IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • България все по-важна за наркотрафика в Европа
    02.02.2013, 11:23 (обновена 02.02.2013, 11:33)
    news.bg
    Коментари (12)
    наркотици

    © МВР, архив news.bg

    Европол и ЕК представиха стратегически доклад, в който се очертават и анализират процесите на европейския наркопазар.

    Изследването отрежда нова по-голяма роля на т.нар. балкански път на наркотиците. Според него освен че остават традиционен маршрут за хероиновите пратки, Балканите и Черно море вече са и сред новите транзитни точки по пътя на кокаина. Страната ни попада в тази група заедно с Гърция, Румъния и Украйна, стана ясно от думите на директора на Европол Роб Уейнрайт, цитиран от БНР.

    Смята се, че все по-голяма част от кокаиновия трафик минава през пристанищата на тези четири държави. Засега те задържат само 2% от всички спрени количества кокаин в Европа. Това обаче е тройно увеличени спрямо предходни периоди. Оттам идва и изводът за растящата роля на този маршрут.

    Според доклада, все повече българи и румънци влизат в кокаиновия трафик, предимно като куриери, тъй като страната ни е транзитен пункт. Нашите престъпни групи действат заедно с колумбийски, испански, италиански и такива от Западните Балкани, стана още ясно от думите на шефа на Европол.

    България фигурира в доклада и като сериозен играч на амфетаминовия пазар, и то като производител, предимно на каптагон.

    Отбелязано е още, че ролята на българските престъпни групи в производството и трафика на амфетамини за Близкия изток е нараснала. Сериозен е и броят на разбитите лаборатории за производство на каптагон у нас. От 2001 г. до 2007-а те са били 18, а в периода 2009 - 2011-а - 8. Авторите на доклада нямат обяснение за това намаление, но допускат, че една от възможните причини е, че производството на амфетамини постепенно се изнася извън югоизточна Европа.

    Хероинът също има подобаващо място на българска територия. Страната ни е сред задържалите най-големи количества оцетен анхидрид, който се използва за производството му. В доклада е записано още, че българските престъпни групи, занимаващи се с този бизнес, се явяват най-вече посредници на турски производители на хероин за ЕС.

    През 2011 г. България е била и страната, в която е задържано второто най-голямо количество канабис - 5 тона. Консумацията му у нас, най-вече под формата на марихуана, се е увеличила. България е сред 8-те европейски страни, които го отглеждат предимно на открито.

    Има ни и на картата за движението на екстази - този път от Запад на Изток. Нашата страна е транзитна точка към Русия, Украйна, Беларус.

    Имаме проблем с наркотиците във всички европейски страни. Във всяка от тях има и организирани престъпни групи, търгуващи в наркотици. Това включва и организираните престъпни групи от България и региона. Не бих причислил обаче българските престъпни групи сред най-значимите от гледна точка на международния проблем с наркотрафика в Европа. Те не са в "първа лига", коментира Роб Уейнрайт.

    Правим все по-трудно и все по-рисковано за престъпниците да вкарват наркотици в Европа и да ги транспортират от една държава в друга. Смятам, че заедно с властите в останалите европейски държави, в това число и с българските, наистина се противопоставяме на наркотрафика все по-успешно, посочи още шефът на Европол.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Някои може би ще кажат, че не е правилно НИЕ да плащаме заради безумията на Бойко Борисов?
      Ама не е така. Правилно е. Защото трябва ние да бъдем наказани заради това че сме избрали да ни управлява мафиот, който със изгонването на една фирма и даване концесията на други фирми е взел милиони като подкупи. Тази наша простотия трябва да бъде наказана.

      А информацията наистина сега е конфиденциална. Герберастите всякак ще се опитват да крият от обществото своите далавери. Все някога ще ги научим, ама до тогава ще ядем и тоягата и солта на мутренското управление.
      Вълка е БСП подлога и крадеше яко от общината вкупом с комунистическите мародери. затова и беше отстранен.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Някои може би ще кажат, че не е правилно НИЕ да плащаме заради безумията на Бойко Борисов?
        Ама не е така. Правилно е. Защото трябва ние да бъдем наказани заради това че сме избрали да ни управлява мафиот, който със изгонването на една фирма и даване концесията на други фирми е взел милиони като подкупи. Тази наша простотия трябва да бъде наказана.

