Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 22.02.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
ЦВЕТАНОВ БЛЕСНА С УНИКАЛНАТА МИСЪЛ, ЧЕ КОРУПЦИЯ ИМАЛО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!
Публикувано на 11.01.2013 / 12:16 ч. от afera
На парламентарно питане от депутатката Корнелия Нинова свързано с разкриване на корупцията в България, вътрешният министър Цветанов отговори така: „Корупция има по целия свят. Въпросът е да имаме политическа воля”. Цветанов естествено рече, че корупцията била създадена от тройната коалиция и не спомена и дума, че днес България по времето на управлението на ГЕРБ е била всякакви рекорди по корупция.
Цветанов по никакъв начин не отговори и защо МВР-то не му можа да направи нищо за противодействие срещу корупцията. Цветанов припомни, че при правителството на ГЕРБ всички оперативни програми по усвояването на европари било спряно заради тройната коалиция като ГЕРБ направило чудеса от храброст за да се възстановели инфраструктурните проекти.
Цветанов заблябосва за Батко и Братко, но дума не обели на кръга Котараците, Пашата и за собствения си кумец, както и за апартаментите си. Жалката роля на вътрешният министър да говори глупости около „нека си припомним” премина във фаза, как Цветанов се „съобразявал с обществения интерес”.
Така се е съобразил, че всички корумпирани крадци от държавната организирана престъпност при управлението на ГЕРБ цъфтят и вързват. Цветанов естествено изпадна в хистерична криза, намесвайки името и на Алексей Петров и Пешо Сумиста.
Цветанов изнервено заключи, че бил много спокоен.
Потрес.
Afera.bg
Публикувано в НАЧАЛНА СТРАНИЦА, Репортер. Постоянна връзка.
← Бивш зам-шеф на ЦРУ: На Балканите винаги другите са ви контролирали! Когато слушам балканските лидери да говорят патетично за своето бъдеще, мисля, че това вече е психологически проблем!
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеЦвък ми твърдеше ,че пречупили гръбнака на престъпността .Факт е,че няма такова нещо .Откакто са на власт даже се е увеличила.Убийствата също. Поредната ужасна трагедия ! ,,Установено към момента е, че смъртта на петимата е настъпила от огнестрелни и порезни рани уточниха от пресцентъра на МВР. Извършен е оглед на място, намерени са оръжията на престъплението. Назначени са експертизи. Телата са изпратени за аутопсия. Сигналът за инцидента бил подаден от съседи, отключили вратата заради появил се теч на долния етаж.''> http://fakti.bg/krimi/56724-petima-ubiti-v-goce-delchev
Как не те е грях! Жалка си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеЦвък ми твърдеше ,че пречупили гръбнака на престъпността .Факт е,че няма такова нещо .Откакто са на власт даже се е увеличила.Убийствата също. Поредната ужасна трагедия ! ,,Установено към момента е, че смъртта на петимата е настъпила от огнестрелни и порезни рани уточниха от пресцентъра на МВР. Извършен е оглед на място, намерени са оръжията на престъплението. Назначени са експертизи. Телата са изпратени за аутопсия. Сигналът за инцидента бил подаден от съседи, отключили вратата заради появил се теч на долния етаж.''> http://fakti.bg/krimi/56724-petima-ubiti-v-goce-delchev
Питам се, уважаема маце мейси, колко трябва да си дегенерирала морално, за да използваш подобна трагедия за черен пиар. Аз няма да обяснявам, че подобни случаи има много и в развитите страни, че полицията и лично Цветанов очевидно нямат никаква вина и т.н. - не желая да се снижавам до твоето жалко равнище...
Коментар
-
ЕК смъмри Дянков за демагогската употреба на еврофондовете
Правителството не успя да изпълни амбициозния си план за 2012 г. за усвояване на пари от Брюксел
Юлиана Бончева
Вицепремиерът Симеон Дянков предизвика поредни искри между България и Европейската комисия. Вчера Брюксел излезе с остро изявление, че европейските фондове не са и не могат да бъдат касичка за раздаване на коледни бонуси. Реакцията идва в отговор на серия публични изявления на финансовия министър, че няма да има коледни надбавки на пенсионерите, защото Брюксел ни бави плащанията по еврофондовете.
