IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зареждам два акумулатора на брега и...

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 1.Не "от",а "с помощта на".
    2.Знам доста от слабостите. Да, и във форума знам как стоят нещата. Не СПАМ-ът е основен проблем там, обаче /само ако предполагаше, по колко изривам на ден!/, а друго. Няколко минути на ден могада му отделям, това е. Имам планове за подобряването му но, излиза, работя с не най-подходящите хора. Ще го реша този въпрос...когато мога.
    3.Не точно идеята на сайта бих пропагандирал, тя е кристално ясна.
    Иначе, благодаря за насочването на вниманието ми, дано влезе в работа ...

Коментар

• ти сериозно ли се надяваш да изкараш пари от този сайт. Не се обиждай - мнението ми като случаен посетител на този сайт - трагичен е. Форума е пълен със спам, ти въобще поглеждал ли си там, на страницата информация - където уж трябва да са често задаваните въпроси - празно е. Повечето хора въобще няма да губят време на този сайт. Те въобще няма и да разберат каква е идеята му, освен ако предварително не знаят за какво става въпрос. Вземи пример от clickbank.com там се продават главно екниги, и други нематериални неща - виж някои от сайтовете на продавачите там - как всичко е добре изпипано и представено примерно един продава книга как да си направиш слънчеви батерии , друг продава диети - но всичко е много по добре обяснено - какво точно се предлага срещу каква цена и вече оттам партнъорите на clickbank го разпространяват срещу комисионна.

