, че Мария не диша. Обадил се на съседите с обяснението, че момиченцето се задавило от салам. Закарали детето в спешния център в Казанлък, но лекарите само констатирали смъртта. Съдебно-медицинската експертиза по-късно е установила, че детето има разкъсан далак и черен дроб и счупени ребра.

      Коментар


      • EТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ:

        Влак дерайлира след поредното посегателство на хъхряшки терористи !!!

        Само това, че цистерните са се случили празни е спестило по-голяма катастрофа:

        http://www.blitz.bg/news/article/245204


        Тероризмът трябва да се наказва само и единствено със смърт - защото иначе рано или късно циганската сган ще причини неописуема трагедия !!!
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • !!!!! http://sieminehn.wordpress.com/2014/01/15/432324/
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

          Коментар


          • http://www.dunavmost.bg/video/item/2...-tziganin.html
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
              Това коментирахме и вчера - тия полуидиоти раздавали пари на кредит на ромовете да си оправят незаконните катуни - те изпили парите и нито катуните ремонтирали, нито парите върнали. Колко болен мозък трябва да си, та да дадеш пари на МАНГАЛ и да чакаш да ти ги върне?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • http://www.dnes.bg/stranata/2014/01/...meistva.212661

                Коментар


                • Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • Дано не се случва
                    http://slava-sevrukova.com/politika/
                    "Начинът да гледаш право в Слънцето,без да ослепееш е ти самият да светиш..."

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                      Ама това ще се случи наистина, и вече нищо не може да го спре

                      Ще се случи много по-рано, авторът е оптимист.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                        Ама това ще се случи наистина, и вече нищо не може да го спре
                        От 2011г е инфото > https://www.youtube.com/watch?v=_GMW2xBqSfo#t=186 ,но положението в БГ а и в останалите страни от ЕС не се е променило

                        Друго Още едно българско село изчезна завинаги
                        15 ян. 2014, 18:54
                        По предложение на Общинския съвет на Омуртаг правителството взе решение за закриване на село Железари и за присъединяване на землището му към това на съседното село Птичево. Причината за закриването на населеното място е отпадането на едно от условията по Закона за административно-териториално устройство на България - наличие на постоянно живеещо население.

                        В селото няма регистрирани лица нито по постоянен, нито по настоящ адрес.

                        По данни на Националния институт в рамките само на една година у нас са обезлюдели 172 села, като 24 от тях дори са заличени от картата на България. Миналата година за първи път населението в селата е паднало под 2 млн. души.
                        http://www.blitz.bg/news/article/244694
                        Last edited by коки; 15.01.2014, 21:46.
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          Специален коментар от Венци Мицов
                          2134


                          Скъпи читателю!
                          Не знам кога ще намериш тоя файл, нито дали знаеш езика, на който е написан.
                          Езикът е български. Аз съм последният човек, който говори този език.
                          Скъпи читателю! Пиша този файл, без да знам дали някой някога ще го намери. Затова го пускам в този блог и смятам, че с това съм изпълнил своя последен дълг, преди да си тръгна от онова място, което няколко хиляди години е било известно ту като България, ту като Велика България, ту като византийска, ту като турска, ту като руска територия. Но винаги е оцелявало. До днес.

                          Скъпи читателю, да се представя. Аз съм последният българин. Името ми е Глорий Азис и съм кръстен на двама от създателите на модерната българска култура, която, както казваха възрастните хора, е променила света в края на 20 и началото на 21 век.
                          ...

                          1 януари, 2134 година
                          България
                          http://www.lentata.com/page_5641.html
                          Ама това ще се случи наистина, и вече нищо не може да го спре
                          Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

                          Коментар


                          • Специален коментар от Венци Мицов
                            2134


                            Скъпи читателю!
                            Не знам кога ще намериш тоя файл, нито дали знаеш езика, на който е написан.
                            Езикът е български. Аз съм последният човек, който говори този език.
                            Скъпи читателю! Пиша този файл, без да знам дали някой някога ще го намери. Затова го пускам в този блог и смятам, че с това съм изпълнил своя последен дълг, преди да си тръгна от онова място, което няколко хиляди години е било известно ту като България, ту като Велика България, ту като византийска, ту като турска, ту като руска територия. Но винаги е оцелявало. До днес.

