IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Доц. Пламен Митев при откриването на новата 2012/2013 академична година година в ИФ - "Заниманията с отминали епохи, със стари и по-нови цивилизации са ни научили да бъдем критични и обективни... Родните медии ще ви убеждават в обратното и ще ви чертаят светли бъднини, но истината е по-различна и по-горчива. Истината е, че днешна България не е държавата, за която мечтаеха и се бореха предците ни – Вашите и нашите бащи и деди. Управлявана от некадърни, алчни и корумпирани политици, днешна България е сред най-бедните и най-нещастни държави в Европа. Трудът на знаещия и на можещия не се цени, а разни необразовани особи се представят за елит на нацията. Какво друго прочее може да се очаква от страна, чийто премиер води класацията за най-добър футболист, а шумно представяна за ВИП персона дама твърди, че столицата на ЕС е Англия? Не се задоволявайте с посредствеността и с голите обещания! Не робувайте на авторитетите! Не си създавайте кумири измежду самообявилите се за съвременни строители на демократична България, защото те все още не са ни дали нужните доказателства, че са заслужили подобна чест!..." - със съкращения.

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• БОЙКО БОРИСОВ СЛЕДИ ИЗКЪСО "Великолепният век"

Б.Борисов не пропуска трогателната любовна история между Сюлейман Великолепни и робинята Хюрем!Когато може,де,защото той е много натоварен с държавните дела,а не само с рязането на лентички. Интригата във филма дотолкова завладяла сърцето на Бойко,че заръчал да му намерят всичките епизоди на сериала.Да си ги гледка в къщи.В малкото свободно време!Не е далеч мисълта,че невероятните обрати,драми и приключения в сюжета на сериала наистина допадат на неспокойния дух на премиера.Защото първият човек в държавата на свой собствен гръб понася всекидневно изпитания,интриги и нападки,за които вероятно Сюлейман Великолепни дори не е сънувал.Разликата е единствено,че бате Бойко няма харем,а е сам като куче и не върти ятаган като в ХVІ век! Е, и в момента България не е победоносна световна сила като Османската империя по времето на Ренесанса.Но пък като знаем импулсивния характер на Борисов,нищо чудно той да стане инициатор за създаването на български сериал за нашия Златен век например.Защо да не видим как Симеон Велики приема дарове под стените на Константинопол,където в младините си е завладял доста женски сърца.
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Откраднати въпроси от референдума за АЕЦ Беляне :

-Колко обичате Бойко Борисов ?

Възможни отговори :
        1.Много
        2.Още повече

-Бойко Борисов е гениален ,но и изключително красив ?

Възможни отговори:
        1.ДА
        2.ДА

Организаторите на референдума се надяват след провеждането на Референдума , Бойко Борисов да се съгласи на още един мандат ,в който АЕЦа ще се строи вторник и четвъртък ,а в останалите дни ще се отрича .В почивните дни Дянков или някой от останалите министри ще пляскат руснаците .....

Коментар

• В България имаме идиокрация като държавно управление, която бе потвърдена от научни среди...

Истината е, че днешна България не е държавата, за която мечтаеха и се бореха предците ни – Вашите и нашите бащи и деди. Управлявана от некадърни, алчни и корумпирани политици, днешна България е сред най-бедните и най-нещастни държави в Европа (…) Какво друго прочее може да се очаква от страна, чийто премиер води класацията за най-добър футболист, а шумно представяна за ВИП персона дама твърди, че столицата на ЕС е Англия?”
          Това заяви деканът на историческия факултет на Софийския университет доц. Пламен Митев в официалната си реч пред студенти и преподаватели във факултета на откриването на новата 2012/2013 академична година на 1 октомври
          Така той стана вторият човек от СУ след ректора проф. Иван Илчев, който критикува публично политиците и управлението на държавата.
          Ето и пълният текст на речта на доц.Митев:
          >http://www.segabg.com/article.php?id=618316
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            знам си че е пълно с летящи в облаците ама чак толкова...
            Я ходи в един клуб на ГЕРБ и поискал списък на симпатизанти и членове и какви са им желанията ....
            Ще останеш Учуден а ако отидеш в малък град .....ще ти падне капата какви искания има от ЧЛЕНОВЕТЕ на Бойко към кмета и областната управа...
            Те фалшифицираха тайни избори пред очите на 280 международни наблюдатели.
            Е, значи трябва да са явни, но ти пак си против - нещо аз ли не те разбирам или ти шикакалкавиш - незнам.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              Проблемът е, че ако си заявил 50КВт ще си плащаш всеки месец 50*0,01628*броя на дните. Без значение че във офиса ти бачкат 2 компа и кафемашина