"Решенията във връзка със социалните плащания на пенсионерите са изключителна компетенция на съответната държава членка и не зависят от сумите, които Европейската комисия възстановява в рамките на Кохезионния или структурните фондове. Тези суми се изплащат въз основа на представени от държавата членка заявления за междинно плащане за сертифицирани допустими разходи", гласи писмото. Като се има предвид, че Брюксел използва много дипломатичен език, тонът е доста рязък.
От Министерството на финансите обаче продължават да твърдят, че има зависимост между плащанията на коледните надбавки в България и възстановяване на средствата от Кохезионния или структурните фондове на Европейския съюз.
"При европейските програми авансовите плащания се правят от фискалния резерв. В бюджета това се отразява като дефицит на касова основа до момента, в който не се направят окончателните плащания от Брюксел. Този показател по Закона за държавния бюджет за 2012 г. трябваше да е 1,1 млрд. лв. и ако от Брюксел не бяха направили окончателните плащания до края на годината, дефицитът щеше да мине заложения по закон. Очакваха се плащания за около 800 млн. лв. За да запазим фискалната рамка такава, каквато е по закон, трябваше да се застраховаме и да предвидим и възможността тези пари да бъдат преведени и следващата година", обяснява министърът на финансите Симеон Дянков в специално изявление, разпространено късно снощи.
Факт е, че траншовете от Брюксел позакъсняха - заради неразбории в самия ЕС, свързани с евробюджета. Това наложи за вече изпълнени дейности по европроекти с отчетени и одобрени разходи да не се чака финансирането от ЕК, а да се плаща от българския бюджет. Но самият финансов министър на няколко пъти по Коледа и в първите дни на новата година обяви, че хазната е приключила много добре 2012 г. - с дефицит значително под планирания. По-думите на Дянков декември бил благосклонен към бюджета с топлото си време, търговията вървяла добре, митниците преизпълнили плана си с 25 млн. лв., а НАП - със 150 милиона, и така България завършила годината на червено само с около 400 милиона лева - 3 пъти по-малко от заложените 1.1 милиарда лева. Всичко това говори, че не е било невъзможно и рисково да бъдат отпуснати пари за пенсионерите. Всъщност още в началото на декември премиерът Борисов отсече, че бонуси няма да има.
Причините за пестеливостта на кабинета преди Нова година са повече от прозрачни - всички бюджетни сили се пазят за наближаващите избори. Очаква се голямото харчене да стане в идните месеци - точно на финалната права пред парламентарния вот. Самият Дянков вече побърза да се похвали, че ще развърже кесията. Той обеща, че харченето на бюджет 2013 ще бъде прозрачно и периодично ще се публикуват данни, "защото ГЕРБ се готви за втори и трети мандат".
Критиката на ЕК едва ли е изненадала правителството. Преди дни евроминистърът Томислав Дончев също коментира, че държавата няма право да ползва пари от Брюксел за пенсионни добавки. "За всеки е важно какво има в хладилника, но нямаме право да плащаме пенсии, заплати и социални помощи", посочи той пред Би Ти Ви. Въпреки това и Дончев повтори грешката на Дянков, като поясни, че "Колегите от ЕК бяха коректни и ни възстановиха всички средства, някои - буквално в последните дни, и това обърка сметките и желанието на финансовия министър да раздаде коледни добавки към пенсиите".
ЕК е коректна, но въпреки това България дотук реално е използвала едва 1/3 от еврофондовете, полагащи й се за периода 2007-2013 г. Вчера министърът на еврофондовете направи отчет за постиженията в ресора си и обяви 2012 г. за много силна година. "Наддоговорен е целият финансов ресурс от 15.6 млрд. лв., платените средства достигнаха 5.4 млрд. евро, като 2.5 млрд. лв. са платени само миналата година, няма нито една спряна оперативна програма, а грешките са под 2%", изброи успехите Дончев.
Целите за 2012 г. обаче бяха по-високи - да достигнем 39% усвояване. В тази връзка Дончев поясни: "Едно е да тръгнеш към планетата Марс, друго е да кацнеш. Аз казвам: важно е да излетиш, за да може да стигнеш".
Коментар
-
В България се случва нещо подло, нещо страшно. А хората, позволили да бъдат постоянно облъчвани от плазмата, хората, допуснали да дишат, да се хранят и да заспиват на този фон, дори не го осъзнават. А и кой да им каже?.>http://www.dw.de/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-...%B8/a-16512950Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМисля че е много важно да се постави въпросът за Македония, дали наистина би ви било по-добре с пълноправно членство, което ще получите от това, дали наистина ще бъдете в по-голяма безопасност.
