IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "България е в нова национална катастрофа. Третата след "промяната"

Анализ на икономиста Божидар Данев. В условията на ръст на БВП последните 3 години 2010-2012 г. и при разходване на допълнителен финансов ресурс от около 17 млрд. лв., в т.ч. от фискалния резерв, заемни средства и донорски средства от европейските фондове, страната ни е в структурна и икономическа криза, вследствие погрешно политико-икономическо управление.
    Кои са основните погрешни политики, довели до тази диагноза?
    1. Грешно формулирани приоритети в началото на кризата, в т.ч. за нулев бюджетен дефицит и присъединяване към ERM-2.
    2. Неизпълнение на политическата програма на управляващата партия, обявените й намерения и антикризисната програма на Министерския съвет.
    3. Разрастване на лобисткото законодателство, на корупцията и търговията с влияние, в т.ч. укрепване на монополните и структурите с господстващо положение на пазара, вкл. ширеща се картелизация на цели сектори.
    4. Провал в опитите за административно ограничение на ръста на цените на горивата и на хранителните стоки, водещо отново до укрепване на монополните структури и тези с господстващо положение на пазара.
    5. Разширяване на практиката по износ на национален доход и закриване на дейности с висока добавена стойност - проектиране, развойна дейност, търговска дейност и т.н.
    6. Плавно задълбочаваща се криза в системите:
    - Институционални - правосъдие, здравеопазване, образование, сигурност, данъчно-осигурителна система, митническа и т.н.
    - Икономически - енергийна система, воден сектор, жп-система и т.н.
    7. Формиране на непрогнозируема нормативна и бизнес среда с висок политически риск.
    8. Подценяване ролята на човешкия ресурс в управлението и в участието му в икономиката.
    9. Надценяване на въздействието на европейските фондове за развитие на икономиката.
    10. Блокиране на актуализацията на доходите с инфлацията и ръста на БВП.
    11. Постепенно ограничаване на дейността и развитието на малкия и среден бизнес.
    12. Непровеждане на реформи в здравеопазването, правосъдието, сигурността и др.
    13. Размита и неефективна политика в земеделието.
    14. Замърсяване на системата на правосъдието с политически назначения.
    ЧУНЧО ТОЗИ ЧОВЕК ИМА ШПРЕДСТАВВА ЗА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА- И ОТ НЕГО ЛИ ПОВЕЧЕ ЗНАЕШ..
    АКО Е ВЯРНО ТВОЕТО ФУКАНЕ- ТО ТЕЗИ ТИ ФИРМИ СА СВЪРЗАНИ С МУТРИТЕ И ВЛАСТТА- ОТКЪДЕ СЕ ВЗЕХА 500000 БЕЗРАБОТНИ СЛЕД КАТО ТОЛКОВА ВЪРВИ ИКОНОМИКАТА ТЪПАКО

Коментар

• Чунчо прекали- сега ще ти отговоря-такива продажни педераси и мекерета са срам за народа ни. Знам че си дупедавец и малоумник но не сме длъжни да търпим духовните ти изпражнения..Да те шлякат политиците и да им въртите свирки другаде а не във форума. Педере- аз още преди 2 години ви предреках, че народа ще ви прогони защото сте гнусни крадци, мутри и комунисти. И да купите изборите пак ще ви прогонят, а тебе пак ще те търкт миризливите мангали и ще им надуваш дудука
      МОЛЯ МОДЕРАТОРА ДА НМЕ ИЗВИНИ , НО ТОЗИ ЧУНЧО ПРЕКАЛИ С ОБИДИТЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
        Те не са тролове.
        Трол е друго.

А те са чисто и просто платени агитатори - но вие, които им отговаряте на тъпите постове в партийна линия - вие ги поддържате по този начин.

Аз ги прескачам, понеже знам, какво ще видя.

Но вие, самостоятелно мислещите - защо им давате храна да си развиват тъпата агитация? Защо спорите с грамофон???

Това прави темата "Политика" една от най-долните в Инвестора. А би могла да бъде елитна тема, стига да не отговаряте на агитаторите, а да си пускате собствените мисли..

Мен тъй ми се струва, ядосан.
        +++

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Не мисля, че това е проблема..За мен не се получава заради обидите и необоснованите нападки..Какъв разговор Вал може да се получи, когато се повтарят едни мантри за съвършено управление и не се тълкуват икономическите параметри и прогнози..които за съжаление се сбъднаха в наи- лошите сценарии
          Как може да се твърди , че си управлявал добре и да искаш втори мантат, когато хората са улицата и икономиката не работи..И как да им обясниш на троловете като колкото и да им цитираш всякакви експерти.. те не само, че не спират , а и започват лични нападки
          а бре дрисня червена, какъв анализ си направил и какви доказателства си дал в подкрепа на анализа си ,че икономиката не работи.
          Спамиш в темата с материали на Позитано 20 и си написал за няколко месеца над 11 000 безсмислени поста в които няма и едно зрънце анализ, собствено мнение или икономически данни. Вече видя ли постовете ти над 5 реда не ги чета изобщо, а сайтове без коментар не отварям по принцип. Ти ли вчерашният пикльо ще ми даваш тон в живота кой сайт да чета. Нямаш ли коментар си аут от мен.
          Имам над 10 фирми които консултирам и управлявам, всички са с двойни обороти и печалбите им през 2012 са трикратни спрямо 2010. над 100 човека новооткрити работни места. много от тях по програми дело на ГЕРБ. и как разбра ,че икономиката не работи? от Позитано 20 ли ти го казаха.? син на тримата глупаци!
          П.п. Ръста на средният доход на глава от населението от неработещата икономка ли е дошъл или е паднал от небето а може би руските подлоги на позитано са го сътворили?
          ето чети и мисли ама мозък откъде ?
          Червените олигарси побесняха, от политиката на ГЕРБ,и спретнаха метеж въпреки нарастването на националният доход с по-бързи темпове от разходите(при средно годишна инфлация 3%) доказателство1:

