IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Киро, пускай линковете без емотикони бря Мързелив човек съм. Като напрая цък искам да влизам директно в линка

Коментар

• Бай боже всекиму:
      http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1713818

- ама как е описано всичко... искам след изборите пак да има кометар по темата!
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• http://burgas-podlupa.com/2012/12/08...B5%D0%B2/:eek:

Коментар

• http://www.segabg.com/article.php?id=631900

Коментар

• Цветозар Вълков, политолог: ГЕРБ би търсил механизъм да поотложи изборите

Препоръчване (5)

От Дневник Всички статии на автора
            Последна промяна в 07:35 на 12 яну 2013, 173 прочитания, 8 коментара

Фотограф: Георги Кожухаров

Дневник
            По темата

Parliament Watch: какво остава да свърши това Народно събрание - От Капитал, 09 яну

Българи от 36 държави ще гласуват на референдума - 07 яну

Евгений Дайнов, политолог: Най-вероятно в новия парламент ще има 7 партии, едната - на откровени мошеници - 05 яну

Петър Щурм Константинов, политолог: Напълно възможно е да трябва два пъти да гласуваме за парламент - 04 яну

Андрей Райчев: Бойко Борисов ще се подготвя за президентските избори - 03 яну

Боряна Димитрова, "Алфа рисърч": След изборите ще управлява шарена, нестабилна, нетрайна коалиция - 02 яну
            "Дневник" започна 2013 г. със серия от прогнози на политолози и социолози какво да очакваме в годината на парламентарни избори, първи национален референдум, избор на патриарх, както и коментарите им за развитието на други очертали се политически и обществени тенденции.

Какво би било фатално през 2013 г.?

- Най-лошото ще е експертно правителство (за каквото говори Лютви Местан от ДПС). Фатално ще е и ако СДС не излезе от кризата и не влезе в следващото Народно събрание. Това ще е предусловие за криза - ГЕРБ няма да може да сформира правителство, каквото иска. Лошото в този вариант е, че ще се наложи широко и слабо правителство, което ще забави още повече реформите и ще увеличи корупционните схеми. Но фатално ще е и ако ГЕРБ получи мандат да продължи схемата, която дава на тази партия възможност да създава (в свой интерес) правен хаос и то не въпреки, а в рамките на демократичните и законови процедури, което е в ущърб на правовата държава. Да не забравяме, че и Путин и дори Башар Асад спазват процедурната и законова рамка, но това не прави от Сирия и Русия правови държави.

Ще бъде ли успешен първият национален референдум?

- Въпросът, който БСП и ГЕРБ предлагат, е дали централата да е в Белене или в Козлодуй, а не дали да има ядрена централа. Това показва, че това е сблъсък между лобита. Референдумът няма да е успешен - няма да гласуват 4 млн., за да е със задължителна сила. Все пак ще гласуват над 20% от избирателите, което според закона развързва ръцете на парламента да излезе с решение и позиция дали преобладаващата позиция в резултатите да се приложи. Т.е. парламентът ще вземе крайното решение, а това допълнително ще демотивира хората.

Според социологическите данни преобладават тези, които са за ядрена централа, т.е. тези, които ще гласуват ''за''. Огромен брой от хората, които са против, няма да гласуват. Така всъщност ще се легализира позицията ''за'' ядрена централа, което ще развърже ръцете на Бойко Борисов да строи нови ядрени ректори под предлог, че това са заявили хората на референдум, макар и тези хора да не са мнозинство сред избирателите. Трикът на политиците ще се върне като бумеранг под формата на пълна загуба на доверие в партийната система и ще бъде наказан на парламентарните избори с ниска избирателна активност.

Какво очаквате от бъдещия патриарх?

- Очаквам по-скоро прозрачен избор. От жизненоважно значение за църквата е да покаже прозрачен избор, в противен случай никой няма да очаква нищо от новия патриарх.

Как гледате на възможността ГЕРБ да предизвика по-рано избори, докато има по-голяма преднина пред БСП?

- Изключено е да предизвика по-рано избори. По-скоро управляващите биха търсили механизъм да ги поотложат за септември. ГЕРБ се привърза към властта, отчаяно я иска.

Колко партии ще успеят да влязат в следващото Народно събрание? Кои? Каква коалиция ще управлява след парламентарните избори?

- БСП, ДПС, ГЕРБ, "България на гражданите". Шансове имат и коалицията ВМРО - "Атака". ДПС ще си дели гласовете с новата партия на Касим Дал и е рано да се каже с колко процента ще влезе, но със сигурност ще е под 6%. Зависи какво ще стане в СДС - ако не се разцепи, има шансове да излезе по-силен от кризата.

Вляво няма на каква база да се създаде коалиция - ДПС ще е слабо след тези избори, а БСП е достигнала своя горен предел на подкрепа. Няма да влязат други партии от центъра, които принципно да се коалират с БСП.

Единствено е възможна дясна коалиция. ГЕРБ плюс СДС, ако влезе, и още някой.

Възможно ли е да се наложи да се гласува втори път, ако следващият парламент не успее да излъчи правителство? Какво ще прави Бойко Борисов след лятото?

- Не е изключено и да не се сформира кабинет, да настъпи криза и Бойко Борисов да оглави служебно правителство. Тогава вече ще има избори след август, от което ще спечели ГЕРБ.

При повторно гласуване шансове имат и зелени, и националисти, и коалицията РЗС с Марешки и става трудно за прогнозиране на мандатите. Така че е възможно и коалиция от БСП, ДПС и Марешки - РЗС, макар последните да го играят десни. Все пак и Яне Янев тръгна от БЗНС, което се наричаше центристко, но по-скоро е лявоцентристка партия. Тогава Бойко Борисов ще се мести в Банкя. Но този сценарий е нереален.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              Също и доста германци.....

