IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
    Монти,
    Въпросът ти екстраполира собственото ти мислене и поведение.
    Аз съм независим, с достатъчно добър доход и нямам нужда да упражнявам езика си и да се опитвам да служа чрез лъжи и демагогия като някои тук на загубената червена кауза, причинила много вреди на България.
    Не съм влюбен безпаметно в никой. Аз съм с дясно мислене и в много отношения съм недоволен и критичен, че сегашното правителство е недостатъчно решително и радикално, но предвид кризата, политическото съотношение и матряла приемам, че са необходими политически компомиси.
    За мен не е важно дали котката е бяла или черна, важното е да лови мишки.
    А това правителство свърши много повече работа от станишко и прескипа доста хоботчета засмукващи далавера. Затова и квиченето е неистово. Ето това ме забавлява.
    Мисля че обръщането към личния пример не дава добър резултат, когато този личен пример всъщност изглежда изкуствено сътворен и неискрен

между другото определението на демагогия - с която особено много обичаш да си служиш е - взел съм го от укипидеия, но ми се струва изключително точно.

Демагогията (старогръцки: Δημαγωγό, от старогръцките δῆμος (демос, “хора”) + ἀγωγός (агогос, “водя”)) е стратегия за спечелване на влияние чрез въвеждане на публиката в заблуда с цел демагогстващия да я убеди в "своята правота". Най-често демагогията се използва за постигане на политически цели и реклама. Тя си служи с ораторски и полемични средства (вкл. средства за масово осведомяване), обикновено това са емоционална реторика и пропаганда, насочени към предразсъдъците, чувствата, страховете, тщеславието и надеждите на публиката. Типични са националистическите, популистките и религиозни тематики. Какво може да бъде окачествено като демагогия е спорен въпрос още откакто Аристофан за първи път използва термина по адрес на Атинския държавник Клеон.

та по това определение, най-големите демагози в момента са всъщност ГЕРБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Обща широка картина в времето и в пространството. - злодеянията на червените в минало, настояще и очевидно в бъдеще.
      Апелиране към емоции - думи като соц.демагогия, масларица, крадат.
      Противопоставяне на БСП и Доган на емоционална основа.
      Измъкване от контекста на един проблем - спирането на еврофондовете. Вкарване му в друг контекст - правене на работни места. Така логиката се изкривява чрез емоции като се прави логически грешна връзка, като се замества една корелация с една причинно следствена връзка. Спирането и пускането на еврофондовете имат само корелативна връзка с работните места. Но както се вижда и реално е напълно възможно да ни пускат еврофондове и да изчезват работни места - ГЕРБ. Или да ни спират еврохфондове и да растат работни места - БСП

И отново измъкване на един факт от контекста - абсолютната сума за парите на пенсии. И без да се има в предвид увеличаването на абсолютния брой на пенсионерите и нормалните темпове на ръст на пенсиите - инфлация + ръст на БВП. Да се свързва асоциативно, най-многото пари за пенсии с нарастване на пенсии и съответно подобряване на състоянието на пенсионерите. Асоциативна връзка без никаква пряка връзка с това което всъщност интересува всеки един пенсионер - как живее

Вертер - можеш повече, постарай се - манипулациите и пропагандата в този пост бе доста лаишка, не беше никакво предизвикателство
      Ами не си прав - броят пенсионери всъщност намалява, а дела на пенсиите в БВП сериозно расте.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        ...„Истината е, че днешна България не е държавата, за която мечтаеха и се бореха предците ни – Вашите и нашите бащи и деди. Управлявана от некадърни, алчни и корумпирани политици, днешна България е сред най-бедните и най-нещастни държави в Европа… Какво друго прочее може да се очаква от страна, чийто премиер води класацията за най-добър футболист, а шумно представяна за ВИП персона дама твърди, че столицата на ЕС е Англия?”....

Адмирации към Декана на Историческия факултет на СУ...!!!

Дано да не съм лош пророк, но скоро ще прочетем за проверка с гръмки заключения за "фрапантни нарушения".....
        - не е спазена процедура по обществена поръчка при закупуване на четири химикалки, три рола тоалетна хартия, две кила белина и кило пирони.......

Деканът е предаден на прокуратурата и временно отстранен от длъжност.....
        не Чичо, вече сценария не е ТОЗИ....

Боко е един измамник, цървул, който успя да излъже (обладае) интелигентата и не дотам интелигентната част от народа ни.... И тази малка срамна тайна, въпреки че е много по удобно да викаш ЕВАЛА БОКО, вече започва да се признава от интелигентната част на обществото ни...

