IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На вниманието на крадците от БСП

Първоначално изпратено от Bibitko Разгледай мнение
    Станишев: Не искам руска или американска електроцентрала, а българска
    Анкетна комисия ще проверява АЕЦ "Белене"
    Комисията има два месеца да провери всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ "Белене" от 2002 г. насам

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5176291

Коментар

• Първоначално изпратено от Bibitko Разгледай мнение
      Станишев: Не искам руска или американска електроцентрала, а българска

За това за българите е полезно да имаме социалисти на власт и в ЕП, и в ЕК и в националните държави.
      Да ни пази Господ от червената чума. Искаш пак да лапнеш 32 милиарда спестявания на българите??? така ли Гейчо?
      П.П. Колко инфлация ще има този път? 5000 % стига ли? само така можеш да ограбиш тези 32 милиарда за няколко месеца. А помниш ли как хората припадаха пред километричните опашки пред банките, за да си изтеглят парите белким спасят някой лев? Ти ли ще говориш за социалисти на власт. Социалиста на снимка да го видиш веднага трябва да му зашлевиш един шамар.
      Last edited by 4un4o; 03.10.2012, 13:22.

Коментар

• Станишев: Не искам руска или американска електроцентрала, а българска

Доста нагло от страна на министър Добрев. Да не говорим за това, че това е нарушение на закона, защото той казва до три месеца, че ще има референдум, кой е той. Това каза пред Нова телевизия лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев.

Референдумът се определя кога да бъде от президента или Добрев командва президента, попита реторично Станишев. Абсурди в нашата държава. Ясно е, че ГЕРБ се изплаши от тези 770 000 граждани. Благодаря и поздравявам всички подписали се хора, те показаха, че гласът им трябва да бъде чут и те могат да променят нещата, заяви Станишев.

Той добави, че като се проведе един референдум, всяко правителство е длъжно да се съобрази с волята на хората, иначе правителството е ненужно. По закон НС има право да редактира въпроса за референдума, без да променя съдържанието.

"ГЕРБ ще се опита да дискредитира референдума, ще правят сигурно и опити да подменят съдържанието на въпроса и ние ще се борим с всички сили срещу това. Иначе ще е гавра с всички тези подписали се българи", заяви Станишев.

Според него, хората трябва да вземат информирано решение, очевидно няма достатъчно информация по въпроса. "Вече е толкова смешно. Един ден преди да излезе проверката на подписката, ясно е, че предишния ден са знаели управляващите, изведнъж водят помпозно с фанфари едва ли не в НС инвеститор. И казват намерихме решение, това е кризисен пиар нищо друго. В НС Цачева и Добрев във възторг: "намерихме инвеститор", за да залъжат хората. Два-три дни по-късно премиерът казва няма да водим преговори, ще има референдум. Миналата седмица Добрев, който казва: "какви преговори", доведе същите тези инвеститори, това е без разрешение на премиера ли?!", попита Станишев. "Оказа се, че са водени преговори пролетта, нещо тук е гнило. В момента лъжат българските граждани. Онзи депутат от ГЕРБ, който говореше за вдигане на данъците, това също е пълна лъжа. Постоянно лъжат управляващите. "Белене" е замислен от самото начало като проектно финансиране на НЕК, там активите на "Белене" са около 1,8 млрд. евро, от които 1,4 млрд. евро са платени, това е актив на НЕК, това е свършена работа. Самата НЕК е инвестирала в този проект. Имаше и международен инвеститор по наше време, избран в конкурс между 5-6 компании. Спечелилата компания получи право 49% да инвестира, това беше RWE, а те бяха изгонени от ГЕРБ през ноември 2009 година", посочи лидерът на БСП.

Той каза, че винаги е отстоявал, че за да има смисъл за хората "Белене", трябва да се води икономическа политика по отношение на цената на тока. "Не искам да имаме руска или американска електроцентрала, а българска, която да работи за българските граждани, това е смисълът на "Белене". Имаме две американски електроцентрали, два ТЕЦ-а, които произвеждат по-скъп ток от държавния, също в ТЕЦ произведен", подчерта Сергей Станишев.