        А информацията наистина сега е конфиденциална. Герберастите всякак ще се опитват да крият от обществото своите далавери. Все някога ще ги научим, ама до тогава ще ядем и тоягата и солта на мутренското управление.
        А бре комунистически палячо!, нали платихме на Руия 1.5 милиарда заради некадърника Сергей Станишев, който не пожела да пидпише и ясен договор с цена в него.
        Сега си седнал да ревеш за някакви си 56 милиона. Ами, че само Масларка е прибрала повече за един мандат. А Гагаузов, А Доган, Р.ОВч?????. Р ПУтков?????
        Милиарди потрошиха от Бюджета. Тези люде да не ги забравяме и когато ограбиха над 13 милиарда от спестяванията на българските граждани през 1996-1997 г.
        Лайномет си и това е.
        За земеделието през 2012 г. са предвидени над 1,3 млрд. лв., от които повече от 838 млн. лв. са европейските средства, а от националния бюджет ще бъдат предоставени 500 млн. лева.
        Ей така се подпомага бизнеса и такасъщо:
        •Изпълняваме проекти за 1 милиард лева до 2012 г.

        Коментар


        • Абсолютно съм съгласна с казаното от Първанов , което си е неоспорим факт Цитат ...."Образът на България в чужбина е по-мрачен от всякога.За това персонална вина носи Цветан Цветанов - един несъмнено семпъл човек, отдаден единствено на своята злоба и отмъстителност. Проблемът е, че в трудно време България има най-слабия вътрешен министър, отдаден изцяло на мисията за разправа с инакомислещите - от лекари до опозиционните граждани и политици."
          http://www.24chasa.bg/Article.asp?Ar...medium=twitter
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            "Уважаеми г-н Дянков,

            Моля, не се правете на цензор и си сменете служебния мейл oresharski@minfin.bg.

            П.С. И цункайте Джиджи!".[/B]

            Коментар


            • Гигов-Получават писмо от Симеон Дянков с предупреждение, че казусът е конфиденциален и сайтът може да бъде съден, ако публикува информация.

              И тъй тъй Биволъ са тръгнали с рогата напред, они му отвърнаха така :,,,Заплахите на г-н Дянков не могат да ни разколебаят. Публичният ни отговор към него е следният:

              "Уважаеми г-н Дянков,

              Моля, не се правете на цензор и си сменете служебния мейл oresharski@minfin.bg.

              П.С. И цункайте Джиджи!".
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

              Коментар


              • Държавата заплашена да плати 57 млн. евро заради изгонването на "Новера" от чистотата в София

                България ще трябва да плати 57 милиона евро на фондовете Accession Eastern Europe Capital AB и Mezzanine Management Sweden AB заради прекратяването на концесията на "Новера" за боклука на София, съобщи в петък сайтът "Биволъ", позовавайки се на свои източници.

                Засега няма официално потвърждение на информацията.

                Споразумение с държавата е сключено през юли 2012 г. Фондовете са завели дело за експроприация срещу България в арбитража на Световната банка. Държавата отива на споразумение, след като вижда, че делото ще бъде изгубено, за да избегне негативите и медийния шум от публичното съдебно решение, пише "Биволъ"

                Официално делото е прекратено на 23 юли 2012 г. заради непредприемане на действия от страна на жалбоподателите. На тях вече са платени 9 млн евро за адвокатски разходи, а плащането на главницата по споразумението предстои. България е наела като защитник известната адвокатска кантора White & Case, чийто хонорар също не е безобиден за бюджета - 12 милиона евро, се казва в информацията.

                "Новера" беше собственост на фонда "Икуест", управляван от Георги Крумов. "Икуест" (Equest) купи от Румен Гайтански-Вълка фирмите, почистващи София, срещу 42 милиона евро. От тях 5 милиона са собствен капитал, 20 милиона банков заем и 25 милиона необезпечен заем от австрийски фонд Mezzanine Managemeng

                В средата на март 2009 година тогавашният кмет с премиерски амбиции Бойко Борисов изпрати едностранни предизвестия до фирмите на "Новера", че концесионните договори за почистване на столицата се прекратяват.

                Мотивът на Борисов беше, че "Новера" вече девет дни отказва да чисти града. Концесионерът пък твърдеше, че спира работа, защото общината отказва да плати сметката за зимното почистване. Последва "боклучена" криза, която беше овладяна точно преди парламентарните избори, които Борисов спечели. В крайна сметка след изгубването на договорите "Новера" изгуби смисъл, а инвеститорите в нея загубиха парите си. Преди да предприеме тези действия, Борисов обясняваше, че Гайтански все още стои зад "Новера" и провеждаше кампанията "да изгони Вълка от чистотата".

                "Столичната община имаше два варианта - или да приеме исканията на "Новера" да им се плати по един или друг начин, или да се съдим", коментира седмица по-късно тогавашният кмет.

