IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от robert Разгледай мнение
    Бизнеса масово се изнася в чужбина.Румъния, Африка , Беларус /проверено лично/ навсякъде всичко става лесно.и.
    Зависи за кой бизнес става въпрос "браточка"...нали????

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      Вече минаха 3+ години откак е на власт, а в СФ много повече. Мисля, че е крайно време да спре да говори за станишев и сие. Който крал крал - да ги е хванал...много е лесно да се пери по телевизора, но сериозни риби в затворя няма...така, че е крайно време да почне да работи.

Държава не се гради (особено след Станишев ) с летене между мачове и рязане на ленти.

До скоро бях убеден, че ГЕРБ ще спечели втори мандат къде честно къде с купуване на гласове къде с регулация от МВР (в ромските махали да не купуват други партии)

Напоследък обаче почвам да мисля, че няма да е хич лесно. Хората в 99.99% не ги интересува какво би се случило ако Дянков беше изпуснал макрорамката на бюджета и нещата се бяха сговнили. Редовия избирател даже този гласувал за герб си казва " преди бях по-добре, имах повече да си харча и никой не ми обясняваше през 10 минути как е криза..освен това асфалт не ям" - така мисли обикновения човек. Като излезте от София по малките градчета е мор. Работа няма, а почти навсякъде има пореден местен бизнесмен, който си прави каквто иска и афишира, че е човек на герб. Хората това ги дразни и не знам какво ще стане на следващите избори.

ББ гледам се усети и не обеснява час по час как строел пътища, а почна да говори за доходите....ама хората като идат в магазина си гледат в портмонето, а не какво им е казал бб по телевизора. Няма какво да коментираме изцепките на Миро Найденов...май само той си вярва, а бабите дето ги баламосва понеже цепят стотикната на две от немотия знаят кое колко къде струва и е струвало..та всякакви такива популистки изцепки пред тях вече не минават.

ще поживеем ще видим

ГЕРБ се провалиха в това, че не приеха като хората закон за фалит на юридическо и частно лице. Реално в момента банките са по-зле от лихвари и никой не иска да се хваща на хорото с тях, а това води до свиване на икономиката без кредитиране.

поздрави
      ГЕРБ разчитат само на едно нещо. Медиина доминация. Надяват се като облъчват населението с пропаганда да могат да правят каквото си искат. Всичките им успехи е просто постоянно овтаряно дребнотемие. Не са свършили абсолютно нищо, което всъщност да влияе забележимо положително на живота на един средностатически жител на България.

И те го знаят и за това постоянно се опитват да правят конфликти. Само при конфликт човек излиза извън рамките на собствения си живот и се оставя да го водят емоции. Започва да се интересува от някакви абстрактни, широки понятия, които е много лесно да бъдат манипулирани по медиите. Никоя медия не може да му манипулира как възприема собствения си живот. Но всяка може да манипулира широката рамка.

Все пак, дори и при наситена пропаганда остава едно недоволство, една неудовлетвореност. За нея веднага намират враг, който да е виновен. Така отклоняват негативите от себе си. Въпреки че те са тези които взимат решения, към врага. Не е нужно дори да се намира пряка връзка между днешните проблеми и действията на този враг. Достатъчно е в съзнанието на електората ВРАГ да се асоциира с някой друг. Асоциацията си върши работата на подсъзнателно равнище. Няма нужда от доказателства.

Изобщо ГЕРБ са много добри в манипулирането, особено когато контролират медиите. Но никакви ги няма в управлението. Защото там с формиране на нагласи не се постига икономически растеж и ръст на заетостта. Никой не яде нагласите си

Коментар

• Бати Бойко се провали.Колкото по рано се махне , толкова по добре.Бизнеса масово се изнася в чужбина.Румъния, Африка , Беларус /проверено лично/ навсякъде всичко става лесно.А тука на малкото оцелели дай да им свалим по три кожи.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Нищо не компенсират. До сега. И не ми разправяй какво ЩЕ стане след 1 април догодина. ДОГОДИНА! До сега НИЩО.

И как искаш някой да повярва на тъпунгер, който твърди че има счетоводна кантора, а иска правителството да компенсира инфлацията в частния сектор. Може ли премиерът да нарежда на частника какви заплати да плаща? Ти си по-зле от комунист.

А колкото до възможностите на правителството да регулира частния сектор това става с минималната работна заплата.

Ето ти малко числа:
          2005г минимална работна заплата 150лв. Приета от правителството на НДСВ. Важи от 1.01.2005г
          На 01.01.2009та година минималната работна заплата става 240лв. Повишена от Станишев.
          Инфлация 36%, а увеличаване на минималната работна заплата с 60%.
          От 150 на 240лв.
          При Тиквата инфлация от 11%, а увеличение с 16.6%.
          Справката тук

Поредната ти лъжа е разобличена!

