Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 10.01.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Наивник ето какво ти бях написал.
Коментираш неща които не разбираш.Това което за теб изглежда несправедливо няма нищо общо със законите на физиката и електротехниката.Но ти си се запънал и не отстъпваш.И бъркаш такса електромер с такса достъп.Незнам как да ти обясня за да разбереш но ще се опитам:
1.Всяка мрежа освен проводници има и други съоръжения-разеденители,токови трансформатори,напреженови трансформатори,силови трансформатори,прекъсвачи,релейни защити,автоматика и телемеханика,шинни системи и др.съоръжения.Когато ти заявиш опрелена мощност мрежата трябва да може да ти я достави.Но ти не си сам има и други и те заявяват мощност.Като се сумират всички заявени мощности се вижда за колко общо става дума.И по общата мощност се изчислява сечението на проводниците и мощността на силовите трансформатори в подстанциите.Колкото по големи сечения и мощности толкова повече инвестиции в изграждането на мрежата.
2.От общата мощност зависят и токовете при къси и земни съединения.От тези мощности и токове зависи какви разеденители измервателни трансформатори шинни системи и прекъсвачи ще се сложат.Колкото по големи толкова по скъпо.
3.Нивото на напрежението също е фактор защото от него зависи изолацията.Колкото по високо е то толкова по скъпа е изолацията.
Дотук беше за ЕРП-тата.Но докато тока стигне до тях има и други мрежи на по високи напрежения.И там има разходи.Не може днес ми трябват 5 мегавата плащам утре ми трябват три.Защото не може да сменяме съоръженията при всяка промяна или криза.Освен всичко това някой трябва и да ти го произведе този ток.Този някой също е направил инвестиции с него какво правим.Обяснявал съм много пъти че от управление и режими на ЕЕС в България разбираме 70-80 човека.Не се бъркай там където не разбираш.То е все едно да ида в Пирогов и да почна да нареждам на лекарите как да правят операции.И запомни че чувството ти за справедливост е едно а природните закони друго.Last edited by Бате Пешо; 10.10.2012, 10:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеВиж какво, не е зле да почнеш да си плащаш, без да мрънкаш, щото и аз лично съм заинтересован от това. Притежавам десетки акции от енергото
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНезнам защо инвестора е изкарал само част от това което написах
Може да се види какво е написано, когато се цитира. Което съм и направил за да мога да чета и разсъждавам.
Та за тоците
Това че 60-70 човека разбирате от тоци, не значи че трябва да лъжете останалите 7мио, налЕ
Аз иначе съм възприемчиво момче и ако ми опишеш какво трябва да се направи за осигуряване на мощности от да речем 5000кВт на даден потребител, предполагам ще те разбера. Ако може обаче да го сведеш до пари. Не знам колко сте тези, които разбирате от тоци в БГ, но аз смятам че съм един от тези, които разбират от Пари в БГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение...
Защо мълчите, а всички сте на линия?може и с дни да не съм пред лаптопа, а да съм на линия като съм го зарязала
Викам да го оставим управлението, време е за спинкане
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеПреди извистно време предположих че от ГЕРБ не искат да управляват втори мандат... Горе долу по това време се появи Чунчо в темата политика. С писанията си той сериозно ще допринесе за загубата им на изборите, и това че досега не са го спрели е потвърждение на тезата ми.
Къде сте бре? Нали ще дискутираме управлението?
Давайте да го сваляме, но с факти!
Дайте всеки да сподели с какво се занимава!
Защо мълчите, а всички сте на линия /Киро, Спиро, Десперадо, Бандерас и т.н./?Last edited by първи стъпки; 10.10.2012, 00:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеДесперадо, от къде си вадиш ти хляба? Недей да назоваваш конкретни фирми /ако това те притеснява/, просто кажи бранш.Срам го е да ти отговори!
Last edited by 4un4o; 09.10.2012, 23:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЦветанов и Дянков срещат премиера умислен и разтревожен. Питат:
- Г-н премиер, проблеми ли имате?
- Всъщност, да – отвръща той.
- И какви са те?
- Чудя се какво да избера: от една страна ме канят на мястото на Бербатов в “Юнайтед”, от друга Илиана Раева – в нейния ансамбъл.
- Че там пък какво?
- Това, дето го мога – ленти и бухалки.
- И какви са те?
- Чудя се какво да избера: от една страна ме канят на мястото на Васил Левски, от друга на мястото на Абрамович!
- Че там пък какво?
- Това, дето го мога –да си затварям очите!
П.С. Нека всеки избере правилния за него вариант!Last edited by първи стъпки; 09.10.2012, 23:35.
Коментар
-
Цветанов и Дянков срещат премиера умислен и разтревожен. Питат:
- И какви са те?
- Чудя се какво да избера: от една страна ме канят на мястото на Бербатов в “Юнайтед”, от друга Илиана Раева – в нейния ансамбъл.
- Че там пък какво?
- Това, дето го мога – ленти и бухалки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеПреди извистно време предположих че от ГЕРБ не искат да управляват втори мандат... Горе долу по това време се появи Чунчо в темата политика. С писанията си той сериозно ще допринесе за загубата им на изборите, и това че досега не са го спрели е потвърждение на тезата ми.
Коментар
-
Коментар
-
Коментар
Коментар