IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Станишев на сайта на Хизбула? Там му е мястото!

    Едвин Сугарев
    http://www.svobodata.com/

    БСП има законно основание за гордост. Снимката на нейния лидер – и лидер на европейските социалисти – цъфна върху официалния сайт на ливанската терористична групировка Хизбула.

    Тази групировка, отговорна за множество атентати и отнемането на хиляди човешки животи в необявената партизанска война срещу Израел, се разсипва от хвалби по повод поведението на Сергей Станишев. Придружаващата снимката му публикация поставя специален акцент върху неговата позиция, изразена пред Консултативния съвет за национална сигурност, според която “правителството е избрало политически подход, който единствено повтаря интерпретацията, изказана от Израел в деня след нападението, когато разследването още не беше започнало”.

    Уводът към материала пък визира друго негово изказване: „Лидерът на опозиционната БСП Сергей Станишев подчерта, че намесването от българското правителство на Хизбула в нападението в Бургас е слабо обосновано и заплашва националната сигурност”. В заглавието тази позиция е обобщена и съотнесена към цялата българска опозиция: “Българската опозиция отхвърля обвиненията срещу Хизбула за взривяването на автобуса: Управляващите следват Израел.”

    Не е малка работа да те похвали Хизбула. Това е все едно ИРА да похвали Дейвид Камерън, или пък някое неонацистко движение – Ангела Меркел. При това похвалата, както и самата позиция на българския социалистически лидер едва ли могат да бъдат упрекната в липса на идеологическа последователност. Той е издънка на родната комунистическа номенклатура, отгледана под зоркия поглед на съветските тайни служби – за ливанската групировка може да се каже същото.

    Широко известен факт е, че Хизбула е плод на усилията, хвърлени от ГРУ и КГБ в Близкия Изток – и един от най-надеждните техни инструменти там. Никак не е случайно впрочем, че днес Хизбула подкрепа кървавия режим на Асад в Сирия, финансирана е от Иран и се стреми да наложи революция от ирански тип в целия регион. Ракетните установки, с които групировката обстрелва Израел, са “Катюши”, танкивете на Хизбула са руски танкове, автоматите, с които техните главорези убиват, са Калашници. С две думи казано: браво, Сергей Дмитриевич!

    Върхът на сладоледа обаче е другаде. След като световните медии показаха как бившият български премиер се кипри на сайта на Хизбула, сниман под конгресния надпис “БСП” – и се юрнаха да искат интервюта, последваха и предвидимите политически реакции.

    Жозеф Дол, председател на групата на ЕНП в европарламента, заяви недвусмислено загрижеността си от факта, че Станишев е “заел страната на "Хизбула”, както може да се прочете на официалната страница на организацията. В отговор лидерът на европейските социалисти подскочи като ужилен – и реагира по чисто балкански маниер, като нарече думите на Дол “жалка постъпка” – и поиска пълно и незабавно извинение.

    Това вече звучи съвсем в стила на Илф и Петров – и техния герой от “Златния телец” – Паниковски. “Вие сте жалък, нищожен човек!” – този негов рефрен принадлежи към пантеона на незабравимите лафове от тази книга. Та и Сергей Дмитриевич така – като Паниковски.

    В същата книга Шура Балаганов се появява с вика: “Бият Паниковски!” Бият ли вече Сергей Дмитриевич? Още не. Но ще започнат.

    Той, горкият, изобщо не може да си представи каква “чест” е да се появиш на сайта на Хизбула в очите на цивилизования свят. Поради което продължава да вижда себе си като бъдещ министър-председател. Споменатата снимка обаче е огромна черна точка към многото други в неговата биография – и му гарантира най-малкото пълно пренебрежение и изолация както от американска, така и от европейска страна. Тази черна точка впрочем ще бъде вписана и в архивите на Мосад, и в архивите на Ми-6, и в други разни архиви.