Впрочем ДОХОДИТЕ при Станишев са нараснали 45-50%, при инфлация 36%. Това вече го доказахме. Справка в НСИ. И пенсии, и заплати.
          А при Тиквата инфлация до сега 11%, а увеличение 0 %. ЗЕРО!
          Герберастки лъжец!

Произволно, несъществено боравене с цифрите!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            Вече минаха 3+ години откак е на власт, а в СФ много повече. Мисля, че е крайно време да спре да говори за станишев и сие. Който крал крал - да ги е хванал...много е лесно да се пери по телевизора, но сериозни риби в затворя няма...така, че е крайно време да почне да работи.

Държава не се гради (особено след Станишев ) с летене между мачове и рязане на ленти.

До скоро бях убеден, че ГЕРБ ще спечели втори мандат къде честно къде с купуване на гласове къде с регулация от МВР (в ромските махали да не купуват други партии)

Напоследък обаче почвам да мисля, че няма да е хич лесно. Хората в 99.99% не ги интересува какво би се случило ако Дянков беше изпуснал макрорамката на бюджета и нещата се бяха сговнили. Редовия избирател даже този гласувал за герб си казва " преди бях по-добре, имах повече да си харча и никой не ми обясняваше през 10 минути как е криза..освен това асфалт не ям" - така мисли обикновения човек. Като излезте от София по малките градчета е мор. Работа няма, а почти навсякъде има пореден местен бизнесмен, който си прави каквто иска и афишира, че е човек на герб. Хората това ги дразни и не знам какво ще стане на следващите избори.

ББ гледам се усети и не обеснява час по час как строел пътища, а почна да говори за доходите....ама хората като идат в магазина си гледат в портмонето, а не какво им е казал бб по телевизора. Няма какво да коментираме изцепките на Миро Найденов...май само той си вярва, а бабите дето ги баламосва понеже цепят стотикната на две от немотия знаят кое колко къде струва и е струвало..та всякакви такива популистки изцепки пред тях вече не минават.

ще поживеем ще видим

ГЕРБ се провалиха в това, че не приеха като хората закон за фалит на юридическо и частно лице. Реално в момента банките са по-зле от лихвари и никой не иска да се хваща на хорото с тях, а това води до свиване на икономиката без кредитиране.

поздрави
            Eдинственото хубаво от ГЕРБ е че спряха отвличанията.Добро е и че имаха куража да забранят пушенето.Всичко друго е провал.Тотален провал.В северна България нищо не се прави.Дори най нагло спряха Белене.Всичките пари са за София и източна Румелия.Бойко забрави кой храни България.По пътищата на север от Балкана е ад.Тирове ни газят ужас е.Карат на зиг заг не е възможно дори да ги изпревариш.Рейсовете и те и няма кой да ги озапти.Няма КАТ няма ДАИ.Изобщо севера е отписан а за северозапада дори не искам да говоря.И как смее този маймун да иска втори мандат.За севера е по добре да минем към Сърбия или Румъния.На мен не ми трябва магистрала до фалирала Гърция нито до Бургас.Нито за Перник.Никога няма да гласувам за този паун и смешник нито аз нито семейството ми нито приятели и познати.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
              А бре тъпо комунистическо изчадие ,при инфлация от 36.5% през мандата на Червената чума 20% от вдигнатите пенсии БСП ли ги плаща или ГЕРБ. При инфлация от около10% при Герб от първи април компенсират с 9.8% пенсионерите; с 20% медицински кадри, овсен това учители, полиция, армия, и други държавни служители. А в частният бизнес с колко процента компенсира 36.5% инфлация Руският шпионин серГея. Ще ти кажа: С една кръгла НУЛА. 2 МИЛИОНА работещи в частният сектор не бяха компенсрани за тази висока инфлация и Гея беше бит еван и окървавен на изборите през 2009 г.
              А ГЕРБ макар и лоши, нямат алтернатива, и това ги прави най доброто правителство, което успя да се справи ПО ВРЕМЕ НА СТРАХОТНА КРИЗА с всички подводни камъни поставени им от Червената чума. Смениха и ВСС. През вторият мандат вече ще има и осъдени. Помни ми думата.
              Нищо не компенсират. До сега. И не ми разправяй какво ЩЕ стане след 1 април догодина. ДОГОДИНА! До сега НИЩО.

И как искаш някой да повярва на тъпунгер, който твърди че има счетоводна кантора, а иска правителството да компенсира инфлацията в частния сектор. Може ли премиерът да нарежда на частника какви заплати да плаща? Ти си по-зле от комунист.

А колкото до възможностите на правителството да регулира частния сектор това става с минималната работна заплата.

Ето ти малко числа:
              2005г минимална работна заплата 150лв. Приета от правителството на НДСВ. Важи от 1.01.2005г
              На 01.01.2009та година минималната работна заплата става 240лв. Повишена от Станишев.
              Инфлация 36%, а увеличаване на минималната работна заплата с 60%.
              От 150 на 240лв.
              При Тиквата инфлация от 11%, а увеличение с 16.6%.
              Справката тук

Поредната ти лъжа е разобличена!