                            Скъпи читателю, да се представя. Аз съм последният българин. Името ми е Глорий Азис и съм кръстен на двама от създателите на модерната българска култура, която, както казваха възрастните хора, е променила света в края на 20 и началото на 21 век.
                            На 60 години съм и, когато съм се родил през 2074 година все още България е наброявала внушителните около милион българи.
                            Тате не разбрал, че съм роден, защото по това време обикалял около парламента с група брадясали сънародници и крещял – „КОЙ? КОЙ?“.
                            Казват, че никой от тези, които обикаляли, не знаел защо викат „КОЙ?“, но че това била стара българска традиция, зачената в началото на 21 век от хора, които не били съгласни с политиката на правителството.
                            Впрочем по това време, във втората половина на 21 век, повечето хора в България вече не говореха добре български.
                            Фактът, че 32 сезон на „Огледален свят“ по канал БТВ Хипер се излъчваше без превод, но за сметка на това новините бяха представяни с кратки анимационни филмчета, илюстриращи събитията - показваше, че хората се променят.
                            Аз обаче имах странна съдба.
                            Тате бил арестуван и вкаран в затвора, докато съм бил на 2 годинки, защото снимал с портативния си телефон двама представители на управляващата партия, а това, според Наказателния кодекс, приет през 2013 и ъпгрейднат през 2058 година, се наказваше с 10 години затвор и химическа кастрация.
                            Понеже мама трябваше да работи, за да ни издържа и двамата, аз така и не отидох на училище. А и социалното министерство бе въвело законодателни промени така, щото децата, които са избрали да не учат се ползваха с редица привилегии – родителите им получаваха помощи, безплатни билети за метрото и, разбира се, безплатен Интернет и кабелна телевизия.
                            Всичко това се правеше с цел да бъдат облекчени учителите, които по това време за едномилионна България наброяваха около 138 души и им беше адски трудно да преподават.
                            Мама не говореше добър български. Тя умееше по малко гръцки, турски, английски и, когато ги смесваше в някакъв странен микс, допълваше картината с жестове от езика на глухонемите.
                            Това обаче й стигаше, за да работи в държавната администрация.
                            Впрочем, някъде около 2080 година единствените работни места у нас бяха тези в държавната администрация. Всички останали, които не можеха да си намерят работа там, напускаха страната, защото и без това тук нямаше какво да се прави.
                            Аз бях отгледан от баба и дядо. Те бяха от малкото, които говореха добър български и, уви, предадоха този недостатък и на мен.
                            Въпреки, че мама постоянно им се караше на своя странен език, те все пак ме научиха да чета и пиша, да смятам и да правя разбор на изреченията.
                            Научиха ме и на малко история, и на малко география, даже ме научиха да пея няколко песни на български. Това, разбира се, беше повече от опасно, защото от Комисията по защита от дискриминация някъде около 2078 година бяха забранили напълно предмета история, защото сеел чувство на омраза у децата. Дядо и баба казваха, че подобни опити са правени още в началото на 21 век, но без особен успех.
                            Та баба и дядо ме научиха да пея „Къде си, вярна ти любов народна“, „Боят настана“ и стария химн „Мила родино“, забранен в средата на 21 век и сменен от настоящия ни химн „Тез червени домати“.
                            И така, с това старомодно бреме в главата си пораснах и трябваше да избера какво да правя – да замина ли навън или да остана и да работя като мама в държавната администрация.
                            Пуснаха тате от затвора, но той не миряса, продължи да обикаля около парламента и да вика своето „КОЙ?“, докато един ден не получи възли на гласните струни и останал без глас изпадна в дълбока депресия, която го отведе в клиниката за психично здраве на границата между България и Република Перник (по това време Перник се бе отцепил, напуснал Евросъюза и се бе влял в Евразийския съюз).
                            Мама вече бе пред пенсиониране. Аз кандидатствах за чистач в Министерство на образованието, което делеше една и съща сграда с някога легендарната дискотека „БИАД“ в София.
                            Приеха ме и започнах да работя. Чистех тоалетните, забърсвах следите от синтетични наркотици по умивалниците (по това време синтетиката беше много модерна сред по-нисшите държавни служители) и изобщо – съвестно си вършех задълженията, докато един ден, някъде около 2105 година не се заговори, че това Министерство трябва да се закрие, защото и без това България е останала без преподаватели и без училища.
