IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предизвестения край на "инвестицията" влогЪ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Дянков за трети път се отметна за влоговете


    От пресцентъра на МФ обявиха, че министърът се объркал и данъкът важи за всички
    Закономерен хаос настана, след като днес финансовият министър Симеон Дянков обяви по Нова телевизия, че с данък върху лихвите ще се облагат само депозитите, направени след първи януари 2013 година.Сключените по-рано договори са заварено положение и няма да се облагат. Това предизвика хиляди въпроси, защото договорите са със срок от три месеца до една година и банката ги подновява сама, ако вложителят не се яви на записаната дата.Така че всеки стар договор догодина по някое време ще се превърне в нов. От пресцентъра на финансовото министерство уточниха, че министърът се е объркал в изказването си и данъкът върху лихвите важи за всички влогове. От пълния запис на разговора се чува ясно как Дянков заявява, че хората, които досега са имали спестявания няма да бъдат облагани. Точните му думи са „Да. Това не може да важи назад във времето, които са имали спестявания досега могат да бъдат спокойни, то си е в миналото”. От пресцентъра уточниха, че министърът имал предвид, че хората няма да бъдат облагани със задна дата за минали години. Което звучи най-малкото смешно, защото в цял свят не може да се прилага нов закон със задна дата. След като министър и пресцентър се разминаха само за един ден в твърденията си, социалните мрежи се взривиха и най-меката дума беше „малоумници”. Хората масово се заканиха, че ще изтеглят спестяванията си, че ще ги превърнат в злато или ценни книжа, но не български, че ще купуват скъпоценности, или недвижими имоти, или направо ще се изселят от тази държава, в която правителството единия ден казва едно, на другия друго. В паника са и банките, където вложители са питали за трезори, за таван на суми, които могат да изтеглят, а някои дори са започнали да теглят спестявания, обяви слушател на „Дарик радио”.

    http://www.besove.bg/новини/38929/Дя...оговете

    Коментар


    • Единственото пояснение, че става дума само за срочни депозити, каквито уточнения направи днес председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова, гласи: "Не се облагат с окончателен данък доходите от лихви по разплащателни сметки в търговски банки и в клонове на чуждестранни банки, установени в държава - членка на Европейския съюз, или в друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.“

      Да жувее банковия Картел

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Джей е доста прав за банките и личните данни. Всеобща тайна е, че във всяка банка/клон си знаят кои са заможни клиенти и се облъчват с оферти за разни хубави продукти и услуги. Да не говорим, че това инфо може да изтича със смяната на месторабота. ИТ отделите по всякакъв начин се борят да ограничат изхода на данни от банките...точно защото данните се точат.
        Най-мноо ме кефи, като отида да плащам глоба в КАТ. От СиБанк даже лична карта не ми искат. Казвам ЕГН-ту и ми излиза всичко до 9-то коляно. А никога не съм им бил клиент

        Коментар


        • Джей е доста прав за банките и личните данни. Всеобща тайна е, че във всяка банка/клон си знаят кои са заможни клиенти и се облъчват с оферти за разни хубави продукти и услуги. Да не говорим, че това инфо може да изтича със смяната на месторабота. ИТ отделите по всякакъв начин се борят да ограничат изхода на данни от банките...точно защото данните се точат.


          Иначе според мен този данък не е нищо особено и рева дето се надига е по-скоро политически. Големият проблем за мен е това, че кухарите от ГЕРБ нямат потенциал да спретнат един комплексен закон, който да обхване депозитите, кредитите, сроковете, давността, фалита и тн на частни и юридически лица. Но едва ли има човек в партията дето толкова може и иска да мисли. Затова ни пускат разни мерки на парче и ще оберат негативите от това.

          Ако бяха спретнали един закон с който да регулират банковия картел и ако да има данък върху дохода от лихви.... хората щяха да ги преизберат. Но като чуе банки Бат Бойко се сеща за Цветелина, Цеко, Тим, Мустака + медиината им мощ и си насвива сърмите.

