IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
    МВР: Борисов не се е съгласявал да е информатор на антимафиотите
    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...informator_na/
    Не е, не е...
    Ама Бойко ръководи службите 4 години като главен секретар и е абсолютен господар още близо четири. И пак не му стигна акъла да си изчисти обора.

    А пък назначаването на водещия вербуващ офицер в "Ипон" и след като идват на власт за главен секретар на ДАНС, това ни казва ВСИЧКО. Няма нужда от документи. ВСИЧКО Е ЯСНО!



    п.п. А бе ЗАЩО Бойко не се е съгласил да сътрудничи на антимафиотите?
    Защо е останал на страната на МАФИЯТА?
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Гуглето помни всичко.Изказването на Баце не мисля ,че има за какво да се коментира.Ясно е ,че е имал общо оно време с ДС 26.06.2009Аз като командир на взвод и рота съм виждал също на щатовете ни за заплата отгоре пише "ДС".
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • ПОЗДРАВИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДРУЖИНКА

        Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Треска ги тресе герберчетата, треска!
        Треската ги тресе старшинката, маце мейси и разни катили...

        А аз искрено се забавлявам...

        МВР: Борисов не се е съгласявал да е информатор на антимафиотите
        http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...informator_na/

        Коментар


        • НАЧАЛО / ПОЛИТИКА
          Атанасов: Правителството е зависимо от криминални кръгове в подземния свят

          04 Февруари 2013 | 13:16
          Прочетено

          2734
          Атанасов: Правителството е зависимо от криминални кръгове в подземния свят

          София /КРОСС/ Прокуратурата може да започне проверка по случая, ако документите за агент Буда са изнесени неправомерно. Това заяви на брифинг в понеделник Атанас Атанасов от ДСБ.

          Тъмносиният общинар отново подчерта, че управляващите не са се справили с организираната престъпност.
          Само за десет дни опит за покушение върху политически лидер на партиен форум, изключително символична стрелба пред съдебната палата и сега, вчера излизат документи, за които се шушукаше от доста време.
          Излизат документи, от които е видно, че службата за борба с организираната престъпност преди години е оценила, че днешния премиер-министър може да бъде полезен, защото е свързан със средата, която е основен обект на работа на службите. Всички тези обстоятелства говорят за това, че правителството е неспособно, защото е зависимо от криминални кръгове в подземния свят, защото работи избирателно по отношение на организираната престъпност, обявяваме за организирана престъпност тези, които не си плащат на властта, а тези, които си плащат, са под покровителство, подчерта Атанасов.
          Той отбеляза, че всичко това се случва на фона на предстоящият дебат в Европарламента за състоянието на демокрацията в България.
          Някак си тези криминални новини хвърлиха сянка върху това изключително важно събитие, което предстои, защото дълго време се говори за това, че закона не се прилага еднакво в България, че се прилага в зависимост финансовото състояние на определени кръгове, затова че закона не се прилага въобще по отношение на монополите, добави ген. Атанасов.
          Премиерът Борисов се превърна във воденичен камък за демокрацията в европейски мащаб. Той се нареди редом до Берлускони и Виктор Орбан. Стана нарицателно за политик, който не води смела вътрешна политика, не решава икономическите въпроси на страната и не може да се справи с организираната престъпност, добави Радан Кънев от ДСБ.
          Тъмносините призоваха премиерът да се яви в парламента, където да даде обяснение за ситуацията в страната през последния месец.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Янев се извъртя: Досието "Буда" е предизборен кьорфишек!
            При евентуална експертиза щяло да се докаже, че то е фалшиво
            .
            Аууууу колко е къса паметта на тоя педал .Колко бързо забрави кви ги плещи преди две години .
            РЗС пита Бойко Борисов кой е агент Буда

            17 януари 2011
            РЗС попита премиера Бойко Борисов какво му говори агентурния псевдоним на ДС „Буда” и го обвини, че държи на оперативни и ръководни длъжности в ДАНС и МВР близо две хиляди бивши агенти.
            От партията на Яне Янев настояват Борисов да каже още какви функции е изпълнявал по време на възродителния процес и свързано ли е това със смъртта на хора, както и на коя дата е станал член на БКП и връщал ли е партийната си книжка.