                Банката, която е дала обезпечен заем, предявява претенции пред Equest и след около година си получава парите директно от "Икуест" (като гарант по заема), докато Меzzanine Management са необезпечени и година след отнемането на концесията завеждат дело срещу държавата, а не срещу Столичната община, за експроприация.

                В арбитражния съд има и още едно дело по делото за боклука, по което обаче страна е "Новера". То е в ход в момента.

                "Биволъ" съобщава, че от изданието са задали официално въпроси до финансовото министерство за развитието на казуса с "Новера" по публичното арбитражно дело пред Арбитражния съд към Световната банка, по което България е страна (ICSID Case No. ARB/11/3). Получават писмо от Симеон Дянков с предупреждение, че казусът е конфиденциален и сайтът може да бъде съден, ако публикува информация.

                Освен това в писмото на МФ се твърди, че арбитражното дело ARB/11/3 е в самото начало, което не отговаря на информацията от сайта на ICSID, че делото е приключило на 23 юли 2012 г.
                Някои може би ще кажат, че не е правилно НИЕ да плащаме заради безумията на Бойко Борисов?
                Ама не е така. Правилно е. Защото трябва ние да бъдем наказани заради това че сме избрали да ни управлява мафиот, който със изгонването на една фирма и даване концесията на други фирми е взел милиони като подкупи. Тази наша простотия трябва да бъде наказана.

                А информацията наистина сега е конфиденциална. Герберастите всякак ще се опитват да крият от обществото своите далавери. Все някога ще ги научим, ама до тогава ще ядем и тоягата и солта на мутренското управление.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Борисов би пореден шут на парламентарната демокрация

                  А на парламентарните избори НАРОДЪТ ще бие шута на този ШУТ!
                  Човека за първи път не стъпвал цял месец в парламента, обаче червените вестници не спират да бълват жълтини след, жълтини.Които и вие повтаряте.
                  А ще ти пусна водата вече ГИГОУ. кАФЕВИЧЪК СИ..

                  НА КОГО ЗА КАКВО ДА ОТГОВАРЯ, НА ПЕТЪР КУРУМБАШЕВ , които кои парламент подред е във властта с неизменната социалистическа партия. ахахахахах
                  Политически трупове на повече от 10 години. Ужас.
                  Аз няма да гласувам за НДСВ,ДПС,БСП,ДСБ,АТАКА.СДС, а Вие...??????????
                  Last edited by Scrooge McDuck; 02.02.2013, 01:15.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    За касовия бон се разбрахме.

                    Хайде да се върнем към политиката.



                    Цецо пак нагази в л....ната. Бойко му поръча да отстрани бившето аверче Златко Баретата, който заплаши да направи разкрития, ама хората на Станимир Флоров окъкаха работата. Вместо да "самоубият" Баретата в ареста, както "самоубиха" оня арестант в Перник, те се опитаха да го очистят пред съдебната палата.

                    Чакай пак да питам герберчетата:
                    Как така Бойко има общи фирми със знакови фигури от подземния свят?
                    И какъв бизнес е въртял?
                    И защо Станишев няма такива фирми?

                    ХАХАХАХАХА

                    Ама ти си напълно луд и със тия въпроси си като олигофрен.Каквито са червените кратуни като вас със К*рето.русофили или фоби бяхте. хаха Болна работа.

                    Офицер с такова мислене. лелелелеле
                    Това е работа на БСП и или Доган.А щом политическия труп Първанов се обади, а тои е Руски агент, познайте какви интересни неща ще има в разследването.
                    А Баретата отговаря, като Доган за жълтото. Кои каза, че ще е победителя?
                    Военна и ограничена мисъл. хахахах
                    Last edited by Scrooge McDuck; 02.02.2013, 01:09.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      ТОГАВА СТАНИ АРГОНАВТ
                      ЕЕЕ ти и премиер ще искаш да стана
                      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                      Коментар


                      • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                        Коментар


                        • ТОГАВА СТАНИ АРГОНАВТ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            АКО ИСКАШ БЪДИ И КОСМОНАВТ
                            Заето е, виж темата 30+
                            Last edited by KMETA; 02.02.2013, 00:37.
                            Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                            Коментар


                            • АКО ИСКАШ БЪДИ И КОСМОНАВТ

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Борисов би пореден шут на парламентарната демокрация

                                А на парламентарните избори НАРОДЪТ ще бие шута на този ШУТ!
                                Е така е по приемливо, кратко и с големи букви. Като за махмурлии. Ко е то фермани някви дет ми мъглявеят пред погледа.
                                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                                Коментар

                                Working...
                                X