IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Но аз не съм от ГЕРБ Не мен ме тормозят с глупости, пък не ми дават нищо. Не мен ме облъчват редовно с цел да им бачкам за без пари.

робите на ГЕРБ сте плъзнали по форумите, айда не някой им плащат сигурно, ама тези дето работят за потупване по рамото и светлото бъдеще би трябвало да се чувствате яко експлоатирани.
    те подобни като тебе и пчелата на Герб не са им необходими , хленчовци и денонощни форумни тролове....

излагаш се пич... ти и пчелата сте денонощно ,а говориш как съм плъзнал във форума...я по леко с очевидните неща...

Коментар

• Дългове и мегапроекти в България http://borsi.blog.bg/novini/2012/09/...gariia.1003887
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от dimka_1981
        дай ми готовия си отговор за да ти се хареса...Какъв по конкретен отговор от написаното....

а в досега си с Герб се чувствам както съм се чувствал винаги т.е. добре...само дето смръдльовците като тебе се увеличиха драстично последните 2-3 години....
        Но аз не съм от ГЕРБ Не мен ме тормозят с глупости, пък не ми дават нищо. Не мен ме облъчват редовно с цел да им бачкам за без пари.

робите на ГЕРБ сте плъзнали по форумите, айда не някой им плащат сигурно, ама тези дето работят за потупване по рамото и светлото бъдеще би трябвало да се чувствате яко експлоатирани.

Коментар

как е пчела ..пееш ли си новия химн,,
          Не отговаряш на лъжите на герберския вожд. Аз какво общо имам с БСП. Това само е в твоята главичка!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнение
            на американските граждани доходите им са замразени от 2008 г., социалистическа Францич имат най-голяма безработица за последните 13 години ...в Гъция, Испания са пред граждански войни .... Та за какво да бъда разочарован от герб...Вашето квичене е единствено на база нечии внушения ...нищо принципно и логично..Така че продтължавайте да се "гневите" ... гледам и нови "оръдия" са се включили - някакъв Бибитко и павлик морозов...Колкото наближават изборите ще ставате все повече идиотите....
            Избягваш въпроса а, лесно се намира успокоение в общата картина, не ти се иска да погледнеш в очите реалността, в която ти и ГЕРБ лично общувате Аз те питах за теб, не за САЩ и Франция. Лично ти как се чувстваш в досега си с ГЕРБ

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Като ви гледам усърдието, освен 4-5 снимки, никакви други "зависимости" не успяхте да намерите. Това говори достатъчно ясно!
              Чакай да падне от власт, тогава ще се чуе.
              "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

Като ви гледам усърдието, освен 4-5 снимки, никакви други "зависимости" не успяхте да намерите. Това говори достатъчно ясно!
                Ето колко е чисто миналото на Рапона според американски разузнавателни и дипломатически източници:

"13. (S/NF) Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още „Пашата"."
                Tрафикът на метаамфетамини стана публична тема през пролетта на 2008 г, след прочутата среща на Румен Петков с Братя Галеви под шефството на Алексей Петров. Скандалът доведе до оставката на Петков. Месец по-късно, в началото на май 2008, бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов хвърли бомба с твърдението, че фармацевтична компания в Дупница произвежда нелегално синтетична дрога, която се изнася за арабските страни, а приходите пълнят червените партийни каси. В Дупница е заводът "Актавис", собственост на исландския милиардер със спорна репутация Тор Бьорголфсон, който е и съдружник на Цветелина Бориславова в СИБАНК. Ген. Атанасов тогава заяви, че в МВР има данни за метамфетаминовия трафик, по които не се работи и обеща по-подробни разкрития "Когато му дойде времето".

Вторият параграф е специално посветен на връзките на Борисов с Валентин Златев, директор на "Лукойл България":

"14. (S/NF) Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България" Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов. Кметът ангажира „Лукойл" в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните. Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на общинска земя за изграждане на нови бензиностанции на Лукойл. Въпреки че сделката изглежда "танто-за-танто", публичните договорки на Борисов с „Лукойл" са само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали."

