IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://avtorski.pogled.info/article/...vi-sotsialnata
    Комунисти аз казах ли , че народа ще осмъсти за мизерията си

    Коментар


    • http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/0...ieto_ako_mine/
      КОМУНИСТИИИ

      Коментар


      • http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...bsidii,146959/
        ГОЛЯМО ШУБЕ ГИ ТРЕСЕ КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ

        Коментар


        • Доктора го казва ясно и точно.
          09:14
          15.02.13Константин Тренчев: Даваха ми 100 000 лв. да вдигна тока
          автор(и): Валентина Петкова, прочитания: 5031, коментари: 10 Д-р Константин Тренчев Роден e на 8 февруари 1955 г. в Стара Загора. През 1982 г. завършва Висшия медицински институт в София. През 1987 г. става асистент в катедра “Обща и клинична патология” във ВМИ - Стара Загора. Основател и президент на КТ “Подкрепа” - от февруари 1989 г. Един от основателите на СДС. - Д-р Тренчев, могат ли синдикатите да помогнат за излизане от кризата с надутите сметки за ток и парно?

          - Още по време на миналото правителство поставихме въпроса синдикатите и работодателите да имат свои представители в Държавната комисия за енергиийно и водно регулиране (ДКЕВР). Дори бяхме предложили те да са на наше заплащане, но да имат пълни права на членове на комисията. Ние присъствамев нея като наблюдатели, но каквото и да кажем, е без значение. Това предложение беше прието, но след това го спряха.

          - Ако имате влияние в ДКЕВР, ще можете ли да защитите интересите на потребителите?

          - ДКЕВР е специализирана структура, уж независима, която определя цените на базата на разходите. Ще дам следния пример. Отива шефът на един ТЕЦ и казва: “За да произведа електроенергия купувам въглища и правя това и това. Цената, която искам за произведената от мен електроенергия, е еди-колко си лева на мегават или на киловат.” ДКЕВР прави проверка това ли са наистина разходите, дава им някаква печалба и заковава цена. Тя е различна за различните производители. ДКЕВР е като затворено общество, което може да формира цената по твърде неясни критерии. Това създава страхотна възможност за корупция.

          - Имате ли доказателства за такава корупция?

          - За да не бъда голословен, ще ви дам пример от моята практика. Беше преди години, когато шеф на ДКЕВР беше Константин Шушулов. Ще спестя имена, защото не съм правил запис със СРС и няма как да го докажа, затова залагам думата си. При мен дойде шефът на малък ТЕЦ и на четири очи ми каза: “Докторе, на мен ми дават 5 ст. на киловат. Ти ги познаваш всичките, имаш връзки, ако издействаш да ми признаят цена от 5,1 ст. - 100 хиляди лева ги имаш от мен. Мъжка приказка.”

          - Наистина?

          - Едно към едно. Подписвам се под тези думи. Ако този субективизъм в оценките не се преодолее и не се намери механизъм за обществен контрол, нищо няма да се промени. Ще продължава да се разиграва познатата картина - някой гледа в тавана, или поради мотивиране под масата определят цени, каквито ние не искаме.

          - И вие смятате, че с участието на синдикатите тази практика може да се промени?


          - Най-добре е да има обществено-държавна ДКЕВР, където хора, които не са зависими от властта, имат поглед при определяне на цените. Тогава може да се направи сериозна проверка на електроразпределителните дружества. След което да им се каже - вашите разходи са такива и такива, следователно токът, който продавате на населението, трябва да има тази цена. Като не ви харесва, вдигайте си чукалата и изчезвайте. Защото и това е механизмът - сами да си тръгнат.

          Забележете абсурда. Аз мога да ви кажа колко е енергията от АЕЦ, от Бобов дол, но не мога да кажа колко е енергията от двете централи на територията на “Марица изток”. Това е най-голямата държавна тайна. Защо да е тайна? Стига с тия идиотщини!