    Естествено, ще има и червена точка. Вписана в други едни архиви – тези на “Лубянка”. Но сега не говорим за тях. Говорим за цивилизования свят – към който и България принадлежи.

    Този цивилизован свят поздрави България за изразената позиция. Позицията на Сергей Станишев не срещна ничии адмирации – освен тези на Хизбула.

    Мнозина могат да предположат, че той се е водел от националните ни интереси. Че е отказал да приеме оповестяването на най-вероятните виновници за атентата, тъй като това би застрашило сигурността на българските граждани.

    Съжалявам, че трябва да го кажа – тази логика не е достойната за един държавник. Тя предполага презумпцията: да се снишим, да не дразним Хизбула. Да се нагодим към нейните интереси, а не към интересите на нормалния свят – та да не дойдат да гръмнат още някой автобус на наша територия.

    Ние вече сме на мушката на терористичните групировки - и никакво снишаване няма да ни помогне. Освен ако не вземем дя се солидаризираме с Хизбула. И ако не помогнем по този начин на групировката да съхрани легалния си статус, който позволява на хиляди нейни членове да живеят в европейските страни като емигранти – и да ги заселват с дремещи терористични клетки.

    Става дума за хора, с които не може и не бива да се преговаря. За които кървавият режим на Асад си е в реда на нещата – и смъртта на невинни хора някъде далеч по света – също. Става дума за абсолютното зло, от което никой не може да се скрие никъде – срещу което можеш само да се възправиш.

    Това е достойната, честната позиция, която си струва да бъде отстоявана – с всички рискове, които може да донесе. Тя обаче не важи за тези, които са чужди на нравствените критерии, които предполагат нетърпимост към злото. А случаят – уви – май е такъв. И поради това бихме могли да кажем, че снимката на Сергей Станишев си е намерила мястото – там, на сайта на Хизбула.

    Коментар


    • Вярвате ли в "Буда"?

      Или защо историята със старите документи на МВР за Бойко Борисов не е истински скандал
      Алексей Лазаров

      http://www.capital.bg/politika_i_iko...p=0#storystart

      "Вие чухте ли за Буда?" "Какво стана с "Буда"? "Сега, бил ли е доносник Бойко Борисов?" Този шепот се понесе след като сайтът bivol.bg започна да публикува части от документи, за които твърди, че са изработени от МВР в края на 90-те години и се отнасят до сегашния премиер. Шепотът първо беше плах, после събра сили и на моменти стана истеричен. Някои медии го нарекоха скандал, други не му обърнаха никакво внимание. Цялата история обаче е объркана и неясна. Ако има нещо показателно в нея, то не е в изнесените твърдения, а по-скоро в начина, по който тази история беше смляна от политици, медии и анализатори. Някои бяха горди, че са произвели скандал, други обвиняваха, че това са компромати, но в цялата размяна на факсимилета и коментари никой не произведе нещо доста по-важно. Смисъл. Много често двигателят на българското общество гори, трака и плюе масло, задвижван от скандали. В неговия карбуратор се впръсква горивото на всякакви, понякога дори и не особено доказани факти. После свещите подават искра на възмущение и поръждясалите бутала и цилиндри започват да се вълнуват в неравномерен ритъм. Някои хора държат крак на газта и се радват като деца как двигателят ръмжи и вие, докато други се опитват да се докопат ако не до стартера, то поне до ръчната спирачка.

      Дотолкова сме свикнали с шума от скандалите, че когато ги няма, започват да ни липсват и сме готови да налеем в карбуратора вместо бензин, нещо, което само прилича по цвят и мирис на него, но всъщност само изхабява и чупи двигателя.

      Историята с документите от МВР за Бойко Борисов е подобна. Дори и да оставим на страна съмнителният им произход – той все пак беше косвено потвърден от премиера и МВР, съдържанието им трудно може да се определи като наистина скандално.

      Бил ли е Бойко Борисов информатор на МВР?

