IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    Това е велико и ще остане в историята. Слагам го с едно стъпало под "И господ е българин"
    Любене, Любене, това е редакция на малоумния журналист, чуй файла от заседанието на МС в оставка! Или поне го прочети във "фокус"
    Дилетантски разглеждаш фактите както и имотния пазар!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Това е велико и ще остане в историята. Слагам го с едно стъпало под "И господ е българин"
      Сгреших, но се улисах с асфалта! Премиерът в оставка Бойко Борисов видя завера в сметките за тока, които доведоха до масови протести в страната. На последното заседание на правителството той признава, че е допуснал грешка в сектор „енергетика“ http://www.dnes.bg/politika/2013/03/...asfalta.181544

Тлъстата свиня от Банкя, която нарече Варн село, бил сгрешил? А защо Йосиф и Анона плюеха по нас всеки път като искахме да му посочим грешката? Бил сгрешил комунягата му с комуняга
      Last edited by X_Y; 01.03.2013, 21:33.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Сгреших, но се улисах с асфалта!

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Свикнал съм да чета история, не писания на психично болни, Моята Борба на Хитлер, някоя тайна Библия писана от психясал монах, не членувам в секти и не вярвам на "тайни" заговори на извънземни, ЦРУ, КГБ, световен еврейски заговор, масони и всякакви други. Тия дни какви ли не глупаци и експерти се опитват да ми обяснят, че не сметката ми за 280 лв. за ток ме е извела на улицата, а ДПС, Доган, Путин, АЕЦ Белене, Серго, световния империализъм, КГБ и ЦРУ. На майка им в ушите на всички психари! Ходя сред хора, чета книги, а фантастика обичам да гледам само като забавление. Чел съм книжки за това как всичко е обяснено с лоши евреи, западняци, руснаци и т.н. Гледам на техните автори не по-различно отколкото гледам на врачки и екстрасенси. Със забавление и насмешка. .
            И на другаря Иванофф
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              ...Пълни глупости!
              ============================================
              Вземете малко си проветрете кратуните - не че ще има смисъл :..
              Свикнал съм да чета история, не писания на психично болни, Моята Борба на Хитлер, някоя тайна Библия писана от психясал монах, не членувам в секти и не вярвам на "тайни" заговори на извънземни, ЦРУ, КГБ, световен еврейски заговор, масони и всякакви други. Тия дни какви ли не глупаци и експерти се опитват да ми обяснят, че не сметката ми за 280 лв. за ток ме е извела на улицата, а ДПС, Доган, Путин, АЕЦ Белене, Серго, световния империализъм, КГБ и ЦРУ. На майка им в ушите на всички психари! Ходя сред хора, чета книги, а фантастика обичам да гледам само като забавление. Чел съм книжки за това как всичко е обяснено с лоши евреи, западняци, руснаци и т.н. Гледам на техните автори не по-различно отколкото гледам на врачки и екстрасенси. Със забавление и насмешка. .
              Last edited by Jay Gould; 01.03.2013, 21:00.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                Една случка, обрисуваща (за вал - илюстрираща) сегашното активно поколение.

Начи... едно от децата ми учи навремето в Руската гимназия, срещу говорилнята, зад опашката - елитна тогава, не толкова вече елитна сега.

Та учат децата английски език, некъде в 5–6-ти клас са.
                В обучението влиза и разпяване на английски детски песнички. Такива, от 19-ти век, едни розовички, агънцета, момиченца-момченца и прочая захарност...

И нашите деца помолили преподавателката - айде молим стига с тея тъпички песньовки, некак си не става, госпожо - а?

Госпожата се поусмихнала самодоволно (като каролефчето, например) и казала: е, щом като искате друго - дайте го, да видим... (тя, като каролефчето, си мислела, че само тя е фанала господа за ташаците).

Нашите, децата, се спогледали, поогледали - и почнали ей това...:
                http://www.youtube.com/watch?v=XMLiqEqMQyQ

Два удара в чина - едно пляскане - два удара в чина - едно пляскане... целия клас... и се изстъпва най-доброто в английския и почва солото на Фреди... а рефрена "We will rock you!" го подемат всичките 20-ина деца.

