IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Да кажем че вярвам в диалектиката на Хегел
    По Хегел е същото. Та на въпроса !!!

Кой друг според теб би могъл да промени правилата на играта към по добро от това, което могат да направят протестиращите (а и всички хора) след победата на протестите ???
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Светът е субективен и идеален !!! За да се промени нещо, трябва да го промени някой. Забрави ги материализма и детерминизма.

Кой друг според теб би могъл да промени правилата на играта към по добро от това, което могат да направят протестиращите (а и всички хора) след победата на протестите ???
      Да кажем че вярвам в диалектиката на Хегел

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Опитите да се пробутат за служебен премиер лица като - Кристалина Георгиева (Завеждащ протокола в Световната банка), Саша Безуханова (Публична администрация в Хюлет-Пакард), Екатерина Захариева (Главен секретар на президента), Димитър Абаджиев (Бивш син депутат) и други лица, с неясна биография по време на прехода, без история преди 1989 г.(всички я крият), с неясни родители, неясен, скрит старателно произход, едва ли ще са от най-удачните за следващите месеци. Професор Димитър Иванов (икономически съветник, когото уви никой не слушаше), човек на кого бизнеса в страната и чужбина има доверие, или Константин Пенчев - омбудсман на Република България, на когото доверие имат протестиращите, са естествени избор, който би бил приет от обществото и бизнеса. На всички ни омръзна държава управлявана от секретарки и PR експерти!
        Точно пък на Димитър Иванов едва ли някой вярва. не съам забелязъл в икономическите му идеи да имат каквото и да било, а човек бил съветник на първанов. как да му вярва някой. то Първанов е точното олицетворение на олигархията, и не виждам причина да смятам че Димитър Иванов се е разграничавал от него. Още повече че очевидно от доста врвеме или сам постоянно се бута за някакви политически постове в българия или някой постоянно се опитва да го лансира. И като гледам близостта му с Първанов този който го лансира имам странното усещане че поне на мен ама никак не ми харесва.

Коментар

От получената свобода веднага бягат при следващата силна ръка, която да внесе ред в хаоса. Няма никакво доказатлество че едни хора които правят едно и също нещо в продължание на 50-60-70 години, ще започнат да правят друго нещо ако се повторят условия през които те всъщност са преминавали. Като говоря за избирателите като цяло. Ако се променят правилата на играта политиците може и да се променят, но народа няма.
          Светът е субективен и идеален !!! За да се промени нещо, трябва да го промени някой. Забрави ги материализма и детерминизма.

tnm

Коментар

• Опитите да се пробутат за служебен премиер лица като - Кристалина Георгиева (Завеждащ протокола в Световната банка), Саша Безуханова (Публична администрация в Хюлет-Пакард), Екатерина Захариева (Главен секретар на президента), Димитър Абаджиев (Бивш син депутат) и други лица, с неясна биография по време на прехода, без история преди 1989 г.(всички я крият), с неясни родители, неясен, скрит старателно произход, едва ли ще са от най-удачните за следващите месеци. Професор Димитър Иванов (икономически съветник, когото уви никой не слушаше), човек на кого бизнеса в страната и чужбина има доверие, или Константин Пенчев - омбудсман на Република България, на когото доверие имат протестиращите, са естествени избор, който би бил приет от обществото и бизнеса. На всички ни омръзна държава управлявана от секретарки и PR експерти!
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

От получената свобода (при липса на външна намеса) възниква самоорганизация.
              От получената свобода веднага бягат при следващата силна ръка, която да внесе ред в хаоса. Няма никакво доказатлество че едни хора които правят едно и също нещо в продължание на 50-60-70 години, ще започнат да правят друго нещо ако се повторят условия през които те всъщност са преминавали. Като говоря за избирателите като цяло. Ако се променят правилата на играта политиците може и да се променят, но народа няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                Мечо, те и сега могат да бъдат съдени и осъдени по закон. Критичната маса индивидуалности скапват или въздигат системите.

п.п.Накрая ще се предам и ще взема да го прочета този Ошо. Имам някаква вътрешна съпротива с/у него- познавам хора, които са му заклети "фенове" и някак си.. не ми харесват. (покрай наш Иван и Св. Иван )
                За подчертаното говоря. Философски погледнато, скапват и въздигат е едно и също. Виж есето ми за цялото и неговите части в 30+.

На по прост език, като за материалисти и детерминисти (жертви) мога да го обясня така.

Критичната маса от осъзнати индивиди скапват съществуващата до момента на осъзнаването система. Така съществувалата до този момент система умира и всички индивиди (осъзнатите и неосъзнатите) са оставени на своя собствен свободен избор. От получената свобода (при липса на външна намеса) възниква самоорганизация.
                tnm

Коментар

• Не вярваш, Равновесие .

Коментар

На първо време е редно (според мен) да искат оставката на президента, тъй като се видя, че той защитава със зъби и нокти статуквото.
                    И какво ще последва след неговата оставка. Маргарита Попова ще стане президент. "Тя е български и немски филолог, юрист, дългогодишен преподавател и висш прокурор, министър на правосъдието от 27 юли 2009 г. в правителството на Бойко Борисов. " С какво това ще подобри нещата. И с какво ще повиши шансовете за успех на основните им искания. Каквито и да са те.

Коментар

Това е вярно. С Ошо сме на един акъл. Равновесие е материалист и детерминист и жертва (или се прави на такъв). Обяснявам за детерминистите - в цитата Ошо буквално казва, че детерминистите са жертви.