                            Тогава, без да се шуми особено ни сляха с Министерство на земеделието, което също беше безмислено, защото земеделците се бяха отцепили в автономна република, която беше административно независима.
                            По това време българите бяха намаляли до около 358 000 според официалното преброяване. Истината е, че и сред тези 358 000 говорещите български бяха не повече от 1000 души.
                            Последваха трудни години. Поради кризата и липсата на хора, които да работят и създават печалби, правителството теглеше кредити.
                            Телевизиите фалираха. След фалита им много хора, свикнали да живеят, гледайки сериали получиха инфаркти и си заминаха.
                            Министерствата и държавните агенции все повече намаляваха и накрая се стигна дотам, че малкото останали хора на територията на страната ни нямаше какво да работят.
                            И последното българско правителство взе решение – „Разпускаме България и обявяваме фалит. Обявяваме територията ни за напълно свободна и всеки, който желае, може да заповяда и да започне всичко наново!“.
                            Това се случи преди около 15 години. Както сами разбирате, никой не дойде тук. А и за какво да дойде, когато на територията на бившата държава България бяха останали малко на брой неграмотни хора, почти никакъв ресурс и единственото, което все още имаше някаква стойност – паметникът на Митьо Пайнера в центъра на София, беше ограбен и претопен от престъпници.
                            И така. Последните 15 години прекарах в старата къща на баба и дядо в бившия град Търново. Гледах 2 козички на двора, няколко кокошки и садях домати и краставици. За последните 5 години почти не съм виждал жив човек наоколо.
                            Последните останали българи обаче поддържахме връзка по Интернет (който остана свободен за ползване след фалита на държавата).
                            Общувахме в специален чат, който постепенно оставаше все по-пуст и по-пуст.
                            Днес, когато пиша този последен текст, искам да кажа, че след като завчера последният приятел, който пишеше в чата почина внезапно, останах само аз.
                            И затова съм длъжен да отбележа края с този текст.
                            А ти, уважаеми читателю, който и да си, не се разстройвай от тази история. Аз тръгвам след малко и все ще намеря къде да отида. И без това ми писна да живея сред козичките си, които, ако продължават да са единствените живи същества, с които си комуникирам, скоро ще проговорят български...
                            А не бива.
                            Аз не прокопсах с този език и това образование.
                            И не искам да го причинявам на домашните животни.
                            Хайде, остани си със здраве, читателю и да ти е честита новата 2134 година!
                            Дано бъде по-добра от 2133...
                            Твой Глорий Азис – последният българин.

                            1 януари, 2134 година
                            България
                            http://www.lentata.com/page_5641.html
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Copacabana Разгледай мнение
                              ами те какво да направят? Вместо лидерите им да ги интергират в обществото те биват насилствено избутани към кражби и какво ли не.... за съжаление навън някои си изграждат мнението от тях за държавата ни.
                              Никой не може да бъде интегриран от някой друг, нито може насила да бъде накаран да извършва престъпления.

                              За гнусната участ на всеки мангал не е виновен никой друг, освен самия гнусен мангал. Ако той твърди, че не може да носи отговорност за действията и постъпките си, значи трябва да бъде обявен за непълноценно същество, подчовек и да му се отнемат всякакви граждански права.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Това ми звучи малко смехотворно: хъхряците говорели по турски (интересно откъде са научили), а турците братски им подавали ръка.

                                Всеки нормален човек знае, че турците ненавиждат мръсната раса повече от всеки друг. А че три микробуса заминавали на ден - няма да се усети много. Като имаме предвид, че Столипиново наброява 70 000 дегенарата, сигурно тия които се раждат ежеденонощно, са повече от заминаващите.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X