IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А йената пори вълните.

Да са живи и здрави протестиращите от Орлов мост с раираните (хоризонтални райета ) фланелки.

Коментар

• Друг пример за кофти законодателство при картелите. В ЕС и САЩ някакви фирми да говорят за цени веднага ще се приеме като картел. Тук в доста вестници си публикуват цени на изкупуване на какво ли не. какво е това ако не негласен сговор за цени. Бензиностанции се опрвадават с разходи защо били имали еднакви цени. Е хайде да им видим тези разходи - аз съм убеден че разходите на бензиностанциите не са еднакви. И нормата им на печалбавсъщнос варира доста. Е защо тогава имат толкова подобни цени.
      Банките приказват за цена на ресурса при определяне на цената на кредита. Банките са направили методика - която е напълно неразбираема за всеки за това как се променя цената на ресурса и съответно базата на лихвите им е пълна мъгла. наслагали са вътре някаква доста специфична информация и формули с които дори и на мен ми е трудно да се оправя.
      Топлофикация ми иска пари че НЕЙНИТЕ тръби били минавали през моя апартамент, все едно дали ползвам или не парно. Това е безумие просто. Ами да си прокарат навън, да видим кой ще им ползва услугата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        За сегашното състояние на държавата, огромна вина носят и непушачите, подкрепили Дянков, Бойко и министри като Мирослав Найденов за забраната в 2012 г., с което докараха десетки хиляди свои съграждани до фалит, невъзможност да си намерят работа, да си плащат кредитите, както и до покачване на цените на тока, за да може Дянков да намери ДДС за бюджета. Поне 40 000 - 50 000 човека изхвърлени сега на улицата, отчаяни, без работа, по площадите събарят системата която е съсипала живота им, а всички в държавата плащаме и по-скъп ток, само защото някой злобар е решил да си начеше егото, да забрани на клиентите на заведенията да пушат дори в заведения в които на последния (непушачът) не му е стъпвал крака?! В Люксембург хората имат избор какво заведение да посетят, а у нас не... Още април месец 2012 г. предупредих, че забраната на избора в заведенията ще доведе до увеличения на други данъци и вземания http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...7&df=8&dflid=3, но кой да чуе...

Къде са сега комунистите от ГЕРБ който само преди година-две, до преди месец-два ми обясняваха, че токът и цигарите "няма да съборят" комунистическия им кабинет
        Сетих се, че на протеста в защита на Бойко никой не пушеше, или поне не видях такъв по телевизията, а ей сега един собственик на заведение ми каза и че половината протестиращи в защита на Бойко, били членове и на "България без дим" - за тотална забрана на цигарите. Така, че непушач = Бойковист си е вярно отвсякъде
        Last edited by Jay Gould; 25.02.2013, 22:38.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          ...

Какво друго е, ако не МАНИПУЛАЦИЯ, това, което въртят от медиите -
          двайсетина момчета снощи се насъбрали на Орлов мост и с бирени бутилки се гавреха с пътуващите...след като официално беше обявен край на протеста в следобяд
          Естествено и полицията им позволи...на 20 момченца, за да минат кадрите по всички тиви-та
          ...
          току-що в Господари на ефира тема беше точно този момент
          и как полицията е наблюдавала малко преди изстъпленията на тези момченца на моста, как бият момче и момиче, но категорично не се е намесила
          после същите отиват на Орлов мост и го затварят за движение и размахвайки бутилки с бира ( е, днес в медиите, темата основно беше какви пияндета са протестиращите и как майка с плачещо дете стояла там в колата...докато тия се напротестират

туй, Гьобелс....ряпа да яде
          Браво "Господари на ефира", браво

Коментар

• Съни единствените искания, които лично аз подкрепям са тези за пълно разкриване на информация.

Останалите винаги могат да се сведат до лоша работа на дадена институция. Предимно ДКЕВР, Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за защита на потребителите.

А тези комисии, ако има ясна и точна информация какво правят, защо го правят и се улесни достъпа на граждани до тях. възможността на засегнати граждани да съдят тези комисии за неправомерни решения, и изискването на политическа отговорност - т.е. елементраното плюене срещу политици които пречат на тези комисии да си вършат работата ще е напълно достатъчно за постепенно подобряване на средата.