          поздрави
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • Вече е време за край на далаверата 'влог'. Като всяка друга инвестиция си има своята миг на звездна слава.
            Само преди няколко години така беше с имотите - инвеститорите всеки ден гледаха обявите и смятаха колко са на далавера...
            Днес всеки смята лихвите, но вече не е както беше преди... все по-малък % печалба
            Преди без много напъни 10% лихва се намираше, докато сега 5% трудно
            От друга страна сега лошите и преструктурирани кредити преди бяха 3-4 %, сега приблизително 25%;
            Също и държавата имаше внушителен фискален резерв, докато сега не е така.
            В крайна сметка много по-малко пари се изкарват срещу значително по-голям риск, както на ниво банки, така и на ниво държава.
            Държавата им е взела мерника на парите в банките и ако сега говорят за 10% от лихвите, след време не се знае какво ще им хрумне.
            Тъй, че е идва време да се излиза...
            Въпроса е: от тук накъде? Няма голям избор накъде да тръгнат паричките
            -Имотите също са рискови: и там е възможно да увеличат данъците, и докато депозита можеш да го изтеглиш, то имота не можеш. А и цената им пада ли пада.не можеш и да го изнесеш, а в тия времена трябва да си гъвкав.
            -борсата си е казино, а не инвестиция
            -бизнес в тази държава трудно и рисково

            това дето се сещам е:
            -бурканбанк
            -злато което си е вариант на бурканбанк
            -пак депозит, но в чужбина: например има значение дали депозита ти е в Райфайзен БГ(гарантиран от Бойко) или Райфайзен Австия(гарантиран от австрийската държава) срещи 2-3 % разлика в лихвата БГ/АТ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
              Банкова тайна никога не е имало. Ти да не мислиш, че българските банки са швейцарски трезори? За властта не е било никога, никакъв проблем да види кой, какво, къде има в БГ (а и не само в БГ). Сам си отговори на въпроса защо някои хора са несменяеми по върховете на БНБ, при всички партии .
              И не е само властта. Мой познат преди 10 тина години след като изтегли в брой около 150 000 лв. от един клон в Добрич е бил озадачен от това, че шефът на клона слязъл от горния етаж и го оглеждал. Моят човек си има вече едно на ум и с право. В момента в който излиза от града зад него се лепва една кола с 5 ма тъмни субекта вътре, а втора се опитва да му пресече пътя на един от разклоните. Познатият свива по черния път и ги оставя с пръст в устата - колите им не могат да го догонят. После никога не е ходил невъоръжен до зъби за пари (занимава се със зърно) и никога сам както тогава. Щеше да е виц ако не си е живата бг действителност. В България за 23 г. няма нито един осъден или наказан банкер за изтичане на информация.
              Last edited by Jay Gould; 12.10.2012, 17:19.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

              Коментар


              • Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение
                Подаването на декларация става за-дъл-жи-тел-но.
                Как мислиш, ще се размине ли?
                Ами надявам се поне това да спестят на бедните хорица

                Коментар


                • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  За да е куреЦо възможно най-голям, да задължат всички да го впишат като нетрудов доход в данъчните декларации и да им праснат по 500 кинта глоба за неподаване
                  Подаването на декларация става за-дъл-жи-тел-но.
                  Как мислиш, ще се размине ли?

                  Коментар


                  • За да е куреЦо възможно най-голям, да задължат всички да го впишат като нетрудов доход в данъчните декларации и да им праснат по 500 кинта глоба за неподаване

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                      Фентъзи, ха на бас, че ако бяха прибрали "еднократно" тази сума за която ти говоря, тя щеше да бъде МНОГО по-голяма от парата, която изобщо НЯКОГА ще приберат от депозитите на хората.
                      П.П. без изобщо да дисконтирам имагинерните бъдещи парични потоци от тоя данък.
                      Вече имам бас за данъка и евентуален с теб не ми носи никакъв хедж на риска.
                      Но, за протокола, имаш предвид, че АКО бъде въведен въпросния налог, НАП няма да събере по-голяма сума от 170 млн. за неопроделен срок от време?
                      Ако е така, давай условията на баса и може да се замисля.