Впрочем ДОХОДИТЕ при Станишев са нараснали 45-50%, при инфлация 36%. Това вече го доказахме. Справка в НСИ. И пенсии, и заплати.
              А при Тиквата инфлация до сега 11%, а увеличение 0 %. ЗЕРО!
              Герберастки лъжец!
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

А бре тъпо комунистическо изчадие ,при инфлация от 36.5% през мандата на Червената чума 20% от вдигнатите пенсии БСП ли ги плаща или ГЕРБ. При инфлация от около10% при Герб от първи април компенсират с 9.8% пенсионерите; с 20% медицински кадри, овсен това учители, полиция, армия, и други държавни служители. А в частният бизнес с колко процента компенсира 36.5% инфлация Руският шпионин серГея. Ще ти кажа: С една кръгла НУЛА. 2 МИЛИОНА работещи в частният сектор не бяха компенсрани за тази висока инфлация и Гея беше бит еван и окървавен на изборите през 2009 г.
                А ГЕРБ макар и лоши, нямат алтернатива, и това ги прави най доброто правителство, което успя да се справи ПО ВРЕМЕ НА СТРАХОТНА КРИЗА с всички подводни камъни поставени им от Червената чума. Смениха и ВСС. През вторият мандат вече ще има и осъдени. Помни ми думата.
                Чунчо, Чунчо повечето хора разчитаме на доходи всеки месец. Не като теб да живеем от каквото сме откраднали преди години. И инфлацията не е проблем, когато доходите растят по-бързо от инфлацията.

Коментар

Много точно мнение. Подкрепям с "двата палеца".

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    БСП вдигаха пенсиите всяка година - и ги плащаха. Пък демагога Бойко само приказва колко е велик и плюе по всички останали.
                    Last edited by 4un4o; 04.10.2012, 07:45.

Коментар

БСП вдигаха пенсиите всяка година - и ги плащаха. Пък демагога Бойко само приказва колко е велик и плюе по всички останали.

ще поживеем ще видим

поздрави
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
                        Ама ГЕРБ ги плаща по-големите пенсии, а демагогът станишко - не. Той само е по приказките - защато е социалист.

Коментар

Разочароваш ме с нелепи паралели между България във валутен борд и рейтинг малко над границата на инвестиционния и САЩ с рейтинг ААА и основната резервна валута в света.
                          Не, че рисковете за и САЩ не са вече сериозни и Обама вероятно трепери да не гризне дръвцето.
                          Хахаха. Чекай малко взимането на дълг е или социалистическо или не. Рейтинга не прави от едно решение да не е социалистическо.

Коментар

Нищо ясно няма. пенсиите все пак не се вдигат накуп, т.е. бюджета на всички пенсии на едно и след това да се разпределят, а се вдигат се всяка пенсия за себе си. При изчисленията на пенсиите новите пенсии всъщност са по-високи като абсолютна сума от старите пенсии, което види и увеличението им като абсолютна сума по-високо.

Не виждам какво се опитваш да докажеш с тези пенсии. ГЕРБ не са вдигали пенсиите. Както ще да го въртите това е факта.
                            Напротив, фактът е че ГЕРБ реално ги плаща по-големите пенсии, а демагогът станишко - не. Стискал се е до края и ги е вдигнал, когато са му били шута. Той само е по приказките - защато е социалист.

Коментар

Ъхъ и Буш младши е социалист. Също както и всички европейски лидери, пък и Бразилия и Мексико.

Ставате смешни. Дръжте си тези аргументи за необразования ви електорат.
                              Разочароваш ме с нелепи паралели между България във валутен борд и рейтинг малко над границата на инвестиционния и САЩ с рейтинг ААА и основната резервна валута в света.
                              Не, че рисковете за и САЩ не са вече сериозни и Обама вероятно трепери да не гризне дръвцето.

Коментар

Хаиде сега, само не ме карай да ти показвам с прости примерчета, че пак не си прав.
                                Ако БВП е спаднал с 5-6%, а делът на пенсиите в БВП се е вдигнал с 26.6%, ясно е, че са се вдигнали в абсолютен размер с поне 15-17%.
                                Нищо ясно няма. пенсиите все пак не се вдигат накуп, т.е. бюджета на всички пенсии на едно и след това да се разпределят, а се вдигат се всяка пенсия за себе си. При изчисленията на пенсиите новите пенсии всъщност са по-високи като абсолютна сума от старите пенсии, което види и увеличението им като абсолютна сума по-високо.

Не виждам какво се опитваш да докажеш с тези пенсии. ГЕРБ не са вдигали пенсиите. Както ще да го въртите това е факта.

Коментар

Working...
                                X