Мисля, че отговорът не е автоматично да. Бях в Албания преди една година и говорих с премиера Бериша. Нагласите в Албания са същите както от по-рано, по времето на комунизма. Позицията е: слаби сме, бедни и трябва да правим това, което ни се казва отвън. Не разбирам тази позиция в Съвременния свят.
Мисля, че Македония подхожда към Европейския съюз по един интелигентен начин. ЕС трябва да види дали може да накара Гърция да вземе някаква разумно решение по спора за името, за което смятам, че преди всичко е виновна Гърция, а не Македония.
Препоръчах на няколко балкански лидери да погледнат модела на Украйна, след като тази страна има постигнати няколко важни споразумения с ЕС, като например в търговията, но поне все още не иска да стане пълноправен член на общността.
И когато им предавам на моите студенти често им казвам, че много се разочаровам, когато слушам бълканските лидери да говорят патетично за своето бъдеще. Мисля, че това вече е психологически проблем.
Afera.bg
Вие сте особено активен в ЕП по отношение на Македония. През последните дни пак станахме свидетели на тормоз спрямо български граждани, които живеят там. Редно ли е Европарламентът отново да реагира на тези репресии в страна, която иска да се присъедини към ЕС?
Разочарован съм от този подход на управляващите в Македония, от репресиите и дискриманицията спрямо български граждани, както и за отношението към български национални документи, които са собственост на българската държава. В момента ЕК работи върху доклад, който трябва да излезе през март. Този документ ще се използва от лидерите на ЕС като основа за бъдещо решение за започването на преговори. От друга страна, ЕП разглежда доклада за напредъка на Македония и едно от основните предизвикателства е подобряване на добросъседските отношения, особено с България. Такива действия като това на властите в Струмица показва, че антибългарските рефлекси от миналото продължават и през 2013 г. Засега не виждам положителни сигнали от Скопие спрямо препоръките на ЕК. Всяка страна е свободна да защити сигурността на своята територия, но когато става въпрос и за български граждани, и за български документи, то би трябвало да бъде информирана и българската страна.
Македония реагира остро, че България наложи вето за стартиране на преговори за членство на страната в ЕС.
Трябва да сме точни - не България, а 27 страни членки на ЕС наложиха вето. Българската позиция бе възприета и тя бе много важна. Ние поставихме на масата нашите проблеми, което години не беше правено. Европа няма полза в ЕС да влизат проблеми и авторитарни режими като този на г-н Никола Груевски (премиер на Македония - б.ред), който явно не е забравил нищо от комунистическата закалка и от това, което е направено след 1944 г. Той дори го обогатява с нова фантазия, която се изразява в строителството на огромни паметници, изложби, академични трудове и какво ли още не. А това не допринася за преодоляване на несправедливостите от миналото и за заличаването на раните, които са нанесени в нашия регион.
ЕС е лекарство срещу тези рани. Така както Франция и Германия успяха да преодолеят вековното си неприятелство, така и ние на Балканите чрез европейската интеграция можем да преодолеем това, което ни е разделяло в миналото. Но затова трябва да има желание. А до момента нашите съседи не проявяват това желание. В случая концепцията за македонската идентичност, култура и език е насочена директно срещу България. Ние нямаме нищо против всеки да се самоопределя както иска, но това не може да бъде аргументирано с промяната на цялата човешка история, започвайки от Александър Македонски, преминавайки през цар Самуил, братя Миладинови и т.н. Не може да дискриминираш хора, които знаят истината и в Македония се самоопределят като българи.
http://www.vsekiden.com/128633
Коментар
-
БЕЗГЛАГОЛНА ДЮНА
Вожд. Харизма. Път. Прогрес.
Банско. Писти. Интерес.
Дюни. Бонуси. Кумец.
Референдум. Ток. АЕЦ.
Колорадо. Аспен. Гаф.
Изявление. Масраф.
Ролекс. Линкълн. Кръст. Синод.
Литургия. Храм. Възход.
Дянков. Доходи. Числа.
Приходи. Бюджет. Тесла.
Босфор. TB. Листопад.
Рейтинг. Медии. Диктат.
Мечки. Рожен. Стадион.
Мач. Победа. Шампион.