      Oт документите не става ясно със сигурност дали това е вярно. Според публикуваните документи ръководен служител към отдела за борба с терора към ЦСБОП е предложил Бойко Борисов да бъде привлечен като сътрудник. Самият премиер отрича това да е така, но дори и да беше истина, спорно е до колко това може да е компрометиращ факт. Да сътрудничиш на 6-ти отдел от VI-то управление на комунистическата държавна сигурност е морално укоримо, тъй като означава да си помагал хората да бъдат преследвани заради това, което мислят. И ако да си доносник на ДС е лошо, то да помагаш на полицията през 1997 г. трудно може да се определи като морален проблем.

      Оповестените тази седмица документи трудно могат да предизвикат истински скандал и защото те не дават нова информация за поведението на Борисов в мътните води на зрелия преход. Те показват, че полицията може и да е имала съмнения, но няма доказателства за някаква незаконна дейност.

      Може би най-сериозният проблем от историята около огласените документи е, че няма ясен отговор на няколко въпроса, най-важният от които е защо това се случва сега. По него могат да се правят само спекулации, но всяка от тях не води до положителен извод. Едва ли е възможно някой съвестен служител на полицията, който вярва, че хората трябва да знаят всичко за личността на премиера, да ги е изпратил на bivol.bg. От журналистическа гледна точка самостоятелното публикуване на документите не носи някаква особена информация. Коректната им интерпретация не показва нищо нередно.

      В същото време начинът, по който тези документи излизат от МВР, е притеснителен. Естествено, че не всичко там трябва да бъде скрито и, разбира се, хората имат право понякога да получават информация оттам. Това обаче трябва да се случва в техен интерес, а не да е епизод от нечии чужд сценарии. Ако историята показва нещо нередно, то е, че от МВР могат да изтичат документи, които да стават оръжие в някакви мътни войни.

      Поуката от тази история е, че си позволяваме да предизвикваме "скандали" с непропорционална лекота. По темата с "Буда" се изхаби много мозъчно време без никакъв резултат. Защото, само си помислете – какво можеше да произтече? Какво искахме да постигнем, когато се занимаваме с тази история? Нещо повече - от нея има и негативни последствия. Измислените скандали притъпяват чувствителността към истински неприемливите истории. Капацитетът на хората да се възмущават, така че от това да има последствия, не е безграничен. И е по-добре да го използваме за истински и смислени неща. Да пълним резервоара на обществения двигател с нещо, което ще го накара да се движи, а не само да вие оглушително, скърца и плюе масло, докато всички седим на едно място, оглушали от шума и задавени от изгорелите газове на поредния измислен скандал.

      Коментар


      • Партийни членове и симпатизанти - врагове на БВП, напредъка и жизнения стандарт http://borsi.blog.bg/politika/2013/0...yka-i-.1051488