Велико!

Училката се намерила в чудо, дошъл даже Ди ректорът да види, що за шум...

Та сега те са тези, които ни казват пак - You've got a mud on your face/ We will rock you! - само че вече пораснали и осъзнали се.

A big disgrace

Манков, Манкооов !!!

Май не съзнаваш, че се опитваш да я обясняваш свободата на дърти клеясали детерминисти. Ми пробвай. Ако успееш евалла. Аз съм пробвал по много начини. Не става. Ама и аз като тебе продължавам. Не знам що. И се опитваш да ги засрамиш. Ми те срама нямат. Ама имали били кал по лицата си. Ми някой друг ги е опръскал и не са те виновни. Даваш за пример интелигентни свободолюбиви деца. Да ама за тях това не са интелигентни и свободолюбиви деца, а лумпенизирани гаменчета.
                tnm

Коментар

• We got a mud on our face

Една случка, обрисуваща (за вал - илюстрираща) сегашното активно поколение.

Начи... едно от децата ми учи навремето в Руската гимназия, срещу говорилнята, зад опашката - елитна тогава, не толкова вече елитна сега.

Та учат децата английски език, некъде в 5–6-ти клас са.
                  В обучението влиза и разпяване на английски детски песнички. Такива, от 19-ти век, едни розовички, агънцета, момиченца-момченца и прочая захарност...

И нашите деца помолили преподавателката - айде молим стига с тея тъпички песньовки, некак си не става, госпожо - а?

Госпожата се поусмихнала самодоволно (като каролефчето, например) и казала: е, щом като искате друго - дайте го, да видим... (тя, като каролефчето, си мислела, че само тя е фанала господа за ташаците).

Нашите, децата, се спогледали, поогледали - и почнали ей това...:
                  http://www.youtube.com/watch?v=XMLiqEqMQyQ

Два удара в чина - едно пляскане - два удара в чина - едно пляскане... целия клас... и се изстъпва най-доброто в английския и почва солото на Фреди... а рефрена "We will rock you!" го подемат всичките 20-ина деца.

Велико!

Училката се намерила в чудо, дошъл даже Ди ректорът да види, що за шум...

Та сега те са тези, които ни казват пак - You've got a mud on your face/ We will rock you! - само че вече пораснали и осъзнали се.

Last edited by vmankov; 01.03.2013, 20:21.

Коментар

• Искам да изживея следващия си живот наобратно. С появата си разрешаваш проблема със смъртта. След това се събуждаш в старчески дом и започваш да се чувстваш все по-добре с всеки изминал ден. Изхвърлят те, защото си прекалено здрав, за да си там, отиваш да си вземеш пенсията, а на първия си работен ден получаваш златен часовник и ти организират парти. Работиш 40 години, докато не станеш прекалено м...лад, за да се насладиш на пенсионирането си.

Купонясваш, пиеш алкохол и си живееш охолно, след което започва гимназията. След това идва началното, превръщаш се в дете и си играеш по цял ден. Нямаш никакви отговорности, ставаш бебе, и идва време за раждането. След това прекарваш 9 месеца, плувайки в условия, наподобяващи тези в луксозен спа-център с централно отопление и неограничен рум сервиз. И воала - приключваш като оргазъм! (Уди Алън)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Хората харесват хора които приличат на тях самите, които имат сходни цености, сходни интереси, сходен поглед към живота. Как би описал основните интереси на един средностатически избирател. Защото средния избирател печели избори - не най-горните, не и най-долните пластове.

Аз лично си представям живот на средния избирател горе долу така. между 50 и 55 годишен - по младите не гласуват масово което измества нагоре възрастта. Живеещ от заплата - и то не кой знае колко висока - по-високите средни заплати са при по-ниски възрастови групи. Да кажем 400-450 лева чисто. Защото всъщност средния избирател не е от София. Та с 800 -900 лева на месец средния избирател и жена му ще гледат себе си и две деца.

