IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    „Децата са най-голямото богатство на всяко ромово семейство... Децата са най-ценният капитал на всеки член на семейството...” -


    .
    Естествено,че са им най-голямото богатство - кой ще проси иначе и кого ще правят джебчия.Без деца няма развитие за традиционните манг....опс,ромски бизнеси
    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

    Коментар


    • Ами да ги интегрират !!!! Нали нас ни карат да ги – че даже ни се заканват да ни глобяват и санкционират, задето не сме ги интегрирали – нека ни покажат как се интегрира циганин !!!

      Само не зная – защо живеещите там Българи трябва да търпят унизително отношение, защото ги приравняват с хъхряците? Дали не могат по съдебен ред да си търсят правата? Не е ли най-добре да инициираме референдум, чрез който да принудим институциите да вписват етносът в личните документи? Да не сме длъжни да търпим това? Да не говорим, че е обидно и за България !!!!
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Български цигани превзеха и криминализираха Гент http://btvnews.bg/article/bulgaria/o...raha-gent.html
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • циганин се застъпва за бежанците!! Поклон!

          https://www.facebook.com/hristo.niko...41149085913719

          До Председателя
          На Комисията за защита от дискриминация
          Гр. София
          Ж А Л Б А

          Уважаема г-жо Председател,
          Жалбата ми е във връзка с действията на Държавна агенция за бежанците /ДАБ/ и нейния председател г-н Николай Чирпанлиев по повод дискриминационното им отношение към 12 деца на бежанци, на които Агенцията не е пожелала да намери подходящо място за обучение и в последния момент просто ги е завела в училището в село Калище, община Ковачевци. От медиите разбрахме, че това са деца на различни възрасти от Сомалия и Афганистан. ДАБ и г-н Чирпанлиев не са се запознали обстойно с възможностите и вариантите за подходящо образование на децата, а също така и със специфичните им нужди от обучение. Това е не само небрежно изпълнение на служебните задължения, а и изключително дискриминационно отношение към непълнолетни лица, които заедно със своите родители са потърсили убежище в България. Тези деца идват от страни, в които освен местните езици, широкоразпространени са английски и италиански език. Най-подходящото обучение за тях, което нашата страна може да им осигури, са чуждоезиковите училища и особено Италианския лицей в Горна Баня, където освен с изучаването на европейски езици, децата биха могли по-лесно да се интегрират към българския език и култура. Ръководството на ДАБ явно беше решило, че тези деца не са достатъчно достойни да учат в Италианския лицей и в последния момент ги беше завело в училището в с.Калище, където може би дори няма чуждоезиково обучение или ако има, то би било изключително недостатъчно за сомалийчетата и афганистанчетата. Абсурдността да отречеш и откажеш правото на образование и обучение при факта ,че имаш само 2 деца подлежащи за първи клас изисква като ответни страни в производството да бъде конституирани Министерство на образованието, съответното РИО, директора на училището и Кметът на село Калище.
          Уважаема г-жо Председател, като български гражданин смятам действията на ДАБ и нейния председател г-н Николай Чирпанлиев за крайно дискриминационни спрямо групата бежански деца, защото не са проучили достатъчно задълбочено техните образователни нужди и просто са ги завели в първото възможно училище. България е държава, която е известна със своята толерантност. През годините тук са намерили убежище хора от различни народности и религии. Самият аз съм от ромски произход и благодарение на изключителното човеколюбие на българите преди 70 години моите роднини не са били депортирани. Ксенофобията е чужда на българскато общество и когато тя се проявява в държавна институция, това е не само недопустимо, това би трябвало да бъде наказуемо.
          Моля на основне чл. 50, ал.1 от Закона за защита от дискриминация, да бъде образувано произвоство и постановено решение за извършена дискриминация от Държавната агенция за бежанците и нейния ръководите г-н Николай Чирпанлиев спрямо тези дванадесет деца от семействата на бежанци по признаците националност, образование. За целта на производството и с оглед установяване на обективната истина моля да се изиска от Агенцията за бежанците точните имена на 12 ученика, досиетата им както и като заинетресована страна да бъде конституирано Министерство на образованието.