            РЗС очаквали отговорите на премиера, преди обществеността да ги научи от "друг източник", и го призовават този път да не се кълне в децата си, както направи преди седмица, когато увери, че в ГЕРБ не влизали пари от контрабанда.

            "Във връзка с последната порция лъжи на Бойко Борисов, че едва ли не оповестяването на лобистките му телефонни разговори с шефа на митниците Ваньо Танов са ответен удар на разформированата преди повече от 20 години ДС", от партията смятат, че Бургас не е най-подходящото място, където Борисов може да се разграничи от агентурата.
            Вчера премиерът заяви там, че всички други правителства не са имали куража да бръкнат в раната на ДС, и затова му "вадят" СРС-та.

            Според РЗС, като близки до ДС освен бившия министър Божидар Димитров се посочва и областният управител на Бургас Константин Гребенаров, който е определен като дългогодишен щатен служител на ДС с псевдоним „Сотир”. Чрез него и сега се оказвало влияние върху определени кръгове в т. нар. стара десница, включително и върху сегашния кмет на Бургас.

            "Обстоятелството, изяснено от оповестените телефонни разговори с Ваньо Танов, че лично Борисов разпорежда прекратяването на митническа проверка срещу определен бирен бос, макар и да доказва престъпление по служба и търговия с влияние, е най-малкият проблем на премиера. Защото предстои оповестяване на отношенията и разговорите му с още по-знакови олигарси на прехода", заканват се от РЗС, цитирани от БГНЕС.

            Според Валери Кацунов, член на Комисията по досиетата, крайно време е прокуратурата да се намеси в спекулациите с принадлежност към ДС.
            "Всички, които се упражняват по темата "Агенти на ДС", включително и тези уважавани от мен лица с имунитет, трябва да знаят, че единствено Комисията по досиетата е овластена да установи и да обяви имена и псевдоними на български граждани, свързани с ДС. Същото важи и за документите на ДС", каза Кацунов пред БНР.http://dnes.dir.bg/news/boyko-boriso...-7804063?nt=13
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

              Коментар


              • „Ледът се пука, господа съдебни заседатели!” - това е прочутата реплика на великия комбинатор Остап Бендер

                Треска ги тресе герберчетата, треска!
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Седя и си мисля дали покрай Буда няма да изкочи и някой Шива ????
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • 2013-02-04 17:04:38
                    Без филтър
                    Цветозар Томов: Слуховете за Борисов се оказват верни

                    [Увеличи шрифта] [Намали шрифта]

                    Най-скандалното е именно това, че информацията, която е изтекла досега не дава възможност за еднозначна оценка. Самият факт, че ако публикуваните в сайта "Биволъ" документи са верни, че има някакъв опит за вербуване на г-н Борисов, сам по себе си още не е компрометиращ.

                    Но тъй като става дума за действащия премиер, е съвсем нормално обществото да прояви засилен интерес и тази информация да бъде изяснена от заинтересованите страни. А това не става. Най-влиятелните медии в страната избягват да коментират миналото на българския премиер.

                    Не сме нормално общество. Би било редно, когато става дума за толкова важна политическа фигура, медиите да проявяват засилен интерес към всяка подробност от биографията му, от поведението му. Това за мен е най-притеснителното, защото дава възможност за крайно негативна оценка за състоянието на публичната среда в България.

                    Като слух това е известно, чувал съм този слух оттук оттам. Те повечето слухове за Борисов се оказват в крайна сметка верни. Но мисля, че между слух и публично изнасяне на информация чрез документи, които претендират за автентични има разлика. Това, че партиите не реагират ме кара да мисля, че все пак излизането точно сега на тази информация, е и част от предизборен политически пиар.