        "Борисов обеща!" съдържа по-малко букви дори от "Арменец миньор!"
        Last edited by Jay Gould; 09.02.2013, 16:01.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Антоанета Цонева
          ‎"анализаторите" днес по телевизорите ни обясняват, че няма скандал с Буда, защото той служил на демократичните служби, а лошите от Бивол внушавали, че той сътрудничил на ДС - не измествайте плоскостта - никой не внушава нищо такова - основното усилие според мен е да се изясни има ли премиерът на България зависимости, които правят трудно изпълнението на функциите на този пост - сам Буда признава, че има кръгове, които влияят на поведението му, че ТЕ са го забелязали и са го развивали ( интервю в Преса) - в т.н. кръг Банкя има ченгета от ДС - Бивол предостави данни, че към момента на вербовката Буда е бил замесен с контрабанда на цигари - това дали има значение за "анализаторите" - после вербовчикът е освободен от ЦСБОП поради съмнения за изтичане на информация към престъпни мрежи, взет е на работа - къде? - в ИПОН - от кого? - от Буда - в това има ли или няма скандал - "анализаторите" мълчат - сега вербовчикът е главен секретар на ДАНС - ако е уволен заради нерагламентирани отношения с престъпния свят - защо днес е на тази позиция - нали Буда се бори с престъпността - ако именно той е посредничил за срещите на Румен Петков с Галеви какво прави все още в ДАНС - в това има или няма скандал? - скандално ли е това, че ТЕ - всесилните, които сега го клатят, както Буда обяснява, могат да направят разработка срещу всеки един журналист, както Буда обясни пред медиите - това скандал ли е или не? - защо той не може да прочисти службите от "тези, които му правят зло" - защото е зависим или защото е страхлив - и в едно и в другото има достъчен повод за скандал, но не и според "анализаторите", които тази сутрин дефилираха по телевизорите и вестниците - основният въпросе е може ли ББ да бъде премиер на България с тази кошница от зависимости и тъмни области в миналото - не е ли той премиер под прикритие - на мрежите, за които сам говори, че са го продуцирали и сега го удрят - големият въпрос е Той е този, който управлява или него го управляват, натискайки престъпните бутони от миналото му и успешния бизнес по охраняване на стратегически обекти, които и днес Му носи прекрасни приходи - кой е Буда? - премиер или мутра инсталирана във властта от кукловодите на прехода, както "анализаторите" обичат да ги наричат - това важно ли е или не? - има ли скандал или не в този разговор? - "анализаторите" - мълчат.
          Аз разбирам следното вербовчика Младен Георгиев, докато е бил в ЦСБОП е работил за Баце Буда без трудов договор, а след като са го изхвърлили от БОП-а вече и на трудов договор, Ми те са укривали социални и здравни вноски

          Коментар


          • Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
            Оставяйки настрана поредните ти душевни оргазми от предния ти пост четейки и коментирайки Баце-то, имам следния въпрос и забележки:

            1.Става ли филмът? Макар, че аз с Шон Пен на недобър филм още не съм попадал
            2.Ъпдейтни си Java-та!
            3.Avira не е от най-ефективните антисирусни!

            П.П. И не се напрягай толкова!
            Що,има си памперс!!!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
              Оставяйки настрана поредните ти душевни оргазми от предния ти пост четейки и коментирайки Баце-то, имам следния въпрос и забележки:

              1.Става ли филмът? Макар, че аз с Шон Пен на недобър филм още не съм попадал
              2.Ъпдейтни си Java-та!
              3.Avira не е от най-ефективните антисирусни!

              П.П. И не се напрягай толкова!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                Дили ама то имало интересни неща в тоя линк бря .А СЕГА КАЖЕТЕ ДАЛИ БАЦЕ ИМА ВРЪЗКИ С БСП ?!!''

                Оставяйки настрана поредните ти душевни оргазми от предния ти пост четейки и коментирайки Баце-то, имам следния въпрос и забележки:

                1.Става ли филмът? Макар, че аз с Шон Пен на недобър филм още не съм попадал
                2.Ъпдейтни си Java-та!
                3.Avira не е от най-ефективните антисирусни!

                П.П. И не се напрягай толкова!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                  Дили ама то имало интересни неща в тоя линк бря .А СЕГА КАЖЕТЕ ДАЛИ БАЦЕ ИМА ВРЪЗКИ С БСП ?!!''