Купона предстои!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          Не ми отговори на въпроса.....
          Монти,
          Въпросът ти екстраполира собственото ти мислене и поведение.
          Аз съм независим, с достатъчно добър доход и нямам нужда да упражнявам езика си и да се опитвам да служа чрез лъжи и демагогия като някои тук на загубената червена кауза, причинила много вреди на България.
          Не съм влюбен безпаметно в никой. Аз съм с дясно мислене и в много отношения съм недоволен и критичен, че сегашното правителство е недостатъчно решително и радикално, но предвид кризата, политическото съотношение и матряла приемам, че са необходими политически компомиси.
          За мен не е важно дали котката е бяла или черна, важното е да лови мишки.
          А това правителство свърши много повече работа от станишко и прескрипа доста хоботчета засмукващи далавера. Затова и квиченето е неистово. Ето това ме забавлява.
          Независимо, че мърлявата червена прок-ра не си върши работата.
          Last edited by Werter; 03.10.2012, 23:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
            оптимист такъв
            по едно време, още гледах телевизия, та ми направи впечатления единия победител в Биг Брадър. Пълния мухльо, който играеше ролята на жертва.

Коментар

Това е ако повярват на соц демагогията, а хората доста напатиха от червените - и в далечното и в по-близкото минало.
              Та сегашното правителство въпреки кризата плаща много повече за пенсии от станишко, включително и като % от БВП.
              И като как станишко ще постигне работни места? Като му спрат отново еврофондовете на големия специалист, или като масларица и сие крадат пак по 11 милиона или пак се ширне корупцията на Доган и шуробаджанащината?
              Ще има да чакат за работни места - то ако ставаше с вдигане на данъци и харчене досега Гърция щеше да има пълна заетост, а не 25% безработица...
              Обща широка картина в времето и в пространството. - злодеянията на червените в минало, настояще и очевидно в бъдеще.
              Апелиране към емоции - думи като соц.демагогия, масларица, крадат.
              Противопоставяне на БСП и Доган на емоционална основа.
              Измъкване от контекста на един проблем - спирането на еврофондовете. Вкарване му в друг контекст - правене на работни места. Така логиката се изкривява чрез емоции като се прави логически грешна връзка, като се замества една корелация с една причинно следствена връзка. Спирането и пускането на еврофондовете имат само корелативна връзка с работните места. Но както се вижда и реално е напълно възможно да ни пускат еврофондове и да изчезват работни места - ГЕРБ. Или да ни спират еврохфондове и да растат работни места - БСП

И отново измъкване на един факт от контекста - абсолютната сума за парите на пенсии. И без да се има в предвид увеличаването на абсолютния брой на пенсионерите и нормалните темпове на ръст на пенсиите - инфлация + ръст на БВП. Да се свързва асоциативно, най-многото пари за пенсии с нарастване на пенсии и съответно подобряване на състоянието на пенсионерите. Асоциативна връзка без никаква пряка връзка с това което всъщност интересува всеки един пенсионер - как живее

Вертер - можеш повече, постарай се - манипулациите и пропагандата в този пост бе доста лаишка, не беше никакво предизвикателство

Коментар

Би било доста тъпо от страна на ГЕРБ да действат по този начин. Обществото винаги симпатизира на тези които смята за жертви на силните. А самите силни които си позволяват да се държат арогантно се възприемат крайно негативно. Най-доброто решение е просто да не му обръщат внимание, което всъщност и правят.
                оптимист такъв
                http://milom.blog.bg/

Коментар

Това е ако повярвата...
                  Не ми отговори на въпроса.....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    ...„Истината е, че днешна България не е държавата, за която мечтаеха и се бореха предците ни – Вашите и нашите бащи и деди. Управлявана от некадърни, алчни и корумпирани политици, днешна България е сред най-бедните и най-нещастни държави в Европа… Какво друго прочее може да се очаква от страна, чийто премиер води класацията за най-добър футболист, а шумно представяна за ВИП персона дама твърди, че столицата на ЕС е Англия?”....

Дано да не съм лош пророк, но скоро ще прочетем за проверка с гръмки заключения за "фрапантни нарушения".....
                    - не е спазена процедура по обществена поръчка при закупуване на четири химикалки, три рола тоалетна хартия, две кила белина и кило пирони.......

Би било доста тъпо от страна на ГЕРБ да действат по този начин. Обществото винаги симпатизира на тези които смята за жертви на силните. А самите силни които си позволяват да се държат арогантно се възприемат крайно негативно. Най-доброто решение е просто да не му обръщат внимание, което всъщност и правят.

Коментар

1945 година е била преди 67 години. Ако човек все пак е имал изградени възгледи тогава - т.е. е бил поне 20 годишен то в момента е на 87 години. По последни данни хората над 85 години в България са 113739 или цели 1,9% от избирателите. сигурен съм че емоционалното разказване на събития от преди 67 години, че от преди 87 години могат да ги накарат да гласуват за някого.

