IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://avtorski.pogled.info/article/...hen-ot-Hizbula
    Моля Дилетанчо да коментира това..Що се отнася до изявлението на неговия Краси извода е само един- Кликата на клонингите комунисти на господарите Ви е от клана на Краси

    Коментар


    • Абсурдното извинение на Мирослав Найденов

      „Моля да приемете голямо извинение от името на правителството, че не успяхме да изпълним обещанието си да изплатим субсидиите на площ до края на месец януари“, заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. Той каза, че се надява на разбиране от страна на земеделските производители.
      Забавянето се дължи на липсата на достатъчно постъпления в бюджета в началото на годината, включително заради промени в данъчното и осигурителното законодателство с цел облекчаване на бизнеса, както и на изплащането на голям облигационен заем от държавата.
      От думите на Найденов излиза, че въвеждането на единната сметка е довело до рязко понижение на приходите за държавата. Нещо, което е абсурдно с оглед на това, че новият регламент позволява на НАП да взима пари от бизнеса на принципа, че първо се погасяват задълженията, чийто срок на плащане изтича най-рано. Преди компаниите избираха кои дългове към държавата да плащат и кои да забавят.
      Наистина „единната данъчно-осигурителна сметка” намали броя на платежните нареждания, които бизнесът трябва да попълва, но това едва ли е довело до срив на бюджетните постъпления.
      Още по-абсурдно звучат думите на Найденов за изплащането на голям облигационен заем от държавата. Въпросните 1.7 млрд. лв стояха близо 6 месеца във фискалния резерв с една цел, да бъдат използвани за рефинансиране на изтичащите брейди облигации, емитирани по времето на правителството на НДСВ.
      Според Найденов в момента хазната не разполага с налични средства, за да изплати субсидиите за земеделските производители.
      Премиерът Бойко Борисов е възложил на министъра на финансите Симеон Дянков да се направят разчети дали може да се изплатят субсидии по-рано от 15 март, съобщи министър Найденов, като припомни, че досега е плащано през януари.
      По думите му, има два сценария на действие - или правителството да потърси краткосрочен заем, или да вземе средства от фискалния резерв, който според него би намалял в такъв случай под критичния минимум от 4.5 млрд. лв. Но фискалният резерв може да пада под тази граница, стига да е над нея в края на бюджетната година.
      Заради мудната администрация в МЗ, България вече загуби 50 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони, които не са разплатени през 2012 г. и съответно няма да бъдат преведени от ЕС.
      Last edited by mibova; 05.02.2013, 20:56.

      Коментар


      • Абе аз си знаех, че т.нар. противници на ББ са будали, абдали и кютуци, които лаят на всеки подхвърлен им кокал. Но че на всички равнището им е като на шуменски пенсиониран майор, не очаквах. То бива да си тъп, бива, ама чак пък толкова! Ето, Райдовски ви го каза!

        Красимир Райдовски: "Буда" се появява 2 седмици след смъртта на човека, подписал документа
        Вместо да извадят очи на Борисов, ще му изпишат вежди, казва ексшефът на правителствената пресслужба

        Публикацията за "Буда" се появява около две седмици след смъртта на единствения човек, подписал документа. Това казва в интервю за "ШОУ" Красимир Райдовски, шеф на правителствената пресслужба по времето на Жан Виденов. Сайтът “Биволъ” публикува в неделя факсимиле на документ с твърдението, че на 9 декември 1996 г. настоящият министър-председател Бойко Борисов е регистриран в оперативния отчет на Централна служба за борба с организираната престъпност /ЦСБОП/ като информатор под кодовото название “Буда”. Предложението е утвърдено от тогавашния началник на сектор “НБ” в ЦСБОП – подполковник Спас Спасов. Това е и единственото име с подпис в документа.

        Ето какво казва още ексразузнавачът Красимир Райдовски в ексклузивен анализ специално за “ШОУ” по горещата тема:

        - Краси, как ще коментираш събитията като професионалист?
        - Публикацията на сайта “Биволъ” е пореден удар срещу специалните служби на България. Зад нея стоят чисто партийни и политически интереси. Ако приемем, че информацията е достоверна, в нея няма нищо дискредитиращо за Бойко Борисов. Не съм му адвокат, нито възнамерявам да му бъда! Просто до сега в живота си всичко, което съм мислил, съм го казвал!
        ЦСБОП по онова време е основната институция в МВР, на която по закон е вменено да неутрализира организираната престъпност в България. Тази служба няма нищо общо нито с бившата, нито с бъдещата Държавна сигурност! Сътрудничеството на който и да било български гражданин в една подобна служба, не е дискредитиращ елемент от неговата биография!