Коментар

• Надявам се да не съм те обидил с поста си. Целта ми беше да помогна с мнение. Опитвах се да кажа, че все пак, независимо дали информацията ще струва 2.40 или 2400 лева няма значение. Един потребител или клиент трябва да знае какво купува и дали информацията е достоверна в сайта. В игрите с смс-ите за които говориш клиентите не купуват "нищо" според мен. Купуват си надежда някаква, въпреки че едва ли е останал човек, който да не знае, че в 99% от тези игри печелят близки на организаторите хора. Относно сайта ти, ако не си разбрал, идеята ми беше да го направиш място, където хората да обменят бизнес идеи и да се създават контакти. Едва когато постигнеш солидно количество уникални посещения на ден, да започнеш да печелиш от него по модела на имот.бг например, както и от реклами разбира се. Бих те посъветвал да мислиш малко по-мащабно. Тук не става дума за едното левче а за това как да задоволиш желанието на двете страни ( инвеститори и изобретатели) Според мен не може да се продава гола идея. Просто е несериозно. Тази идея трябва да върви с подходящия специалист и изобретател, с човека който може да я осъществи.
        Да вземем за пример моето желание за инвестиция в такава игра, както и желанието на господина да си намери инвеститор или да си продаде идеята. Коя идея продава той? Че може да се направи такава игра ли? Такива игри има вече стотици. Не виждам нищо новаторско в обявата му. Никъде не видях да пише че има готов проект за играта или нещо подобно. Доколкото схващам, човека не разбира и от програмиране, за да може да е ръководител на екипа от програмисти. Какво да ме накара да си губя времето и да пускам някакви смс-и при положение че самата оферта изглежда, като подадена от младеж в предпуберитетна възраст. Дано да си ме разбрал правилно този път.
        Разбира се, че не си. Даже много вярно си схванал всичко-признателен съм за добронамереността ти и за това, че си искрен. Нека продължа, обаче:
        -Относно конкретната "идея за сайт" моето мнение също е, че едва ли е сериозна - сетило се нещо момчето, и го насипало. Буквално. Без никакви наработки, без готовност да иде по-далеч, отколкото показва. Но, какъв съм аз, че да го съдя? Пускам го, казва си хрумването и-толкова - ако някой ще работи, да работи. Така излиза. Но, контактът е изгубен, нещо се е случило. Не знам.
        Относно правенето на портала в "сайт за бизнес идеи"-мислил съм го, вярно. Но, има няколко стопа по тази линия:
        1.Поначало, бизнесите са много по-малко от хората. Освен това, мнозина с някакво хрумване, а още повече, с конкретни планове и т.н. избягват да споделят. Пазят се. Предпочитат те самите нещо да сторят и ги разбирам, в крайна сметка, най-вероятно, именно те познават пълния мащаб на хрумката си и предпочитат именно те да я развият. Днес с моя приятел, да речем, г-н N, именно това обсъждахме. Той, например, не споделя. Мълчи.
        2.В бизнеса по-често идеите се крадат. да си казваме истината.
        3.Прекалено развито е егото на постигналите нещо в тези среди /сигурно има защо?/ и те често не обичат някой да ги "учи" на ум и разум. дотам се стига, че напук се прави, ама да е "родно-непреходно". Изпитвал съм подобни чувства, не винаги до добро водят, но, фактите са факти.
        Има и 4., и 5. и т.н. което накратко звучи така:
        ограничаването до тясна специфичност съвсем орязва броя на потенциалните клиенти.
        Следващ фактор, това е, че също правилните въпроси, проблеми, дори споделени грешки! - също са един вид идеи и , с натрупване, водят до по-добри решения. ще рече, не може /и не бива/ и те да се отрязват, т.к. отрицателният резултат също е резултат и може да ни упъти. Отново питам: Кой съм аз, че да лишавам света от подобни контакти и явления и няма ли с това да навредя? Някой сигурно ще се опари /не се радвам на проблемите му/ но, това е болезненият път на развитието. В крайна сметка, правя портала не за избягването на грешки, а за ускоряване на самото развитие. така се стига по-далече и по-бързо.
        По количеството посещения, рабрах, не винаги може да се съди за успешността на ресурса /макар че, то е важен показател/. Дали от самолюбие, дали от нежелание да призная грешката си, или от убеденост в крайната си правота / има ги всичките тези неща/ но, не възнамерявам и няма да се откажа. Не и на този етап. Освен това, порталът си ми е възможност за /някаква/ изява и щанд , ако не постъпват чужди, поне собствените си , къде дребни, къде-мащабни неща да извеждам на показ. Няколко конкретни елемента действително имат мащабно приложение и могат изключително много да променят живота ни в добра насока - за появата на единия , но,без неговото окончателно развитие - нещо, с което ходих да занимавам М-Тел, Глобул, Виваком - основна роля изигра мой колега по хоби и по работа, например. За безопасността на бъдещите мобилни плащания, за обществения транспорт, застраховките, намаляването на цената на билетчетата за автобус и облекчаването на трафика в критични моменти, например /само ако наистина обърнат внимание, обаче, мобилните гиганти/ може да благодарите на портала и на този човек. Мобилаторите може да ни благодарят за удвояването на приходите си в рамките на три години, също така, но...те не го желаят. Не знаят, какво имат и искат да отидат по-далече, хвърлят неразумно гигантски ресурси, вместо да реализират печалба в това време. едва се удържам да не ги нарека институционализирани идиоти...
        А информацията, точната и навременна информация, струва милиони. И...
        Или ние ще ги вземем, или институционализиращите се пак ще ги хвърлят, но, този път, на вятъра, като строят поредните невъзможно сложни и, затова, критично протоварени и трудни за поддържане, но лесни за хакване системи.
        както би казал един наш национален герой, "-Имали бол пари-хвърляли!"
        Надеждата, купувана в игри като тотото, или "големият кеш /малката гаргара" трае точно Х дни, където се прибавят още две променливи и за надяващия се остава един ХУ*, на който да се надене. Знам, звучи грубичко, но нещата стоят именно така.
        Приемам, обаче, напомнянето да се създават контакти на сайта ми и затова съм пуснал форума /не, че е блестящ/. Толкова засега, че ми се доспа.

