Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 22.02.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВИЖ КАКВО ДИЛЕТАНТ. ВИНОВНИ СА И СЕГАШНИТЕ НАРАВНО С ПРЕДНИТЕ
. ГЕРБ обещаха различно управление и за пореден път подведоха народа- подредиха до комунистите и другите им клонинги
. Какво положително има след като народа ни е наи- беден в ЕВРОПА, А СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ РАБОТИ
.Какво за икономиката- не спаднаха ли 6 пъти чуждите инвестиции, не е ли вярно , че сме единственната страна в Европа без индескация на доходите на пенсионерите- 2200000. Не се ли спряха реформите в здравеопазването и и администрацията
. Не само това тази администрация беше увеличена
. Що се отнася до Колорадските българи- за този гаф в нормалните демокрации щяха да го подиграват до откат- тук сме много меки защото е кукла на конци. Така, че ние народа сме суверена, а те са в дълг към нас
ГЕРБ СА ПОРЕДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ , КОИТО С ЛЪЖЛИВИ НЕИЗПЪЛНЕНИ ОБЕЩАНИЯ ПОДВЕДОХА НАРОДА ДА ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ
Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
ВИЖ КАКВО ДИЛЕТАНТ. ВИНОВНИ СА И СЕГАШНИТЕ НАРАВНО С ПРЕДНИТЕ
. ГЕРБ обещаха различно управление и за пореден път подведоха народа- подредиха до комунистите и другите им клонинги
. Какво положително има след като народа ни е наи- беден в ЕВРОПА, А СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ РАБОТИ
.Какво за икономиката- не спаднаха ли 6 пъти чуждите инвестиции, не е ли вярно , че сме единственната страна в Европа без индескация на доходите на пенсионерите- 2200000. Не се ли спряха реформите в здравеопазването и и администрацията
. Не само това тази администрация беше увеличена
. Що се отнася до Колорадските българи- за този гаф в нормалните демокрации щяха да го подиграват до откат- тук сме много меки защото е кукла на конци. Така, че ние народа сме суверена, а те са в дълг към нас
ГЕРБ СА ПОРЕДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ , КОИТО С ЛЪЖЛИВИ НЕИЗПЪЛНЕНИ ОБЕЩАНИЯ ПОДВЕДОХА НАРОДА ДА ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ
Коментар
-
Извинявам се за натрапчивостта, но ето още една мнение за т.нар. гаф на президента.
Гледах само картинките
Как медиите се вторачиха в една снимка от новогодишното обръщение на президента и пропуснаха всичко останало
Пламена Стоянова
Новогодишното обръщение на президента обикновено е събитие, което минава незабелязано. "Бащата на нацията" най-често изгрява от телевизора на mute. От появата му хората разбират, че часовникът е ударил полунощ и е време да плеснат с ръце, да се прегърнат и да гръмнат шампанското. Тази година дебютантът в новогодишните слова Росен Плевнелиев беше решил да разчупи нафталинената традиция, като смени обстановката и освежи посланията, които отправя към "скъпите сънародници". За целта PR екипът му (с любезното съдействие на БНТ) беше подготвил и мултимедийна презентация, която да придружава думите му. Иновация, която се превърна в национално визуално предизвикателство "Познай родината на картинка...".
Оказа се, че хората не слушат, но пък гледат внимателно празничното слово на президента. И както съобщава "Стандарт", "бдителни граждани алармираха", че част от картинките не пасват съвсем на родния пейзаж. Това, което трябвало да илюстрира дъхоспиращата българска природа, било изглед от американския курорт Аспен в щата Колорадо. Това откритие отключи голяма веселба в социалните мрежи и глупавата грешка съвсем естествено се превърна в интернет меме.
Медиите, чийто източник на новини покрай празниците е предимно Facebook, поеха веселостта, за да я превърнат във възмущение. "Жалко. Първото новогодишно приветствие на президента Росен Плевнелиев ще бъде запомнено с гаф", съобщава мрачно "Труд". Според "Телеграф" грешката е "взривила социалните мрежи", а според "24 часа" е "отприщила лавина от коментари".
И тъй като от PR екипа на президентството предпочетоха да не коментират казуса, вестници и телевизии се втурнаха да канят знайни и незнайни експерти по политически маркетинг, PR и имиджмейкинг да измерват температурата на гафа - дали бил "пренебрежително малък", "приемлив" или "фрапантен". Да коментират как бил седнал президентът, на коя страна е сресан, какво означава това, как са разположени знамето и гербът и прочее важни за държавността въпроси. Други се възмущаваха от това дребнотемие, посочвайки, че "истинският въпрос" бил друг, а именно дали президентът трябва да адресира нацията в 12 без пет или в друг час, когато хората не са "почерпени" и в "еуфория" (из сутрешния блок на bTV). Трети счетоха за по-важно да коментират дали Плевнелиев е звучал убедително в ролята си на "баща на нацията" ("Стандарт"). А какво всъщност е казал той в новогодишното си обръщение остана извън тази палитра от цветни мнения, оценки и компетентни заключения. А казаното, сравнено с предишни порои от клишета, не беше никак безсмислено.