Разследване на Биволъ хвърли светлина и върху друг епизод от съвместния бизнес на Борисов и Бориславова с фигури от престъпния свят като "Пашата", споменати в грамата. През март 1995 г. в Крайморие НСБОП разбива фабрика за нелегално производство на цигари, собственост на фирмата "Тео Интернационал", в която съдружници са Борисов, Бориславова, Румен Николов - "Пашата" и Ангел Бончев от Литекс. Разследването така и не довежда до обвинения. Борисов продава дяловете си в "Тео Интернационал" на Иво Каменов, един от съдружниците в групировката ТИМ, цитирана в американските грами като "изгряващата звезда на българската организирана престъпност". Източници на Биволъ информират, че тютюневите машини от Крайморие фиктивно са изнесени за Ливан преди години, с помощта на сирийски бизнесмен. В действителност те са били тайно преместени около голям град в Североизточна България и до момента продължават да произвеждат необезпокоявано нелегална продукция.

Валентин Златев е споменат и в известната грама за организираната престъпност в България на посланик Джеймс Пардю. "Българските операции на Лукойл, чрез Златев, са подозирани в силни връзки с руското разузнаване и организирана престъпност" - преценява Пардю през 2005 г.

От грамата се разбира също така, че Борисов твърде често се среща с представители на руското посолство, но избягва да афишира това, докато в същото време "често парадира с близките си връзки със службите за сигурност на Запад, включително и тези в САЩ." Ренгеновата психологическа снимка на особеностите, слабостите и качествата на бъдещия премиер е непогрешима:

"16 (S/NF) Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него - той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ.", сочи анализа в доклада. Неформалният лидер на ГЕРБ съвсем директно се е пазарил с американците за политическа подкрепа на парламентарните избори, като благодарност за проамериканските си позиции. "Ще сваля правителството, след като се договорим за базите", бил предложеният директно бартер, който впечатлил американците.

Като пример за противоречивостта е посочено как от една страна Борисов обещава на САЩ пълна подкрепа за военните бази и участието ни в международните военни мисии, а от друга си позволявал да критикува демагогски публично проамериканската политика на БСП със следните думи: "Ирак (правителството) казаха, че ще изтеглят войските ни незабавно. Не ги изтеглиха, изпратиха още една бригада там. Те дадоха и бази на американците, без да поискат нищо в замяна."

Интересен е пасажът, в който Байърли докладва, че след писмено предупреждение от американска страна Борисов спрял веднага с подобна антиамериканска риторика. За да се направи на лоялен, той категорично обещал да унищожи партия АТАКА. Въпреки това новата политическа звезда на България си остава човек с "улично образование", твърде повърхностен и "с малък диапазон на внимание", което го кара да не се задържа дълго на една тема и да "крачи напред-назад из кабинета си, като тигър в клетка". Не е пропусната неговата особена чувствителност и непоносимост към всякакъв вид частна, или публична критика.

Една от основните егоцентрични слабости на премиера ни е да си прави реклама. Анализът в грамата дори издава негативна оценка. "Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му." Споменава се, че лично той е изградил стройна машина за ПР, която да гради публичния си образ. Български журналисти обаче не са спестили в частни разговори пред служители в посолството истината, че спрямо тях се прилага методът на "моркова и тоягата". Борисов или плащал в брой за да бъде хвален в медиите, или директно заплашвал непослушните.

Като цяло Бойко Борисов е оценен като вероятен политически лидер, който единствено може да разруши статуквото на Тройната коалиция. Според грамата обаче той остава "непредсказуема личност с необуздани политически амбиции."

Със сигурност американците не са забравили с кого си имат работа, защото изнесените данни са шокиращи за един премиер на европейска държава. Самият Борисов вероятно би искал някои подробности от биографията му, които са изследвани и са станали известни на тези кръгове да бъдат завинаги погребани в дипломатическите папки.
                Колко е дълъг конецът с който е вързан българският "Батман"? И има пространство за маневриране извън треакторията между явните жестове към американците и тайните срещи с руската резидентура?

От една страна, САЩ очевидно разполагат с много сериозни компрометиращи данни за престъпна дейност на Борисов в миналото и умело експлоатират егото му, разчитайки на обещаната лоялност.