Коментар

• [quote="Pyramid"][quote]

Първо, публикацията е направена на 25.02.2009. Нямам представа, какво става по сървърите - в различните мейл системи има правила, някои от които ограничават продължителността на регистрация на пощенската кутия до няколко месеца след последното й използване. Този човек и аз не го познавам, той вече може и да не е жив - какво остава, някои други да му пазят кутията, пък и да са ми длъжни на мен да дават отчет тъй, щото аз да ви докладвам? На мен в ABV.bg за 3 месеца непосещаване ми затвориха първата кутия, оттогава гледам поне веднъж седмично да намина, щото дебнат юнаците. Това-първо.
          Второ, ако сте погледнали достатъчно добре публикациите, виждате именно тази, първата, безплатна част. Съжалявам, ако някой се чувства "излъган" но, ако просто изтърся всичко отгоре, за какво после ще си говорим с "клиента"? Гепи и бяга, пък ти ходи го търси къде е. Това-второ.
          Трето, проверка на идеята може да се направи след задълбочен анализ или поне, при общуване по-отблизо с автора. Как си представяте някой да почне да върши работата на клиента? Като си купуваш нещо от пазара, същото е - ядеш си го сам, ако не става, правиш рекламация. Да обяснявам ли, че продуктът тук е СПЕ-ЦИ-ФИ-ЧЕН и за някого може да има смисъл, за другиго-не? Имах приятел, който излезе с "идея" за игрова платформа. Намерих му клиент, който бе готов да финансира и...момчето си намери по-добре платена работа, отиде в София и забрави. по-скоро, домързя го да си направи план, да уточни параметри, показатели и т.н. Настоявах. Обяснявах му, защо е нужно и че само така ще му помогнат. Човекът даваше направо сървъра си, физически. Обаче, келешът /ако ще да ми е приятел, това не променя фактите/ нищо не направи.
          Няма как и не мога да бъда държан отговорен за чуждия мързел, безхаберие, непукизъм. Няма да стане.
          Четвърто, идеята затова се предлага тук, за да намери кой да я осъществи. Аз концентрирам и улеснявам търсенето и предлагането, за да не ровим и да надничаме тук и там, да го направим лесно, законно, честно. Ако пък този, който се захване, пропуска нещо, не работи достатъчно целенасочено, упорито и компетентно, нали също може да се получи провал? Даже идеята да е читава. Спомням си за самолетите и как са обяснявали на братя Райт, че не можело да се лети, понеже и други били опитвали и, видиш ли, не станало. Това важи почти като физичен закон: една верига е толкова здрава, колкото е здраво най-слабото й звено. Ще рече, за да има пълен успех, и двете неща трябва да са читави - и идеята, и въплъщаващият я. Обаче, за провала, е достатъчна грешка дори само в едното звено. Това-пето. Дано съм обяснил, защо някои неща са направени еди-как си, а не другояче. Макар, че, никой не е съвършен, за жалост - съветвайте, препоръчвайте - където се съглася и имам времето, ресурса и желанието, ще променям нещата в съответствие с Вашите препоръки.
          На Pacho
          [quote]
          Надявам се да не съм те обидил с поста си. Целта ми беше да помогна с мнение. Опитвах се да кажа, че все пак, независимо дали информацията ще струва 2.40 или 2400 лева няма значение. Един потребител или клиент трябва да знае какво купува и дали информацията е достоверна в сайта. В игрите с смс-ите за които говориш клиентите не купуват "нищо" според мен. Купуват си надежда някаква, въпреки че едва ли е останал човек, който да не знае, че в 99% от тези игри печелят близки на организаторите хора. Относно сайта ти, ако не си разбрал, идеята ми беше да го направиш място, където хората да обменят бизнес идеи и да се създават контакти. Едва когато постигнеш солидно количество уникални посещения на ден, да започнеш да печелиш от него по модела на имот.бг например, както и от реклами разбира се. Бих те посъветвал да мислиш малко по-мащабно. Тук не става дума за едното левче а за това как да задоволиш желанието на двете страни ( инвеститори и изобретатели) Според мен не може да се продава гола идея. Просто е несериозно. Тази идея трябва да върви с подходящия специалист и изобретател, с човека който може да я осъществи.
          Да вземем за пример моето желание за инвестиция в такава игра, както и желанието на господина да си намери инвеститор или да си продаде идеята. Коя идея продава той? Че може да се направи такава игра ли? Такива игри има вече стотици. Не виждам нищо новаторско в обявата му. Никъде не видях да пише че има готов проект за играта или нещо подобно. Доколкото схващам, човека не разбира и от програмиране, за да може да е ръководител на екипа от програмисти. Какво да ме накара да си губя времето и да пускам някакви смс-и при положение че самата оферта изглежда, като подадена от младеж в предпуберитетна възраст. Дано да си ме разбрал правилно този път.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Ами значи нещата са наистина закучени...