                    90-те години за обществеността са тъмен период от биографията на г-н Борисов. Тук наистина не става дума за конкретния казус. От излизането му от структурите на МВР до връщането му в тези структури твърде малко се знае за начина, по който е живял през това десетилетие този човек. Има и други слухове, даже още по-компрометиращи личността на г-н Борисов, освен този в момента, свързани с това негово пребиваване в чужбина, свързано с този период от време, с незаконни дейности при това пребиваване, които аз не знам дали са верни или не са, но самият факт, че съществува такава празнота в биографията на един политически лидер, е изключително двусмислен и неприятен, бих казал проблем за България.

                    За това, че Борисов каза кога ще са изборите – на 7 юли, без да има консултации между президента и парламентарните партии – считам, че очевидно консултации е имало, но те са били неофициални и скрити за обществеността. По начина, по който изобщо текат консултациите между първите държавни мъже, откакто са на власт. Очевидно това е консултирано сред хората, от чието мнение зависи от вземането на такова решение.

                    Бих добавил само, че когато и да бъдат насрочени тези избори, те ще завършат с политическо поразяване на Борисов и ГЕРБ не толкова заради изнесеното от Биволъ, а заради цялостната им безобразна политика. /БГНЕС

                    ---------------

                    Цветозар Томов е известен български социолог и анализатор.

                    ---------------

                    Коментарите в рубриката "Без филтър" изразяват личната позиция на автора и не ангажират по никакъв начин редакцията на Агенция БГНЕС.

                    София / България

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                      Н
                      ГЕРБ: Категорично се противопоставяме срещу поредния сценарий срещу лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов
                      04 февруари 2013 | 15:22 | Агенция "Фокус"
                      http://www.focus-news.net/?id=n1745544.
                      Е какво друго да кажат? Сценариите ги пишат ГЕРБ!
                      Сбогом ГЕРБ!!!

                      Коментар


                      • Янев се извъртя: Досието "Буда" е предизборен кьорфишек!
                        При евентуална експертиза щяло да се докаже, че то е фалшиво
                        Мария Папазова, 4 фев 2013 12:57
                        301
                        Янев се извъртя: Досието "Буда" е предизборен кьорфишек!
                        Яне Янев. Снимка: Булфото

                        Досието на премиера Бойко Борисов "Буда" е "предизборен кьорфишек", сътворен от "ченгета от БСП".
                        Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев, който е и председател на парламентарната комисия за разследване на корупция по високите етажи на властта.

                        Вчера сайтът „Биволъ“ публикува анонимен документ с неясен източник, според който премиерът Бойко Борисов е вербуван за информатор през 1996 г. от ЦСБОП (Централната служба за борба с организираната престъпност) заради връзките му с оперативно интересни лица.

                        Преди две години Яне Янев отправи няколко въпроса към премиера, сред които беше „какво му говори агентурният псевдоним на ДС "Буда"? Янев посочва във въпроса ДС и свързва „Буда“ с тайните служби, а от изнесения анонимен документ се вижда, че предложението за вербуване от 1996 г., когато ДС вече не съществува.

                        Преди две години Янев, който през това време беше един от най-големите критици на правителството, се закани РЗС „да покаже истинския образ на мутрокомунистическата групировка ГЕРБ и на тартора й Бойко Борисов“.
                        Днес обаче Янев категорично промени позицията си. "Това, което видях и прочетох, е съшито с бели конци, според мен тези документи са фалшиви", коментира лидерът на РЗС.
                        Пълна глупост, избухна Борисов за досието "Буда"
                        4 фев 2013 07:09
                        832
                        Досието "Буда" на Бойко Борисов
                        3 фев 2013 21:20
                        1140
                        РЗС пита Борисов кой е "Буда"
                        17 яну 2011 16:33
                        603
                        По думите му питането му преди години е било основано на разговор с Румен Петков. Янев се срещнал с него още докато е бил вътрешен министър и тогава Петков му вметнал за досието на агент "Буда" и че зад това име стои Бойко Борисов.

                        Янев беше категоричен, че при експертиза ще се докаже, че досието на Борисов е фалшиво. По-рано днес пред в. „Преса“ премиерът категорично заяви, че „това е пълна глупост“.

                        По думите на Борисов този документ излиза сега, за да "изкара нещо, което, дори и да е положително, да излезе лошо". "Слави Бинев и кръгът "Банкя", са в основата на това", смята премиерът.

