IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
    Комита,
    хора, които не могат да управляват и собственият живот, не бива да вземат решения за съдбата на други хора. Не че не може, но не трябва.
    В САЩ съдебните заседатели се избират със жребий от народа. Всеки, който не е луд или опандизен може да бъде изтеглен.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      ОБСАДА: Неолиберализмът заробва демокрацията / Encirclement. Neo-liberalism ensnares democracy (2009)

http://www.dokumentalni.com/?p=1321

много благодаря

Имаш ли някаква идея за работеща спойка между пряка и представителна демокрация?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Между другото, това дето го е казал Ленин
        "Каждая кухарка може да управлява държавата"
        Го е прочел от историята на древна Елада. Не е мисъл на Ленин.
        Сетих се за вица за Иванчо дето като го питала госпожата защо не е бил на училище казал, че трябвало да води козата на пръч. Като го питала госпожата: - А баща ти не може ли?, Иванчо казал: - Абе и аз мога, и тати може, ама козата си иска пръч!

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Никой не е по голям от свободата и нищо не е по голямо от свободата. Ако се създаде култ към компетентността, моментално се ограничава свободата. Към каквото и да се създаде култ се ограничава принципа на свободата.
        Пък тук за рекламата за Санчо и салама.

Коментар

Никой не е по голям от свободата и нищо не е по голямо от свободата. Ако се създаде култ към компетентността, моментално се ограничава свободата. Към каквото и да се създаде култ се ограничава принципа на свободата.
          Мечо, я кажи какво пише в сурите и катмите дето ги четеш, ако се създаде култ към свободата?

Коментар

От къде черпите информация, че протестиращите отричат партиите ??? Линк, от кой сайт е това ???

Протеста е срещу досега управлявалите партии, които са се окопали във властта по такъв начин законово, че не могат да бъдат изритани с избори. За това ще бъдат изритани с ШУТОВЕ !!!
            Естествено че е за това. И после ТЕ да седнат на софрата и ТЕ да лапат.
            Ама понеже са некадърни отвсякъде, не могат да измислят печеливша идея, да наберат съмишленици, да ги изберат да управляват и за това се надяват с помощта на идиотски "квоти" за протестиращи да влязат в управлението. Или дори да има парламент и правителство, ама да се изпълнява ТЯХНАТА воля. НО ПАСАРАН!
            Впрочем на "митинга" в Шумен миналата неделя имаше около 200 души. И повечето бяха зяпачи. Както и недорасляци тийнейджъри. Естествено медиите писаха, че били две хиляди. Ама аз знам колко е една рота. Там бяха две роти.
            Протестите бяха срещу малоумното правителство на Бойко. И то падна. Другото са последни издихания на някакви самозвани лидери.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Комита,
              хора, които не могат да управляват и собственият живот, не бива да вземат решения за съдбата на други хора. Не че не може, но не трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                За управлението - всеки може да се пробва, на ефекта ще е различен според "управленеца".

Днес преглеждам разни мисли от старите времена:
                "Политическо предимство може да има човек, но не защото зад него стои някаква партия, а заради неговата доблест, даваща му слава в едно или друго дело."

tnm

Коментар

• От къде черпите информация, че протестиращите отричат партиите ??? Линк, от кой сайт е това ???

Протеста е срещу досега управлявалите партии, които са се окопали във властта по такъв начин законово, че не могат да бъдат изритани с избори. За това ще бъдат изритани с ШУТОВЕ !!!
                  tnm

Коментар

Ма тоя верно е бил голям идиот

Това не може да бъде вярно бре. Доказано е и на практика. И то точно в родината на Аристотел. От къде се пръкнахте дезинформатор до дезинформатора. По история сме го учили. В древна Гърция управленските служби са се определяли с теглене на жребий. Считало се е, че всеки може да управлява държавата. Имало е мандатност и всеки който веднъж е печелил е нямал повече право да участва в жребия.
                    За управлението - всеки може да се пробва, на ефекта ще е различен според "управленеца".

Днес преглеждам разни мисли от старите времена:
                    "Политическо предимство може да има човек, но не защото зад него стои някаква партия, а заради неговата доблест, даваща му слава в едно или друго дело."

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                      "Един от организаторите Ангел Славчев обяви, че представителите на протестиращите няма да учредяват партия, а Национална гражданска инициатива." Аз пък не искам тази гражданска инициатива от мое име да упражнява какъвто и да било контрол върху държавнните институции. Аз не съм избирал тези нейни членове,не познавам нито един от организаторите на днешната среща и не им вярвам.Аз имам сериозни съмнения и в тяхната грамотност като слушам какви искания издигат. Аз вярвам единствено и само в едно общество,което се представлява от ПАРТИИ. Така е в белите държави с над 150 годишна демократична история. Който иска да оказва контрол над нещо,който иска да управлява,да си организира единомишленици,да си създадат организация,да изработят устав,принципи на организация и устройство,да нарекат това нещо ПАРТИЯ,ДВИЖЕНИЕ,АЛИАНС,ОТБР и каквото се сетят ,да отидат в съда и да го регистрират.
                      Ами организирай си контрапротест и иди да се биеш с протестиращите. И ако изкараш достатъчно хора на улицата за да ги уплашиш ще стане на твоята !!!

...
                      Last edited by mechobikov; 09.03.2013, 22:29.
                      tnm

Коментар

• Аристотел може да е написал такова нещо щото е идиот. Но то не значи, че е вярно. Това, което е цитирано е една идиотщина на Аристотел.
                        tnm

Коментар

• "Един от организаторите Ангел Славчев обяви, че представителите на протестиращите няма да учредяват партия, а Национална гражданска инициатива." Аз пък не искам тази гражданска инициатива от мое име да упражнява какъвто и да било контрол върху държавнните институции. Аз не съм избирал тези нейни членове,не познавам нито един от организаторите на днешната среща и не им вярвам.Аз имам сериозни съмнения и в тяхната грамотност като слушам какви искания издигат. Аз вярвам единствено и само в едно общество,което се представлява от ПАРТИИ. Така е в белите държави с над 150 годишна демократична история. Който иска да оказва контрол над нещо,който иска да управлява,да си организира единомишленици,да си създадат организация,да изработят устав,принципи на организация и устройство,да нарекат това нещо ПАРТИЯ,ДВИЖЕНИЕ,АЛИАНС,ОТБР и каквото се сетят ,да отидат в съда и да го регистрират.

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                            И още нещо:

Демокрацията има голям недостатък – не всички в обществото са подготвени да управляват. Единствените които могат да обхванат в единство и пълнота идеалите на общочовешките ценности са знаещите и философите, а те се формират с възпитание на морални ценности и просвещение.
                            Ма тоя верно е бил голям идиот

Това не може да бъде вярно бре. Доказано е и на практика. И то точно в родината на Аристотел. От къде се пръкнахте дезинформатор до дезинформатора. По история сме го учили. В древна Гърция управленските служби са се определяли с теглене на жребий. Считало се е, че всеки може да управлява държавата. Имало е мандатност и всеки който веднъж е печелил е нямал повече право да участва в жребия.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                              "Полития" - Аристотел ....
                              Значи има нещо дето мутира вече 3000г.

Коментар

• И още нещо:

Демокрацията има голям недостатък – не всички в обществото са подготвени да управляват. Единствените които могат да обхванат в единство и пълнота идеалите на общочовешките ценности са знаещите и философите, а те се формират с възпитание на морални ценности и просвещение.

Коментар

Working...
                                X