IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Рапона - не може да смята, лъже нагло, или е яко нашмъркан?

Някой помни ли такива заловени количества? Аз не:

"Огромни количества наркотици са заловени в България, тонове и тонове кокаин – единия ден 20 тона хашиш, другия ден - 40 тона кокаин, на следващия ден - три тона кокаин, това са стотици тонове наркотици и това само в рамките на няколко месеца. Това е доказателство, че ние не просто говорим за мерки, а действаме така че да се справим с наркотрафикантите".
    "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Разиграващият се "обрат" около АЕЦ "Белене" е жалка подигравка

Г-жо Капон, вашата партия стартира инициатива за информиране на гражданите срещу възобновяването на проекта АЕЦ "Белене”. Какъв е коментарът ви на новите изненадващи развития с поява на американски инвеститор, който има желание да реализира проекта като изцяло частен?

Като жалка подигравка. Питам ви, как си представяте министър в Съединените щати или Франция, да доведе двама души в сенатска комисия и да каже – "Ако промените решение на парламента, ще си признаем кой стои зад тези двама души и този консорциум.”?! Това е абсурд! А точно това се случи вчера. Ами извинявайте, но зад тях теоретично и Ал Каида може да стои. Как така ще се променя решение на Народното събрание? Няма ли служби в тази страна, за да проверят реалната собственост? Предлагам първо службите да поработят като започнат от Швейцария в издирването, и после да докладват на Цецка Цачева, за да охладят нездравия блясък в погледа й.

На всичко отгоре стана ясно, че тези хора не разбират от този бизнес, защото никога не са притежавали и оперирали ядрени мощности. Бидейки зле запознати казаха, че проектът "Белене” е одобрен, а такова одобрение от Агенцията за ядрена регулиране няма. Казаха, че е технологично поколение 3+ с пасивни защити, а дори половината комисия в парламента знае, че реакторите за "Белене” са поколение 2+, модел 1992 г.

Какво значи изречението – "справедлива оценка на пасивите и активите на НЕК в проекта”? Ами те могат да ги изкупят на 20% от стойността и да кажат, че е справедливо. Нали приятелите на г-н Овчаров твърдяха, че ако се скараме с руснаците и спрем "Белене” ще имаме проблеми с удължаване на V и VI реактор в "Козлодуй”. Ако случайно след 5 години този частен проект бъде "продаден” и официално на "Росатом”, то какъв интерес ще имат руснаците на Овчаров да не удължават живота на евтиния ток от V и VI блок на "Козлодуй”? Никакъв! Ще им е по-добре да купуваме скъпия ток от "Белене”. Едното ще е българска централа с евтин ток, а другото руска със скъп. Проста сметка с много нули. Пак пари, които ще отлетят от нашия джоб, както стана с природния газ.

Не на последно място - какво става с онази комисия за "Белене”, с която управляващите ни проглушиха. Та един от основните участници в проекта, който сигурно ще бъде проверяван от комисията, е именно г-н Богомил Манчев, който вчера гордо маршируваше в парламента, редом с министъра. Кого ще разследват?

Остава усещането, че ГЕРБ се опитаха и спряха огромна далавера на кръгове от БСП и я пуснаха обратно, когато се включиха в нея лично, но това засега е само усещане. Дано да бъркам.

http://www.mediapool.bg/%D1-news197723.html

Коментар

• От половин година Борисов криел за US интереса към Белене

„Крайно време е да бъде прекратен хаосът в ядрената ни енергетика, забъркан от онези кръгове в БСП, ДПС и ГЕРБ, които щедро се облагодетелстват от него!", изтъкват от "Движение България на гражданите" и отправят към правителството следните въпроси:

- Защо в продължение на три години не се положиха никакви усилия за привличане на частен инвеститор към проекта "Белене"? И какво продиктува непрекъснатите обрати в „позицията" на България по въпроса за бъдещето на Втора атомна електроцентрала?

- Има ли връзка между преговорите с Русия за АЕЦ "Белене" и тези за "Южен поток"? Направиха ли отстъпки в ущърб на България по "Южен поток" и какви?

- Защо през март и август тази година бяха налети допълнителни 2 млн. лв. в "Бургас-Александруполис"? Да не се окаже, че и този проект всъщност не е прекратен?
        http://news.ibox.bg/news/id_28910859

Коментар

• поне на външен вид добре са избрани герберките

Коментар

• Този ухилен идиот чува ли се какво говори?