                        "Вероятно те са правили опити да се свържат с мен, писали са си предложение, за което аз не знам, но веднага са разбрали, че съм отказал, и са ме свалили от отчет. С мен никой не е говорил. Единствените ми контакти с тях по това време са били около взрива на колата на Цветелина Бориславова. Тогава, ако са си писали нещо по тази линия, то да е останало", заявява премиерът пред вестника.

                        "Когато сайтът "Биволъ" публикува един документ /предложението/, защо не публикува и другия - отказа за сътрудничество. Тогава всичко ще се види", призовава още Борисов. Той категорично отрича да е подписвал някакъв документ. На въпрос защо Яне Янев е говорил за Буда преди две години, Борисов отговаря: "Защото тогава на него са му казали да прави това".

                        "Още преди две седмици, когато от сайта "Биволъ" ни зададоха тези въпроси, ние им отговорихме официално. Накарах Цветанов да провери всичко", коментира още Борисов.

                        Коментар


                        • Това по-долу не е мое. Друг го е коментирал. Ама и аз мога да се подпиша под него.

                          "Наивните" журналисти изправили се като матросовци на амбразурата в защита на Борисов питат наивно ..Е и в какво е скандала? Тъжно е медии и журналисти да замитат информацията за вербуването на ББ. Не става просто за скандал.От тази изтекла информация ще се завихри нещо повече от скандал. След ГОЦЕ вече си имаме и БУДА. Борисов ще отрича до последно.После като при случая с Мишо -бирата ще си признае. Но този път няма да може да каже....Първанов ме накара. Кое е скандалното. Във всяка страна службите работят с агентурен апарат. Вербуват се криминални типове,вербуват се проститутки,вербуват се чужди граждани, вербуват се най-обикновени граждани.Вербуват се министри. В това няма нищо не обичайно.Без агентурен апарат спец.службите са неефективни. В случаят с премиера ни,вербуван на времето когато той е контактувал с оперативно интересни лица...Казано на разбираем език.. контактувал е с престъпният свят.А кои контактуват с престъпници? Самите престъпници. Аз вярвам,че такава вербовка е имало.И за нея са знаели много лица. Просто у нас не изтичане на информация ,а изливане на информация има. За агент Буда е споменавал и Яне,който сега се прави на гръмнат.Няма да гадая защо сега черно на бяло излиза този факт подплатен с документи. Може ЦЦ да подлива вода на премиера.Може от БСП да са се докопали до тези документи. Другият смущаващ факт около офицера вербувал Борисов. Веднъж уволнен от спец.службите. После върнал се на бял кон във висшите етажи на ДАНС. Тук прозира топлата връзка между вербовчик -вербуван/доносчик// и настоящ министър председател на България. Запада може да не раздухва този скандал. Те знаят ,че един зависим премиер от миналото си се управляава и манипулира по-лесно. Да,но какво да кажем ние българите след като премиера ни е зависим от миналото си и от хората с които е въртял бизнес не до там законен и легален.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                            Нашият отговор на старшинката, маце мейси и разни катили...

                            ГЕРБ: Категорично се противопоставяме срещу поредния сценарий срещу лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов
                            04 февруари 2013 | 15:22 | Агенция "Фокус"
                            http://www.focus-news.net/?id=n1745544

                            .
                            Атанас Атанасов Правителството е зависимо от мафията
                            Според Атанас Атанасов, който е бивш началник на Национална служба „Сигурност”, от документите, които излизат за Бойко Борисов, става ясно, че службата за борба с организираната престъпност преди години е оценила, че днешният премиер може да бъде полезен, защото е свързан със средата, която е основен обект на работа на службите.

                            „Всички тези обстоятелства говорят за това, че правителството е неспособно да управлява, защото е зависимо от криминални кръгове в подземния свят и защото работи избирателно по отношение на организираната престъпност. Обявяваме за организирана престъпност тези, които не си плащат на властта, а тези, които си плащат, са под покровителството на държавата”,
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                            Коментар


                            • ПОЗДРАВИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДРУЖИНКА

                              Нашият отговор на старшинката, маце мейси и разни катили...