Обърнато към ситуацията в България протестите с прости думи могат да се обяснят като осъзнаване на критична маса от хората в обществото. Хората не искат да са роби и се бунтуват.
                      Детерминизъм означа че човек вярва че всичко е предначертано. За това и нищо не може да се промени. Аз не знам дали всичко е предначертано - предполагам че има някаква логика в това и при пълно и съвършено знание за всичко да е ясно какво ще се случи на края на вселената още от възникването на вселената. но съм убеден че никой не човек не може да знае какво е предначертано. Така че от гледна точка на самия човек няма нищо предначертано.

Аз не оспорвам правото им да се бунтуват. Просто не ме кефи начина, по който го правят. Една революция дори не могат да направят както си трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Мечо, те и сега могат да бъдат съдени и осъдени по закон. Критичната маса индивидуалности скапват или въздигат системите.

п.п.Накрая ще се предам и ще взема да го прочета този Ошо. Имам някаква вътрешна съпротива с/у него- познавам хора, които са му заклети "фенове" и някак си.. не ми харесват. (покрай наш Иван и Св. Иван )
                        Ошо не съм го чел, тълкувам цитата който Кев постна. Но не е задължително да почваш с него. Всички нормални философии и религии са по същество релативистки. Каквото и да прочетеш върховенството на свободата се набива на очи. Единствения проблем е, че поради целенасоченото детерминистично възпитание и обучение, много трудно се осъзнава.
                        tnm

Коментар

Какво означава победа на протестиращите. как си представят тази победа.
                          На първо време е редно (според мен) да искат оставката на президента, тъй като се видя, че той защитава със зъби и нокти статуквото.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                            Това, което ще постна няма да е моят трактат за свободата. Ще бъдат мисли на един човек на име Ошо, за някои познат за други може би не, но което мисля че ще ви се стори интересно:

"И така, има два вида еволюция: колективна и индивидуална, осъзната. “Еволюцията” предполага неосъзнато колективно движение, и затова, когато става дума за човека, по-правилно е да се използва думата “революция”. С появата на човека става възможна революцията. Тук аз използвам думата “революция” за да покажа осъзнатото индивидуално усилие в посока на еволюцията. Тя издига индивидуалната отговорност на върха. Единствено, вие сте отговорни за собствената си еволюция. Обикновено човек се стреми да избяга от отговорността за еволюцията си, от отговорността за свободата на избора. От свободата се страхуват. Робът не носи отговорност за живота си; за нея отговаря някой друг. Затова робството, по някакъв начин, е много удобно. Няма бреме. В този смисъл робството е свобода: свобода от осъзнатия избор.
                            Когато получавате пълна свобода, на вас ви се налага да правите свой собствен избор. Никой нищо не ви кара да правите, но пред вас има множество възможности. И тук започва борбата с ума. Затова всички се страхуват от свободата.
                            Привлекателността на такива идеологии, като фашизъм и комунизъм, частично се обяснява с това, че те дават възможност да се избегне индивидуалната свобода и да се премахне всякаква лична отговорност. От индивидиума се маха бремето на отговорността; самото общество започва да носи отговорност. Когато нещо е лошо, може винаги да бъде прехвърлено на държавата, на организация. Човек става част от колективната структура. Отричайки индивидуалната свобода, фашизмът и комунизмът отричат също възможността за човешка еволюция. В сравнение с великите възможности, които предлага революцията – тотална трансформация на човешкото същество, това е връщане назад. Когато това стане, вие разрушавате възможността да се достигне висшето, връщате се назад, ставате отново подобни на животните.
                            За мен, по-нататъшната еволюция е възможна само чрез индивидуалната отговорност. Единствено вие сте отговорни. Тази отговорност е велико блаженство. С тази индивидуална отговорност идва и борбата, която в крайна сметка води към неизбиращото съзнание.
                            За нас, неосъзната еволюция е приключила. Може обратно да попаднеш в нея, но не трябва в нея да оставаш. Вашето същество ще въстане. Човекът е станал съзнателен; той трябва да остане съзнателен и друг път няма."

Ошо
                            Това е вярно. С Ошо сме на един акъл. Равновесие е материалист и детерминист и жертва (или се прави на такъв). Обяснявам за детерминистите - в цитата Ошо буквално казва, че детерминистите са жертви.

Обърнато към ситуацията в България протестите с прости думи могат да се обяснят като осъзнаване на критична маса от хората в обществото. Хората не искат да са роби и се бунтуват.
                            tnm

Коментар

Хаосът и разграбването продължават вече 45 + 23 години. Поста ми е към Вал, която уж се пише релативистка. Тълкуваш ми поста като дявола евангелието. В момента, при победа на протестиращите, управлявалите до сега политици и килъри и мафиоти, могат да бъдат съдени по закон, защото вече няма да са те суверена. Ако обаче протеста загуби срещу политиците, протестиращите ще са загубилите, и за политиците закона ще си остане врата в полето, както си и беше до сега.

За това единствената алтернатива за установяване на ред в държавата е безусловна победа на протестиращите срещу политическата и икономическа върхушка.

Last edited by val/she; 02.03.2013, 17:14.

Коментар

За това единствената алтернатива за установяване на ред в държавата е безусловна победа на протестиращите срещу политическата и икономическа върхушка.
                                Какво означава победа на протестиращите. как си представят тази победа.

Коментар

Working...
                                X