Първоначално изпратено от Дневник
            Борисов пред "Евронюз": България ще е енергийно независима до 3-4 години

България ще постигне енергийна независимост до 3-4 години, шефовете на престъпните групировки са или в арестите, или с червена бюлетина за търсене от Интерпол, а единствените страни в Европейския съюз, "чиято икономическа ефективност е някъде около нашата, са Дания и Финландия". Това заяви българският премиер Бойко Борисов в интервю пред "Евронюз".
            ...............................
            Дания и Финландия били някъде около нас. Не са ни стигнали още, ама са близо.
            Боже, боже, боже!
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Страшни сте в тая тема
              Здраво редуване на мощно комунчервено и гербаджийско облъчване.
              Направо радиация ще ме хване

Няма влизам вече туканка, че не е здравословно.

Коментар

• МГЕРБ – Велико Търново представи членовете на новото си ръководство
                26-09-2012

Членовете на новото областно ръководство на МГЕРБ – Велико Търново се представиха на пресконференция в старата столица. Номинациите на петимата бяха излъчени на областно събрание в средата на септември, а кандидатурите им бяха одобрени с решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.
                За втори мандат областен координатор на организацията е Деян Хаджийски. Той е психолог, учредител е на ГЕРБ, участвал е във всички политически кампании на партията в областта. В момента е общински съветник в старата столица. Регионален директор е в Български спортен тотализатор, направление „Лотария”.
                За организационен секретар на МГЕРБ е утвърден Георги Давидов, който е магистър по спортна педагогика, в момента учи и право. Той работи като старши експерт в отдела за младежки дейности и спорт на община Велико Търново, а също е футболен съдия.
                Членове на управителния съвет са още лингвистът Петя Божкова, която е сътрудник в областния партиен офис на ГЕРБ, икономистът Станислава Стоянова – асистент в Стопанска Академия – Свищов и завършващият право Даниел Йорданов.
                „Ние ще продължим да работим активно през цялото време, а не само в рамките на предизборни кампании. Нашите инициативи ще са смислени и насочени към обществения интерес ”, заяви младежкият лидер Деян Хаджийски, който от името на всички свои колеги в младежката организация призова за опазване на обществените придобивки. Дългосрочна кампания „Не на вандализма” предвиждат младите хора. Конкретните стъпки и прояви в нея ще бъдат обсъждани на разширена работна среща на младежите. „Областният лидер на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов ежедневно показва с работата си, че от ГЕРБ изпълняваме предизборните обещания. Във Велико Търново бяха направени прекрасни неща и само от нас зависи те да продължат да ни радват”, коментира Георги Давидов. Спортният експерт заяви, че сред личните му приоритети като организационен секретар ще е пропагандирането на спорта.
                Сред предстоящите инициативи на МГЕРБ в областта е кръгла маса, на която младежи и работодатели ще обсъждат възможностите за реализацията на младите хора. Такава кръгла маса вече бе организирана в Свищов, където се получи много добра дискусия, създадоха се ползотворни контакти, припомни Деян Хаджийски.
                В момента от 3034 членове на ГЕРБ в областта, 600 са младежите, информираха от новото ръководство. От януари т.г. до момента новоприетите в партията са 160, от които 60 са в МГЕРБ. Лидерът Деян Хаджийски отличи като особено дейни младежите в Свищов и Павликени. Единствено в малката община Сухиндол няма работеща младежка структура, призна Хаджийски, като заяви намерение за още по-голяма активност в малките обчщини занапред. На места предстои обновяване на общинските ръководства, добавиха от областното ръководство на МГЕРБ. До края на годината навсякъде ще се направят общински младежки събрания.

Коментар

• Новият инвеститор в АЕЦ Белене: 404 error not found
                  Компания с 20000 швейцарски франка капитал иска да строи Белене

от Биволъ Сряда, 26 Септември 2012 21:51

Днешната новина, че има инвестиционно предложение за АЕЦ Белене мобилизира разследващите журналисти, за да установят кой и с какви капитали иска да строи втора атомна централа в България.

Най-напред се наби на очи безкритичното отношение на министъра на икономиката Делян Добрев към тази оферта, въпреки факта, че за пръв път се среща с инвеститора "Глобал пауър консорциум".

"Министърът подчерта, че досега не е правил никакви срещи, за да не наруши решението, с което България официално се отказа от участие в проекта "Белене". - пише Дневник.

1. Министър Делян Добрев е масон от не особено легитимната "Велика Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България"

Второ, научихме, че консултант на инвеститора е финансистът Емил Хърсев:

2. Емил Хърсев е масон и Велик секретар на същата тази ложа.

Интересно съвпадение, нали? Младшият масон Делян Добрев за пръв път се среща с инвеститора, но старшината като консултант добре го познава.

3. Ложата на Добрев и Хърсев проявява интерес именно към Белене, както личи от изтекъл вътрешен документ, в който четем, че Софийската ложа "Сговор" иска да отвори в Белене "огнище", но шефът, "великият майстор" Володя Лозанов не дава, защото "в българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат".