          Второ, политиците направиха чудовищни глупости с т.нар. възобновяеми енергийни източници. Не знам на каква база бяха сметнали цени над 70 ст. на киловат. Аргументът им беше, че така са ги насърчили. Представяте ли си? Сега ги свалиха, но пак са много високи... Всичкото това се събира накуп, прави се т.нар. ценови микс и той се дава на населението. В начина, по който се определят тези цени, има ужасяващи неща.

          - На протестите срещу високите сметки едно от исканията беше да се национализират електроразпределителните дружества. Какво е вашето мнение?

          - Национализацията е процес, който се прави в много държави, включително в демократично развити. Това обаче е много лош сигнал към инвеститорите. Лоша е индикацията за държава, от която купуваш нещо и тя утре си го взема. Въпросът е дали тези, които продадоха дружествата, не го направиха по този начин, за да вземат някой лев.

          - Имате предвид тройната коалиция?

          - А, не. Продадоха ги по времето на царя - правителството на НДСВ и ДПС, когато министър на енергетиката беше Милко Ковачев...Почти не познавам хора, които са били във властта и първата им грижа да не е била да се облагодетелстват. Без значение дали са червени, сини , жълти, ГЕРБ-ери. Въпросът е, че имат 4 години мандат, в който трябва да осигурят и правнуците си. Това е водещият мотив на нашите политици. Ако не намерим начин този мотив да го поставим в обществено поносими граници, нищо добро не ни чака, който и да дойде на власт. Когато мотивите на хората на власт са едни и същи, те правят едно и също. Разликата е в нюансите. По-умните го правят по-тарикатски. По-глупавите - по-тъпанарски. Но правят едно и също, защото в голямата книга е написано: “Където са мислите ти, там е и сърцето ти”.

          - И друг път сте казвали, че познавате само няколко честни министри. Защо останалите не ви опровергават?

          - Аз се затруднявам да изброя 5-6 министри от началото на прехода, които са били във властта и не са натоварили кошницата си. Това е като червена нишка през целия преход. Слагаме един, той почва да краде. Ако не той, както Жан Виденов, хората около него крадат с ръце и с крака. Слагаме друг - същата работа. Знам, че е човешко да се изкушиш, когато си близо до меда. Но да е в общественопоносими граници. Примерно 90% от хората, имащи властови лостове в ръцете си, да са почтени, и само 10% да са непочтени. Навсякъде се краде, но хванат ли те, с кариерата ти е приключено. Един от съветниците на президента Рейгън преди години беше получил от японско женско списание 1000 долара, защото в традициите на тази нация е да се правят такива подаръци. Въпреки това този политик беше принуден да си подаде оставката. Самият той е милионер и не е за тези долари. Но принципът си е принцип. Тук за тази сума нашите момчета няма дори да се наведат.

          - Какви са тарифите на подкупите в България?

          - Тарифите варират съобразно възможностите. На шега казвам,че имаме най-демократичната корупция. Тя е повсеместна. На санитаря в болницата му се дават 20-50 лв., за да обгрижи наш близък. След това санитарят отива да си купи дърва при горския. Срещу някаква сума горският му дава кетап за 5 кубика, а санитарят си нарязва 10 кубика и т.н. Едни пари се въртят зад официалните, които предполагам са колкото бюджета на държавата. Страшното е, че считаме това в реда на нещата. Хората бяха развратени от горе до долу. В крайна сметка всички губят, защото това изкривява механизма на функциониране на обществото.

          - Мнозина се учудиха, че на улиците излязоха толкова много хора, заподозряха и партийна намеса.

          - Проблемът касае симпатизантите на всякакви партии. В случая завишените сметки мотивираха хората да излязат. За политическа партия и идея хората вече няма да излязат на протест. Само икономически фактори могат да мобилизират българина да протестира.

          - Няколко месеца преди изборите политиците не чакат ли само това?

          - Политиците винаги са го чакали. Опитаха се да яхнат и протеста в Сопот. Въпросът е дали хората ще им позволят. Защото те вече са достатъчно чувствителни и са наясно, че политиците ги използват.

