IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
    Лихвата по кредита е доход за лихваря и формира печалбата му, която се облага с 10%
    Айде да ми кажеш кредита доход ли е?Що не отговориш на това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Кредита доход ли е?Защо не облагате и него?Пенсиите детските помощите майчинството не са ли доход?Мо що не тръгнете като комунистите и да броите кой колко кокошки има домати зеле това не ли доход?
      Лихвата по кредита е доход за лихваря и формира печалбата му, която се облага с 10%

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        А някои ще си правят репа с ДЦК и ще си докарват доходност по депозит, но няма да плащат тъпия данък
        По въпроса за данъка и аз досега пазех мълчание ,защото като участник на БФБ виждам повече плюсове за борсата отколкото минуси в личното ми охарчване при приемането му...
        Само като се сетя ИП ,ПФ и разни договорни фондове колко кеш държат в банки и печелят от лихви.... А тези с ДЦК и по два процента на година който им дава МФ...
        Това е данък за богатити а не за бедните....Така че е ляво мероприятие ...а аз съм с леви разбирания...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Ако си лихвар и даваш кредити, то ливатапо тези кредити ти е доход и трябва да се облага.
          Аз ако съм лихвар този данък няма да ме засегне.Питам кредита доход ли е?Защо не отговориш на въпроса?И трябва ли да се облага

Коментар

Ти от кои си бре Маймуняк?? Ние няма да го махнем най вероятно. А може да въведем прогресивна скала без необлагаем минимум. Но засега не е на дневен ред. Справяме се и без да вдигаме данъците. Просто облагаме едни доходи от лихва с данък върху дохода .защото тези доходи остават необложени. Да му мислят Богатите!
            Пример:
            Бедният които има 1000 лв влог и взима 25 лева лихва ще плати 2.50 лв данък
            Богатият който има 100 000 лв влог ще получи 2500 лв лихва и ще плати 250 лв данък. или 31 милиарда щебъдат обложени но малките влогове ще платят 2-3 лв на година! С тях и без тях все тази.
            Кредита доход ли е?Защо не облагате и него?Пенсиите детските помощите майчинството не са ли доход?Мо що не тръгнете като комунистите и да броите кой колко кокошки има домати зеле това не ли доход?

Коментар

• Лихвата по депозити по никакъв начин не се различава по икономическата си същност от всеки плод на инвестиция. дали човек ще печели от наеми, от дивиденти или от лихви принципно е едно и също. И аз поне не виждам никаква логика дивидинтите ми да ми ги облагат, а лихвите по депозити не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Кредита доход ли е и трябва ли да се облага?
                Ако си лихвар и даваш кредити, то ливатапо тези кредити ти е доход и трябва да се облага.

Коментар

• Следващата стъпка дали няма да е данък и за финансовите транзакции.
                  Или поне да си оправят капиталовия пазар, след което да искат данък от каквото и да било.
                  Капиталовия пазар е държавен все още и няма как такъв данък да има благоприятен ефект върху другите финансови активи, облигации, акции, валути..... Кое го гарантира?
                  Бсп е политически труп това го разбраха и пенсионерите. ахахх

Коментар

Банките мрънкат поради три причини.
                    -Поне една трета от ръста на депозитите е от капитилазирани лихви. Сега този ръст ще спадне.
                    -При равни други условия ще се наложи да вдигнат лихвите по депозитите с процента на данъка, за да задържат нивото на депозитите на равнището преди данъка. Което директно ще им оскъпи ресурса. като българските банки без достъп до външни ресурси, също както и гръцките банки ще са най-засегнати. за голевмите западни банки действащи у нас това всъщностт ще е конкурентно предимство за прецакване на местните играчи.
                    -Ще им се вдигнат разходите заради администриране на събирането на този данък.

В крайна сметка обикновения депозант ще бъде малко засегнат. Или поне със сигурност не с целия размер на данъка, просто защото цената на парите за него е нето, което означава че банката няма да може да му прехвърли целия данък, а напратив ще се наложи тя да поеме част - поне ако за нея са важни неговите пари.