Viral Marketing е когато клиентите ти те хвалят на други хора и така печелиш нови клиенти.

Коментар

• МнениеПуснато на: 29 Ное 2009 19:52 Заглавие:
              http://ideas-portal.com/index.php?op...id=73&Itemid=2
              1.Кой е автора?
              2.Какъв опит има?
              3.Защо випросният мейл не съществува, а аз си загубих времето да пиша писмо?

Отдавна търся човек, който може да създаде такава онлайн игра. Имам желание да финансирам такъв проект, но не вярвам точно в този сайт да намеря човека, който ми трябва.

За да бъде успешен един такъв сайт според мен, трябва:
              1.Да предлага качествена и проверена информация ( повече данни за автора и опита му в областа на идеята)
              2. Тази информация да е БЕЗПЛАНА за масовата аудитория, с цел набирането на достатъчно потребители. Едва тогава може да се мисли за приходи от платени екстри и реклами.

Една идея не струва нищо, ако няма човек със способности да я осъществи.

Надявам се да съм ти помогнал с мнението си Smile
              Първо, публикацията е направена на 25.02.2009. Нямам представа, какво става по сървърите - в различните мейл системи има правила, някои от които ограничават продължителността на регистрация на пощенската кутия до няколко месеца след последното й използване. Този човек и аз не го познавам, той вече може и да не е жив - какво остава, някои други да му пазят кутията, пък и да са ми длъжни на мен да дават отчет тъй, щото аз да ви докладвам? На мен в ABV.bg за 3 месеца непосещаване ми затвориха първата кутия, оттогава гледам поне веднъж седмично да намина, щото дебнат юнаците. Това-първо.
              Второ, ако сте погледнали достатъчно добре публикациите, виждате именно тази, първата, безплатна част. Съжалявам, ако някой се чувства "излъган" но, ако просто изтърся всичко отгоре, за какво после ще си говорим с "клиента"? Гепи и бяга, пък ти ходи го търси къде е. Това-второ.
              Трето, проверка на идеята може да се направи след задълбочен анализ или поне, при общуване по-отблизо с автора. Как си представяте някой да почне да върши работата на клиента? Като си купуваш нещо от пазара, същото е - ядеш си го сам, ако не става, правиш рекламация. Да обяснявам ли, че продуктът тук е СПЕ-ЦИ-ФИ-ЧЕН и за някого може да има смисъл, за другиго-не? Имах приятел, който излезе с "идея" за игрова платформа. Намерих му клиент, който бе готов да финансира и...момчето си намери по-добре платена работа, отиде в София и забрави. по-скоро, домързя го да си направи план, да уточни параметри, показатели и т.н. Настоявах. Обяснявах му, защо е нужно и че само така ще му помогнат. Човекът даваше направо сървъра си, физически. Обаче, келешът /ако ще да ми е приятел, това не променя фактите/ нищо не направи.
              Няма как и не мога да бъда държан отговорен за чуждия мързел, безхаберие, непукизъм. Няма да стане.