Попитан за това какво ще донесе на България това, че е лидер на европейските социалисти, Станишев каза, че това е много голямо доверие за него и за партията му. "Гледали сте европейската десница как потупва по рамото Борисов, но когато трябва да се подкрепи България, десните слагат пречки. Например за Шенген именно десни правителства се противопоставиха на членството на България, заяви Станишев и цитира думи на Мартин Шулц, който казал: "Как може ние сме съюз на правилата, върховенство на закона. Правилата за Шенген ние сме ги определили и ако според ЕК България е изпълнила изискванията, не е справедливо да се поставят допълнителни условия". "Шулц каза, че трябва да се действа по правила. Десницата не върши работа на България. За това за българите е полезно да имаме социалисти на власт и в ЕП, и в ЕК и в националните държави. И когато аз съм избран за лидер на ПЕС, комуникацията с тези премиери и със 190 души от ЕП, каквато е групата, много по-лесно е, защото ме познават, защото си имаме доверие и имам аргументи. Искам България да бъде уважавана страна, авторитетна и със самочувствие в ЕС, а сега не го виждам това. По последния доклад на ЕК си личи, че доверието е свалено от ГЕРБ", подчерта лидерът на БСП.

Той заяви, че ни очаква тежка зима, защото в резултат на политиката на това правителство се увеличават цените на всичко. "Вижте колко се увеличиха цените на основни хранителни стоки за последните два месеца, от юли токът е увеличен с 13%, ами това е непосилно за българите", каза Станишев. /БГНЕС

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
          Може, ако фалшифицират изборите, както беше при избора на настоящия президент.
          Или купят циганорите, както на местните избори миналата година

Коментар

• ГЕРБ си пазарува Маказа, скандалът се разраства, стига до парламента

Парламентарната група на Коалиция за България ще внесе питане в Народното събрание за търговете с компенсаторни бонове и предстоящата продажба на пасища мери и ливади в Кирково.Повод за питането е публикация на Кърджали бг вести, която разкри далаверата на властимащите, които се стремят да изкупят на безценица земите край Маказа. Още преди три месеца експерти от земеделското министерство са агитирали местни активисти на ГЕРБ да купуват евтини компенсаторки за да участват в търговете за земи в община Кирково.

Ще припомним че Кърджали бг вести писа как управляващите врътват далавера със земите в община Кирково,заради предстоящото отваряне на пътя през Маказа. За продан с компенсаторни бонове са предложени 10 588,643 дка мери,пасища и ливади в землищата на кирковските села,които са в непосредствена близост до транспортен коридор № 9. Той осъществява връзката с Беломорието. Количеството предлагани за продан държавни земи в Кирковско е една десета от обявените за търгуване от министър Мирослав Найденов държавни имоти. Няма друга община в Кърджалийско,в която да се предлагат толкова мери, ливади и пасища на търг. За сравнение в община Крумовград за продажба са обявени 1587,852 дка, в Черноочене-598,140 дка , Ардино-817,471дка, Джебел-297,316 дка.

Обявените търгове в Кърджалийско "случайно" съвпадат с активизиране на търговията с компенсаторни бонове на фондовата борса. На 18 септември неизвестно лице закупи ценни книжа на стойност 12 млн. лева. Ще припомним, че държавата обезвъзмезди с компенсаторни бонове хиляди земеделци, на които не можеше да върне земите в реални граници. Имаше периоди, в които интерес към компенсаторните бонове нямаше и цената им бе паднала до 25 стотинки на брой. Сега тя достигна 82 стотинки.

За всички е ясно, че тези,които притежават по голямо количество от книжата ще имат по голям шанс за закупуване на апетитните земи,от обикновените хора разполагащи с ограничено количество.

Опитахме се да разберем повече за гласените търгове в община Кирково от шефката на областната дирекция "Земеделие" Йорданка Гочева. Тя категорично отказа да дава информация и да коментира условията за продажбите. Това ни кара да си зададем въпроса дали Гочева не е гузна. Защото според заповедта на министърът на земеделието Мирослав Найденов областните дирекции "Земеделие" предоставят информацията на ведомството за държавните земи, които подлежат на продажба. Найденов изрично се разпорежда цялата процедура да "се разгласи, чрез средствата за масово осведомяване". Нашето предположение се потвърди. Ден след нашата публикация Гочева излезе в местен вестник и обяви на всеослушание, че земите в Кирковско не били атрактивни и че голям интерес не се очаква.