Децата им. Косвени свидетели на действията повлияли рна родителите им. Т.е. тези родени между 1944 и 1954 година. Сега между 68 и 58 годишни. Към 963 хил души. Или 16% от населението. По перспективна група. При 50% гласуващи от тях могат дори да вкарат прилична партия в парламента. Но мнозинството от тях гласуващи за БСП. Очевидно събитията от преди да се родят не са им повлияли особено.

За сметка на това хората между 18-25 години - тези които най-турдно си намират работа, с най-високата безработица, най-ниски заплати и като цяло доста прекарани от последната българска депресия. 645 хил души. повечето от тях срешнали първите си разочарования от икономиката през последните 4 години. 10,7% от населението. Половината от тях могат да вкарат партия в парламента.

Хората общо в пенсионна възраст и вече достатъчно възрастни че да не работят т.е. тези над 65 години - тези на които не им беше вдигната пенсията нито с лев последните 3 години. 1,4 милиона души 23% от населението. най-силно влияещи се от нивото на здравеопазването, от цените на хранителните продукти, от това как държавата се грижи за тях, защото те каквото са могли вече са направили. Половината от тях - е половината от тях са напълно достатъчни да изберат кой ще е следващия управляващ.

Хората в активна възраст 30-50 години. С деца ученици, с частни фирми, с кредити. Тези за които икономическото им състояние, а не някаква куха идеология им определя живота. 2 милиона души.
                      Това е ако повярват на соц демагогията, а хората доста напатиха от червените - и в далечното и в по-близкото минало.
                      Та сегашното правителство въпреки кризата плаща много повече за пенсии от станишко, включително и като % от БВП.
                      И като как станишко ще постигне работни места? Като му спрат отново еврофондовете на големия специалист, или като масларица и сие крадат пак по 11 милиона или пак се ширне корупцията на Доган и шуробаджанащината?
                      Ще има да чакат за работни места - то ако ставаше с вдигане на данъци и харчене досега Гърция щеше да има пълна заетост, а не 25% безработица...

Коментар

• ...„Истината е, че днешна България не е държавата, за която мечтаеха и се бореха предците ни – Вашите и нашите бащи и деди. Управлявана от некадърни, алчни и корумпирани политици, днешна България е сред най-бедните и най-нещастни държави в Европа… Какво друго прочее може да се очаква от страна, чийто премиер води класацията за най-добър футболист, а шумно представяна за ВИП персона дама твърди, че столицата на ЕС е Англия?”....

Коментар

• Освен емоционалните въпроси, ГЕРБ се опитва да вкарва и всякаедна тяхна изява в по-широк план. Като част от нещо по-важно, по-абстрактно, и по-далечно във времето. Така всъщност се опитват да накарат избирателите да излязат от личното. да не мислят за това как те самите живеят. как им се е променил техния живот. А да ги вкарат в някакви абстрактни измерения. където 100 км магистрала не са просто 100 км асфалт по който я ще карат два пъти в годината, я не, а строителство на съвременна България. където липсата на ръст на дохододите на 90% от хората, съчетано в същото време с инфлация не е реално обедняване на тези 90%, а е радост от стабилността. Където неудовлетвореността от управлението, което им е пропиляло 3 години със стагниращи или спадащи доходи, е уапрвление което ги предпазва от това да бъде още по-зле.

Страх, гняв, емоции, отделяне от личното в общото, в абстрактното. Все неща използвани в 100% от случайте когато едно некадърно управление иска да измести фокуса от личния живот в някакви не възможни за измерване обширни области. В които обаче и никой не може да ги съди управляващите че са некадърни. Защото за всяка конкретна некадърност, може да се намери абстрактна ценност която да я оневинява, обезличава или дори оправдава.

Коментар

• Белене е новата тема за поляризация и привличане на избиратели от ГЕРБ след тази че са срещу Тройната коалиция.
                            Един относително ясен проблем - Белене е изгодна и я правим или е неизгодна и не я правим. Или правим рефендум за Белене - който на 90% няма да бъде валиден.

И от този съвсем ясен проблем ГЕРБ измукват конфликти от които си мислят че взимат избирателна сила от седмици и месеци. ГЕРБ разчитат на емоции за да бъдат преизбрани - просто няма нищо рационално в това някой да гласува за тях. И за това всяка тема която носи емоции се раздува до небето в подопечните медии.