          - Очаквате ли нагнетяване на напрежението?

          - Обстановката е много динамична. Виждал съм как партии се пръкват от нищото и как утвърдени партии се сриват от едно изречение. Помните голямата учителска стачка, която беше стигнала до патова ситуация - нито ние отстъпваме, нито правителството. И изведнъж изпуснатата фраза от министър Пламен Орешарски за “седянката”, която беше филмирана случайно от една телевизия, предизвика остра реакция. Наскачаха всички и стана страшно - най-голямата стачка в българската история. Искам да кажа, че някакво действие или думи на политик може да срине партия. А нашите политици са показали, че това го могат. Както казва д-р Николай Михайлов: “Не изключвам чудовищна публичнонезащитима глупост”.

          Това, което ме притеснява за изборите, е, че градусът е много висок, противостоенето е страшно. Явно вече приплъзва и страх от възмездие.

          - Какво възмездие?

          - Всеки се бори за властта отчаяно, защото мисли, че ако я вземат други, ще има наказания. В този аспект виждам нашата роля на организация, тъй като ние сме граждани и не можем да сме безучастни към процесите в обществото. Ние няма да застанем зад никоя партия. Първо, нямаме право по закон. Второ, не желаем с никого да се обвързваме. През 1992 г. помогнахме на СДС като техни съоснователи и оттогава не сме се месили.

          Сега обсъждаме идеята с няколко неправителствени организации и нашата да регистрираме нова неправителствена организация. Целта е създаване на обединение, което ще обучи евронаблюдатели с легитимация от западни експерти. Те ще работят в няколко направления. Най-голямата група от 700 души ще са преки наблюдатели в деня на изборите. Ще се опитаме да попречим на евентуални машинации и злоупотреби.

          - И ще се противопоставите на купуването на гласове?

          - Доколкото можем. Всички сигнали ще бъдат пратени в Брюксел. Това е силата, с която ще се съобразяват играчите.

          Властта е много сладко нещо. Тя е най-бързият път към личен просперитет и затова толкова народ, включително и хора с психически отклонения, се натиска да влязат в нея. Политиката е най-бързият бизнес. И тъй като за всеки друг бизнес се изискват умения и тичане, малко хора тръгват в тази писта. Далеч по-лесно е да ти се дадат права да решаваш съдбата на този и онзи. И ти да използваш тези права, за да ги остойностиш.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
            Цени в периода 1985-1988 година

            Бензин /внос от СССР/
            Обикновен - 40 ст. за литър
            Електричество
            1 киловат час нощна тарифа – 1.5 ст.
            1 киловат час дневна тарифа – 2.5 ст.
            3-5 лв. на месец /ако не се ползва ток за отопление/

            Вода
            1 куб.м. – 15 ст.

            Топлофикация /без топломери/ - 20 лв. месечна сметка за апартамент

            Цени на храни:
            Прясно мляко/литър – 30 ст.
            Кофичка кисело мляко 500гр. – 23 ст.
            Сирене краве 1 кг – 2.30 лв.
            Сирене овче 1 кг.– 3.30 лв.
            Кашкавал „Витоша” 1 кг. – 4.00 лв.
            Кашкавал „Балкански” 1 кг. 5.00 лв.
            Масло 125 гр. – 50 ст.

            Хляб
            Типов хляб 1 кг. – 15 ст.
            Добруджа 1 кг. – 26 ст.
            Бял 1 кг. – 30 ст.
            Боза, 200 г. - 6 ст.
            Баничка със сирене – 10 ст.
            Рогчета – 15 ст.
            Кифла с мармалад – 10 ст.
            Локумена вафла – 5 ст.
            Обикновена вафла – 3 ст.
            Тулумбички – 10 ст.

            Месо
            Свинско месо с кости 1 кг. котлет – 2.60 лв.
            Свинско шол – 1 кг. - 4.50 лв.
            Свинско бон филе 1 кг. – 7.00 лв.
            Яйца – 8-10 ст.
            Луканка 1 кг. – 6.00 лв.