http://www.economy.bg/economy/view/6...ryst-za-godina
          доказателство 2:
          http://www.google.com/publicdata/exp...l=bg&ind=false
          доказателство 3:
          http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...43828540,d.ZWU
          Last edited by 4un4o; 20.03.2013, 00:00.

Коментар

• Не мисля, че това е проблема..За мен не се получава заради обидите и необоснованите нападки..Какъв разговор Вал може да се получи, когато се повтарят едни мантри за съвършено управление и не се тълкуват икономическите параметри и прогнози..които за съжаление се сбъднаха в наи- лошите сценарии
            Как може да се твърди , че си управлявал добре и да искаш втори мантат, когато хората са улицата и икономиката не работи..И как да им обясниш на троловете като колкото и да им цитираш всякакви експерти.. те не само, че не спират , а и започват лични нападки

Коментар

• Като нямаше копи- пейст от медии се получаваха разговори.

Коментар

• Christo Komarnitski
                ‎4 години проф. Михаил Константинов ползваше медиите на Пеевски за долнопробна ГЕРБ-ерастка ПРОПАГАНДА. Надявам се, че е спечелил 10 000 за една грешна цифра.
                ТОВА , ЧЕ СА ПЛАТЕНИ НЕ ИМ ПРЕЧИ ДА СА ЖАЛКИ ТРОЛОВЕ

Коментар

• Те не са тролове.
                  Трол е друго.

А те са чисто и просто платени агитатори - но вие, които им отговаряте на тъпите постове в партийна линия - вие ги поддържате по този начин.

Аз ги прескачам, понеже знам, какво ще видя.

Но вие, самостоятелно мислещите - защо им давате храна да си развиват тъпата агитация? Защо спорите с грамофон???

Това прави темата "Политика" една от най-долните в Инвестора. А би могла да бъде елитна тема, стига да не отговаряте на агитаторите, а да си пускате собствените мисли..

Мен тъй ми се струва, ядосан.
                  Last edited by vmаnkov; 19.03.2013, 22:18.
                  Свободен във виелицата.
                  http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от robert Разгледай мнение
                    Цяла седмица не съм влизал във форума.И какво да видя стамбито и Чунчо стриктно спазват работното си време, за което получават кинти. След работното им време нямат участие,Цецо веднага им отрежи от надника.Вземи им тази седмица 1000 лв. Заради герберския им мързел ги разкриха.
                    Тъпичко,ама нейсе!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                      Йоханес Хан: За България е особено важно да не загуби темпа на усвояване на евросредствата, постигнат от правителството на ГЕРБ
                      19 март 2013 | 17:11 | Агенция "Фокус"
                      http://www.focus-news.net/?id=n1761671

За България е особено важно да не загуби темпа на усвояване на евросредствата, постигнат от правителството на ГЕРБ. Това каза днес пред журналисти в Брюксел еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хан.
                      Цяла седмица не съм влизал във форума.И какво да видя стамбито и Чунчо стриктно спазват работното си време, за което получават кинти. След работното им време нямат участие,Цецо веднага им отрежи от надника.Вземи им тази седмица 1000 лв. Заради герберския им мързел ги разкриха.

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Коментар

• В касата на университет влиза студент и казва:
                          - Искам да си платя семестиалната такса.
                          - 1200лв. - отговаря любезно служителката.
                          - Ама, как? Аз съм държавна поръчка!
                          - Абе, момче, то държава няма - ти държавна поръчка!

Коментар

• Прав си Факи, но и много търпяхме...Вържи троловете да е мирно селото..За колетите си помисли, че като не са на власт да крадат много ривът- хаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              А ФАКИ ТРОЛОВЕТЕ СА ГЛАДНИ- ПРАТИ ИМ МАЛКО ХРАНА
                              А има и болни с високо кръвно- и малко лекарства прати, А НА ЧУНЧО МОЖЕ И ДОЛАРИ- ЩЕ ТИ ВЪРНЕ УСЛУГАТА ПОСЛЕ В БГ С ДРУГИ УСЛУГИ. ТОВА ГО МОЖЕ
                              Абе ако зависеше от мен досега да са изгнили по дърветата.
                              Не тези за които говориш, едни други.
                              За твоите хора накрая по сто тояги, (за някои по сто. Ура), и са готови.
                              Между другото г-н Ганчовси го казва същото което и аз, но по малко по-мек начин.
                              Както каза преди време един от протестиращите, положението е такова, защото навремето не се проля кръв. И докато не се... все ще е такова.

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Коментар

Working...
                                X