                  ВИЖТЕ КАК СЕ УГОВАРЯТ ЦЕНИ И ДАРОВЕ ЗА АЕЦ "БЕЛЕНЕ"!??'''
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • Докато нашите журналисти се надпреварват кой повече ще излъска имиджа на Баце ,швейцарските им колеги си вършат работата.Швейцарският Le Temps от този уикенд за Буда - бабаитът в Армани...
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • Антоанета Цонева
                      ‎"анализаторите" днес по телевизорите ни обясняват, че няма скандал с Буда, защото той служил на демократичните служби, а лошите от Бивол внушавали, че той сътрудничил на ДС - не измествайте плоскостта - никой не внушава нищо такова - основното усилие според мен е да се изясни има ли премиерът на България зависимости, които правят трудно изпълнението на функциите на този пост - сам Буда признава, че има кръгове, които влияят на поведението му, че ТЕ са го забелязали и са го развивали ( интервю в Преса) - в т.н. кръг Банкя има ченгета от ДС - Бивол предостави данни, че към момента на вербовката Буда е бил замесен с контрабанда на цигари - това дали има значение за "анализаторите" - после вербовчикът е освободен от ЦСБОП поради съмнения за изтичане на информация към престъпни мрежи, взет е на работа - къде? - в ИПОН - от кого? - от Буда - в това има ли или няма скандал - "анализаторите" мълчат - сега вербовчикът е главен секретар на ДАНС - ако е уволен заради нерагламентирани отношения с престъпния свят - защо днес е на тази позиция - нали Буда се бори с престъпността - ако именно той е посредничил за срещите на Румен Петков с Галеви какво прави все още в ДАНС - в това има или няма скандал? - скандално ли е това, че ТЕ - всесилните, които сега го клатят, както Буда обяснява, могат да направят разработка срещу всеки един журналист, както Буда обясни пред медиите - това скандал ли е или не? - защо той не може да прочисти службите от "тези, които му правят зло" - защото е зависим или защото е страхлив - и в едно и в другото има достъчен повод за скандал, но не и според "анализаторите", които тази сутрин дефилираха по телевизорите и вестниците - основният въпросе е може ли ББ да бъде премиер на България с тази кошница от зависимости и тъмни области в миналото - не е ли той премиер под прикритие - на мрежите, за които сам говори, че са го продуцирали и сега го удрят - големият въпрос е Той е този, който управлява или него го управляват, натискайки престъпните бутони от миналото му и успешния бизнес по охраняване на стратегически обекти, които и днес Му носи прекрасни приходи - кой е Буда? - премиер или мутра инсталирана във властта от кукловодите на прехода, както "анализаторите" обичат да ги наричат - това важно ли е или не? - има ли скандал или не в този разговор? - "анализаторите" - мълчат.

                      Коментар


                      • Другарите ченгесари вече не се притесняват да си казват, че са измислили и НДСВ, и ГЕРБ> Бриго Аспарухов Аз направих Бойко главен секретар
                        Автор: OFFNews Публикувана на 9 февруари 2013 в 10:42
                        Интересна история как Бойко Борисов е влязъл в политиката, разказа бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов пред БНТ.
                        През 2000 г. тогавашният председател на БСП Георги Първанов поканил на посещение у нас Генадий Зюганов, шеф на Руската комунистическа партия. Бойко Борисов бил негов охранител. Бриго Аспарухов се запознал с него за пръв път тогава, а Борисов му направил добро впечатление.
                        Бодигардът на комунист N1 на Русия споделил пред влиятелния в БСП Аспарухов, че много мечтае да се върне отново в МВР.
                        Аспарухов оценил качествата му и когато му се отдала възможност да помогне на Борисов, го предложил за главен секретар на МВР.
                        “Как помогнахте – отидохте при Царя и му предложихте Борисов за главен секретар”, бе въпросът на водещият Асен Григоров.
                        “Да. И не само. За да забиеш топката, първо трябва някой да ти я вдигне”, пък бе загадачният коментар на бившият разузнавач.
                        Бриго Аспарухов е шеф на разузнаването от 1991 до 1997 г. Назначен е от президента Жельо Желев и е отстранен скоро след като Петър Стоянов поема властта. В следващите години минава за близък до БСП, но това не пречи да се окаже сред хората, които организират идването на Симеон Сакскобургготски в България. След като НДСВ печели изборите, Симеон се опитва да го назначи за свой съветник по националната сигурност, но не успява.
                        Аспарухов намекна, че ролята на Борисов в Будагейт е по-голяма, отколкото е известно сега:
                        Борисов е човек, който винаги се хвърля изцяло в това, с което се занимава. Той е истински тенисист, истински футболист. Бил е отличник в началното училище, примерен комсомолец, добър пожарникар, загадъчно обясни разведчикът. Според него по случаят Буда ще излизат още много данни, а Борисов ще има проблеми с хора, които е засегнал.''
                        .....................................
                        пп.Като допълнение благодарение на Доган ,Баце е с чин генерал.Оно време он го предложи .