Работата на тези комисии в момента е пълна тайна. Например, аз поне не знам по каква методика КЗК определя наличието на господстващо влияние. Искам да я видя тази методика, какъв индекс използват за концентрация на пазара, как се определя дали дадена фирма влияе на цените. Как може тази тъпа комидсия да излезе и да каже че Лукойл нямали били господстващо влияние - е че то е очевидно на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Гигов, във Варна заплатите са под 600 лв. и протестите са гладни. Как се изкарват 40К варненци на улицата?
              Ела да покараш 200-300 километра градско .........
              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Гигов, задължително се вслушай в думите на анон за медийното въздействие.
                За това, точно е прав.
                Наистина е добър манипулатор, но не достатъчно, за да заблуди за дълъг период от време.

Нищо чудно и той да има пръст в медийния образ, който създават на протестиращите.
                Не съм прав, просто казвам каквото знам и нямам против да го споделя публично с други.
                (Все пак ти благодаря за думите)

Съжалявам, ако ме смяташ за манипулатор. Колкото и самовлюбено да звучи, аз се смятам за зрял човек, който мисли и преценява трезво ситуацията.

Повярвай ми, във форекса има значително повече манипулиране, отколкото в родната ни Татковина. Оттам ги знам тези неща. Политиците в България са лаици в сравнение с Бернанке, Драги или китайските централни банкери, както и с техните предшественици.

Сегашните протестиращи наистина не знаят какво искат и това ме кара да пиша подобни постове последните дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Не ти разбрах въпроса. Какво точно ме питаш?
                  Въпросът е риторичен.

Коментар

• Ето ги исканията(мисля, че тези са отишли при президента, защото имаше и други варианти), но нетуеър ги е сложил и е написал с какво не е съгласен - черния болднат текст, писала съм защо повечето са адекватни и не само не нарушават гражданските свободи, напротив допринасят за по-големи такива и най-вече прозрачност в управлението - синия текст
                    Като се говори за пълните глупости на ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, поне се обосновавайте, а не да се правят локуми от приказките, видяни по медиите, спрели един човек и натикали микрофона - така е, това не са хора, обиграни всеки ден в телевизионни студиа, като политиците

Първоначално изпратено от netware5
                    ЗАЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ПОВЕЧЕТО ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ЗАЩО МИСЛЯ, ЧЕ ТЕ ЛЪХАТ НА КОМУНИЗЪМ

1. Да не се разпуска Народното събрание.
                    Та да продължат некадърниците от ГЕРБ и лудото Яне да управляват. ИСКАМ ИЗБОРИ!
                    Искането е свързано с това да се направят веднага, а не да се отлагат за следващ парламент, изменения в няколко закона, които явно нарушават конституционни права.
                    Дали ще има служебен кабинет 2 мес. или програмен 4 - не мога да преценя + и - сега

2.Създаване на програмен кабинет.
                    Та да се размие отговорността. ИСКАМ ИЗБОРИ! ИСКАМ ДА Е ЯСНО КОЙ НОСИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ!
                    Политическа отговорност пак ще има, разликата е дали след 2 или 4 мес.
                    Програмното правителство на Монти в Италия стабилизира страната...
                    И яснотата досега през тези години, кой носи политическа отговорност с нищо не промени системата на безотговорно управление.

3.Промяна на изборния закон. Преминаване от пропорционална към мажоритарна изборна система.
                    Видяхме докъде ни докара мажоритарната система с този парламент. Докара на милиционерите почти абсолютно мнозинство. Мажоритарната система е непригодна за България. По-добре е да ни управляват коалиции.
                    Тук, мисля, че и протестиращите нямат предвид в чист вид написаното
                    Мисля, че се има предвид възможността за избор на ЛИЧНОСТИ, а не само на партийн креатури...(но не е изяснено и написано добре)
                    При стотици хора, правещи набързо някакви искания е абсолютно нормално да има неизяснени неща

4 Право на гражданите да отзовават народни представители.
                    И как точно ще стане?
                    Не знам как, но трябва да може.
                    Ако си заблудил избирателите или не изпълняваш ангажиментите си( особено, наглият случай в нашия парламент - да сменяш или продаваш вота, с който си избран.
                    Ако някой иска от една партия да мине в друга - моля, на следващите избори
                    ))
                    Това е пълна подмяна на вота, която законно си позволяват!
                    Трябва да се намери ефективен начин за отзоваване. Не може 4 години да оставаш ненаказан.
                    В сегашният модел е по-лесно да свалиш правителство, отколкото да извадиш депутат.