Почти всичко ще отива за сметки, за храна и за децата. Ще се притеснява за работата си , ще се притеснява за здравето си, ще усеща първите вече забележими признаци, че остарява. В главата му ще се върти постоянната мисъл, че си пропилява живота. Че не за този живот се е записал. Усеща безнадежност, че няма какво да направи със собствени сили за да промени живота си. Не е кой знае колко образован, и да има образование то е било отдавна, а няма време и сили да учи нещо ново. Работил е една работа от години, не му се сменя, защото все пак семейство трябва да храни, а доходите му не стигат да спестява. А и кредити има да връща. Вече се страхува от промените, те само до по-лошо могат да доведат. Но иска промяна - не иска все така да живее. Но не вярва в промяната. До сега уж всичко се променя пък си е все същото.

Но той ли и е виновен, че не живее така както иска. Не. Средния избирател е честен, относително работлив, спазва закона, спазва правилата. Защо тогава обществото не възнаграждава. Защо не получава нищо срещу това че той е добър човек, добър баща, добър служител. Трябва да има някой друг виновен. Средния избирател е изпълнил своята част - той е добър. лошия е този който му пречи да живее така както иска. А най лошия е най-големия шеф. Управляващите.

Та нещо подобно си мисля че се върти в главата на средния избирател. И какво да му кажеш на него - да му даваш надежда че след 20 години ще се оправим ли - той е пред пенсия, не иска да умре преди да се оправим. Да го лъжиш че ще се оправим бързо ли - достатъчно са го лъгали - иска му се да вярва, но като цяло не вярва на големи лъжи.

За него е достатъчно да накажеш виновния. Този който му е причинил този живот. Лошия - този който не изпълнява неговата част от сделката. А как може да го убедиш че ще накажеш лошия. Ами като му покажеш че знаеш къде лошия бърка. Къде е бил несправедлив. Като му покажеш че знаеш колко е лош. Че и ти си като средния избирател, възприемаш света като него. А това означава яко плюене. Яко очерняне. Защото това иска средния избирател - иска виновния да гори на клада - метафорично казано. Защото виновния е наистина виновен. Той му е разсипал живота.
                      Това ти е най- точният пост, който съм (ти) чела през последните дни.

Коментар

• http://www.razkritia.com/219103/zabr...ita-s-tigrite/
                        МНОГО ЛОШО..ОСТАВАМ МУ САМО КАРТИТЕ С ОЛИГАРСИТЕ..

Коментар

• Резервът - повече е по-добре
                          автор(и): Труд, прочитания: 1163, коментари: 5
                          Резервът - повече е по-добре Виж галерия 1 2 »

Въпреки че е "гореща тема", нищо от това, което се случва с фискалния резерв в последните два-три месеца, не е изненада. Нито са се появили неочаквани плащания, нито цикличният характер на бюджета е новост, нито повишеният публичен интерес, когато резервът спада, е за първи път.
                          Нивото на фискалния резерв е циклично и понякога създава илюзията, че държавата държи твърде много пари настрана, които тежат на икономиката. През ноември 2012 г. в резерва имаше 6,8 млрд. лв. и изглеждаше, че това е много над необходимото ниво. Но само две плащания през декември и януари успяха да го свалят толкова ниско, че нямаше достатъчно средства, за да се платят земеделските субсидии.