              Четвърто, идеята затова се предлага тук, за да намери кой да я осъществи. Аз концентрирам и улеснявам търсенето и предлагането, за да не ровим и да надничаме тук и там, да го направим лесно, законно, честно. Ако пък този, който се захване, пропуска нещо, не работи достатъчно целенасочено, упорито и компетентно, нали също може да се получи провал? Даже идеята да е читава. Спомням си за самолетите и как са обяснявали на братя Райт, че не можело да се лети, понеже и други били опитвали и, видиш ли, не станало. Това важи почти като физичен закон: една верига е толкова здрава, колкото е здраво най-слабото й звено. Ще рече, за да има пълен успех, и двете неща трябва да са читави - и идеята, и въплъщаващият я. Обаче, за провала, е достатъчна грешка дори само в едното звено. Това-пето. Дано съм обяснил, защо някои неща са направени еди-как си, а не другояче. Макар, че, никой не е съвършен, за жалост - съветвайте, препоръчвайте - където се съглася и имам времето, ресурса и желанието, ще променям нещата в съответствие с Вашите препоръки.
              На Pacho
              Малииии, тариката реве, щот няма балъци ;0 ХАХАХАХАХ. А бе пич , заеби го тоз ментаджийски сайт и си намери работа.
              обяснявам:
              Аз работа си имам в общоприетия вид и разбиране. Това ми е в следработно време с ограничени отвсякъде ресурси - правя, каквото мога.
              "Тарикат" щях да бъда, ако ви бях налъгал и навързал да ми цуняте гъ**ца тук, един подир друг, и още, да ми плащате. Не го правя. И не, че не ми е гот, ама на някои много им миришат устата, пич, даже гъ*ът ми се извръща от смрадта им. А "балъци" има, с лопата да ги ринеш: Поглежда, после, видял-не видял, разбрал-не разбрал, обявява : "-Това е за балъци, ама аз съм умен!" и така и не пита, какво остава, да разбереа, какво е можел да види и да придобие на 1/10 от реалната му цена. А, когато някой го стори, после пък, ще се изядат от завист. В света има няколко десетки "подобни" компании, на които им даваш всичко, те, какво правят, какво -не - не знаеш, никой нищо не ти казва, и накрая, "-Ако ние преценим, ще Ви се обадим". Така се "работи". Така ще Ви прецакат, и после ще трябва да се чувствате "Щастливи", че сте "работили с тях". Понеже, те ви изработват от самото начало. Едно патентно проучване-няколко стотин долара-от човек, който прекарва с дни в патентните служби и, реално, да намери патента, му струва 10 мин. максимум. Не сте обективни.
              Относно това, колко ми струва поддръжката на сайта, аз си знам. Сорсът може и свободен да е, ама той, сам по себе си, не представлява завършения продукт, а инструментариума, с който да го изградят програмистите. Не съм програмист, налага се да ангажирам други хора. А за това в цивилизованите общества се плаща - толкова по въпроса. Ако плащаш 2,40, това е на доставчика. 40 ст. ДДС, от 2-та лева, при собственика на ресурса /в случая, при мен/ остава точно 1 лев. Много скъпо! А SMS в "игра" би било добре, да беше твоята игра. Обаче, плащайки 1,20, напр. за Денсинг старс, на практика, ти играеш ТЯХНАТА игра и нямаш никакви гаранции. НИКАКВИ.
              При нас, поне, има 50% вероятност нещата да "станат" (те или стават, или не) - сравнено с 1/няколко милиона, е несъизмеримо по-висока. Ако това не си заслужава само два пъти по-високата цена, значи, нищо не разбирам.

Коментар

• http://ideas-portal.com/index.php?op...id=73&Itemid=2
                1.Кой е автора?
                2.Какъв опит има?
                3.Защо випросният мейл не съществува, а аз си загубих времето да пиша писмо?