            Плодове и зеленчуци

            Български домати 1 кг. – 20 ст.
            Маслини 1 кг. – 60 ст.
            Бурканче Лютеница – 53 ст.

            Грозде 1 кг - 30 ст.
            Диня – 5 ст.
            Банани 1 кг. – 1.20лв.
            В т.нар. показен магазин без опашки - 2.00 лв.
            Портокали 1 кг - 90 ст. по празниците

            Чифт обувки – 20 лв.

            Заплати
            Средна работна заплата – 252 лв. - 274 лв./1989г./
            Минимална работна заплата – 120 лв. – под 10% от населението е на такава заплата
            За млад висшист – 230 лв.
            Работник в Кремиковци – 500 лв. /с включени премии и вредни/


            Пенсии
            Пред 1989 година пенсията е 80% от работната заплата през последните три години преди пенсиониране.
            С най-ниско възнаграждение са били хората със земеделски пенсии – тя е била между 10 лв.- 60 лв.

            http://www.economynews.bg/%D1%86%D0%...news41801.html
            И на лагер моеше да се ходи Някой ходеха в Белене, ама това е друг въпрос. Абе хора съвсем изтрещяхте....

            Коментар


            • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
              Сега има дефицит на мозъци при управлението на ГЕРБ. Калинка, милиционер, роднина, и после пак роднина, милиционер, калинка.
              +1
              Шеф на комисия - с нелегален сайт за продажба на цигари ( за 100 К глоба и затвор ..).
              Министър на образованието - с неотчетени проекти за 100 000 лв ( присвояване в големи размери - директно за затвора)

              Това им са кадрите - мутра-крадец, мутра-крадец.....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                С този си пост признаваш че другия ти ник е Бибитко..
                В твоята извратена герберска фантазия може.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                  Какоооо никой не отрича хубавите неща които направи ГЕРБ.Но лошите са много и не е виновна само кризата.Не може четири години да не увеличаваш доходите на никого и да си похарчил 7 милиарда повече отколкото си събрал без никой да е почувствал подобрение.В здравеопазването са пълна нула направо дупка.А за телковете изобщо няма да говоря.Образованието е под всякаква критика.Най лошото е че на сергията са се наредили червените прашки доносниците от ДПС и ВМРО откачалките като Болен Лидеров,Куневица е откровено недоразумение.Не проумявам защо Бог така ни наказва.От всичките тези боклуци само двама човека що годе ми харесват.Кристалина Георгиева и Пламен Орешарски.Ако се кандидатират в моя район бих гласувал.За други твърдо не
                  За Пламен те подкрепям, обаче за Кристалина мисля, че доста не е в час за реалните проблеми в страната.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                    Герберче, че то няма нито едно име от Оперативното бюро на МБСП, посочено в твоя пост, което да съвпада с хората, които са в действителност в Оперативното бюро на МБСП. Като гледам, повечето комсомолки и комсомолци са си сложили и снимките в нета. Кажи на шефовете си друг път да не правят такива смешни фалшификации, че излагацията е ГОЛЯМА.

                    http://www.mbsp.bg/page.php?idd=about.php
                    С този си пост признаваш че другия ти ник е Бибитко..

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                      Това е антиикономическа пропаганда...

                      Ти нещо за социалистическата икономика на дефицита да си чувал

                      Защото българските граждани не са забравили какво значи това
                      Сега има дефицит на мозъци при управлението на ГЕРБ. Калинка, милиционер, роднина, и после пак роднина, милиционер, калинка.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
                        Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП

                        Кирил: Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет-медии. Тук средата е съвършено различна. Единственото правило което трябва да съблюдаваме стриктно е да спазваме своята анонимност. Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък, ако щете, безработна бивша учителка сега домакиня чието основна радост от живота е да гледа сапунени сериали. Втората легенда която трябва има всеки под ръка е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. И двете самоличности се използват както в защита, така и в атака. За да се избегне разкриване на връзката между двете самоличности, разбира се, доколкото ви е възможно трябва да съблюдавате различен стил на изразяване и да не използвате едни и същи изрази и словосъчетания . От досегашната практика се установи, че често се получава объркване, доброволеца пуска коментар присъщ за едната самоличност, но забравя да превключи потребителките профили. Тук Митко даде едно предложение, как да избегнем тези рискове. Ще го помоля да сподели.