От друга страна личи, че премиерът силно зависи от "регента" Златев, който е избраник на руските "кукловоди". От дипломатическите доклади узнахме, че Борисов си е признал пред американците за заплахата на Путин да врътне кранчето на газа [09SOFIA561]. Но не се изключва възможността да има и персонални заплахи. Ако е вярно, че Златев е свързан с руската разведка излиза, че руските служби също са в течение на компрометиращите факти, които американците знаят за Борисов.

Показателен е драматичният обрат в отношението на Бойко Борисов към руските енергийни проекти у нас и най-вече към АЕЦ "Белене". В преговорите изневиделица се включи като консултант на руската страна Валентин Златев, а позициите на проамериканските министри като Трайков и Младенов се разклатиха.

Идват драматични месеци, в които на България предстоят избори и съдбоносни решения, свързани с енергийната ни независимост от Русия. Има реален риск европейският цивилизационен избор на страната и защитата на националния ни интерес да бъдат сервирани на тепсия от един български Батман на по-старшия му руски брат.
                "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                  Хайде сега ми кажи на кого да вярвам - на Борисов пред Евронюз или на НСИ. Явно трябва да се уволни шефката на НСИ, щом пуска такава информация, която не е в синхрон с изявленията на министър-председателя.
                  [/B]

Много лъжете от ГЕРБ! Ама много! Хубаво, че вярващите ви и заблудените непрекъснато намаляват! Все пак хората се осъзнават!!!
                  dimka_1981, отговори, не се покривай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Димке теб ГЕРБ не те ли разочароваха вече. Обещават ти някакви работи, пък нищо не изпълняват. Само те товарят, а срещу това нищо, кръгла нула, потупване по рамото и призиви за повече мобилизация. Мислиш ли че те оценяват. Или ти за това потупване по рамото живееш
                    на американските граждани доходите им са замразени от 2008 г., социалистическа Францич имат най-голяма безработица за последните 13 години ...в Гъция, Испания са пред граждански войни .... Та за какво да бъда разочарован от герб...Вашето квичене е единствено на база нечии внушения ...нищо принципно и логично..Така че продтължавайте да се "гневите" ... гледам и нови "оръдия" са се включили - някакъв Бибитко и павлик морозов...Колкото наближават изборите ще ставате все повече идиотите....

Коментар

пчела не се мисли за нещо специално... просто шуменеца пита и аз добросъвестно му споделих това което знам...кажи си дълго ли им бяга на престилките.
                      Христо Ботев

БОРБА

В тъги, в неволи младост минува,
                      кръвта се ядно в жили вълнува,
                      погледът мрачен, умът не види
                      добро ли, зло ли насреща иде...
                      На душа лежат спомени тежки,
                      злобна ги памет често повтаря,
                      в гърди ни любов, ни капка вяра,
                      нито надежда от сън мъртвешки
                      да можеш свестен човек събуди!
                      Свестните у нас считат за луди,
                      глупецът вредом всеки почита:
                      "Богат е", казва, пък го не пита
                      колко е души изгорил живи,
                      сироти колко той е ограбил
                      и пред олтарят бога изамамил
                      с молитви, с клетви, с думи лъжливи.

И на обществен тоя мъчител
                      и поп, и черква с вяра слугуват;
                      нему се кланя дивак учител,
                      и с вестникарин зайдно мъдруват,
                      че страх от бога било начало
                      на сяка мъдрост... Туй е казало
                      стадо от вълци във овчи кожи,
                      камък основен за да положи
                      на лъжи свети, а ум човешки
                      да скове навек в окови тежки!
                      Соломон, тоя тиран развратен,
                      отдавна в раят найде запратен,
                      със свойте притчи между светците,
                      казал е глупост между глупците,
                      и нея светът до днес повтаря -
                      "Бой се от бога, почитай царя!"
                      Свещена глупост! Векове цели
                      разум и совест с нея се борят;
                      борци са в мъки, в неволи мрели,
                      но кажи, що са могли да сторят!
                      Светът, привикнал хомот да влачи,
                      тиранство и зло и до днес тачи;
                      тежка желязна ръка целува,
                      лъжливи уста слуша с вяра:
                      млъчи, моли се, кога те биять
                      кожата ти да одере звярът
                      и кръвта да ти змии изпият,
                      на бога само ти се надявай:
                      "Боже, помилуй - грешен съм азе"
                      думай, моли се и твърдо вярвай -
                      бог не наказва, когото мрази...
                      Тъй върви светът! Лъжа и робство
                      на тая пуста земя царува!
                      И като залог из род в потомство
                      ден и нощ - вечно тук преминува.
                      И в това царство кърваво, грешно,
                      царство на подлост, разврат и сълзи,
                      царство на скърби - зло безконечно!
                      кипи борбата и с стъпки бързи
                      върви към своят свещени конец...
                      Ще викнем ние: "Хляб или свинец!"