                        Румънското "раздаване на справедливост"пък започва и приключва с убийството на семейство Чаушеску и на още трима генерали от режима > http://www.dw.de/%D0%B3%D0%B5%D1%80%...%B0/a-15774475 . А тука, 24г ги награждават с най-високите постове и силови инструменти.
                        Last edited by коки; 09.02.2013, 12:21.
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Или пък, ако не ви харесва да стоите в България, отидете на екскурзия! Светът е чудесно място, има какво да се види http://www.youtube.com/watch?v=Mpe552Pw3zA
                          Custodite sortem vestram

                          Коментар


                          • http://vbox7.com/play:cc35ad07d4

                            Отврат

                            Коментар


                            • Абе глупаци... за кво се дърляте и абите за глупости... държавата е един тъп анахронизъм, вместо да си губите времето вземете да изкарате някой лев, да става пачка...
                              Custodite sortem vestram

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Мда с нетърпение очaкавам следващият който ще бъде пуснат по пързалката АСЕН ЙОРДАНОВ от "БИВОЛ"Пускаме разтърсващ документ! ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР е PR на престъпника, вместо да разследва
                                varna-sport.com 08.02.2013 21:25
                                Собственикът на "Бивол" Асен Йорданов съобщи преди минути, че ще пуснат шокиращ документ, който ще бъде закачен за "Уикилийкс", защото се очаква атака, даже и физическа срещу"Бивол".
                                "Вече 4 дни се мъчат da ni спрат сайта ни. Атаката е през шведски сървър от анонимни потребители. Схемата е проста. В едно и също време bivol.bg се атакува от хиляди потребители и това го прави недостъпен за добросъвестните, които искат да прочетат какво сме пуснали. Но ще се справим.В понеделник пускаме документ, който ще разтърси България. За да няма проблем с видимостта го закачаме за "Уикилийкс", така че ако стане нещо с "Бивол" потребителите ще стигнат до него. Всичко, което сме пуснали досега отдавна трябваше да накара главният прокурор Сотир Цацаров да разследва, защото с просто око е ясно, че Бойко Борисов е престъпник. 1996 г Младен Георгиев го вербува за агент. После службите образуват дело за наблюдение на Борисов като престъпно лице. После Младен Георгиев е изгонен от службите, защото от държавен служител става престъпен елемент. После става служител на Бойко Борисов във фирмата му "Ипон" и от вербовчик става зависим от криминално свързания с групировките Борисов. После като става главен секретар вербовчикът Младен Георгиев се връща в държавната машина и сега за да продължи да служи вярно е назначен за заместник шеф в ДАНС. Това го вижда всеки средно интелигентен българин, но главният прокурор не го вижда, защото е PR на престъпниците", сподели собственикът на "Бивол" Асен Йорданов.
                                Снимка www.varna-sport.com
                                Дойче веле: Доказан престъпник управлява България.
                                http://www.varna-sport.com/?pg=ViewN...1548&NewsCat=C
                                Не мога да не отбележа комедията в цялата ситуация. Дори и лудите от години знаят, че ни управлява клика от престъпници. Извън България също го знаят. Дори марсианците го знаят. Обаче изведнъж всичко живо се шокира и почва да шумули от СЕНЗАЦИОННИТЕ разкрития за това. Ебахти изненадата, а! И поцъкаме с език, па се побараме по макарите и туй то!

                                Коментар

                                Working...
                                X