IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Пропагандните манипулации на ГЕРБ.

-ГЕРБ са дясна партия. Пълна глупост Дянков е десен, дори и крайно десен, но то и БСП са дясна ако гледаме подобни критерии. ГЕРБ са популистка, антидемократична партия с леви уклони. Като най-близък аналог и е всъщност БКП - с култа към личността, замяната на правила с хора и така нататък антидемократични практики.

-ГЕРБ са единствената алтернатива на БСП, пълна глупост. Единственото нещо на което са алтернатива ГЕРБ е здравия разум.

-ГЕРБ са против БСП. На думи. На дела всъщност продължават да наливат пари в до голяма степен същите тези олигарси в които наливаше пари и БСП. И де факто не са направили нищо за това БСП да си плати за корупцията.
    ------------------------
    Сега напиши изводите ти за БСП, за да разбера как мислиш

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
      Емил Хърсев: Опасенията, че изведнъж ще се изтеглят депозитите, са безпочвени
      11 октомври 2012 | 09:44 | Радио "Фокус"
      http://www.focus-news.net/?id=f22484
      Ми не е много прав. Както казваше Вини Джоунс в Гепи: You should never underestimate the predictability of stupidity.

Има хора де на инат за да не платят данък върху лихвите си ще си изтеглят депозита и ще го бутнат под дюшека, губейки лихвата, само и само да не платят на държавата. Чесно казано малък депозит ако имам и аз ще го изтегля само за да не пиша данъчни декларации за някви си 100 - 200 лева.
      Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Пропагандните манипулации на ГЕРБ.

-ГЕРБ са дясна партия. Пълна глупост Дянков е десен, дори и крайно десен, но то и БСП са дясна ако гледаме подобни критерии. ГЕРБ са популистка, антидемократична партия с леви уклони. Като най-близък аналог и е всъщност БКП - с култа към личността, замяната на правила с хора и така нататък антидемократични практики.

-ГЕРБ са единствената алтернатива на БСП, пълна глупост. Единственото нещо на което са алтернатива ГЕРБ е здравия разум.

-ГЕРБ са против БСП. На думи. На дела всъщност продължават да наливат пари в до голяма степен същите тези олигарси в които наливаше пари и БСП. И де факто не са направили нищо за това БСП да си плати за корупцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Запалката, ако се абстрахираш от отделни личности. Личностното фокусиране създава емоции и пречат на разумните преценки. Та ако се абстрахираш от личностите, можеш ли да кажеш че в нещо ГЕРБ са по-добри от БСП.

По-малко корумпирани ли са.
          Или по-кадърни.
          Или пък може би по-демократични.

Кажи само едно нещо в което ГЕРБ са по-добри от БСП. Аз лично не харесвам и двете. Но това че не харесвам никак БСП не ми пречи да не харесвам още повече ГЕРБ. Защото те за мен не са алтернатива на БСП, а са просто другите лоши.
          -----------------------

По-малко корумпирани ли са-напиши в каква точно корупция обвиняваш изпълнителната власт, не за друго, ами само да си по-конкретен!
          Или по-кадърни-това говорене го знам-другите са тъпи!
          Или пък може би по-демократични-Ако даваш факти, освен присъди, няма да е лошо!

Коментар

• Емил Хърсев: Опасенията, че изведнъж ще се изтеглят депозитите, са безпочвени
            11 октомври 2012 | 09:44 | Радио "Фокус"
            http://www.focus-news.net/?id=f22484

Коментар

• Между другото - за всеки който е възприел че алтернативата на БСП е ГЕРБ, е хубаво да знае че това просто означава че съзнанието му е облъчено от медиите на Доган. Това поставяне на проблема ГЕРБ или БСП обслужва само БСП и ГЕРБ.

Коментар

• Запалката, ако се абстрахираш от отделни личности. Личностното фокусиране създава емоции и пречат на разумните преценки. Та ако се абстрахираш от личностите, можеш ли да кажеш че в нещо ГЕРБ са по-добри от БСП.

По-малко корумпирани ли са.
                Или по-кадърни.
                Или пък може би по-демократични.

Кажи само едно нещо в което ГЕРБ са по-добри от БСП. Аз лично не харесвам и двете. Но това че не харесвам никак БСП не ми пречи да не харесвам още повече ГЕРБ. Защото те за мен не са алтернатива на БСП, а са просто другите лоши.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bibitko Разгледай мнение
                  Сергей Станишев: Симеон Дянков удря бедните българи

http://www.bsp.bg/bg/article/3524

ГЕРБ ще бръкнат в джоба на българите

http://www.bsp.bg/bg/article/3523
                  -------------------------------
                  Това кой го каза-Сергейчо, който въведе плоският данък без необлагаем минимум?????