В момента взе да им затихва мрънкането че били единствената преграда пред това БСП да се върне на власт. Първо защото все повече става ясно че и те са същите комунисти и второ защото всъщност БСП управляваше по-добре от тях. Чисто лично погледнато от всеки един избирател. Спряха да приказват срещу Доган - щото всъщност им е аверче. И се поспряха да се хвалят с несъществуващи икономически успехи. Защото всъщност наистина са несъществуващи и всеки го вижда по джоба си.

И сега им остават белене, забраната за пушене, вечната тема с престъпността, Миро с цените на храните. Всичко това са като да държиш двойка седмици и да се чудиш как с блъфове да накараш останалите да си мислят че държиш каре аса.

БСП печели от раздухването на белене. Мобилизира електората. Но всички останали партии губят от това. Това е емоционален въпрос. А при емоционален въпрос винаги има само две страни. За къв им е на другите партии да се въвличат в този спор, като само им отрежда мястото в миманса.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                              АЗ ОЧАКВАМ СЪЩО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 18%, ПО-МАЛКО ОТКОЛКОТО ЩЕ ВЗЕМАТ БСП И КУНЕВА ПООТДЕЛНО, НО КАКТО ПРЕДИ ВРЕМЕ КАЗАХ, ГЕРБ НЕ ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ПОВЕЧЕ.
                              Че то трябва да си луд, за да искаш да управляваш след ГЕРБ! Държавата е опоскана отвсякъде. Продадоха Булгартабак на неизвестно кого. Къде отидоха парите от продажбата никой не знай. Запушили са някаква дупка в бюджета.
                              Обраха резерва на здравната каса 1,4 милиарда и ги изхарчиха!
                              Накараха държавните дружества да изплатят дивиденти за години назад. С което ги оставиха без пари. Говоря основно за енергетиката. И НЕК не може да се разплаща. Да не говорим, че руснаците ще го вземат, щото само се говори, че проектът Белене е прекратен. Ама "Атомстройекспорт" не е уведомен. И не са отказани поръчките направени по-рано.
                              Нямаме пари да си плащаме падежите по облигациите на външния дълг. Ама е виновен Станишев щото изплати само четири милиарда, вместо да го изплати целия.
                              "Булгаргаз" няма пари да купува газ и затова от два месеца насам черпи от запасите от Чирен. И договор за догодина за газа нямаме. Тъй че на Нова година руснаците могат да ни сурвакат със спиране на газа. А Чирен вече ще е празен! Както е празен и Държавният резерв, който продадоха на тъмно. И НИКОЙ не смее да говори на тази тема.
                              Обаче никой не кара софийската топлофикация да си плати стотиците милиони дългове към Булгаргаз. Щото са "столичани".
                              Лично на мен "столичани" ми идват в повече!
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

А сега да видим таргета на отделните партии. БСП ясно цели се в хората над 60 години - 1,9 милиона души 30% от гласоподавателите. Десните партии, т.е. партиите които се стремят да намаляват пречките пред частното предприемачество, да държат държавния произвол на минимално равнище, да осигуряват предсказуема и подобряваща се икономическа и социална среда - хората между 25 и 55 години - 3 милиона души. 50% от населението.

Но към кои по точно се цели ГЕРБ. Към яростните антикомунисти. Основно срещащи се сред хора с проблеми с бащите си - баща им от БСп, той или тя си има проблеми с тати ерго има си проблем с БСП. сигурен съм че е често срещаш се проблем, ама така със сигурност да са максимум 50% от таргета на БСП, все пак едва ли всичките деца на комунисти са за психоанализа. По вероятно е да са не повече от 6%-7% от населението. толкова колкото Костов нормално събираше преди ГЕРБ да се опитват да му вземат избирателите. Като пак ще ги делят с него. Трудно ще стигне даже в парламента да вкарат някой, я ще има 3% я не.
                                Следващ таргет - зависими от ГЕРБ и все пак нещо печелещи от тях. Полицай, военни, калинки. Ми може и да се съберат едни 50-70 хил ама с това просто могат да вкарат два три депутата. Не стига за друго.

И остава скрития коз - циганския вот. Истинския избирателен кладенец на ГЕРБ. Не особено чист, върви я с кебапчета, я със сплашване. Е да но всичките цигани са не повече от 10%, пък там конкуренцията и с другите партии е голяма - все пак са най-лесните вотове Но да кажем че може и да вземат 6% от там

И да има едни 5-6% които по традиция гласуват за предходния управляващ.

Общо 15-17%.
                                АЗ ОЧАКВАМ СЪЩО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 18%, ПО-МАЛКО ОТКОЛКОТО ЩЕ ВЗЕМАТ БСП И КУНЕВА ПООТДЕЛНО, НО КАКТО ПРЕДИ ВРЕМЕ КАЗАХ, ГЕРБ НЕ ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ПОВЕЧЕ.

Коментар

Working...
                                X