          С уважение: Христо Николов
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

          Коментар


          • Толерантност и семейни ромови ценности:


            17-годишната „Еленка” се опитва да удуши малкото си, захвърля второ чааве в дом:

            http://www.blitz.bg/news/article/295452


            Из дебрите на ромовата педофилщина :

            Пълнолетни ромове – с основно и с начално образование, професионални безработни, се „женят” за малолетни хъхрещи женски.

            http://www.blitz.bg/news/article/295466

            Впечатление правят реално символичните „наказания” – условна присъда и глоби, които мургавеляците няма и да платят. А решението е ясно – за педофилство – кастрация както е в целият цивилизован свят и най: важното – хъхряците да бъдат заставени да издържат малките си, без значение дали са в катуните или се отглеждат в институции, дори за тях второто е по-добър вариант, да ги издържат, полагайки принудителен общественополезен труд, защото нормалните хора не са длъжни да мизеруват и да се чудят какда отгледат и едно дете, защото трябва да помагат и на старите си родители заради мизерните им пенсии, само и само за да могат ромовете да се размножават като хлебарки, за да вземат помощи без да са работили никога !!!! Защото аз лично не желая нито стотинка от моите данъци да отиват за издръжката на мургавите крадци, просяцзи и паразити и 90% от хората са на моето мнение.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • „Децата са най-голямото богатство на всяко ромово семейство... Децата са най-ценният капитал на всеки член на семейството...” - Цитат от раздела за хъхряшките семейни ценности И разни други симпатични подробности, как младите ромови самки се обучавали за бъдещи майки, а образованието било на заден план, как ромовите чаавета не ходели на училище, защото не искали, а в общността тяхното мнение се зачитало – и всички тия дивотии само на пръв поглед от една случайна страница – показват колко струва ромовата общност към която трябвало да бъдем толерантни и да проявяваме уважение.

              Как по дяволите да проявяваш уважение към подобни примитиви? А, че чааветата са най-големият капитал и най-голямата ценност на ромовото семейство, това е ясно – нали ако няма чаавета, няма да има помощи – за да могат Хъхрю и Айшето да лежат цял ден, вместо да работят?


              Перунов – поне разбрахме кой ти плаща – една престъпна фондация, упражняваща дейност на етнически принцип. Не съм толерантен и отказвам да бъда толерантен към индивиди, които не са толерантни към мен и моята държава, които отказват да спазват законите и и да поемат своите задължения към нея както всички граждани. Моята толерантност към ромовете винаги ще бъде равна на ромовата толерантност към България и българския народ – в случая –НУЛЕВА. Защото толерантността е ценност само когато е взаимна – и никой няма право да нарушава законите на страната в която живее, само защото бил от някакъв етнос и така му харесвало.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                В това четиво пише ли какво е педофил? Педофил ли е лице над 18 години, което се сношава с такова под 14. Променят ли се нещата ако непълнолетното лице е сестра му или братовчедка му?
                Въпрос на гледна точка е Наивник. В тяхната ценностна с-ма може да е и геронтофил такова лице.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                  Импе, виждам че все така си държиш на расизма и не разбираш различните от теб. Предполагам че това е поради непознаването на ромите и страха от непознатото.
                  Затова, ето едно добро четиво, надявам се да ти помогне, и не само на теб:

                  Наръчник по толерантност
                  В това четиво пише ли какво е педофил? Педофил ли е лице над 18 години, което се сношава с такова под 14. Променят ли се нещата ако непълнолетното лице е сестра му или братовчедка му?

                  Коментар


                  • Импе, виждам че все така си държиш на расизма и не разбираш различните от теб. Предполагам че това е поради непознаването на ромите и страха от непознатото.
                    Затова, ето едно добро четиво, надявам се да ти помогне, и не само на теб:

                    Наръчник по толерантност

                    Коментар


                    • Да изброим ли престъпленията на т.нар. "роми" - очевидни или много вероятни?

                      - Незаконно строителство. Колко от тия техните къщи и катуни са законни? - Незаконното строителство се наказва с петцифрена глоба и затвор.
                      - Незаконно присъединяване към електроразпределителната (вероятно и водопроводната) мрежа. Ако е извършено и това деяние (вероятно) също имаме петцифрени глоби и затвор.
                      - Незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Стрелбата не е водена с прашки, нали? Според НК - затвор от 2 до 8 години.
                      - Укриване на данъци. На телевизионните репортажи видяхме как "бедни ромове" са си вдигнали 3-4 етажни къщи. С какви пари е построено това - със социални помощи ли? Това деяние се наказва с конфискация на до 1/2 от имуществото, или, ако укритите данъци не са някаква главоломна сума, със сериозни глоби.
                      - Опит за убийство. Който стреля с огнестрелно оръжие по хора, очевидно се опитва да убива.

                      Е, пита се в задачата, защо тия бандити и престъпници, вместо да бъдат наказани по закон, биват ОХРАНЯВАНИ от полицията? И къде са тия 500 полицаи и жандармеристи, когато същите тия или подобни на тях ромове, тероризират беззащитните хора навред из България?