Тигри. Футбол. Еърбъс.
Перник. Мъка. Земетръс.
Криза. Майчински. Позор.
Цаца. Избор. Прокурор.
Гаф. Принуда. Прецедент.
Клетва. Хумор. Президент.
Инфраструктура. Тръба.
Газ. Печалба. Веселба.
Път. Обама. Интервю.
Слава. Блясък. Дежа вю.
Урни. Битка. Мат'риал.
Яне. Марешки. Парцал.
Лято. Избори. Сефте.
Бюлетина. Ром. Кюфте.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение.
Аз съм герберче без мозък,
в свят измислен аз живея,
всичко казано от вожда
любя, тача и милея.
Коментар
-
АЗ СЪМ ГЕРБЕРЧЕ
... ( да ме прощава дядо Вазов)
Аз съм герберче и тиква
проста мене е родила,
в изобилие на тикви
крепне партията мила.
Аз съм герберче. Обичам
наште тиквички зелени,
по избори да ги избирам-
първа радост е за мене.
Аз съм герберче без мозък,
в свят измислен аз живея,
всичко казано от вожда
любя, тача и милея.
Аз съм герберче и расна
в дни велики, в славно време,
че затриваме страната
хич, изобщо НЕ МИ ДРЕМЕ!
Коментар
-
Дянков: Станишев избива комплекса си за малоценност
http://www.cross.bg/1344133
Ясно личи, че Станишев избива комплекса си за малоценност. Докато управляваше неговото правителство в годините на най-големия икономически бум в Европа, той за четири години не успя да построи нито една магистрала, да открие един музей, да финансира една археология, да построи една спортна площадка. С тези думи министърът на финансите Симеон Дянков коментира днешните нападки на лидера на социалистите Сергей Станишев пред Нова телевизия. За да онагледи как се лъже на институционално ниво, председателят на БСП даде за пример Дянков.
"В условията на една от най-свирепите икономически кризи правителството на ГЕРБ успя през годините на управлението си да възстанови финансовата стабилност на държавата. България завърши 2012 г. с третия най-нисък бюджетен дефицит в целия Европейски съюз след Швеция и Германия, по предварителни данни. Съотношението дълг/БВП на България е второто най-ниско в целия ЕС, като дори от вчера то намаля с 2 процентни пункта, заради погасяване на част от емисиите глобални облигации на Милен Велчев до 14,75 процента. Това потвърждават оценките на рейтинговите агенции, които оценяват високо финансовото здраве на България", посочва финансовият министър.
Коментар
-
Бивш зам-шеф на ЦРУ: На Балканите винаги другите са ви контролирали! Когато слушам бълканските лидери да говорят патетично за своето бъдеще, мисля, че това вече е психологически проблем!
Публикувано на 11.01.2013 / 9:26 ч. от afera
Стивън Майер, бивш зам.-шеф на ЦРУ за Балканите в интервю за македонската информационна агенция “МИА” заявява, че САЩ и ЕС се намират в процес на спад и РМакедония прави добро, като защитава своите интереси в процеса на интеграцията, предава Агенция КРОСС. “Трябва да разберете, че силата на САЩ намалява. Силата на Европейският съюз също намалява. Но всеки път, когато говоря с хора от Балканите, получавам впечатление, че те продължават да смятат, че САЩ и ЕС трябва да бъдат слушани във всичко, а това не е така.
Когато погледнете към Съюзът ще видите, че това е организация, която се пука по ръбовете. Той не е това, което беше дори преди 10 години, а има и много сериозни проблеми, независимо че получи Нобеловата награда. Но това е по-скоро като признание за нейното минало. Това е организация, която не знае какво е нейното бъдеще, дали иска да се разпространява или не иска. Може би Хърватско наистина ще влезе в ЕС през 2013 г., но за Сърбия и Македония ще трябва още много дълго да се чака.
Начина на гледане към ЕС от страна на Балканите е толкова остарял, че вече е митологичен. Начинът, по който се представят нещата е, че трябва да има или сътрудничество с ЕС, или с Русия, или с ЕС или с Иран, но по никакъв начин и с двете. А това не е вярно. Вие трябва да гледате навсякъде, включително и към Русия, и към Иран, и към Китай. В този днешен свят не трябва да имате само един фокус. Всъщност, за една малка държава е по-добре да има широк фокус. Вие вече имате много от ползите, които идват с членството.