Истината е хората бягат от Европа като плъхове от потъващ кораб....На повечето им е ясно,че ги чака вълна от "временна национализация" ( болшевишка фраза, чийто превод означава 'завинаги' .......), празни пенсионни фондове, огромни дефицити - явни и скрити - които никаква програма за"обратно изкупуване" или пък QE .....,не може да запълни ниога при никакви условия, прогресивни данъци - случаят за Франция е потресаващ защото данъкът от който бяга Депардьо касае само 2500 богати човека ....

Най-лошото което предстои е,че скоро в "програмите по спасяването на Европа" ще бъдат вкарани всички страни-членки....Което си е чист Ленинов НЕП понеже огроманата дългова дупка е в страните от евро-зоната,а не от ЕСъ като цяло. Дет' се вика - минаваме към социализация на пасивите ....

На тоя фон хълцанията на Бялото Течение в БСП (т.е т.нар. партия герб....) за рекорди от усвояване на евро-средства са огромна тесла за народеца ни,щото който сега взима много после ще дава още повече ..... . Май нещо подобно имаше в Талмуда - но не съм сигурен
              Ем ето значи правилно съм се ориентирала и ази към Евразията ..По татово време не можаха да ме направят комунистка но сега и аз покрай Депардийо като взема паспорту току съм станала такава )) http://news.bgnes.com/view/1058281 А докато Европата и САЩ потъват ние тоже ,Русия цъфти и върже И това се дължи на Путин който е велик стратег и тихомълком си постига целите.
              пп SPART четох че Газпром е намислил да купи гръцката газова компания от приватизацията на която гърците очакват повече от милиард долара..Та въпросът ми ще им я позволи ли тая сделка ЕС ??
              пп нещо да кажеш по туй > http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...71055218_n.jpg
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Такова нещо НЕ МОЖЕ да каже НИКОЙ политик в демократична държава!

Борисов прати народа да си играе на референдум
                Премиерът обяви, че дори отговор "да" на допитването няма да промени нищо

Наглостта на мутрата е изумителна!!!! ПРЕМИЕРЪТ казва, че не го интересува волята на народа!
                Как да не те е срам, че си българин!
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                  ... .Хиляди съотечественици на Депардьо са поискали руски паспорти ....
                  Също и доста германци.....

Истината е хората бягат от Европа като плъхове от потъващ кораб....На повечето им е ясно,че ги чака вълна от "временна национализация" ( болшевишка фраза, чийто превод означава 'завинаги' .......), празни пенсионни фондове, огромни дефицити - явни и скрити - които никаква програма за"обратно изкупуване" или пък QE .....,не може да запълни ниога при никакви условия, прогресивни данъци - случаят за Франция е потресаващ защото данъкът от който бяга Депардьо касае само 2500 богати човека ....

Най-лошото което предстои е,че скоро в "програмите по спасяването на Европа" ще бъдат вкарани всички страни-членки....Което си е чист Ленинов НЕП понеже огроманата дългова дупка е в страните от евро-зоната,а не от ЕСъ като цяло. Дет' се вика - минаваме към социализация на пасивите ....

На тоя фон хълцанията на Бялото Течение в БСП (т.е т.нар. партия герб....) за рекорди от усвояване на евро-средства са огромна тесла за народеца ни,щото който сега взима много после ще дава още повече ..... . Май нещо подобно имаше в Талмуда - но не съм сигурен
                  Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                    Не коментар е, демокрацията е доста скъпо удоволствие...

Не понасям лицемерието, неграмотността и помярщината, която виждаме днес
                    Ако си прочел този ми въпрос е отговор на друг постинг...

та в този смисъл, не беше редно да ми задаваш въпрос в съвсем друг контекст.

Аз не исках да кажа че пенсионерите ще станат "богати" от тези смешни пари ако им се раздадат, а по-скоро точно обратното - че по-смислено е дори и тези малки суми да ги раздадат на пенсионерите, отколкото да се имитира това за което мечтаеш ти

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                      Този въпрос към мен ли е?
                      Не коментар е, демокрацията е доста скъпо удоволствие...

Не понасям лицемерието, неграмотността и помярщината, която виждаме днес

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                        Изборите струват около 2 пъти по-скъпо, трябва ли да се правят избори
                        Този въпрос към мен ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                          и от тук какво следва, че трябва да се прави референдум ли???
                          Изборите струват около 2 пъти по-скъпо, трябва ли да се правят избори

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                            Какво показва математиката:

20 000 000 / разходи за референдума/ : 2 200 000 / брой пенсионери/ = 9.09 лв

и от тук какво следва, че трябва да се прави референдум ли???

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                              АЗ СЪМ ГЕРБЕРЧЕ

... ( да ме прощава дядо Вазов)

Аз съм герберче и тиква
                              проста мене е родила,
                              в изобилие на тикви
                              крепне партията мила.

Аз съм герберче. Обичам
                              наште тиквички зелени,
                              по избори да ги избирам-
                              първа радост е за мене.

Аз съм герберче без мозък,
                              в свят измислен аз живея,
                              всичко казано от вожда
                              любя, тача и милея.

Аз съм герберче и расна
                              в дни велики, в славно време,
                              че затриваме страната
                              хич, изобщо НЕ МИ ДРЕМЕ!
                              Супер, по-добре не може да се каже

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Коментар

Working...
                                X