        В случая на Борисов вместо да му извадят очи, му изписват вежди. Защото той е поставен от държавата на страната на добрите, защото него държавата го е оценила позитивно, на него му е предложен договор за сътрудничество в името на доброто, за неутрализиране на злото – организираната престъпност.

        - Твърди се, че той не го е подписал?
        - В случая ние имаме един документ, който е само предложение за провеждане на вербовъчна беседа. Вербовъчната дейност не е еднократен акт, това е процес.

        Първо се изучава обектът дали притежава необходимите качества и нагласи да сътрудничи на дадена специална служба. Именно това отразява този документ. Както съобщиха от МВР,

        в досието “Буда” липсват документи за съгласие на посочения кандидат за вербовка

        като информатор.

        Пак повтарям - дори и да беше приел този човек, който и да е той, било и сегашният министър-председател, в никакъв случай не може да бъде дискредитиран с това! Подчертавам - в случая дори не говорим за така омразната за някои Държавна сигурност.
        Няма нищо укоримо в сътрудничеството на когото и да било, на която и да е било специална служба в България след 10 ноември 1989 г., лично за мен и преди това!

        Двама президенти на САЩ са били пряко свързани със службите. Буш е бил шеф на ЦРУ, а Рейгън е бил агент на ФБР. Това в никакъв случай не са позорящи за тях обстоятелства, и в никакъв случай не ги дискредитират.
        Политическите противници на Борисов са си направили грешна сметка и не са използвали ефективен инструментариум. Който се обръща срещу тях!

        Не защитавам Борисов - нито ми е вуйчо, нито ми е братовчед – такива са фактите! Но ми прави впечатление нещо друго. Оперативният работник Спас Спасов, който е утвърдил предложението, е покойник от някъде две седмици... Сега вече той не може да коментира. Може би моментът не е избран случайно...

        - Защо смяташ, че това е пореден удар срещу специалните служби на България?
        - Агентурно-оперативната работа е основното в дейността на специалните служби. Без агентурен апарат, без живи източници нито една от тях във всяко историческо време, в цял свят, не може да си върши обективно работата! Заради пещерен антикомунизъм, от началото на 90-те години този факт беше дискредитиран главно по повод на бившата Държавна сигурност, тъй като тя беше острието на БКП. И това стана инструмент да се атакуват политическите противници.

        А в същото време всички забравят ролята на партийните секретари, които довчера венцеславеха комунизма, а на 11 ноември 1989 г. се събудиха потомствени демократи. Една от тях беше съпругата на другаря Костов!

        Затова намирам за прибързана реакцията за агент “Буда” на ген. Атанас Атанасов, който изразява позицията на Иван Костов -

        човекът, който има най-много да си връща на Борисов...

        На негово място не бих излязъл пръв да коментирам! Ако прочетем устава на БКП и специално главата за партийните секретари – те са много по-обвързани с комунизма, отколкото всички оперативни работници на ДС, взети заедно! Така че господин Костов изобщо не би трябвало да говори, още повече, че два пъти е кандидатствал за член на БКП. Би било много интересно за българското общество, ако бъдат публикувани мотивите му за членство в БКП!...

        - Какви ще бъдат последствията за Борисов след този скандал?
        - Това активно мероприятие няма да постигне желания ефект. Кой го е организирал, аз не знам, не мога и да знам. Това се прави от политически противници на Бойко Борисов в навечерието на парламентарните избори и целта е ясна – да бъде сринат авторитетът на една политическа партия. А и нито едно активно мероприятие не може да срине авторитета на даден политик, ако той не го срине със своите действия.
        http://www.blitz.bg/news/article/180442

        Коментар


        • http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...ivkov_i_caria/

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Ам чи нали и аз туй хортувам...

            Боко е останал верен на СИК и не е искал да докладва за бандитчетата...
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...aradi/?ref=rss

              Коментар


              • Ах какви опровержения, какво нещо!
                Всички са се втурнали, включително и БНТ, да ни убеждават че Бойко Борисов НЕ Е БИЛ ИНФОРМАТОР на ЦСБОП. НЕ Е ДОНАСЯЛ за другарите си.
                Ах, как се умилих, направо се просълзих!
                Той миличкия не е бил сътрудник на закона, ами си останал верен на престъпната банда СИК!
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  БРАВО СПАРТ..ТЕЗИ ТРОЛОВЕ СА МНОГО НЕОБРАЗОВАНИ ....
                  Единия трол, както и предсказах, "пак настъпи мотиката" !
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • ДЪЛГОГОДИШЕН ОПЕРАТИВЕН РАБОТНИК, ИМАЩ ПРЯК ПОГЛЕД ВЪРХУ „ИПОН”: ПАПКАТА „БУДА” Е РАЗКОМПЛЕКТОВАНА, ОТ НЕЯ СА ВАДЕНИ МАТЕРИАЛИ!


                    http://afera.bg/razsledvania/36427.html

                    Коментар


                    • БРАВО СПАРТ..ТЕЗИ ТРОЛОВЕ СА МНОГО НЕОБРАЗОВАНИ ....