                      Иначе това с банковата тайна е само за масите. Властта много добре знае кой какви пари има, ако са повечко:

                      Из ЗМИП:

                      Чл. 11а. (Нов - ДВ, бр. 31 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Лицата по чл. 3, ал. 2 и 3 уведомяват дирекция "Финансово разузнаване" на Държавна агенция "Национална сигурност" за всяко плащане в брой на стойност над 30 000 лв. или тяхната равностойност в чужда валута, извършено от или на техен клиент.
                      (2) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Дирекция "Финансово разузнаване" на Държавна агенция "Национална сигурност" води регистър на плащанията по ал. 1. Регистърът може да се използва само за целите на противодействието на изпирането на пари.
                      (3) (Изм. - ДВ, бр. 22 от 2009 г.) Редът и сроковете за предоставяне, ползване, съхраняване и унищожаване на информацията по ал. 1, както и заличаването й от регистъра по ал. 2 се определят с правилника за прилагане на закона.

                      бел. - сред лицата по чл.3, ал 2 и 3 са и бамките...

                      Коментар


                      • Фентъзи, ха на бас, че ако бяха прибрали "еднократно" тази сума за която ти говоря, тя щеше да бъде МНОГО по-голяма от парата, която изобщо НЯКОГА ще приберат от депозитите на хората.
                        П.П. без изобщо да дисконтирам имагинерните бъдещи парични потоци от тоя данък.

                        Коментар


                        • Банкова тайна никога не е имало. Ти да не мислиш, че българските банки са швейцарски трезори? За властта не е било никога, никакъв проблем да види кой, какво, къде има в БГ (а и не само в БГ). Сам си отговори на въпроса защо някои хора са несменяеми по върховете на БНБ, при всички партии .

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            Голяма драма за тези 120 милиона лева. Бат Бойко си вкарва невероятен автогол с този данък за мизерната сума.
                            А можеше да я изкарат без да си мръднат пръста още тази година
                            Пласираха 950 милиона евро дълг на 99.182 преди 3 месеца, а сега се търгува на пазара на 108.50. Да кажем, че разликата е само 9%, това прави около 170 милиона лева, които Дянков подари на "добре диверсифицираните инвеститори" (изключвам българските мераклии) ).
                            И това е без изобщо да включвам още 20 милиона лева, които е платил за лихви по тях за изминалите 3 месеца. Бе сделката на живота, от където и да го погледнеш )).
                            Да сравняваш еднократно прибрана сума с ежегодни постъпления от 120+ млн. е меко казано несериозно.
                            А че стана драма за нищо и никакъв данък - стана.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              Голяма драма за тези 120 милиона лева. Бат Бойко си вкарва невероятен автогол с този данък за мизерната сума.
                              А можеше да я изкарат без да си мръднат пръста още тази година
                              Пласираха 950 милиона евро дълг на 99.182 преди 3 месеца, а сега се търгува на пазара на 108.50. Да кажем, че разликата е само 9%, това прави около 170 милиона лева, които Дянков подари на "добре диверсифицираните инвеститори" (изключвам българските мераклии) ).
                              И това е без изобщо да включвам още 20 милиона лева, които е платил за лихви по тях за изминалите 3 месеца. Бе сделката на живота, от където и да го погледнеш )).
                              Много прозрачен става вече Бойко. Аз залагам, че ще е пак спасителят от лошият Дянков. Просто спасението ще дойде при следваща издънка, когато народът почне да псува.
                              Иначе, едва ли 120 мио са проблем. Друга е далаверата. Според мен тотално забравяме за банкова тайна в БГ

                              Коментар


                              • Голяма драма за тези 120 милиона лева. Бат Бойко си вкарва невероятен автогол с този данък за мизерната сума.
                                А можеше да я изкарат без да си мръднат пръста още тази година
                                Пласираха 950 милиона евро дълг на 99.182 преди 3 месеца, а сега се търгува на пазара на 108.50. Да кажем, че разликата е само 9%, това прави около 170 милиона лева, които Дянков подари на "добре диверсифицираните инвеститори" (изключвам българските мераклии) ).
                                И това е без изобщо да включвам още 20 милиона лева, които е платил за лихви по тях за изминалите 3 месеца. Бе сделката на живота, от където и да го погледнеш )).

                                Коментар

                                Working...
                                X