                      Че даже и безполезната свиня цацаров се бърка в работата на МВР и праща жандармеристи:

                      http://www.blitz.bg/news/article/295084

                      ...вместо да свие сърмите на своите подчинени от районната прокуратура, които, вместо да преследват мръсномургавите лица за изброените по-горе престъпления, правят досъдебно производство за ХУЛИГАНСТВО, все едно циганите просто са вдигали тупурдия по малките часове или са си ударили взаимно по няколко шамара на улицата !!!! Какви са вариантите - че или тая свиня, водеща се "главен прокурор" не познава Наказателния кодекс, дори колкото мене - неюриста, или просто не желае или не смее да го приложи !!!!
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                        Освен да се праща полиция е нужно да се види какви са проблемите на хората от малцинствата в тези 2 града и да се вземат мерки за решаването им. В тези празнични дни на тази годишния RomaPride някакси не изглежда добре да не се помогне на хората.

                        Над 500 полицаи в Ихтиман и Петрич заради сблъсъци между роми



                        Над 500 души от жандармерията и областните дирекции на МВР са изпратени в Ихтиман и Петрич заради сблъсъци между ромски фамилии, съобщиха от прокуратурата. Акцията е по разпореждане на вътрешния министър Йордан Бакалов и главния прокурор Сотир Цацаров.
                        Поводът за сблъсъците в Ихтиман е убийството на 27-годишен мъж на 6 октомври. Той е загинал след сбиване между враждуващи ромски фамилии. Пострадали са и още трима души, един от които е с опасност за живота.
                        Пак в понеделник в Петрич е имало друго сбиване между враждуващи ромски родове. "Днес напрежението е продължило. Имало е стрелба, при която са ранени 12 човека", съобщиха от прокуратурата.
                        До момента в двата града са задържани са общо 11 души за 24 часа. Операцията се ръководи от окръжните прокурори на Благоевград и София.
                        Ами ясно какви са им проблемите! Някой не им е платил за продадените гласове, други вече са изпили парите от изборите и се е почнало. Както върви вече в България след всеки избор ще има мелета и погроми из циганските махали.

                        Коментар


                        • Освен да се праща полиция е нужно да се види какви са проблемите на хората от малцинствата в тези 2 града и да се вземат мерки за решаването им. В тези празнични дни на тази годишния RomaPride някакси не изглежда добре да не се помогне на хората.

                          Над 500 полицаи в Ихтиман и Петрич заради сблъсъци между роми



                          Над 500 души от жандармерията и областните дирекции на МВР са изпратени в Ихтиман и Петрич заради сблъсъци между ромски фамилии, съобщиха от прокуратурата. Акцията е по разпореждане на вътрешния министър Йордан Бакалов и главния прокурор Сотир Цацаров.
                          Поводът за сблъсъците в Ихтиман е убийството на 27-годишен мъж на 6 октомври. Той е загинал след сбиване между враждуващи ромски фамилии. Пострадали са и още трима души, един от които е с опасност за живота.
                          Пак в понеделник в Петрич е имало друго сбиване между враждуващи ромски родове. "Днес напрежението е продължило. Имало е стрелба, при която са ранени 12 човека", съобщиха от прокуратурата.
                          До момента в двата града са задържани са общо 11 души за 24 часа. Операцията се ръководи от окръжните прокурори на Благоевград и София.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Perun
                            Честит празник, ще празнуваме на много места в страната ни, В столицата засега мълчат, но дано кметицата да почете празника както става в другите градове.
                            .
                            В Катуница ще се празнува ли?

                            Коментар


                            • Impe,

                              ти би ли дал на децата си да си играят с огъня - в случая с противопехотни МИНИ.
                              И това е СТРОГО регламентирано от "ДЪРЖАВАТА".
                              И тая дава с ГОДИНИ да си играят с огъня.
                              И най-големия малоумник не би позволил на децата да си играят с огъня.
                              И сега въпрос - каква е "ДЪРЖАВАТА И УПРАВНИЦИТЕ НИ" - за мен МАЛОУМНИ е леко определение.
                              Те са ПРЕСТЪПНИЦИ и УБИЙЦИ - и трябва да лежат за дълго за УБИЙСТВО на 15 човека
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар


                              • То въпросът е, че директният причинител на трагедията е вече при Петър - и то в разпрашен вид. Но тия, тия дето са пуснали необучени хора, не са ги контролирали, турили им непосилна норма и са ги юркали да работят бръзо и с безразсъдство, складирали са чудовищно количество взривни работи накуп - те трябва да бъдат наказани.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X