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                        ....
                        Добре е да знаеш българската литература, напълно съм съгласен...
                        Изобщо нямам намерение да те ограмотявам! Казах и в предния си пост - чети и се образовай за да не излагаш тъпата си "партия" .....

                        И въпреки това понеже на болните и слабите трябва да се помага - ще направя изключение - "Средството да нямаш врагове" е написано през 1882 г. в Пловдив ,а 'Под игото' излиза чак през 1888 и на всичкото отдолу е завършено в ...Одеса

                        Вазов,ако беше живял след 9.09.1944 г. щеше да е по-голям комунист и от Георги Джагаров!

                        Ся рабра ли колко си назад с материята по рождение!

                        И друг път - недей да спориш с мен за теми по която си гол и бос!

                        Дори самия факт ,че нон стоп копи-пействаш в "Политика" е достатъчно показателен за духовното ти извисяване
                        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                        Коментар


                        • Днес, 14:46


                          Начално
                          Цитат:
                          Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Аууу демократичното правитерлство, при което парите за подслушване на гражданите са повече от парите за култура, контролират се медиите и баш демократите са с индоимена от службите заради връзки с организираната престъпност

                          А бе, момче имаш грешни заключени и от там възгледи за живота.
                          Това правителство от колко насам е най малко вредно за България.Това не ти ли го разбра депресираната глава?????????????
                          Този пост на Патока за колегиалност и необида ли е пример..Или Вие троловете искате да обиждате и да не Ви се отговарвя..

                          Коментар


                          • Между впрочем, за да отпуснем малко - бих препоръчал на съветския човек да прочете Под Игото, глава 2 Бурята. Там ще намери съответната поговорка в съответната ситуация...

                            Добре е да знаеш българската литература, напълно съм съгласен...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              Факушкa твойте господари си постигната целта .Те си знаят как .Точка! .
                              Не те разбирам коки, и да ме нападаш, и да не ме нападаш, екипа ви не може да скрие липсата на позиция когато трябва, а и изобщо.
                              Това беше прост въпрос на който ти отказваш да отговориш.
                              А именно:
                              ако хисбула стои зад атентата - тогава пак ли няма да си съгласна? И ако да - защо?

                              Ето защо си мисля че си бот, екип който има за цел само да оплюва и дискредитира. Няма човек който може да си позволи да стои от сутрин до късна вечер по форумитЕ, търсейки нужната информация из нета и същевременно дискутирайки само в темите за политика.
                              Даже и дискусия няма - хвърляш някоя бомба-партенка без въобще да ангажираш личното си мнение и бързаш към другия форум, даже нямаш време да се насладиш на ефекта.

                              Нямам време сега да си развивам тезата докрай, но искам да уточня, че не за първи път те нападам по този начин. Същото беше и с другия ник - мейси.
                              И го правя, защото с помията която непрекъснато се излива тук се дискредитира не само бат'ви Бойко или ЦЦ, ами и цялата държава.
                              ето точно по този начин комунистите-социалисти контролират държавата повече от 67 години. И точно това е начина по който са се завръщали на бял кон във властта.

                              ПП
                              Нямам нищо против личността ти, интелигентна си и чета понякога с интерес. Но не съм съгласен да кажеш че че нямаш нищо общо с която и да е политическа партия.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Тъй като явно не можа да вдениш какво съм имала предвид >,,Факушкa; личната ми позиция е точно обратната на дупедавците''и понеже е деликатна темата , добавям и млъквам .Не съм съгласна да се обвинява Хизбула .
                                Аз пък мисля, че дупедавци са тези, които искат да си мълчим и по този начин да насърчим терористи от всякакъв сорт да правят нови атентати на българска територия.

                                Но още дядо Вазов в "Под игото" подчертава, че поговорката "Преклонена глава сабя не я сече" е достойна за робските души.

                                Коментар

                                Working...
                                X