If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не, че е нещо съществено, но колко от посочените 123 депутати ходят редовно на работа ?
нямам представа, случвало се е 3-4 пъти да погледна преки предавания по тв и съм виждала по 10 човека вътре
Но това и преди 5 години сме го коментирали в този форум - така са си направили законите, които им го позволяват
Днес приказките на Борисов са поредния абсурд и наглост и ако изобщо се връщам на тази приказка за кворума, е защото многоликия янус ме захапа, защитавайки боса си(ви)
Показах му защо пак говори празни приказки и напада и обижда без повод
спомена тези дни, че навремето си имал работа в централата на СДС във връзка с някакви реклами
Да не би, да имаш рекламни договори с ГЕРБ сега и затова така неистово нападаш всеки, нехаресващ ГЕРБ???
А те се вижда, че щедро развързват пари от европейските фондове за реклами
(щом един герберастки фейсбук струва 50 хиляди...)
Е то това е представителната демокрация. За един профил във фейсбук, дето не струва нищо гушнаха 50 хиляди народна пара. Представителната демокрация за България вече достатъчно се дискредитира през последните 23 години. Хората не случайно са по улиците.
Между другото днес един приятел работещ пиар ми каза, че троловете по форумите били към централите на партиите на средни заплати 500-300 лева- това вече си било професия
Каква е била икономическата основа на комунизма. Може би не се е учило точно така в България но на кратко.
За да се създаде комунизъм е трябвало да се създаде едра индустрия. Защото само така ще се създаде пролетариат, и то силно организиран. А 1000 човека от някое голямо производство въоражени и организирани 1000 човека струват много повече от 10 000 неорганизирани и разпръснати. И Ленин и Троцки ясно са виждали че основния враг на революцията са селяните и едрите и дребните - защото обичат земята, искат да я притежават и дори и да нямат земя в момента в който получат ще се превърнат в контрареволюционери. А русия си е била селска държава. Значи на тази селска маса трябва да се противопостави пролетариата. Но за да има пролетариат трябват доста лишения за да се спести за правене на големи индустриални предприятия.
Така изграждането на големи заводи всъщност е служело просто за набиране на големи маси хора, които да служат на Партията. Срещу вътрешните и врагове. Но изграждането на тези заводи, лишенията през които е трябвало да минава страната за да ги построи не се приемат лесно от хората. за целта трябва силен репресивен апарат. Едно за да следи пролетариата, и второ за да взима материалната база на всеки който пречи на Партията - т.е. земеделците. А репресиите върху земеделците пък водят до постоянни гладни години. буквално.
Така цялата икономическа политика, цялото играждане на заводи има една цел. запазване на властта на Партията и по-скоро на вожда и.
Много набързо и без подробностите а те са МНОГО важни. Една от тях ГОЛОДОМОРА и така нататък, сега си гледаме собствения двор и другите държави и истрията могат само да помогнат на знаещите....
Между другото днес един приятел работещ пиар ми каза, че троловете по форумите били към централите на партиите на средни заплати 500-300 лева- това вече си било професия
Мечо, не съм цитирал никого! Просто изказвам принципното си становище за начинът по който според мен би било добре да се случват нещата. Не добре конкретно за някой, а за всички ни! Но да приемем че тук във форума е допустимо и по-ефектното и надъхано защитаване на тезите, което придава по-голяма образност и сила на аргументите. И все пак, би било добре коректността и уважението да взимат превес
Чърчил ли беше казал, че не е измислено нищо по добро от демокрацията още..Въпроса е дали е дошло времето на пряката демокрация в интернет..Но това е ограничение за ниските необразовани слоеве, които нямат нет. След като има елекронно банкиране, защо да не стане и такова гласуване, а го има във много от фантастичните романи и е логично..Добри резултати в БГ имаше електронното преброяване..
Не си личи. не виждам много хора да работят по обща цел. виждам много хора които искат да изметат всичко, да променят всичко, но си нямат идея как, нито пък имат желания да работят с останалите за това. Нито приемат чужди идеи нито имат свои.
На мен това не ми прилича като да е Исландия. По-скоро нещо по-революционно. нещо френско или руско.
спомена тези дни, че навремето си имал работа в централата на СДС във връзка с някакви реклами
Да не би, да имаш рекламни договори с ГЕРБ сега и затова така неистово нападаш всеки, нехаресващ ГЕРБ???
А те се вижда, че щедро развързват пари от европейските фондове за реклами
(щом един герберастки фейсбук струва 50 хиляди...)
Не знам дали е кола от марджин (поне да беше научил как се пише думата на български, щото употребената от теб отива към едни двама братя ), но така и не разбирам теб какво те дразни - това, че съм пил марджин-кола и не пиша във форекса, или че трябва да ограничим влиянието на 100 000 ненормалника от 7 000 000 граждани върху дългосрочното развитие на РЕПУБЛИКА България.
Помисли върху думата РЕПУБЛИКА.
Нарочно съм го написал така. А тия само 100 000 са интелигенцията на нацията, без да ги деля по раса, вяра и възраст.
И тогава се е искало нещо и сега се иска нещо, но няма кой да го даде, защото никой не го е притежавал и не съществува. Първо трябва да се изгради, изфабрикуба, сътвори или както там ви харесва.......
Каква е била икономическата основа на комунизма. Може би не се е учило точно така в България но на кратко.
За да се създаде комунизъм е трябвало да се създаде едра индустрия. Защото само така ще се създаде пролетариат, и то силно организиран. А 1000 човека от някое голямо производство въоражени и организирани 1000 човека струват много повече от 10 000 неорганизирани и разпръснати. И Ленин и Троцки ясно са виждали че основния враг на революцията са селяните и едрите и дребните - защото обичат земята, искат да я притежават и дори и да нямат земя в момента в който получат ще се превърнат в контрареволюционери. А русия си е била селска държава. Значи на тази селска маса трябва да се противопостави пролетариата. Но за да има пролетариат трябват доста лишения за да се спести за правене на големи индустриални предприятия.
Така изграждането на големи заводи всъщност е служело просто за набиране на големи маси хора, които да служат на Партията. Срещу вътрешните и врагове. Но изграждането на тези заводи, лишенията през които е трябвало да минава страната за да ги построи не се приемат лесно от хората. за целта трябва силен репресивен апарат. Едно за да следи пролетариата, и второ за да взима материалната база на всеки който пречи на Партията - т.е. земеделците. А репресиите върху земеделците пък водят до постоянни гладни години. буквално.
Така цялата икономическа политика, цялото играждане на заводи има една цел. запазване на властта на Партията и по-скоро на вожда и.
Коментар