                              ГЕРБ: Категорично се противопоставяме срещу поредния сценарий срещу лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов
                              04 февруари 2013 | 15:22 | Агенция "Фокус"
                              http://www.focus-news.net/?id=n1745544


                              ПП ГЕРБ категорично се противопоставя срещу поредния сценарий срещу лидера на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов. За нас е ясно, че отново е задействан сценарият за подмяна на дневния ред. Този сценарий все повече заприличва на поредната уговорена политическа сделка между бивши коалиционни партньори и довчерашните им опоненти. Това се посочва в позиция на ПП ГЕРБ, разпространена до медиите.

                              Периодично преди избори, от 2005 година, когато Бойко Борисов беше кандидат за кмет, до днес, когато отново настава предизборно време, в Интернет пространството се пускат подобни инсинуации, целящи единствено и само да удрят по авторитета на човека, който ги би 7 пъти на всички избори до сега.

                              В собствените си егоистични цели за политическо присъствие, опонентите ни за пореден път целенасочено, с компроматни похвати, се опитват да извадят от равновесие управлението на страната.

                              Не сме учудени от координираните позиции от представители на БСП и ДСБ. Ясно е, че започнатите реформи и усилията на премиера пораждат силна непоносимост в нашите опоненти. Очевидно е, че случващата се промяна във всички сфери от живота на българските граждани и реформаторската политика на ПП ГЕРБ, ужасяващо дразнят и червените, и сините, които се провалиха.

                              Все по-ясно става, че атаката, която се води срещу ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов, не е само политическа. Зад нея прозира засегнатия финансов ресурс на сивата икономика, пазен грижливо години наред от същите тези червени и сини.

                              Нека стане ясно обаче, че няма да позволим политическо изнудване, не сме съгласни хора, които толерираха контрабандата, които си уреждаха срещи с оперативно интересни лица, които се съветваха с Октопода, днес да се опитват, размятайки поредния компромат, да всяват изкуствено напрежение.

                              Категорично заявяваме, че няма да позволим легитимно управление да бъде подменено с нелегитимни компроматни похвати за срив на доверието. Нека тактиците на този сценарий разберат, че главният им режисьор се провали за пореден път. Провали се 2005-та, когато Борисов без партия, излезе сам в предизборна битка и спечели убедително одобрението на софиянци. Тактиците се провалиха два пъти през 2007-ма, когато ПП ГЕРБ, водена от своя лидер Бойко Борисов, спечели европейските и местни избори, въпреки че беше задействан същият този сценарий. Провалиха се и 2009-та, когато българското общество свали доверието си от тях. Провалиха се и 2011-та, отново два пъти, ГЕРБ спечели убедително и местния и президентския вот.

                              След като ГЕРБ наруши интереса на кръга олигарси в държавата, след като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика, след като ГЕРБ върна доверието на Брюксел, след като обявихме безкомпромисна битка срещу организираната и икономическа престъпност, не се учудваме от компроматния модел, задействан отново преди избори. За нас е ясно, че опонентите ни нямат друг полезен ход – когато нямаш аргументи, използваш компромати. Със съжаление констатираме, че предизборната надпревара за пореден път ще се води в полето на компроматната война.

                              За нас е повече от ясно кой има политическа изгода от задействането на този сценарий отново. Остро осъждаме опитите за подмяна на дневния ред с инспирирани скандали и агентурни методи. Подкрепяме усилията на правителството и премиера за осигуряването на по-добър живот на българските граждани, категорично заставаме зад всяко едно негово действиe и заявяваме, че няма да се поддадем на провокации.

                              Коментар


                              • Стамболов
                                Ех, старшинка, ех, маце мейси....
                                Борисов разпореди публично отваряне на досието "Буда"
                                http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5498091
                                Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                                Министър -председателят няма такова правомощие, да нарежда да се отвори едно или друго досие!:
                                Само ей тоя на снимката има правомощия , но он за сега мълчи като риба http://www.pik.bg/tsatsarov-shte-obr...za-agent-buda/
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                                Коментар

                                Working...
                                X