Първоначално изпратено от индианеца
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 25.03.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеОБСАДА: Неолиберализмът заробва демокрацията / Encirclement. Neo-liberalism ensnares democracy (2009)
http://www.dokumentalni.com/?p=1321
Имаш ли някаква идея за работеща спойка между пряка и представителна демокрация?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМежду другото, това дето го е казал Ленин
"Каждая кухарка може да управлява държавата"
Го е прочел от историята на древна Елада. Не е мисъл на Ленин.
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНикой не е по голям от свободата и нищо не е по голямо от свободата. Ако се създаде култ към компетентността, моментално се ограничава свободата. Към каквото и да се създаде култ се ограничава принципа на свободата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМежду другото, това дето го е казал Ленин
Никой не е по голям от свободата и нищо не е по голямо от свободата. Ако се създаде култ към компетентността, моментално се ограничава свободата. Към каквото и да се създаде култ се ограничава принципа на свободата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеОт къде черпите информация, че протестиращите отричат партиите ??? Линк, от кой сайт е това ???
Протеста е срещу досега управлявалите партии, които са се окопали във властта по такъв начин законово, че не могат да бъдат изритани с избори. За това ще бъдат изритани с ШУТОВЕ !!!
Ама понеже са некадърни отвсякъде, не могат да измислят печеливша идея, да наберат съмишленици, да ги изберат да управляват и за това се надяват с помощта на идиотски "квоти" за протестиращи да влязат в управлението. Или дори да има парламент и правителство, ама да се изпълнява ТЯХНАТА воля. НО ПАСАРАН!
Впрочем на "митинга" в Шумен миналата неделя имаше около 200 души. И повечето бяха зяпачи. Както и недорасляци тийнейджъри. Естествено медиите писаха, че били две хиляди. Ама аз знам колко е една рота.Там бяха две роти.
Протестите бяха срещу малоумното правителство на Бойко. И то падна. Другото са последни издихания на някакви самозвани лидери.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Никой не е по голям от свободата и нищо не е по голямо от свободата. Ако се създаде култ към компетентността, моментално се ограничава свободата. Към каквото и да се създаде култ се ограничава принципа на свободата.
хора, които не могат да управляват и собственият живот, не бива да вземат решения за съдбата на други хора. Не че не може, но не трябва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнениеЗа управлението - всеки може да се пробва, на ефекта ще е различен според "управленеца".
Днес преглеждам разни мисли от старите времена:
"Политическо предимство може да има човек, но не защото зад него стои някаква партия, а заради неговата доблест, даваща му слава в едно или друго дело."
Никой не е по голям от свободата и нищо не е по голямо от свободата. Ако се създаде култ към компетентността, моментално се ограничава свободата. Към каквото и да се създаде култ се ограничава принципа на свободата.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
От къде черпите информация, че протестиращите отричат партиите ??? Линк, от кой сайт е това ???
Протеста е срещу досега управлявалите партии, които са се окопали във властта по такъв начин законово, че не могат да бъдат изритани с избори. За това ще бъдат изритани с ШУТОВЕ !!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМа тоя верно е бил голям идиот
Това не може да бъде вярно бре. Доказано е и на практика. И то точно в родината на Аристотел. От къде се пръкнахте дезинформатор до дезинформатора. По история сме го учили. В древна Гърция управленските служби са се определяли с теглене на жребий. Считало се е, че всеки може да управлява държавата. Имало е мандатност и всеки който веднъж е печелил е нямал повече право да участва в жребия.За управлението - всеки може да се пробва, на ефекта ще е различен според "управленеца".
Днес преглеждам разни мисли от старите времена:
"Политическо предимство може да има човек, но не защото зад него стои някаква партия, а заради неговата доблест, даваща му слава в едно или друго дело."
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение"Един от организаторите Ангел Славчев обяви, че представителите на протестиращите няма да учредяват партия, а Национална гражданска инициатива." Аз пък не искам тази гражданска инициатива от мое име да упражнява какъвто и да било контрол върху държавнните институции. Аз не съм избирал тези нейни членове,не познавам нито един от организаторите на днешната среща и не им вярвам.Аз имам сериозни съмнения и в тяхната грамотност като слушам какви искания издигат. Аз вярвам единствено и само в едно общество,което се представлява от ПАРТИИ. Така е в белите държави с над 150 годишна демократична история. Който иска да оказва контрол над нещо,който иска да управлява,да си организира единомишленици,да си създадат организация,да изработят устав,принципи на организация и устройство,да нарекат това нещо ПАРТИЯ,ДВИЖЕНИЕ,АЛИАНС,ОТБР и каквото се сетят ,да отидат в съда и да го регистрират.
...Last edited by mechobikov; 09.03.2013, 22:29.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
"Един от организаторите Ангел Славчев обяви, че представителите на протестиращите няма да учредяват партия, а Национална гражданска инициатива." Аз пък не искам тази гражданска инициатива от мое име да упражнява какъвто и да било контрол върху държавнните институции. Аз не съм избирал тези нейни членове,не познавам нито един от организаторите на днешната среща и не им вярвам.Аз имам сериозни съмнения и в тяхната грамотност като слушам какви искания издигат. Аз вярвам единствено и само в едно общество,което се представлява от ПАРТИИ. Така е в белите държави с над 150 годишна демократична история. Който иска да оказва контрол над нещо,който иска да управлява,да си организира единомишленици,да си създадат организация,да изработят устав,принципи на организация и устройство,да нарекат това нещо ПАРТИЯ,ДВИЖЕНИЕ,АЛИАНС,ОТБР и каквото се сетят ,да отидат в съда и да го регистрират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнениеИ още нещо:
Демокрацията има голям недостатък – не всички в обществото са подготвени да управляват. Единствените които могат да обхванат в единство и пълнота идеалите на общочовешките ценности са знаещите и философите, а те се формират с възпитание на морални ценности и просвещение.
Това не може да бъде вярно бре. Доказано е и на практика. И то точно в родината на Аристотел. От къде се пръкнахте дезинформатор до дезинформатора. По история сме го учили. В древна Гърция управленските служби са се определяли с теглене на жребий. Считало се е, че всеки може да управлява държавата. Имало е мандатност и всеки който веднъж е печелил е нямал повече право да участва в жребия.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение"Полития" - Аристотел....
Коментар
Коментар