За мен лично точно този данък е нормално да бъде въведен. Защото чрез липсата му всъщност всички ние финансирахме чрез други данъци по-ниската цена на ресурса на банките.
                    Кредита доход ли е и трябва ли да се облага?

Коментар

Най после да чуя една умна приказка.
                      Ползата е многостранна. Първо Приходи за хазната от необложени доходи от лихви.
                      второ, някои вложители , ще се ориентират към ДЦК с по висока дохдност и по този начин ще кредитират държавата
                      трето. някои вложители ще се ориентират към бизнеса и това ще задвижи икономиката.
                      А някои ще си правят репа с ДЦК и ще си докарват доходност по депозит, но няма да плащат тъпия данък

Коментар

• Аз мисля че доста често съм казвал че не критикувам правитеството по принцип. Критикувам негови идеи и действия които аз не харесвам. Този данък смятам че е ОК. Спирането на белене и на шистовия газ също ми харесва. За мое съжаление действията му които не харесвам са много повече от тези които харесвам.

Коментар

Банките мрънкат поради три причини.
                          -Поне една трета от ръста на депозитите е от капитилазирани лихви. Сега този ръст ще спадне.
                          -При равни други условия ще се наложи да вдигнат лихвите по депозитите с процента на данъка, за да задържат нивото на депозитите на равнището преди данъка. Което директно ще им оскъпи ресурса. като българските банки без достъп до външни ресурси, също както и гръцките банки ще са най-засегнати. за голевмите западни банки действащи у нас това всъщностт ще е конкурентно предимство за прецакване на местните играчи.

В крайна сметка обикновения депозант ще бъде малко засегнат. Или поне със сигурност не с целия размер на данъка, просто защото цената на парите за него е нето, което означава че банката няма да може да му прехвърли целия данък, а напратив ще се наложи тя да поеме част - поне ако за нея са важни неговите пари.

За мен лично точно този данък е нормално да бъде въведен. Защото чрез липсата му всъщност всички ние финансирахме чрез други данъци по-ниската цена на ресурса на банките.
                          Най после да чуя една умна приказка.
                          Ползата е многостранна. Първо Приходи за хазната от необложени доходи от лихви.
                          второ, някои вложители , ще се ориентират към ДЦК с по висока дохдност и по този начин ще кредитират държавата
                          трето. някои вложители ще се ориентират към бизнеса и това ще задвижи икономиката.

Коментар

• Банките мрънкат поради три причини.

Коментар

• Разбира се , че банките ще мрънкат за този данък.....
                              Ежемесечно отчитане на лихвата по депозитите и данъка върху тази лихва ще им струва много ядове и разходи с мижав ефект приходи .....Рискът от паника нараства и този риск ще бъде заложен в лихвите....Лихвите по депозити надолу, а кредитите нагоре.....
                              Девиза на банките ще стане - пари няма , действайте......

Спасението е едно - левовете в акции.....

Коментар

• ПРОГЕРБ

Интересни изказвания днес чух от разни измекяри от опозицията, както и от икономисти по отношение на нормалната европейска мярка за облагане на лихвите по депозитите.
                                Иван Костов беше засечен от репортерката по "Хоризонт", че това не е обложен преди това доход и взе да мънка и да пелтечи. Накрая каза, че бил политик, а не макроикономист!!!!!!!!!!!!!!!!.
                                Разни млади мекерета от института по пазарна икономика и други такива , които са назначени единствено да пазят статуквото на банковата система се изказаха, че видите ли недостатъчно бил процента на натрупани спестявания! На всички ни е известно, че от четири години и бизнес и ф.л. само трупат в банка и избягват всякаква икономическа активност. Така, че тези безумни лобистки мнения бяха меко казано смешни!
                                Най-неадекватното изказване беше от Цветелина Бориславова. Новият облог щял да срине доверието в банковата система в дългосрочен план!!!!!!!!!!
                                Като че ли не точно ТЯе една от основните причини за ниското доверие в банковата система заедно с недоразумения като Искров,, Хампарцумян, Ц. Василев и други подобни.

Коментар

Working...
                                X