Междувременно бяха открити още "смущаващи" грешки в картинките в новогодишния президентски Powerpoint. "Втори гаф на Плевнелиев в речта за ЧНГ. Включили в презентацията за България и Нюйоркската борса", докладва blitz.bg. А походът в търсене на виновни излезе извън пределите на пресцентъра на президентството и се пренесе в туроператорската компания "Балкантурист". Тъкмо от нейния сайт били свалени кадрите от Аспен, продавани на туристите за Пампорово, а служителят, който си позволил тази подмяна, бил уволнен.
В цялата безсмислена врява на това как картинките към едно новогодишно слово, пък било то и на президента, бяха опаковани като голям скандал пролича едно - голяма част от медиите са загубили преценката си за това кои гафове са от обществено значение. И са се превърнали в нещо като блатни водоплавки, които правят малки вълнички по повърхността, докато махат безпомощно с кривите си крачета.
http://www.capital.bg/politika_i_iko...mo_kartinkite/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеОценките на ЕС за бедността на България, корупцията и неработещата система и те ли са като клипа на БТВ, която пък за мене си е телевизия на ГЕРБ.
Що се отнася до БТВ, погледни сутрешния им блок - изцяло негативен. Всички останали новинарски емисии - също. А за шоуто на Слави да не говорим. Това не е нормална телевизия. В България няма само негативни новини. И президента се опита да каже нещо ново, по-оптимистично и всички вие се хванахте за една глупава грешка и го отрекохте тотално.
Яд ме е, когато хора, които се занимават с пари не мислят и пишат глупости. Като се занимаваш с икономика, пари, капитали, борси трябва да мислиш трезво, да анализираш непрекъснато задълбочено. А вие какво - слизате до нивото на една Коки, която пише глупост след глупост. Хайде малко се замислете!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
А иначе Кирчо, давай! Само че забрави да уточниш пак, че всичко в този клип се отнася до сегашното правителство.
Коментар
-
Мъти мъти и на петият ден го измъти.:>
Гордея се с речта си на Нова година,Президентът не отговаря за техническата реализация на обръщението
Няколко дни след гафа от новогогодишното му обръщение със снимката на Аспен, Колорадо, президентът Росен Плевнелиев реши да наруши мълчанието си по случая, който беше коментиран надълго и нашироко в социалните мрежи.
В официално изявление държавният глава посочва, че се гордее с речта си от Новогодишната нощ и че президентът не отговаря за техническата реализацията и визуализацията на обръщението.
В новогодишната реч на Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово. Фотосът беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителка на фирмата, която преди дни беше уволнена.
„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, „доказали своя героизъм в наши дни” и „за които все забравяме да говорим”. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: „Който има очи, да вижда и който има уши - да слуша!”, заявява Плевнелиев.
"Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ", допълва той.
Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло, подчертава Плевнелиев.
Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни, се казва още в изявлението.
"Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути”, завършва Плевнелиев.http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/0...vneliev.176855Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеМалко коментари за любимеца на Киро и Наивника. А, и на УНСС-то.
ПП Коментарите са по примера на Киро.
ПС. Може и Армандо Фидосов дет яде съомга и телешко шолче
Коментар
-
Българска трагикомедия
Българска трагикомедия. Уникална колекция от видеоколажи
http://www.mignews.info/ba-lgarska-tragikomediya/
Коментар
-
Лорде ти си пич, но не знам защо си мислиш че критикувам управляващите заради акциите , които продавам.
. Критикувам ги защото искам страната ми да стане по - добро място за живеене. ТОВА ЧЕ НЕ Е СЕ ВИЖДА ОТ ПОСТОЯННИТЕ КРИТИКИ НА ЕС ЗА КОРУПЦИЯТА, БЕДНОСТТА И ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА
.КРИТИКУВАЛ СЪМ И ВСИЧКИ ПРЕДХОДНИ ПРАВИТЕЛСТВА, НО НЕ СЪМ САМО АЗ А И МНОГО ОТ БУДНИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ
. И ПОСЛЕДНО НЕ РАЗБРАХ ТИ НАЛИ НЕ КУПУВАШ АКЦИИТЕ ЗА ДА ЗАТВОРИШ УСТИТЕ НА ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ , А ЗА ПЕЧАЛБА, ЗАЩОТО ОБРАТНОТО Е ЛИПСА НА СВОБОДА НА СЛОВОТО И ДЕМОКРАЦИЯ, А ТОВА Е МНОГО ОПАСНО НЕЩО
Коментар
-
Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнениеНикой не те пита кво си нямал, е чиляка партия ти е намерил, ако ти намери и няколко милиона да си имаш и марсианец ще искаш да си.Абе ентусиасти, кво да ги правиш.
Само искам да не пречат.
И да не ни правят на идиоти
Коментар
Коментар