Коментар

• Първоначално изпратено от zapalkata Разгледай мнение
                    Искам да напиша на тези също, които мислят и пишат тук-на шега или на истина, че съм бил платен:Не, не е вярно, ако бях платен нямаше да имам досега триста и няколко мнения, които ако бях платен сигурно бих ги направил само за ден-два.Важно е за мен да имам мнение и свобода да го изразявам, естествено съобразявайки със законите на страната ни, това е!А не мога да съм подлизурко, който пее с тона на тези(които мислят само за днес, а не виждат колко ще загубят в перспектива), които обират трохите, а гювеча остава у тези-партията, които докараха хората и въобще страната до това положение.
                    Хайде сега не се оправдавай че си подлизурко....
                    В цял свят има понятие за тези който лижат задните части на управляващите ...
                    Бихче го приели ако управляващиге имат твърда позиция ,но ако са като слънчогледи ,какви са тези който им прислугват....
                    Като си отговориш на тези въпроси тогава ще разискваме каква свобода имаш днес ....

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      И то доматитУ на нивата ще стане едно убаво За какво му е на него вода
                      Може може ,Първо сееш ръж, малко го подръж(за корнишона става въпрос) жънеш в началото на юни и сееш късни домати с един месец закъснение от нормалните.

Коментар

• Сергей Станишев: Симеон Дянков удря бедните българи

http://www.bsp.bg/bg/article/3524

ГЕРБ ще бръкнат в джоба на българите

http://www.bsp.bg/bg/article/3523

Коментар

• Искам да напиша на тези също, които мислят и пишат тук-на шега или на истина, че съм бил платен:Не, не е вярно, ако бях платен нямаше да имам досега триста и няколко мнения, които ако бях платен сигурно бих ги направил само за ден-два.Важно е за мен да имам мнение и свобода да го изразявам, естествено съобразявайки със законите на страната ни, това е!А не мога да съм подлизурко, който пее с тона на тези(които мислят само за днес, а не виждат колко ще загубят в перспектива), които обират трохите, а гювеча остава у тези-партията, които докараха хората и въобще страната до това положение.
                          Last edited by zapalkata; 11.10.2012, 10:26.

Коментар

• По стъпките на България
                            11.10.2012
                            Последните доклади на ЕК за напредъка на кандидатките за еврочленство болезнено припомниха за прибързаното приемане на България и Румъния в ЕС. И все пак: поуките могат да свършат добра работа, пише А. Андреев.
                            "България и Румъния са корумпирани, псевдоправови държави" - без никакви любезни увъртания констатира германският вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг". Последните доклади на Еврокомисията за напредъка на държавите от т. нар. Западни Балкани и на Турция по пътя към членство в ЕС, отново завъртяха назад филмовата лента и болезнено припомниха за прибързаното приемане на двете балкански съседки в Общността. Поуките от това приемане – не само лечебните, но и просто горчивите – могат да свършат добра работа както на самия ЕС, така и на кандидатките. Но над тези поуки си струва сериозно да размислят и избирателите в Румъния и България, когато (тази и идната есен) отново тръгнат да избират своите парламенти.

Ако България не беше в ЕС...

Никой вече не крие, че София и Букурещ получиха членските си карти за най-желания клуб в света главно по политически причини. Една от тях беше функция на войната в Косово, друга – на общоевропейското убеждение, че ЕС ще е добре, само докато расте. Когато сега дава относително добри оценки за напредъка на Македония, Албания и Черна гора, Брюксел изрично се ръководи от сходен мотив. ЕС гарантира мир, сигурност и благоденствие, а членството в Общността струва много по-малко, отколкото евентуалната нестабилност в региона – пише в доклада. Звучи направо банално, но отговаря на истината. Ако не бяха влезли в ЕС, България и Румъния щяха да са много по-бедни, много по-корумпирани, много по-нестабилни, много по-нещастни. И избирателите в двете страни ще постъпят изключително мъдро, ако и занапред не обръщат внимание на разните кресливи антиевропейски партийки и политици.

Горчиво-полезен пример за ЕС
                            Втората поука е горчиво хапче, което очевидно няма никакъв лечебен ефект: всички балкански страни без изключение не отговарят на европейските стандарти за правови държави. Когато чете 75-страничния доклад за напредъка на Хърватия, Македония, Албания, Черна гора (за Сърбия и Босна и Херцеговина изобщо да не говорим!), човек неизбежно изпада в състоянието на дежа вю. Организирана престъпност, корупция, немощна съдебна ситема – всички тези критики засипваха, а и продължават да засипват България и Румъния. Добре, тогава защо след няма и десет месеца Хърватия ще влезе със същите недъзи в ЕС, а по стъпките й бодро се движат още три страни от региона? Или ЕС не умее да се учи от грешките си, или пък... Да, пак стигаме до рискованата европейска калкулация: по-добре да са вътре, излиза по-евтино, пък и те печелят. Хазартен ход, смята "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг": „Нима не са достатъчни щетите, които нанесоха на общия проект Гърция и останалите икономически и политически пациенти? Разширяването на автопилот – това навярно е най-голямата грешка на ЕС.”

Но ако все пак не е грешка, а далновидност?