Лутане между крайности

Когато фискалният резерв е висок за 1-2 месеца, веднага се появяват обвинения, че държавата отнема пари от икономиката и плаща ненужно лихви (дори веднъж поддръжниците на по-високи нива на резерва бяха наречени нихилисти от финансовия министър Дянков). И обратното - когато резервът е нисък, наред са обвиненията, че държавата пречи на икономиката, бавейки плащанията.
                          Това лутане между крайности трябва да престане. Фискалният резерв е необходим, за да може навреме да се плащат пенсии, европроекти, земеделски субсидии, ДДС, държавни проекти и дългове. Колкото по-нисък е фискалният резерв, толкова по-често ще има забавени плащания и финансови проблеми по веригата.
                          Разковничето е да се поддържа оптимално ниво на фискалния резерв, за да може той да обслужва бюджета безконфликтно. А това не е никак трудно, след като се знае какви плащания предстоят.
                          Например ясно беше, че през януари ще се плаща емисия дълг; ясно е, че усиленото усвояване на евросредства изисква повече авансови плащания; ясно е, че за земеделските субсидии временно ще се използва резервът; ясно е, че дефицитите изяждат свободните средства в резерва и пр. При това всички тези неща са ясни не от днес или от вчера, а от години и спадът от ноември насам не е учудващ.
                          В числа ситуацията е следната: през ноември м.г. правителството преведе около половин милиард лева авансови плащания към общините за европроекти. През януари бяха изплатени 1,7 млрд. лв. по дълга "Велчев", беше покрит и бюджетният дефицит за 2012 г. В началото на февруари бяха платени 700 млн. лв. за пенсии. И фискалният резерв остана без свободни средства. В средата на месеца постъпиха плащанията по ДДС, но веднага бяха използвани за земеделските субсидии (над 840 млн. лв.). И тъй като в началото на март отново ще се плащат пенсии, се наложи резервът да се попълни спешно с емисия краткосрочни книжа.
                          Твърде често през последните седмици резервът опира дъното на свободните си ресурси и се налага да се бавят плащания или да се ползват спешни мерки. Оттук се породиха и опасенията за финансовата стабилност на държавата. В момента те нямат основания, особено ако Еврокомисията възстанови бързо средствата за земеделските субсидии. Рискът по-скоро е да не се застраши събираемостта на приходите през следващите няколко месеца на смяна на висшия управленски ешелон, и то на два пъти.
                          Но и без тези притеснения е ясен рискът от това резервът постоянно да е на ръба и да се жонглира между плащанията. Нещо повече - тази и следващата година ще бъдат рекордни за европейските средства, а това изисква по-голямо натоварване на фискалния резерв, който финансира авансово европлащанията. И доколкото това ще е постоянен натиск, той няма как да се решава непрекъснато със спешни мерки като краткосрочната емисия съкровищни бонове, издадена преди седмица.

Колко да е резервът?

Освен платежна фискалният резерв има и друга макроикономическа роля - намалява риска от фалит на държавата при икономически шок. Колкото и да се е успокоила ситуацията в Европа, нито Гърция, нито други икономики са решили базовите си проблеми, така че рисковете за нови катаклизми в ЕС остават. С едно по-разумно ниво на фискален резерв страната ни се застрахова и от такъв вид проблеми.
                          Колко все пак трябва да бъде фискалният резерв? Практиката в другите европейски страни показва, че средното ниво е почти 10% от БВП, като по-благоразумните имат и повече. Наскоро МВФ изчисли, че при лош сценарий резервът ще има нужда от 7-9% от БВП за покриване на макроикономически рискове и препоръча постепенно да го увеличим. Така че оптималният вариант е да се опитаме резервът да стане 9-10% от БВП (6,9-7,6 млрд. лв. - бел.ред). И да постигнем тази цел постепенно, за 3-4 години, но започвайки веднага.

ГЕОРГИ АНГЕЛОВ

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            ....Кралят е бил един глупак, който за да запази привилегиите на аристократите е платил с главата си неразумната си финансова политика и постоянното покачване на данъците за гражданите. Държавата точно както тук е била обрасла с монополи -.....
                            ...Пълни глупости!
                            ============================================

Вземете малко си проветрете кратуните - не че ще има смисъл :

Путин прибыл в Псков, где почтит память погибших в Чечне десантников

...Псковские десантники 6-й парашютно-десантной роты 104 парашютно-десантного полка в течение 16 часов удерживали 2,5 тысячи боевиков, прорывавшихся через Аргунское ущелье. Почти все они погибли. К вечеру 1 марта 2000 года в живых из 90 человек лишь чудом осталось шестеро — помощи они не дождались...