                        Димитър: - Ами, същността на предложението е различните акаунти да се използват в различни браузъри. Примерно, единия акаунт се използва само с Интернет Експлорър, другия в Мозила. По този начин не се налага непрекъснато превключване на акаунтите, и бързо се добива автоматизъм. В момента в които решиш да пуснеш коментар от някоя самоличност отваряш и съответния браузър. Аз лично ползвам четири самоличности в четири браузъра, освен тези подходящи са също Опера и Сафари. Не ми се е случвало да сбъркам и да пусна коментар под друг акаунт.

                        Елена: - Аз се опитах да си инсталирам Фаърфокс на лаптопа, които ми е предоставен, но ми иска администраторска парола.

                        Кирил: Които има такива проблеми - компютрите при Павел - той ще ви инсталира каквото е необходимо. Преминаваме нататък. Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма. Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници. Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го че е некомпетентен, а дисертацията му преписана, ако води скромен начин на живот, внушавайте, че има милиарди в швейцарски сметки, и т.н. Нищо не е неприемливо, нищо не е цинично, използването на нецензурни думи също не е проблем. Дори и коментарите ви да не се приемат от случайно четящите ги, те ще се трупат като негатив към вашата фалшива самоличност, но и към истинската самоличност на атакуваните субекти. Основната цел е да се предизвикат пукнатини в имиджа и да се породят съмнения към тях. В този аспект трябва да сме търпеливи и настойчиви както капката дълбае камъка. Втората насока по която трябва да работите е да се създава всеобщо впечатление за безнадежност и мизерия. Това няма смисъл да го обяснявам, ясно е че всички подобни негативи се трупат на гърба на управляващите. Декларирайте съжаление към трудния живот на пенсионерите, приравнявайте живота в България с този в страни от третия свят, декларирайте склонност към емиграция и т.н. Тези неща и друг път сме ги говорили. Третият аспект по които трябва да работят доброволците е защита от така наречените "лоши" коментари за партията и политици от БСП. Значи, практиката показва, че влизане в спор по същество не е добра тактика. Проучванията показват, че най-добре работещата тактика е бързо да бъде изтикан коментара назад в списъка с коментарите. Времето напредна, за съжаление имам важна среща след 15 минути и ще трябва да ви напускам. Ще ви бъда благодарен да прегледате този документ, които обаче нямате право да изнасяте. Документа съдържа проучвания за поведението на интернет потребителите, кои са най-популярните интернет медии, а на последната страница са синтезирани изводите от проучването, които биха били много полезни в нашата работа. Довиждане засега и успех.
                        Герберче, че то няма нито едно име от Оперативното бюро на МБСП, посочено в твоя пост, което да съвпада с хората, които са в действителност в Оперативното бюро на МБСП. Като гледам, повечето комсомолки и комсомолци са си сложили и снимките в нета. Кажи на шефовете си друг път да не правят такива смешни фалшификации, че излагацията е ГОЛЯМА.

                        http://www.mbsp.bg/page.php?idd=about.php

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                          Цени в периода 1985-1988 година

                          Това е антиикономическа пропаганда...

                          Ти нещо за социалистическата икономика на дефицита да си чувал

                          Защото българските граждани не са забравили какво значи това

                          Коментар


                          • Цени в периода 1985-1988 година

                            Бензин /внос от СССР/
                            Обикновен - 40 ст. за литър
                            Електричество
                            1 киловат час нощна тарифа – 1.5 ст.
                            1 киловат час дневна тарифа – 2.5 ст.
                            3-5 лв. на месец /ако не се ползва ток за отопление/

                            Вода
                            1 куб.м. – 15 ст.