Но с пълноправното си членство и членството в Еврозоната, вие ще бъдете част от проблема със спасяването на Гърция. Вижте какво се случва в Гърция, Испания, Италия.
Мисля, че за първи път от времето на режима на полковниците, Гърция отново е на Балканите, вече не е европейска държава, а отново е балканска държава. Попитайте българите, румънците. Отново ще има въпроси за устойчивостта на Италия, Франция.
Мисля че е много важно да се постави въпросът за Македония, дали наистина би ви било по-добре с пълноправно членство, което ще получите от това, дали наистина ще бъдете в по-голяма безопасност.
Мисля, че отговорът не е автоматично да. Бях в Албания преди една година и говорих с премиера Бериша. Нагласите в Албания са същите както от по-рано, по времето на комунизма. Позицията е: слаби сме, бедни и трябва да правим това, което ни се казва отвън. Не разбирам тази позиция в Съвременния свят.
Има една тенденция сред повечето балкански политици, да не мислят за 2012 или 2013 г., а за това, което е било преди няколко десетилетия. Днес, онази американската мощ вече я няма. Там, където е влиянието на ЕС, вече го няма. Когато имате свят, който се ръководи от глобализацията, а Европа има структурни икономически проблеми, бих казал, че по-бедните икономики на Балканите с по-нисък жизнен стандарт имат по-добра възможност да подадат ръка на страни като Китай, Япония, Иран, Бразилия и по този начин, разбира се и към ЕС и САЩ. Но дори и в Демократическата партия в САЩ има политици, които смятат, че ако си про-руски настроен не можеш да си проамерикански. Това е безсмислица в днешно време.
Мисля, че Македония подхожда към Европейския съюз по един интелигентен начин. ЕС трябва да види дали може да накара Гърция да вземе някаква разумно решение по спора за името, за което смятам, че преди всичко е виновна Гърция, а не Македония.
При това, помислете внимателно – какво точно отношение имате към ЕС, тъй като, ако искате пълноправно членство, тогава ще “получите” и всички техни проблеми.
Препоръчах на няколко балкански лидери да погледнат модела на Украйна, след като тази страна има постигнати няколко важни споразумения с ЕС, като например в търговията, но поне все още не иска да стане пълноправен член на общността.
По същият начин и вие в Македония имате постигнати много договори със сърбите. Въпреки това, сръбският вицепремиер Вучич при неотдавнашното си посещение във Вашингтон каза, че Сърбия не може да оцелее без ЕС. Не разбирам неговите думи!
Разбира се, че Сърбия ще оцелее! Беше тъжна гледка да се гледа какво говори. Ако говорите с хората в американското посолство в Сараево, те ще Ви кажат, че не харесват Додик, но го уважават заради неговите възгледи.
За Вучич и сръбският премиер Дачич е обратното – те ги обичат, защото са послушни, но не ги съблюдават. В Държавният департамент във Вашингтон дори разказват вицове за тях.
На Балканите винаги другите са ви контролирали и може би затова много балкански лидери се страхуват сами да контролират нещата. Винаги сте били най-бедните краища на Европа, може би сравними само с някои от селските райони на Испания и Португалия.
За съжаление така и не можете да излезете от този манталитет, че винаги някой ви е контролирал, седял над вас, че сте били част от някаква империя… Много е лесно и удобно да слушаш другите, вместо да се занимаваш с доста по-трудната задача да рисуваш сам бъдещето си.
И когато им предавам на моите студенти често им казвам, че много се разочаровам, когато слушам бълканските лидери да говорят патетично за своето бъдеще. Мисля, че това вече е психологически проблем.
Afera.bg
Коментар
-
Цвък ми твърдеше ,че пречупили гръбнака на престъпността .Факт е,че няма такова нещо .Откакто са на власт даже се е увеличила.Убийствата също. Поредната ужасна трагедия ! ,,Установено към момента е, че смъртта на петимата е настъпила от огнестрелни и порезни рани уточниха от пресцентъра на МВР. Извършен е оглед на място, намерени са оръжията на престъплението. Назначени са експертизи. Телата са изпратени за аутопсия. Сигналът за инцидента бил подаден от съседи, отключили вратата заради появил се теч на долния етаж.''> http://fakti.bg/krimi/56724-petima-ubiti-v-goce-delchevLast edited by коки; 11.01.2013, 11:39.Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
Коментар