Отдавна търся човек, който може да създаде такава онлайн игра. Имам желание да финансирам такъв проект, но не вярвам точно в този сайт да намеря човека, който ми трябва.

За да бъде успешен един такъв сайт според мен, трябва:
                1.Да предлага качествена и проверена информация ( повече данни за автора и опита му в областа на идеята)
                2. Тази информация да е БЕЗПЛАНА за масовата аудитория, с цел набирането на достатъчно потребители. Едва тогава може да се мисли за приходи от платени екстри и реклами.

Една идея не струва нищо, ако няма човек със способности да я осъществи.

Надявам се да съм ти помогнал с мнението си
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Малииии, тариката реве, щот няма балъци ;0 ХАХАХАХАХ. А бе пич , заеби го тоз ментаджийски сайт и си намери работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                    Не мисля, че това точно ги спъва. Нито регистрацията е платена, нито пък за всичко се иска регистрация. Цените, който и където /ако изобщо/ си определя са обект на свободно договаряне-важното е, за начало, да се осъществи диалог, нали? А SMS-ите са част от начина да си платим за поддръжката на ресурса, т.к. няма безплатни неща на този свят /най-малко, това, което ти подават, без да даваш пари, го плащаш с душата си или, поне, с гласа си при избори и т.н./
                    Привлечените "потребители" със старта на втората платформа, се състоят от 95% навлеци /СПАМ-ботове/ и само 5% живи човеци, които сякаш замръзват, веднъж влезнали, се боят дори въпрос да зададат. Приличам ли ви на човекоядеца от "Котаракът с чизми", а?
                    Мисля че ти е грешен бизнес модела !
                    Поддръжката на тоя сайт не струва почти нищо. Сорса които си използвал - Джомла е фрии, за хостване ако даваш повече от 5-6 лева месечно при липсващия трафик просто се минаваш.

Основната ми мисъл е че не можеш да очакваш някои да пусне СМС да похарчи 2.40 лева само за да разбере дали тая идея изобщо е смислена и му върши работа!

Според мен направи достъпа безплатен до част от идеята , примерно какъв ефект ще има, какви ресурси са необходими за реализацията и т.н. но без да става ясна в детаили. А детаилите даваи срещу заплащане ако някои деиствително прояви интерес. Разбира се искаи много повече от 2.40 лева в тоя случай
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• е това са много различни неща - смс -и в игра, и смс-и за да четеш в сайт.
                      на сайта ти имаше един линк - описва как да задържиш
                      "клиента" вътре, е точно това е начина, целта така или иначе е сайта да е посещаем.
                      Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Но те са само, когато потърсиш пряк контакт - чудя се, как пък не ви отблъскват SMS-атаките от разни , честно, абс. тъпи и еднообразни вече ТВ предавания, където "пуснете SMS, лесно е, може да спечелите 15000, 100000, и дори 500000 лв!". 1,20 /SMS
                        Това, където нямаш никаква гаранция, че изобщо ще узнаеш нещо полезно, интересно, където знаеш, че 99,9999% от всички пуснати директно ти ги гепят и бягат. И...и продължават да пускат, идиотите.
                        А да се поинтересува от нещо ново, до което получава нормален достъп веднага, автоматично, на мига - това ги отблъсквало.
                        Много двоен и, което е странно, крив аршин има българинът бе, много!
                        И, след всичко това, даже има горди с това, че сме били "сред най-интелигентните" в света.
                        Глупости. Качеството на живот в страната като цяло е много по-показателно, какви сме.
                        - Вселенски хапльовци. :-(

Коментар

• Е това беше мнението ми от гледна точка на масов потребител.
                          От гледна точка на бизнес - "входна такса" винаги е отблъсквала хората.
                          Разходите не са толкова че да не може да ги платите - има-няма 10 лева месечно,
                          но пък смс-а отблъсква и малкото "кацнали " на сайта ви.
                          Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
                            Ами трудно е, Пирамид.