А аз като фирма с ясна инсталирана мощност не мога и да излъжа
              Аз точно това ти казвам и в моя случай. Каза ми се, че е по-добре да заявя по-ниска мощност (20-30% над очакваната). Техникът ми каза, че ЕРП-то много лесно вдига заявена мощност (има финансова полза), но е почти невъзможно да ти я свали. Оправданието им е, че били инвестирали средства за тази твоя мощност по време на заявката ти.

Коментар

Не е вярно. Такса достъп не плащат всички. Такса достъп се плаща най-вече от потребяващите ел енергия домакинства, както и от юр. лица. Друг беше замисълът на тази такса, обаче пак не се е получило.

Тези които не потребяват ел. енергия - не плащат. А винаги я имат на разположение.
                Проблемът е при фирмите, особено в кризата.
                Аз например имам инсталирана мощност Х, а употребявам в пиков момент Х/10. Плащам обаче за Х. Плащам един константен рекет, който е по-висок от данъците ми за имоти
                Прочети си внимателно фактурата за тока.Прочети закона за енергетиката.Иди и на сайта на ДКЕВР.Ако не плащат такса ЕСО няма от какво да се издържа и ток ще има ама някой друг път.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Ти явно си по-в час и аз може да бъркам.

Преди време правих един офис и с енергото дълго време уточнявахме "заявената мощност". Техникът беше "мой човек" и ми казваше няколко пъти да премисля, преди да заявя мощността. Щото всеки иска по-голяма, но после се плащат тия неща. При мен беше прокопаване на шахта и полагане на кабел за съответната заявена мощност. Т.е. почти доживот се плаща тая работа.

Ако ЕРП-тата, дето ги продадоха на частници не ни скубят, кой тогава?!
                  Проблемът е, че ако си заявил 50КВт ще си плащаш всеки месец 50*0,01628*броя на дните. Без значение че във офиса ти бачкат 2 компа и кафемашина

А аз като фирма с ясна инсталирана мощност не мога и да излъжа

Коментар

Как??? Да взривя трафата ли? Или поне няколко от тях???

Съвсем сериозно питам. Аз си пращам официални писма, за възможността да декларирам че желая по-малко потребление. Още повече аз продължавам да декларирам колко ток ще потребявам и търпя санкции при неизпълнение

Идеята на тази такса беше да се покриват разходите по обслужването. Демек този, който си ползва виличката за 2 месеца в годината да плаща константна такса, защото токът не идва от копчето и електроснабдителните дружества имат разходи за поддръжка, които извършват, независимо от потреблението. Примерно - когато манго открадне кабела те го възстановяват. Но дефакто за възстановяването плащат ползващите имотите си, а не всички. Демек таксата е за удоволствието да имаш ток.

Трябваше всичко да бъде завъртяно на обратно. Физ лица да плащат константна такса, а фирмите според потреблението
                    Ти явно си по-в час и аз може да бъркам.

Преди време правих един офис и с енергото дълго време уточнявахме "заявената мощност". Техникът беше "мой човек" и ми казваше няколко пъти да премисля, преди да заявя мощността. Щото всеки иска по-голяма, но после се плащат тия неща. При мен беше прокопаване на шахта и полагане на кабел за съответната заявена мощност. Т.е. почти доживот се плаща тая работа.

Ако ЕРП-тата, дето ги продадоха на частници не ни скубят, кой тогава?!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Ами намали си мощността и няма да плащаш толкова висока такса достъп.

Все едно да кажеш, че плащаш за телефонен пост, а не го ползваш. Тогава закриваш телефона и нямаш такса.
                      Как??? Да взривя трафата ли? Или поне няколко от тях???