5. Носене на съдебна и наказателна отговорност от страна на депутати и министри.
                    Те и сега си я носят, ако става въпрос за икономически престъпления. Защо няма и един осъден? Ако става въпрос да носят отговрност за ПОЛИТИКА, това означава нов "народен съд".
                    Тук, мисля, че се има предвид отпадането на депутатския имунитет или ограничаването му.
                    не съм сигурна

6. 50% граждански квоти във всички държавни регулаторни органи.
                    Това е най-голямата глупост. НЕ ИСКАМ някакви си "граждани", издигнати от масите да се разпореждат в Агенцията по лекарствата, в Държавната агенция за технически надзор, в Агенцията за безопасност на храните и в Агенцията за ядрено регулиране! Животът ми, и този на на семейството и приятелите все още ми е мил!

Това е от най-добрите идеи, като контролът е основно насочен към проблемните - ДКВЕР, КЗП и КЗК, но не виждам и от какво се притесняват другите, ако целта е прозрачност. Тези граждански квоти няма да решават въпросите, идеята е да имат глас да блокират нещата, ако има спорни моменти в тях.
                    Ако всичко е точно не виждам кой ще има проблем.

Допълвам, заради насочеността на форума - лошо ли е да има гражданско представителство в КФН?

7.Незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу клиентите на ЕРП-та, Топлофикация и ВиК, до установяване легитимността на сметките.
                    Та да минат метър тези, които не си плащат сметките. Писнало ми е от такива хора! И не са само мангалите, има и много българи, които си мислят, че водата, тока и парното са "божия благодат" за която не дължат нищо!

Това и аз не го разбирам. мисля, че ще отпадне
                    Но хората казват така - имало е масови нередности в енергийните дружества и искаме след проверката им тогава да бъдат установени сумите.

8.Намаляване на квотите за производство на скъпа ел.енергия. 100% от евтиния ток, произвеждан от АЕЦ Козлодуй, да се ползва за задоволяване нуждите на вътрешния пазар.
                    В това има някакъв смисъл и частично може да се реализира, но искането за 100% от АЕЦ е нереално. Но определено може да се разкарат псевдоекологичните производства. Вятърните централи са първият кандидат за премахване. Който не вярва, да иде в Каварна и да се разходи върху труповете на птиците във ветропарка!

Задължително трябва да бъде разглеждано на какъв принцип и в чий интерес е избирано %но съотношение, цени и от кои доставчици, които да определят крайната цена (тези, които във фактурата се изписват на няколко реда и цената на тока от 8 цента става 2 пъти повече в края)

9.Преминаване на ЕРП-тата в ръцете на държавата, в съответствие с европейските норми и директиви.
                    И как по-точно ще стане? Кой ще плати масрафа? Ако ще правим национализация, съм категорично против. Аз не съм комунист!
                    Национализация - не мисля.

10.Премахване на всички посредници. НЕК да поеме техните функции.
                    Това може, но не там е проблема.
                    Това също е проблем.

11.Разсекретяване на всички договори на производители на ел.енергия за вътрешния пазар.
                    И това може.
                    Защо изобщо се засекретяват договори, които касаят голяма маса потребители?!
                    Един куп договори са търговска тайна, но всички ние ги плащаме.

12.Разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и българските граждани.
                    Виж по-горе за национализацията.
                    Много от договорите трябва да бъдат преразгледани, при това не от държавните юристи...поне не от тия, участвали и в създаването им

13.Търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени вреди на държавата от лицата, подписали съответните договори.
                    Че сега кой пречи на това? Защо не им е търсена?
                    Проблемът е не само в неефективна и обвързана с властта съдебна система, но и в законите, регламентиращи отговорност и евентуални наказания за престъпления по служба

14.Сключване на индивидуални договори с топлофикационните дружества. Всеки клиент на дружествата с право да прекрати своя договор с едномесечно предизвестие.
                    Тук съм съгласен.
                    И аз, макар да мисля че 1 месец е малък срок за подобен тип дружества, но не ме бърка

15.Индивидуален уред за измерване на изразходваната топлоенергия /в Мвтч/ така, че по всяко време да се знае колко е реалната консумация.
                    Тук съм съгласен по принцип. Но по чисто технически причини, във всички стари жилища, строени преди средата на 90-те години, ще струва страшно много пари. Кой ще ги плати?

16. Премахване на понятието „прогнозно количество“.
                    Тук съм съгласен. Макар че точно така се плаща в западна Европа, включително и за тока и водата.