Стихотворението "Борба" е излязло за пръв път във в. "Дума на българските емигранти" (1871)

Коментар

• Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнение
                        ей павлик от дневник тук ли те прехвърлиха ... явно слабички идват пчелата, монти , равновесния , гигов и новия бибитко ,че те изпратиха тебе "тежката" артилерия да цитираш в-к дума..... само дето идиотите останаха само в дневник..Тука сме такива едни дето си почесваме езиците с миризливковци като вас.....от скука и за забавление.
                        Димке теб ГЕРБ не те ли разочароваха вече. Обещават ти някакви работи, пък нищо не изпълняват. Само те товарят, а срещу това нищо, кръгла нула, потупване по рамото и призиви за повече мобилизация. Мислиш ли че те оценяват. Или ти за това потупване по рамото живееш

Коментар

те казаха кой е бе ..някаква пчела с екзотичния ник КАТ123
                          Хе, хе, хе много ли ти бода очичките. Чудесно!!!
                          Хайде сега ми кажи на кого да вярвам - на Борисов пред Евронюз или на НСИ. Явно трябва да се уволни шефката на НСИ, щом пуска такава информация, която не е в синхрон с изявленията на министър-председателя.

Много лъжете от ГЕРБ! Ама много! Хубаво, че вярващите ви и заблудените непрекъснато намаляват! Все пак хората се осъзнават!!!

Коментар

Срам и позор за генералите от ДС.
                            Така да ги изработи "едно момче от народа".

Не могат да го преживеят и това си е..... а толкова му помагаха и помагаха.....
                            кой по точно е изработил. Лукойл си прави монополните печалби. На Газпром им подариха тръбите за южен поток и забраниха шистовия газ. Белене, ех това белене чуди се само Боко как да го прокара ама така малко по заобикално че да не му лъсне съвсем червения ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
                              вЕрваш ли си?

Зад всеки рязък кариерен скок стои поне една мръсна тайна.

Рапона има два такива скока - един по време на Възродителния процес, и един по времето на главсекстването си.

Генералски лампази му дава не кой да е, а лично Гоце.

Смяташ, че ги е получил току-така?!
                              Затова ти казвам, че ги изработи. И не само тях....

На много хора им остана празна паничката и сега подсмърчат тъжно и плащат на драскачи по форумите.

Не го приемай лично.

Коментар

Срам и позор за генералите от ДС.
                                Така да ги изработи "едно момче от народа".

Не могат да го преживеят и това си е..... а толкова му помагаха и помагаха.....
                                вЕрваш ли си?

Зад всеки рязък кариерен скок стои поне една мръсна тайна.

Рапона има два такива скока - един по време на Възродителния процес, и един по времето на главсекстването си.

Генералски лампази на два пъти му дава не кой да е, а лично Гоце.

Смяташ, че ги е получил току-така?!

По това как до ден днешен си слага главата в торбата, за да слугува на Златев, Цветелина, Цеко, Пашата, ТИМ и прочие червени креатури май не той ги е прецакал, а те него.

И още нещо - единственото "народно" нещо в него е посредствения му интелект и образование. Иначе е син на висш милиционер, прави кариера в репресивния апарат, после е ортак и спътник в живота на едри мутри и на червена принцеса, гавазин е на държавни глави. Няма нищо "народно" в това.
                                Last edited by Pavlik Morozov; 27.09.2012, 19:08.

Коментар

Working...
                                X