Отвъд масонската връзка, разследване на Дневник с помощта на форумни коментатори достигна до сайта на инвеститора, представящ се под името "Глобал пауър консорциум". Оказва се, че сайтът е същият като на "Квантум груп" - двата домейна са купени от различни търговци, но водят към един IP адрес, който се локализира в United States - California - Temecula - Bluehost Inc. Собственик на домейна на "Квантум груп" е лицето Арун Савкур.

По-късно пред журналисти директорът на "Булатом" Богомил Манчев - описан в американските доклади изтекли в Wikileaks като "енергиен мафиот" потвърждава, че компанията "Квантум груп" е основният инвеститор.

На страницата на "Квантум груп" последните новини от групата са от 2005 г. от Цюрих, Швейцария. В съобщението се казва, че групата ще виртуализира своето присъствие, като използва не присъствени офиси, а новите комуникационни технологии, за общуване между сътрудниците си.

Capture_decran_2012-09-26_a_23.15.51

В Цюрих, Швейцария има регистрирана само една фирма с име подобно на Quantum и това е Quantum Business Intelligence Group GmbH с предишно име Quantum Business Intelligence Services GmbH. Фирмата е създадена от двама холандски граждани през 2005 г. и има цифром и словом 20000 швейцарски франка капитал.

Пред БТА радетелят за построяването на АЕЦ Белене Атанас Тасев съобщи, че зад "Глобъл пауър консорциум" стои кредитния ресурс на американски военен пенсионен фонд.

За да потвърдите думите на Тасев отидете на сайта на "Глобал пауър консорциум" или "Квантум груп", без значение.

Щракнете в лявата колона на Investment Fund.

Това е то! 404 error not found! http://www.bivol.bg/belene-reanimacia.html

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                    Стоя и мисля....какъв е смисалът от това нашите деца да учат в европа и америка........ако някоя майкака или башта ми каже....че след като завършиха и се ожениха там....Тяхните деца са штастливи.....нека пише.....всички ми звучат като роботи....изнервени и объркани..... И штеви кажа небих инвестирал там кадето тренда се чупи....а там кадето е дъното ....а то е в Бг.....с какво сме по лоши от тирция или гърция....нека несме ...Агнета и варвим с талпата.... българия има потенциал...Издаржлива във вековете народ ...вода ,географско положение и Икономия която тепърва ште набира скорост......Мисля сериозно да инвестирам вече и на БФБ .Е то такива цени с потенциал ....няма в Европа. Желая и оспех на правителството в лицето на Гн Борисов и Гн Дянков......колкото повече хора ги плюят.....това е признак че .....България тръгва на добро!....Бях и сигорен че Борсов не напразно финтира умният Путин.....Америка и евреите....Искат България повече от всичко.....заштото Туция ...все пак е Ислям....а в подножието на Русия и Арабския свят....друг.....със такова географско положение няма....Да има Гърция ....но този бушон вече изгърмя.....а и евреите Необичаттттт гърците.....Определено смятам че сме на прага на ...икономически подем. Моля да бъда извинен за правописат си....несам чист Българин....но за штастие все пак сам такъв!
                    казах ти ,гледай си форекса ,като не си българин....
                    Имаш добри проблясъци при валутите и при хващане на корекциите ...
                    А за това колкото повече са недоволни ,означава че не си вършат работата и ще бъдат изритани догодина със шут....Разни недоносчета който си сменят по три пъти на ден решенията , губят уважение когато хората го разберат...Никой не обича нерешителните и неурентирани ръководители...
                    Борисоф вече губи рейтинг и в проправителствените агенции.....,72% казват при Мира която е дясна че правителството е недоразумение в прав текст...
                    тук има няколко платени мишки който ги използваме за боксови круши по време на сесиите ,как ли гледат децата си като си сменят мненията всеки ден и пишат глупости в полза на някой който не дава и пет стотинки да тяхното мнение и достойнство....
                    Нема такова чудо и лизане на задни части..........
                    Как ли целуват жените си вечер....след толкова лизане на БорисоФ.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
                      Позициите ми са дългосрочни, а и ми дават 15-20к дивиденти годишно, които реинвестирам.
                      А сега наистина мисля да понапазарувам, точно заради стабилната икономическа политика и очакваното раздвижване скоро.
                      .
                      Ъхъ, поне 200 бона към момента в български акции и фен на Бойко Вдигнете си краката да минат костенурките. че ти си загубил над 2 милион от 2007 насам бе вертер.