17. Ежемесечно отчитане на реално изразходваната топлоенергия.
                    И тук съм съгласен, но виж горната забележка за практиката в Европа.

реално е за тези с дистанционни топломери, макар пак да остават ония % общи за сградата и загубите на топлофикация, които тя си отчита от това, което твърди че е стигнало до абонатната станция

18. Премахване на дружествата за топлинно счетводство.
                    Тук съм съгласен.
                    Категорично

Не виждам да е писано и за прословутите такси - изключих как ги наричат, но мисля, че трябва да се фиксира някакъв максимален %, който може да се налага за тези общосградни такси
                    (таксата ми за декември, без да ползвам парно е по-висока, отколкото някои плащат за ток )

19.Разтрогване на всички концесии, касаещи доставката на Вода до гражданите на България.
                    Виж по-горе за национализацията.

Договорите могат да бъдат преразглеждани и да отпаднат от тях, клаузи, които са неравноправни, следователно невалидни.

20.Държавата да поеме функциите на концесионните дружества.
                    Това зависи от резултата по предната точка.

има и други искания, които не виждам тук, но това не е важно

И мисля, че енергията ни трябва да бъде насочена - КАК ДА СТАНАТ НЕЩАТА, а не само да повтаряме, че не могат да станат.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение

Не защитавам ГЕРБ
                      Ако това е вярно, просто не ти личи!
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Гигов, във Варна заплатите са под 600 лв. и протестите са гладни. Как се изкарват 40К варненци на улицата?
                        Не ти разбрах въпроса. Какво точно ме питаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Кмете какво е сураттефтерскиАбе да е весело-не ги гледаи и това е
                          Не са бъзйкаи с мен. Кмета е най добрия на CS 1.6 за възраста си и много напред от младите,,,,, с една дума стар геимър ,,,, можеш да ме намериш по сърварите на психо или матрицата с ник Belqta...
                          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Гигов, задължително се вслушай в думите на анон за медийното въздействие.
                            За това, точно е прав.
                            Наистина е добър манипулатор, но не достатъчно, за да заблуди за дълъг период от време.

Нищо чудно и той да има пръст в медийния образ, който създават на протестиращите.

Какво друго е, ако не МАНИПУЛАЦИЯ, това, което въртят от медиите -
                            двайсетина момчета снощи се насъбрали на Орлов мост и с бирени бутилки се гавреха с пътуващите...след като официално беше обявен край на протеста в следобяд
                            Естествено и полицията им позволи...на 20 момченца, за да минат кадрите по всички тиви-та
                            Или пък пак малката групичка от тези, които с маски нахвърляха пиратки и камъни по жандармерията и тя им отвърна - всичко общо 5 мин
                            Но из медиите само се говори за насилие, лумпени, прости маргинали и едва ли не революции с насилие...
                            Съни, аз анона го чух, ама нямам нужда от неговите поучения. Не работя пиар, нямам хонорар и не ме интересува ефекта от писанията ми върху някакъв медиен образ.
                            Просто отговарях на някакво тъпо герберастче дето лично се закача с мен. И не се вижда какви елементарни глупости пише. Елементарни. Иначе нямам желание да пускам "чаршафи".
                            Обаче не обичам когато ЛЪЖИТЕ са адресирани лично до мен да ги подминавам.

Коментар

• Гигов, във Варна заплатите са под 600 лв. и протестите са гладни. Как се изкарват 40К варненци на улицата?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Каквото и да ми плещите герберастите истината е една:

Тези хора на улицата ги изкара управлението на ГЕРБ.

И ги слушайте само какви "искания", какъв тежък комунизъм струи от исканията им.
                                Ей сега слушах един.

Минимална заплата 600 лв.
                                Максимална заплата 4000 лв.
                                Национализация. Мини и заводи на Народа.
                                Да се направят ТКЗСта

И още, и още подобни комунистически дивотии...

ГЕРБЕРИТЕ, докарахте народа до тежък комунизъм!!!
                                Аз в началото когато Дянков взе да си прокарва крайнодясната фискална политика като приказвах че това ще докара комунизъм, герберите ме наричаха комунист. Пък то какво стана, най-доброто за пропаганда на комунизма в България се оказа тандема Бойко, Цецо и Дянков. Като се обединят проста мутра желаеща да стане диктатор, глупав милиционер искаш да изглежда умен и крайно десен идеолог на неолиберализма и диктатурата на пролетариата почва да изглежда за предпочитане за масата.

Коментар

Working...
                                X