Ако пък приемем, че разширяването по политически причини носи дългосрочна изгода на всички, неизбежно трябва да направим и следващата крачка – към повече демократичен суверенитет на ЕС. Примерите с Гърция и с „псевдоправовите държави” на Балканите доказват, че егоистичните и често пъти чисто електорални интереси на националните политически елити пораждат само кризи, че Евросъюзът се нуждае все по-органично от своя собствена държавна рамка и нов обществен договор. Мониторингът, на който вече от пет години са подложени България и Румъния, по същество е тъкмо такова „орязване на суверенитета”. Той най-вероятно ще бъде въведен и за следващите новоприети държави. Това е правилно, но не стига. В момента европейците просто трябва да съберат кураж и на висок глас да изрекат публичната тайна: който иска да печели все повече мир, сигурност и благосъстояние, нека се откаже от архаичните представи за държавен суверенитет.
                            Впрочем, с това послание косвено са свързани и лошите оценки за Турция в доклада, но това е друга и мъчна тема.
                            http://www.dw.de/dw/article/0,,16297212,00.html
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Берлин ни казва - Борисов е част от корупцията
                              10.10.2012 17:06
                              Не очаквайте премиер или министър на партньорска страна да каже на своите български колеги: Ви сте корумпирани. Така не се прави, но когато езикът на дипломацията и журналистиката бъде преведен на ясен език ние получихме това послание: тук се краде, тук има безнаказаност и това е свързано с висшите етажи в лицето на министър-председателя Бойко Борисов. По ясно от това няма как да се каже.

Това заяви пиар специалистът Арман Бабикян, коментирайки обширния репортаж на държавната германска телевизия ARD за корупцията в страната. В материала се подчертава, че корупцията в страната ни процъфтява, а отговорните за това лица, включително премиера Борисов не са разследвани. В него се припомня, че името на последния се споменава и във връзка с нелегални дейности като търговия с дрога и горива, пране на пари и дори убийства.
                              Този репортаж изпраща много ясен сигнал, който вече ни беше изпратен и от новия германски посланик отпреди седмица. Неговото послание беше съвсем ясно и управляващите от ГЕРБ трябваше да го чуят, без да се прикриват зад любезността на дипломатическите формулировки, заяви Бабикян.
                              "В репортажа е отправено сериозно и остро обвинение срещу България, в лицето на нейния премиер и в лицето на нейната управляваща класа. Но това не е репортаж, който праща послание от името на Германия. Свободата на журналистиката там, не носи необходимост да се получават разпореждания от държавата, за да се прави журналистика и разследвания", отбелязва експертът.
                              Според него иронията се състои в това, че само в рамките на едно денонощие ние чухме от премиера колко свободно е словото в България. "Можем да кажем, че има известна разлика в свободата на словото в Германия и България. Това се вижда именно от този материал на ARD. Ако наистина в България имаше свободна журналистика, той трябваше първо да се излъчи по националната телевизия", коментира Бабикян.
                              Посланието на репортажа на ARD казва това, което всички в България прекрасно знаем. Вътре има доста сериозни персонални обвинения срещу българския премиер. "Отношенията със старите приятели ерозират. Удобното облягане на рамото на г-жа Меркел, приятелските потупвания от Никола Саркози и Силвио Берлускони са вече минало. При Меркел по политически причини, а при другите двама по исторически, защото вече са слезли от сцената", смята Бабикян.
                              "Не знам дали можем да говорим за изолация, но се дава един сериозен знак. ЕС и най-силната страна-членка Германия дават ясен знак, че няма да си затварят очите пред случващото се в страната ни, в която нивото на корупцията се конкурира само с нивото на бедността", добави той.
                              Бабикян припомни, че знаци идват не само от Германия, но и от САЩ. В първото си изказване новата американска посланичка Марси Райс заяви, че има четири приоритета, като един от тях е свободата на словото. "Оказва се, че 22 години след настъпването на демокрацията ние отново говорим за свобода на словото. Човек си поставя задачи, които са проблемни и дефицитни. Оказа се, че нещо, за което сме си мислили, че сме се преборили, отново е дефицитно", заяви Бабикян. /БГНЕС /
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от zapalkata Разгледай мнение
                                ....400 Bad request

Your browser sent an invalid request.

..
                                а бе, и аз от ранни зори се мъча да проследя една пратка от диейчейл-а, ама същото ми изписва
                                някаква световна конспирация ще да е

Първоначално изпратено от zapalkata Разгледай мнение
                                ....
                                Грешката на Борисов е че остава така чудовищно БСП да манипулира масата(народа) с лъжите, които бълват по-цял ден от уж Борисовите медии-народа няма какво да яде, вижте какви заплати и пенсии получава(все едно за три години ГЕРБ ги смъкна до това жалко ниво), калинки(при условие, че калинката в ДФЗ са я назначили те-БСП).Никога не съм бил политизиран, но как да бъда неутрален, когато искам да живея в тази страна и не мога да мълча, след като виждам как една партия от 1945г. до днес прави народа на глупаци...
                                айде пак
                                Мен ме интересуват реалните действия и същността, а не кой какво казал

Грешката на Борисов е изначална - от същия червен дол дренки е/цитат - Мечо/
                                Last edited by съни(тя); 11.10.2012, 10:12.

Коментар

Working...
                                X