айде като лъжете малко по-нормално лъжете. и вземи си купи най-после български акции, а не гледай само какво е поскъпнало - щото сте комунисти ако не вярвата не Бойко.
                      Last edited by ravnovesie; 27.09.2012, 02:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
                        А вие равновесни, какво правите тук, след като си призна че си разпродал всичко, а и нямаш доверие? От хонорарчето ли се издържаш? Тегава работа - трябва доста да се натягаш пред началството. Разбирам те защо всичко ти е толкова черно.
                        Това че съм разпродал повечето ми акции в България не значи че нямам акции - просто не са български. В България към момента 7% от портфейла ми. За щастие.

Коментар

• Стоя и мисля....какъв е смисалът от това нашите деца да учат в европа и америка........ако някоя майкака или башта ми каже....че след като завършиха и се ожениха там....Тяхните деца са штастливи.....нека пише.....всички ми звучат като роботи....изнервени и объркани..... И штеви кажа небих инвестирал там кадето тренда се чупи....а там кадето е дъното ....а то е в Бг.....с какво сме по лоши от тирция или гърция....нека несме ...Агнета и варвим с талпата.... българия има потенциал...Издаржлива във вековете народ ...вода ,географско положение и Икономия която тепърва ште набира скорост......Мисля сериозно да инвестирам вече и на БФБ .Е то такива цени с потенциал ....няма в Европа. Желая и оспех на правителството в лицето на Гн Борисов и Гн Дянков......колкото повече хора ги плюят.....това е признак че .....България тръгва на добро!....Бях и сигорен че Борсов не напразно финтира умният Путин.....Америка и евреите....Искат България повече от всичко.....заштото Туция ...все пак е Ислям....а в подножието на Русия и Арабския свят....друг.....със такова географско положение няма....Да има Гърция ....но този бушон вече изгърмя.....а и евреите Необичаттттт гърците.....Определено смятам че сме на прага на ...икономически подем. Моля да бъда извинен за правописат си....несам чист Българин....но за штастие все пак сам такъв!
                          Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            A пък оня другия дето привика рапърите се надява да му седне на стола.Ей така се прави кариера като се лапа на Бойко чепа.Учете се кариеристи как се правят нещата.Избор на нов главен прокурор иде.
                            Хехе вече и от сянката Му се плашите. Та само прокурори избират главния прокурор. Наистина сте изпаднали в потрес и теория на конспирацията. Смешно е....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Вертер, така и така си ежедневно в този форум, що не си купиш малко български акции. Ще ти стане по интересно, работното ти време ще придобие смисъл. Разбирам те че всъщност нямаш доверие на икономическата политика на ГЕРБ, щом нямаш акции - то по този критерии си по-червен и от най-червените в този форум Ама то няма нужда да му вярваш на бойко. помисли си само - успял е да докара борсата ни почти до 15 годишно дъно. Смятай как ще порастне като се махне.
                              Колега, както споменах тук се забавлявам, включително и като купувам акции от време на време. И така вече 10 години....
                              Позициите ми са дългосрочни и в повечето случаи не съм се разочаровал.
                              И от тютюните имам и от аграрните и от real estate/земеделски земи и експортно ориентирани, разбира се и някои дървени.
                              Позициите ми са дългосрочни, а и ми дават 15-20к дивиденти годишно, които реинвестирам.
                              А сега наистина мисля да понапазарувам, точно заради стабилната икономическа политика и очакваното раздвижване скоро.
                              Благодаря ти за черногледството - помага ми да пазарувам на добри нива.
                              А вие равновесни, какво правите тук, след като си призна че си разпродал всичко, а и нямаш доверие? От хонорарчето ли се издържаш? Тегава работа - трябва доста да се натягаш пред началството. Разбирам те защо всичко ти е толкова черно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Верти не са ли ви резнали вече паричките за пропаганда по форумите. Работното ти място да са политически форуми - сигурно всеки ден с отвращение отиваш на работа Я кажи как ви разпределят сайтовете - как се определят късметлиите в жълтите и спортните сайтове, а в сайтовете за запознанства имате ли присъствие. Там по лични предпочитания ли таргетирате или теглите жребии. на един късмета му знойна блондинка, на друг космат селяндур
                                Тук съм за забавление равновесни. Особено ме забавлява да вбесявам платени революционери и демагози.
                                На грешен адрес си задаваш въпросите. Питай Кутев за тези работи - той ще ти обясни за сайтовете, а и защо членството в червената бабешка партия е като спина. хаха - вярно е че е заразно и хората си губят първо ума, а после и всичко останало, за да живеят добре партийните велможи.
                                А парички си изкарвам достатъчно, за да осигуря семейството си а и хляб давам на доста хора около мен. Едва ли се виждам да превивам гръб пред някой.
                                Дал господ и на теб така.
                                Стига Станишко да не ти вдигне данъците - сега май е много модерно при вас.

Коментар

Working...
                                X