Твоят тип услуга е от типа Business to Business, а в тоя бранш няма акумулатори и бомби. Като цяло това със сайта винаги само леко леко ще си крета и няма да стане хит, защото бизнесът обича да работи очи в очи, а не да праща смс-и и т.н. Сайтчето като цяло отблъсква по-едри риби с това че цялата работа е "евтина", ако знаеш какво имам предвид.

Мисълта ми е, че с реклама няма нищо или почти нищо да постигнеш. Трябват лични контакти и viral marketing, другото не става. Това което бих ти препоръчал е да сортираш наистина добрите идеи от сравнително посредствените и да почнеш да ходиш да ги предлагаш на заинтересовани лица, срещу съответния процент от приходите, надявайки се да продадеш нещо на 2-3 места.

Ако искаш да си запазиш бизнес модела да е само онлайн портал, направи сегментация на пазара. Остави този сайт както си е така, и направи един нов с по-як дизайн (това струва пари), по-изчистен, без форуми и разни други категории, където да хващаш големите риби.
                            Ходих, Кало. Ходих. Лично, на крака. При тези тук. И дизайнът там няма нищо общо, т.к. им носих нещата НА КРАКА. Но, тъпият е тъп и си реализира редовните пропуснати ползи /само за Ноември, поне 2 - 4 млн. лв. и "не му пука".
                            Ама иначе, се набутва във войни с кокурентите, които му струват още чисти нетни загуби...и продължава да се прави на "голям".
                            Какво означава "viral marketing" за момента гадая, когато го постигна, може да помисля по въпроса. Обаче, концентрацията на умствена енергия и направляването на мозъчни атаки е това, което разчитах да постигна, а рекламата е съпътстващ продукт, ако мога така да се изразя, с най-високия до момента финансов принос, обаче. А пари просто така скоро едва ли ще налея повторно, за момента, търся скритите възможности на този модел...

Коментар

• Не мисля, че това точно ги спъва. Нито регистрацията е платена, нито пък за всичко се иска регистрация. Цените, който и където /ако изобщо/ си определя са обект на свободно договаряне-важното е, за начало, да се осъществи диалог, нали? А SMS-ите са част от начина да си платим за поддръжката на ресурса, т.к. няма безплатни неща на този свят /най-малко, това, което ти подават, без да даваш пари, го плащаш с душата си или, поне, с гласа си при избори и т.н./
                              Привлечените "потребители" със старта на втората платформа, се състоят от 95% навлеци /СПАМ-ботове/ и само 5% живи човеци, които сякаш замръзват, веднъж влезнали, се боят дори въпрос да зададат. Приличам ли ви на човекоядеца от "Котаракът с чизми", а?

Коментар

• Ами трудно е, Пирамид.

Твоят тип услуга е от типа Business to Business, а в тоя бранш няма акумулатори и бомби. Като цяло това със сайта винаги само леко леко ще си крета и няма да стане хит, защото бизнесът обича да работи очи в очи, а не да праща смс-и и т.н. Сайтчето като цяло отблъсква по-едри риби с това че цялата работа е "евтина", ако знаеш какво имам предвид.

Мисълта ми е, че с реклама няма нищо или почти нищо да постигнеш. Трябват лични контакти и viral marketing, другото не става. Това което бих ти препоръчал е да сортираш наистина добрите идеи от сравнително посредствените и да почнеш да ходиш да ги предлагаш на заинтересовани лица, срещу съответния процент от приходите, надявайки се да продадеш нещо на 2-3 места.

Ако искаш да си запазиш бизнес модела да е само онлайн портал, направи сегментация на пазара. Остави този сайт както си е така, и направи един нов с по-як дизайн (това струва пари), по-изчистен, без форуми и разни други категории, където да хващаш големите риби.

Коментар

Working...
                                X