Вчера лично министър Мирослав Найденов опроверга Гочева. Той съобщи, че най-голям е интересът към предлаганите мери, пасища и ливади в Кърджалийско.

http://www.kardjali.bgvesti.net/news...BD%D1%82%D0%B0

Коментар

• [QUOTE=Монти;1059323671]
              Наивник хляба от 59 ст е Добруджа и 500 грама. Вчера ходих да го гледам и ако удариш някой по главата няма да мръдне....[/QUOTE] Има френски и италиански сирена с цена по-висока от 50 лв за кг. Това ,че си комуняга и викаш на сиренето кашкавал. аз, какво да направя?
              П.П. На тебе нищо няма да ти стане.!
              Last edited by 4un4o; 03.10.2012, 12:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                Тук не говорим кой е фен на БСП. Опазил ме господ от кумунизъмъ Обаче да ми обясняват че цените са непроменени - Айййййййййййй сиктир
                Поскъпнаха храните от ниския клас.
                Например свинското - при филето почти няма покачване, но да кажем при свинското за "готвене" (разбирай изрезките) или пушените ребра покачването е значително.

Същото се отнася и за качествените сирена и кашкавали.

Коментар

Тук не говорим кой е фен на БСП. Опазил ме господ от кумунизъмъ Обаче да ми обясняват че цените са непроменени - Айййййййййййй сиктир
                  http://issuu.com/katalogpromocii.com...4-17.10.2012/1
                  Ето бре мамун! 800 гр. свястно сирене за 7.50 лв
                  свински бут без кост 7.55 за кг.
                  какво ревеш.?
                  Last edited by 4un4o; 03.10.2012, 12:34.

Коментар

И аз това казвам
                    Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                      Премиерът Бойко Борисов: Амбицията е - на парламентарните избори да бием не само БСП, а целия ПЕС
                      03 октомври 2012 | 11:53 | Агенция "Фокус"

http://www.focus-news.net/?id=n1702332
                      Може, ако фалшифицират изборите, както беше при избора на настоящия президент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Хайде стига глупости ,до мен са и Лидл и Кауфлант.....
                        Там продават сиренето без пари....на парченца
                        Онзи ден си купих сладък кашкавал за 14 лв....в намаление
                        Ти си болен ,казал съм го.
                        Наивник хляба от 59 ст е Добруджа и 500 грама. Вчера ходих да го гледам и ако удариш някой по главата няма да мръдне....
                        Аз си рупам Фреско. Ама различните видове са от 17 до 25 кинта. Другите що годе свестни са 10-15. За кашкавал не ми се говори изобщо. Ементали, гауди чедъри са вече по-евтинки от нашите

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                          Че то има и сирене за над 50 лв кг. В Метро и Лидъл почти всички стоки са с намалени цени. И бензиня върна с 7-8 ст.

Хайде стига глупости ,до мен са и Лидл и Кауфлант.....
                          Там продават сиренето без пари....на парченца
                          Онзи ден си купих сладък кашкавал за 14 лв....в намаление
                          Ти си болен ,казал съм го.
                          Наивник хляба от 59 ст е Добруджа и 500 грама. Вчера ходих да го гледам и ако удариш някой по главата няма да мръдне....

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                            Мигел Анхел Мартинес ​е вицепрезидент на Европейския парламент от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европа.
                            Премиерът Бойко Борисов: Амбицията е - на парламентарните избори да бием не само БСП, а целия ПЕС
                            03 октомври 2012 | 11:53 | Агенция "Фокус"

http://www.focus-news.net/?id=n1702332

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                              Къде е тази инфлация 2% не че съм фен на БСП ама с тез цитати на нагласистиката от НСИ ставате смешни.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                                Че то има и сирене за над 50 лв кг. В Метро и Лидъл почти всички стоки са с намалени цени. И бензиня върна с 7-8 ст.
                                В Лидъл не съм влизал. Метро го мразя, щото отивам за копче, излизам с костюм. Обаче непроменените цени са плод на нечий болен мозък.
                                И колко според теб е цената на сиренето и на месото?

Коментар

Working...
                                X