http://ria.ru/politics/20130301/925342822.html

ПС: Грозовые ворота, часть 1 - http://www.youtube.com/watch?v=qFtru3lwNpc

Грозовые ворота, часть 2 - http://www.youtube.com/watch?v=H520s6jpVLE

Грозовые ворота, часть 3 - http://www.youtube.com/watch?v=q8ejRCOI0x4

Грозовые ворота, часть 4 - http://www.youtube.com/watch?v=Uw6onvPXGGs

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Борисов: Премиер може да е секретарката ми

stat 16:04 | 1 март 2013 | Политика / Редактор Gergana Misheva / обновено преди 2 минути
                              Виж 1 снимка
                              И аз исках да управлявам във време на растеж, но ми се случи в най-тежката финансова криза, обяви Бойко Борисов
                              Сн.: БГНЕС
                              Аз веднага мога да отговаря – следващият премиер на ГЕРБ ще бъде моята секретарка и тя просто ще ми се обажда да ме пита какво да се направи, коментира иронично премиерът в оставка Бойко Борисов на днешното правителствено заседание изказването на лидера на БСП Сергей Станишев, че няма да е следващият премиер, дори партията му да спечели изборите.
                              "Предлага ни се нова форма на управление, в която партийните лидери стоят като някакъв съвет горе в планините, и излъчват някой, който да го бият с камъни за непопулярните мерки, а те се съхраняват... Да се събират някъде и да взимат решения и просто само да ги свеждат. Все едно премиерът или министри ще бъдат секретарки… Никой не е казал, че ще ни изберат, нито мен, нито него, нито който и да е, така че откъде накъде…", ядосва се Борисов, става ясно от стенограмата на заседанието.

Той определи думите на опонента си като дезертьорство: "И ние можем да работим по този начин, само че не аз, а секретарката ще бъде".
                              Борисов дори описа, че тя е много по-тиха, много по-разбрана, ще изслушва всички и просто само ще пита, но това било несериозно.

Самият Сергей Станишев пък, както и Лютви Местан, заподозряха, че Борисов ще се опита да управлява чрез служебния кабинет.

"Аз толкова много се радвам на тези граждани (протестиращите - бел.ред.), защото има едни други, които вече горе-долу са ми ясни. Затова и подадохме оставка, затова се дръпнахме, затова сме готови, ако предлагат нова форма на управление с граждански сдружения – ще закрием партиите, ще си направим сдружение, каквото бяхме – то не е и закрито, Фандъкова е председател", предлага обаче министър-председателят в оставка.

Той обяснява, че и него са го издигали гражданите за кмет на София – инициативен комитет, без партия.
                              Борисов съветва всички, които считат, че могат по-добре да управляват от гражданските сдружения да не казват, че не искат да участват във властта или да управляват, а отстрани да стоят, защото така не ставало.
                              "Да си направят веднага партия, да си направят депутати, да си направят кабинет, с радост ще ги приветстваме. Но важно е да има отговорни хора, а не това, което ни се предлага от Станишев", казва премиерът в оставка.

"Ние щяхме да бъдем уязвими, ако се бяхме вкопчили във властта. Сега с абсолютно гражданска чиста съвест можем с тези хора, които недоволстват, защото и ние недоволстваме", добавя той.

Борисов споделя, че искал да управлявам във време на растеж, каквато беше 2007-2008 г., но му се случило в най-тежката финансова криза.
                              "Диктатор…?! Но виждате те го направиха, техният щаб работеше много добре. Ние, улисани да направим „Дунав мост 2“ до май, да изкараме магистрала „Тракия“ до май, да отпуснат парите за „Струма“, да свършим куп неща, пропуснахме тези процеси, които вървят. И стрелбата по Баретата, "Буда", след това няколко изказвания на Станишев и Местан за мир, за напрежение и по другия начин, че ще си ходим", казва Борисов.

Верният път сега бил как да се създадат работни места. За частния сектор той обяснява, че тези, които остават на работа, започват да им вдигат заплатите средно около 8,5-9%.
                              "На фирмите им е много по-лесно, ако плащат хиляда лева заплата, да я направят хиляда и двеста, отколкото да назначат още един за хиляда лева. Така тези, които работят във фирмите, работят повече, стараят се повече, защото им се вдигат парите, но тези, които не са конкурентоспособни и остават навън, им расте броят и те са точно отчаяните хора, защото тези хора не виждат никакво бъдеще", описва ситуацията Борисов.
                              По думите му единственият изход е преквалификация и обучение, за да може, който иска да му се вдига стандартът, да бъде утре нает на работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Това със сигурност
                                "За другаря Иваноф
                                Аз съм винаги готоф"

Имаше такава песен по комунистическо
                                tnm

Коментар

Working...
                                X