                            Топлофикация /без топломери/ - 20 лв. месечна сметка за апартамент

                            Цени на храни:
                            Прясно мляко/литър – 30 ст.
                            Кофичка кисело мляко 500гр. – 23 ст.
                            Сирене краве 1 кг – 2.30 лв.
                            Сирене овче 1 кг.– 3.30 лв.
                            Кашкавал „Витоша” 1 кг. – 4.00 лв.
                            Кашкавал „Балкански” 1 кг. 5.00 лв.
                            Масло 125 гр. – 50 ст.

                            Хляб
                            Типов хляб 1 кг. – 15 ст.
                            Добруджа 1 кг. – 26 ст.
                            Бял 1 кг. – 30 ст.
                            Боза, 200 г. - 6 ст.
                            Баничка със сирене – 10 ст.
                            Рогчета – 15 ст.
                            Кифла с мармалад – 10 ст.
                            Локумена вафла – 5 ст.
                            Обикновена вафла – 3 ст.
                            Тулумбички – 10 ст.

                            Месо
                            Свинско месо с кости 1 кг. котлет – 2.60 лв.
                            Свинско шол – 1 кг. - 4.50 лв.
                            Свинско бон филе 1 кг. – 7.00 лв.
                            Яйца – 8-10 ст.
                            Луканка 1 кг. – 6.00 лв.

                            Плодове и зеленчуци

                            Български домати 1 кг. – 20 ст.
                            Маслини 1 кг. – 60 ст.
                            Бурканче Лютеница – 53 ст.

                            Грозде 1 кг - 30 ст.
                            Диня – 5 ст.
                            Банани 1 кг. – 1.20лв.
                            В т.нар. показен магазин без опашки - 2.00 лв.
                            Портокали 1 кг - 90 ст. по празниците

                            Чифт обувки – 20 лв.

                            Заплати
                            Средна работна заплата – 252 лв. - 274 лв./1989г./
                            Минимална работна заплата – 120 лв. – под 10% от населението е на такава заплата
                            За млад висшист – 230 лв.
                            Работник в Кремиковци – 500 лв. /с включени премии и вредни/


                            Пенсии
                            Пред 1989 година пенсията е 80% от работната заплата през последните три години преди пенсиониране.
                            С най-ниско възнаграждение са били хората със земеделски пенсии – тя е била между 10 лв.- 60 лв.

                            http://www.economynews.bg/%D1%86%D0%...news41801.html

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                              Само че правителството се гласува в парламента от партиите. И се състои от повече от двама човека. И ако не желаеш ГЕРБ, щеш не щеш ще подкрепиш тези от сергията. Такава е простата житейска логика

                              Затова си помисли добре още веднъж.
                              Изборите ще минат без мен.За Баце не мога да гласувам.Простотията му е огромна и не мое го изтърпявам

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                                Какоооо никой не отрича хубавите неща които направи ГЕРБ.Но лошите са много и не е виновна само кризата.Не може четири години да не увеличаваш доходите на никого и да си похарчил 7 милиарда повече отколкото си събрал без никой да е почувствал подобрение.В здравеопазването са пълна нула направо дупка.А за телковете изобщо няма да говоря.Образованието е под всякаква критика.Най лошото е че на сергията са се наредили червените прашки доносниците от ДПС и ВМРО откачалките като Болен Лидеров,Куневица е откровено недоразумение.Не проумявам защо Бог така ни наказва.От всичките тези боклуци само двама човека що годе ми харесват.Кристалина Георгиева и Пламен Орешарски.Ако се кандидатират в моя район бих гласувал.За други твърдо не
                                Само че правителството се гласува в парламента от партиите. И се състои от повече от двама човека. И ако не желаеш ГЕРБ, щеш не щеш ще подкрепиш тези от сергията. Такава е простата житейска логика

                                Затова си помисли добре още веднъж.

                                Коментар

                                Working...
                                X