Съвсем сериозно питам. Аз си пращам официални писма, за възможността да декларирам че желая по-малко потребление. Още повече аз продължавам да декларирам колко ток ще потребявам и търпя санкции при неизпълнение

Идеята на тази такса беше да се покриват разходите по обслужването. Демек този, който си ползва виличката за 2 месеца в годината да плаща константна такса, защото токът не идва от копчето и електроснабдителните дружества имат разходи за поддръжка, които извършват, независимо от потреблението. Примерно - когато манго открадне кабела те го възстановяват. Но дефакто за възстановяването плащат ползващите имотите си, а не всички. Демек таксата е за удоволствието да имаш ток.

Трябваше всичко да бъде завъртяно на обратно. Физ лица да плащат константна такса, а фирмите според потреблението

Коментар

Не е вярно. Такса достъп не плащат всички. Такса достъп се плаща най-вече от потребяващите ел енергия домакинства, както и от юр. лица. Друг беше замисълът на тази такса, обаче пак не се е получило.

Тези които не потребяват ел. енергия - не плащат. А винаги я имат на разположение.
                        Аз например имам инсталирана мощност Х, а употребявам в пиков момент Х/10. Плащам обаче за Х. Плащам един константен рекет, който е по-висок от данъците ми за имоти
                        Ами намали си мощността и няма да плащаш толкова висока такса достъп. (ако говориш за юридическо лице)

Все едно да кажеш, че плащаш за телефонен пост, а не го ползваш. Тогава закриваш телефона и нямаш такса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Ку,ку, ру-ку ку.....За първи път чух че Дж. Буш е социалист ....
                          Евала Чунчо.......
                          а относно Чърчил а ми Рузвелт и Сталин са били Баламурняци така ли....
                          А за това да сме в Съветската орбита е виновен главно Чърчил да знаИШ ...
                          Ама с болни мозъци герберски ......
                          Кукувица ти е изпила мозъка! досега не съм цитирал нищо за Буш.
                          а за това да сме Съветска орбита е виновен главно Сталин. и после ,Чърчил, ама той Чърчил е умен и такива червени келемета (виж себе си в огледалото) не му трябват.
                          Бил е наясно ,се сме русофили в червата и затова шпиони в задният си двор не е искал и ни е дал на Голтаците от СССР те да ни стрижат по 3 кожи ,че и отгоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Tакса достъп плащат всички.Именно от тази такса се издържа ЕСО.

Коментар

Днес съм на вълна електроснабдяване и по-скоро Такса достъп към разпределителната мрежа.

Е това е голяма простотия. Смазване на всичко, което що годе произвежда в България

Някой по близо до Светиня му да обясни тази простотия

С Решение № Ц-17 от 28.06.2012 год. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране утвърди за „ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ” АД следните цени, считано от 01.07.2012 год.
                              Цени достъп(цените са без ДДС)
                              Цена за достъп до разпределителната мрежа стопански клиенти 0,01628 лв/кВт/ден
                              Цена за достъп до разпределителната мрежа за битови клиенти 0,00496 лв/кВтч
                              Tакса достъп плащат всички.Именно от тази такса се издържа ЕСО.

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                                Ще си признаете всичко! Държавните служители са едни и същи и при ГЕРБ, и при БСП и при НДСВ и СДС . Сменят само единиците по-върховете, ама те така или иначе първо са малко като процент, второ и те самите ще си гласуват за тоя който им е най-изгодно , трето и да сбъркат в избора си - още по-добре за мен и обикновените данъкоплатци - един алчен задник на хранилката по-малко
                                А тоя вариант, да гласуваш за Костов и да спечели Бойко, пък е още по-добър за теб! Тъкмо после, ако решат да те махнат 'щото си некадърен, ти ще ревнеш, че било политическа репресия!
                                знам си че е пълно с летящи в облаците ама чак толкова...
                                Я ходи в един клуб на ГЕРБ и поискал списък на симпатизанти и членове и какви са им желанията ....
                                Ще останеш Учуден а ако отидеш в малък град .....ще ти падне капата какви искания има от ЧЛЕНОВЕТЕ на Бойко към кмета и областната управа...
                                Те фалшифицираха тайни избори пред очите на 280 международни наблюдатели.

Коментар

Working...
                                X